al-giann 21 Ιανουαρίου 2010 Author #26 Share 21 Ιανουαρίου 2010 Να ζητήσω στο forum εννοείς να ανοίξω καινουριο θέμα και να γράψω.... παιδιααά κανα φυτάκι!!! επειδή η λύση της μεταφορικής δε μου κάνει και η πλέον οικονομική μπορεί να πάω να παρω μία κρυπτοκορίνα που είδα (μαλλον τέοια ήταν...) και σιγα σιγά ,σε κανα χρόνο, θα το γεμίσω! ευχαριστώ πάντως, θα έχω και αυτήν τη λύση στο μυαλό μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 21 Ιανουαρίου 2010 #27 Share 21 Ιανουαρίου 2010 (edited) Οχι, υπάρχουν μαγαζία, οπως το Azores (είναι εδώ, στο τμήμα των καταστημάτων) απο τα οποία μπορείς να διαλέξεις φυτά και κανονίσεις να στα στείλουν με κτελ ή μεταφορική, ότι είναι φθηνότεροπ/βολικότερο. Δηλαδή τους στέλνεις μια λίστα με 5-6 φυτά και στα στέλνουν! Καλύτερα στείλ'τους κάποιο μύνημα να σου εξηγήσουν τι και πως. Έγινε επεξεργασία 21 Ιανουαρίου 2010 - tsoum Link to comment Share on other sites More sharing options...
al-giann 7 Φεβρουαρίου 2010 Author #28 Share 7 Φεβρουαρίου 2010 καλησπέρα και πάλι! τελικά έβαλα κάποια ακόμη φυτάκια... συνολικά εχω τα εξής : Anubia, Anubia nana, Microsorium Pteropus Java Fern, Hygrophila polysperma kai ligi flame moss. φαίνεται σίγουρα καλύτερο από πριν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
al-giann 7 Φεβρουαρίου 2010 Author #29 Share 7 Φεβρουαρίου 2010 ...ξέχασα το μπροστινό φυτάκι (μάλλον) Cryptocoryne wendtii green. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 7 Φεβρουαρίου 2010 #30 Share 7 Φεβρουαρίου 2010 Ωραιο Αριστερα τι εναι αυτο το μαυρο σαν σιτα και σε τι χρησιμευει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
al-giann 7 Φεβρουαρίου 2010 Author #31 Share 7 Φεβρουαρίου 2010 είναι όντως σίτα και εχει μεσα flame moss μπας και γίνει για τοιχάκι...για να δούμε...(αν και δε βλέπω προκοπή) σε αντίθεση με το πράσινο δυχτάκι πάνω στο ξύλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 7 Φεβρουαρίου 2010 #32 Share 7 Φεβρουαρίου 2010 είναι όντως σίτα και εχει μεσα flame moss μπας και γίνει για τοιχάκι...για να δούμε...(αν και δε βλέπω προκοπή) σε αντίθεση με το πράσινο δυχτάκι πάνω στο ξύλο. Θα πρεπει να τη βαλεις στο φως μαλλον και αφου μεγαλωσει να τη σηκωσεις στο πλαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
al-giann 7 Φεβρουαρίου 2010 Author #33 Share 7 Φεβρουαρίου 2010 καλά αυτό είναι λίγο δύσκολο μιας που είμαστε λίγο στενάχωρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 9 Φεβρουαρίου 2010 #34 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό που προσπαθείς να κάνεις με την σίτα είναι δύσκολο. Θέλει πολύ φως, πολυ λίπασμα και πολύ διοξείδιο για να βγεί ωραίο... Αλλιώς θα είναι τουφες τουφες και δεν νομίζω να δείχνει πολύ όμορφο... Επίσης πρέπει να έχεις σε όλη την επιφάνεια τις σίτας moss. Καλύτερα δέσε την moss που έχεις στο ξύλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
al-giann 9 Φεβρουαρίου 2010 Author #35 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 μάλλον η επιφάνεα της σίτας είναι πολύ μεγάλη για την ποσότητα που έχω. μπορεί να πάρω ένα λεπτό ξύλο και να την στερεώσω κατά μήκος αυτού! ευχαριστώ παιδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
despina 9 Φεβρουαρίου 2010 #36 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 παιδια,να ρωτησω και γω?γιατι τα ram δεν πανε μαζι με κοπαδια tetras?εχω ενα ιδιων διαστασεων ενυδρειακι με τον φιλο gian εχω μεσα ενα κοπαδακι 6 rummynose ,και 2 ραμ.τι πρεπει να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 9 Φεβρουαρίου 2010 #37 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 (edited) Απλα μπορεί να έχεις απώλειες δίοτι τα ramirezi είναι ψάρια που θέλουν τον δικό τους χώρο και μπορεί να έχεις κάποια απώλεια αμα γίνει κάποιο τετρα πιο περίεργο απ'οτι πρέπει (και αυτό λόγω του μικρού μεγέθους των τετρα) Υ.Γ. Αν κανω λάθος διωρθώστε με. Νομίζω πως έτσι είχα διαβάσει κάπου. @al-giann: Ο φίλος μου είναι εδώ και θα επιστρέψει την Καθαρά Δευτέρα. Δεν ξέρω αν συμφωνεί κι αυτός αλλα αν θες ίσως μπορούμε να κανονίσουμε κατι αμα χρειάζεσαι έξτρα φυτά! (Αμα θες κερατόφυλλο πάντως, σου δίνω εγω τζάμπα!) Έγινε επεξεργασία 9 Φεβρουαρίου 2010 - tsoum Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 9 Φεβρουαρίου 2010 #38 Share 9 Φεβρουαρίου 2010 παιδια,να ρωτησω και γω?γιατι τα ram δεν πανε μαζι με κοπαδια tetras?εχω ενα ιδιων διαστασεων ενυδρειακι με τον φιλο gian εχω μεσα ενα κοπαδακι 6 rummynose ,και 2 ραμ.τι πρεπει να κανω? Για τα neon tetras θα ειπωθηκε, λογω διαφορετικων απαιτησεων σε θερμοκρασιες που θελει το ραμ οταν αναπαραγεται 30C και τα neon θα ζοριστουν καπως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 10 Φεβρουαρίου 2010 #39 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 Και αμα δεν θες να ζευγαρώσουν τα ramirezi; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 10 Φεβρουαρίου 2010 #40 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 Μα απ'οτι κατάλαβα για να ζευγαρώσουν θέλουν 30 βαθμούς κελσίου. Οπότε αμα δεν θες να ζευγαρώσουν δεν την ανεβάζεις εκεί την θερμοκρασία και είσαι τζιτζι! Υ.Γ. Μα που τις βρίσκεις όλες αυτές τις εικόνες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
despina 10 Φεβρουαρίου 2010 #41 Share 10 Φεβρουαρίου 2010 :thumbujava script:emoticon('',%20'smid_26')p: Οκευ παιδια,ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες!παντως αν ποτε ανεβει η θερμοκρασια θα χρησιμοποιησω σιγουρα αυτο το πρωτοποριακο ενυδρειακο εξοπλισμο (????!!!!!!),για να μην αναπαραχθουν τα ραμ!!!!!!!!java script:emoticon('',%20'smid_6') Link to comment Share on other sites More sharing options...
al-giann 15 Φεβρουαρίου 2010 Author #42 Share 15 Φεβρουαρίου 2010 Προχθές αγόρασα ένα κομμάτι ξύλο και έδεσα πάνω τη moss και μαζί με το κερατόφυλλο του tsoum νομίζω το ενυδρείο πλέον είναι πλήρες από φυτά! ελπίζω μόνο να μην παράγεται υπερβολικό CO2 το βράδυ και ξυπνήσω κανα πρωί και βρω τα ψάρια τέζα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 15 Φεβρουαρίου 2010 #43 Share 15 Φεβρουαρίου 2010 Ποσες φυσαλιδες το λεπτο? DIY CO2 ή μπουκαλα? Παρακολουθα τα ψαρια αν αναπνεουν απο την επιφανεια (gasping) Link to comment Share on other sites More sharing options...
al-giann 15 Φεβρουαρίου 2010 Author #44 Share 15 Φεβρουαρίου 2010 πόσες φυσαλίδες στο λεπτο... θα σε γελάσω. για τα φυτα ρίχνω μία φορά την εβδομάδα ταμπέτες CO2, ειναι η μόνη παροχή για CO2. Τα ψάρια δεν ανεβαίνουν καθόλου στην επιφάνεια αλλά έκανα νύξη περί ασφυξίας γιατί η ramirezi μου φαίνεται παίρνει κάπως γρήγορα ανάσες.. αλλά ούτε αυτή ανεβαίνει στην επιφάνεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 15 Φεβρουαρίου 2010 #45 Share 15 Φεβρουαρίου 2010 Προχθές αγόρασα ένα κομμάτι ξύλο και έδεσα πάνω τη moss και μαζί με το κερατόφυλλο του tsoum νομίζω το ενυδρείο πλέον είναι πλήρες από φυτά! ελπίζω μόνο να μην παράγεται υπερβολικό CO2 το βράδυ και ξυπνήσω κανα πρωί και βρω τα ψάρια τέζα! Ποσες φυσαλιδες το λεπτο? DIY CO2 ή μπουκαλα? Παρακολουθα τα ψαρια αν αναπνεουν απο την επιφανεια (gasping) πόσες φυσαλίδες στο λεπτο... θα σε γελάσω. για τα φυτα ρίχνω μία φορά την εβδομάδα ταμπέτες CO2, ειναι η μόνη παροχή για CO2. Τα ψάρια δεν ανεβαίνουν καθόλου στην επιφάνεια αλλά έκανα νύξη περί ασφυξίας γιατί η ramirezi μου φαίνεται παίρνει κάπως γρήγορα ανάσες.. αλλά ούτε αυτή ανεβαίνει στην επιφάνεια. Ο ενας δεν καταλαβε τι είπε ο αλλος, και ο αλλος δεν καταλαβε τι είπε ο ενας! Mr. Delta: ο φιλος είπε οτι είναι πλήρες απο φυτά, και ελπίζει να μην παράγουν τα φυτα πολύ CO2 και πάθουν τίποτα τα ψάρια! Mr. al-giann: με τον όρο φυσαλίδες το λεπτό μετράμε το πόσο CO2 προσθέτουμε στο νερο με μορφή αερίου, είτε απο μπουκάλα με πεπιεσμένο αέριο ή απο το DIY μείγμα! και πάλι: Link to comment Share on other sites More sharing options...
al-giann 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #46 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 ok τώρα μάλιστα! tsoum ευχαριστούμε για την σημαντική και διαφωτιστική παρέμβασή σου ... αλλά τελικά υπάρχει κίνδυνος τις βραδυνές ώρες? *υπόψιν ότι λειτουργούν κα οι μπουρμπουλίθρες ...και κάτι άσχετο.. έψαχνα χθες για κάποια ωραία ψαράκια και βρήκα το tateurndina ocellicauda ή Peacock Gudgeon. είναι τοοοόσο όμορφα.παίζει να τα βρήσκεις εύκολα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 16 Φεβρουαρίου 2010 #47 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Ο ενας δεν καταλαβε τι είπε ο αλλος, και ο αλλος δεν καταλαβε τι είπε ο ενας! Mr. Delta: ο φιλος είπε οτι είναι πλήρες απο φυτά, και ελπίζει να μην παράγουν τα φυτα πολύ CO2 και πάθουν τίποτα τα ψάρια! Mr. al-giann: με τον όρο φυσαλίδες το λεπτό μετράμε το πόσο CO2 προσθέτουμε στο νερο με μορφή αερίου, είτε απο μπουκάλα με πεπιεσμένο αέριο ή απο το DIY μείγμα! και πάλι: ο φιλος μια χαρα τα ειπε και ο δελτα μια χαρα καταλαβε και του απαντησε σωστα. φιλε μου, παρατηρησε αν τα ψαρια σου ειναι στην επιφανεια τις πρωτες πρωινες ωρες και πριν αναψει ο φωτισμος. αν ναι, ειναι πολυ πιθανον να οφειλεται στο πολυ CO2. παντως, αν ακολουθησες τη δοσολογια της εταιριας για τις ταμπλετες, δεν νομιζω να εχεις προβλημα. επισης αν δεν μεταβαλεις τις παραμετρους του νερου με τυρφη, κανε μετρησεις ΡΗ και ΚΗ και επειτα συμβουλεψου αυτο το πινακα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
al-giann 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #48 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 λοιπόν.. το ph είναι 6,6 και η σκληρότητα 2. οπότε βάσει του πίνακα είναι 16,7 mg/l to CO2. μήπως το ramirezi μου δεν αντέχει τελικά το 6,5 και ήθελε χαμηλότερο ph? αλλά την έχω 2μήνες τώρα που την ξαναείδα έχει κάτσει κάτω από το ξύλο και αναπνέει με ανοιχτά τα βράγχια. σκούρα τα μαντάτα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 16 Φεβρουαρίου 2010 #49 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 λοιπόν.. το ph είναι 6,6 και η σκληρότητα 2. οπότε βάσει του πίνακα είναι 16,7 mg/l to CO2. μήπως το ramirezi μου δεν αντέχει τελικά το 6,5 και ήθελε χαμηλότερο ph? αλλά την έχω 2μήνες τώρα που την ξαναείδα έχει κάτσει κάτω από το ξύλο και αναπνέει με ανοιχτά τα βράγχια. σκούρα τα μαντάτα.... Οπως σε προειδοποιησε ο Θανασης (fishaki), το αποτελεσμα του υπολογισμου σου δεν ειναι ακριβες γιατι επεξεργαζεσαι το νερο με τυρφη οποτε η kH που βαζεις στο calculator δεν ειναι η αληθινη, εξου και το αποτελεσμα της τιμης του διοξειδιου.Ομως ακομα και ετσι δεν υπαρχει περιπτωση να εχει πιο πολυ απ'οτι πρεπει. Οι τιμες σε σκληροιτητες και οξυτητα ειναι καλες δεν το συζηταμε. Το προβλημα στα ραμ ειναι οτι ζουν λιγο (2-3 χρονια) και ειναι υπερευαισθητα στα τοξικα. Και αν δεν επεσε κατι τοξικο καταλαθος στο ενυδρειο (πχ υπολείμματα σαπουνιου, αποσμητικου, εντομοκτονου κλπ) το προβλημα το βλεπω να προερχεται απο εδω: Καλησπέρα.το ενυδρείο ειναι 60*30*30cm Φίλτρανση : i. Εσωτερικό με μπλε σφουγγάρι και τύρφη ii. Eheim 2211 με μπλε σφουγγάρι, υαλοβάμβακαι και Siporax Φωτισμός: 1 λάμπα 15 W της Wave για φυτά Υπόστωμα: Fluorite από Seachem PH: 6 KH: 3 NH3: 0 NO2: 0 NO3: περίπου 15 mg/l Κάθε 2 βδομάδες: Αλλαγή 20% του νερού Ψάρια : μία blue ramirezi, ένα cory (ξέρω δε θα έπρεπε να το πάρω επειδή δεν έχω άμμο,αλλα μου άρεσε πολύ... ) και 5 νέον. (ήθελα cardinal αλλά για κάποιo λόγο σταμάτησαν να φέρνουν...) Κανε καθε εβδομαδα 25% ΥΓ αν σου αρεσει πολυ το κορυ κανε του τα χατηρια. Φερε του παρεα αλλα 6-7 για να νοιωθει ασφαλεια να μη στρεσαρεται και αρρωστησει και βαλε αμμο για να τρεφεται σωστα μεσα απο αυτην και να μη χασει τα μουστακια του απο το χαλικι Link to comment Share on other sites More sharing options...
al-giann 17 Φεβρουαρίου 2010 Author #50 Share 17 Φεβρουαρίου 2010 ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις! οπότε αυξάνω τις αλλαγές νερού και ελπίζω όλα να κυλίσουν πιο ήρεμα... ελπίζω και με το κερατόφυλλο να μειωθούν κι άλλο τα νιτρικά μου για το καλό των υπόλοιπων ψαριών.. ξέρει κανείς αν το tateurndina ocellicauda ή Peacock Gudgeon μπορεί να ζήσει στις τιμές που έχω στο ενυδρείο μου ή να μην μπω καν στον κόπο να το ψάξω..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος