Whiteyez 22 Ιανουαρίου 2010 #1 Share 22 Ιανουαρίου 2010 (edited) Αυτό είναι λοιπόν και το δικό μου μικρό ενυδρείο στο οποίο θα βάλω ένα μονομάχο μέσα, προς το παρών το στρώνω ακόμη, τα φυτά δυστυχώς είναι ψεύτικα, περιμένω να μου έρθει και το kit με τα υγρά test για να δώ πως θα κινηθώ τις επόμενες μέρες. Θα βάλω και άλλες φωτογραφίες τις επόμενες μέρες. Έγινε επεξεργασία 22 Ιανουαρίου 2010 - Whiteyez Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios8 22 Ιανουαρίου 2010 #2 Share 22 Ιανουαρίου 2010 πολυ ωραιο φαινεται. μου αρεσε η trendy γυαλα τα φυτα πλαστικα ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whiteyez 22 Ιανουαρίου 2010 Author #3 Share 22 Ιανουαρίου 2010 Ναι τα φυτά είναι πλαστικά, ειδικά για ενυδρεία βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasselimis 24 Ιανουαρίου 2010 #4 Share 24 Ιανουαρίου 2010 Το διακοσμητικό στη μέση που βγάζει φυσσαλίδες λειτουργεί σαν φίλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whiteyez 24 Ιανουαρίου 2010 Author #5 Share 24 Ιανουαρίου 2010 Το διακοσμητικό στη μέση που βγάζει φυσσαλίδες λειτουργεί σαν φίλτρο? Ναι, έχει φίλτρο στο κάτω μέρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 25 Ιανουαρίου 2010 #6 Share 25 Ιανουαρίου 2010 Τι υλικα εχει το φιλτρο μεσα? Τι ροη (λιτρα ανα ωρα) εχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 25 Ιανουαρίου 2010 #7 Share 25 Ιανουαρίου 2010 Θα σου έλεγα να αλλάξεις χαλίκι και να βάλεις άμμο, αυτά είναι πολύ άγρια για το ψάρι και ίσως τραυματιστεί, θα γεμίσουν βρώμα που δεν καθαρίζει εύκολα, μάλλον είναι ασβεστολιθικά (τσέκαρέ το με ξύδι και δες αν αφρίζουν) και τέλος αν αργότερα θελήσεις να βάλεις φυτά θα έχεις μανούβρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whiteyez 27 Ιανουαρίου 2010 Author #8 Share 27 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν, σήμερα ήρθαν και τα test μου, και έχω τα εξής: ΝΗ3/ΝΗ4 - 0ppm (mg/L) Ph - 7,6 Ph High Range - 8.0 NO2 - 0ppm (mg/L) NO3 - 10ppm (mg/L) Πως σας φαίνονται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 27 Ιανουαρίου 2010 #9 Share 27 Ιανουαρίου 2010 1. Μου φαινεται στρωμενο. Ποσο καιρο τρεχει? και με ποια μεθοδο το εστρωσες? και πως κρατας ζωντατη τη βιολογια (τροφη ή εβαλες ψαρι)? 2. Δεν μου απαντησες για το φιλτρο. 3. Το νερο ειναι αλκαλικο ομως για μονομαχο. Πρεπει να κατεβει το pH στο ουδετερο (7). Βαλε ξερα φυλλα (πχ catappa) 4. Δεν εχεις μετρηση gH kH? 5. Mε ποια τεστ εκανες τις μετρησεις? 6. Με το high range δεν χρειαζεται να κανεις μετρηση αφου εχεις κατω απο 8 (αφου ειπες 7.6). Αυτο θα σου δειχνει παντα το κατωτερο που μπορει νε μετρησει δλδ 8. Το χρησιμοποιουν στα αφρικανικα ενυδρεια. Εσυ θα το χρησιμοποιησεις μονο αν δεις το αλλα τεστ πεχα, να τερματιζει και να φτανει 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whiteyez 27 Ιανουαρίου 2010 Author #10 Share 27 Ιανουαρίου 2010 1. Μου φαινεται στρωμενο. Ποσο καιρο τρεχει? και με ποια μεθοδο το εστρωσες? και πως κρατας ζωντατη τη βιολογια (τροφη ή εβαλες ψαρι)? 2. Δεν μου απαντησες για το φιλτρο. 3. Το νερο ειναι αλκαλικο ομως για μονομαχο. Πρεπει να κατεβει το pH στο ουδετερο (7). Βαλε ξερα φυλλα (πχ catappa) 4. Δεν εχεις μετρηση gH kH? 5. Mε ποια τεστ εκανες τις μετρησεις? 6. Με το high range δεν χρειαζεται να κανεις μετρηση αφου εχεις κατω απο 8 (αφου ειπες 7.6). Αυτο θα σου δειχνει παντα το κατωτερο που μπορει νε μετρησει δλδ 8. Το χρησιμοποιουν στα αφρικανικα ενυδρεια. Εσυ θα το χρησιμοποιησεις μονο αν δεις το αλλα τεστ πεχα, να τερματιζει και να φτανει 8. Τρέχει 3 βδομάδες, και έβαλα ψάρι μέσα ένα πολύ μικρό δεν γνωρίζω τι είναι. Για το φίλτρο κτλπ μπορείς να δείς πληροφορίες από εδώ http://www.reef-one.com/Technology Τις μετρήσεις τις έκανα με ένα τεστ κιτ της API που έχει μόνο pH High Range pH Ammonia Nitrite Nitrate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 28 Ιανουαρίου 2010 #11 Share 28 Ιανουαρίου 2010 Τα τεστ ειναι πολυ καλ και αξιοπιστα. Το φιλτρο δεν λεει τι υλικα εχει, (ή εγω εν αντεξα να ψαξω αλλο) Λογω της μικρης ιχθυοφορτωσης (ενα μονομαχο δεν θα βαλεις ειπες?) δεν νομιζω να εχεις προβληματα. Απο συντηρηση περιπου οτι και με τα αλλα φιλτρα θα γινεται πιστευω. Το οτι εβαλες ψαρι οατν ηατν αστρωτο το ενυδρειο και μαλιστα χωρις να ξερεις τι ψαρι ειναι και τι αναγκες εχει, δεν ειναι και τοσο καλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ctpanoramix 4 Φεβρουαρίου 2010 #12 Share 4 Φεβρουαρίου 2010 βασικα δεν μας ειπες το πιο σημαντικο .... απο που το πήρες και πόσο ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquaristas8 11 Φεβρουαρίου 2010 #13 Share 11 Φεβρουαρίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος