alan boy 19 Ιανουαρίου 2010 #1 Share 19 Ιανουαρίου 2010 (edited) εχω ενα reef 270 λιτρα με σαμπ. τρεχει 6μηνες και για φωτισμο εχω 4 τ5 των 39βατ σκιμερ mce 600. τωρα τελευταια ομως κατι δεν παει καλα εχω πιασει κατι σαν χορτο πρασινο και κατω μοβ αλγη(μαλον κυανο). οι μετρισεις ειναι ολες καλες και δεν εχω πειραξει κατι σε φως κτλ. τι μπορω να κανω? υ.γ. τωρα που το θυμηθυκα μια αλαγη που εκανα ηταν να αλαξω την λαμπα που φωτιζει το σαμπ απο day σε μια αλλη πολυ πιο κιτρινη πριν κανα 2μηνο.προ χτες ομως ξαναεβαλα ασπρη(day) οπως ειχα Έγινε επεξεργασία 19 Ιανουαρίου 2010 - alan boy Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 19 Ιανουαρίου 2010 #2 Share 19 Ιανουαρίου 2010 εχω ενα reef 270 λιτρα με σαμπ. τρεχει 6μηνες και για φωτισμο εχω 4 τ5 των 39βατ σκιμερ mce 600. τωρα τελευταια ομως κατι δεν παει καλα εχω πιασει κατι σαν χορτο πρασινο και κατω μοβ αλγη(μαλον κυανο). οι μετρισεις ειναι ολες καλες και δεν εχω πειραξει κατι σε φως κτλ. τι μπορω να κανω? υ.γ. τωρα που το θυμηθυκα μια αλαγη που εκανα ηταν να αλαξω την λαμπα που φωτιζει το σαμπ απο day σε μια αλλη πολυ πιο κιτρινη πριν κανα 2μηνο.προ χτες ομως ξαναεβαλα ασπρη(day) οπως ειχα η μωβ αλγη δεν πειραζει...αντιθετως δειχνει ποιο ομρφος ο βραχος...(κοραλλινη λεγεται) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Ιανουαρίου 2010 #3 Share 19 Ιανουαρίου 2010 η μωβ αλγη δεν πειραζει...αντιθετως δειχνει ποιο ομρφος ο βραχος...(κοραλλινη λεγεται) Δεν ειναι κοραλλινη αυτο στις φωτογραφιες.Το βλεπω σαν κυανοβακτηριδιο. Αντιφωσφορο χρησιμοποιεις; Να προσεξεις και την κυκλοφορια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 19 Ιανουαρίου 2010 #4 Share 19 Ιανουαρίου 2010 οκ....για να το λες εσυ κατι θα ξερεις!!! οι φωτο μπερδευουν λιγο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 19 Ιανουαρίου 2010 Author #5 Share 19 Ιανουαρίου 2010 (edited) αντιφωσφορο εχω της seachem μεσα στο ντελτεκ και ανθρακα εχω στο σαμπ μεσα σε δυχτακι. το αλαζω καθε μηνα. δεν ειναι κοραλινη 100 τις 100.κατι κακο ειναι...... απο κυκλοφορια εχω 3 6025 και μια κοραλια 2 Έγινε επεξεργασία 19 Ιανουαρίου 2010 - alan boy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Ιανουαρίου 2010 #6 Share 19 Ιανουαρίου 2010 αντιφωσφορο εχω της seachem μεσα στο ντελτεκ και ανθρακα εχω στο σαμπ μεσα σε δυχτακι. το αλαζω καθε μηνα. δεν ειναι κοραλινη 100 τις 100.κατι κακο ειναι...... απο κυκλοφορια εχω 3 6025 και μια κοραλια 2 Λογικα πρεπει να εχεις νεκρα σημεια,η σημεια που η κυκλοφορια δεν ειναι επαρκης.Θελει ψαξιμο. Περιμενε και τους εμπειρους θαλασσινους να δεις τι θα σου πουν...................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 19 Ιανουαρίου 2010 #7 Share 19 Ιανουαρίου 2010 Τσέκαρε τις λάμπες σου μήπως θέλουν αλλαγή. Χρησιμοποιείς RO ή RO/DI? Αν ναι, έχεις μετρήσει TDS στην έξοδό της? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 19 Ιανουαρίου 2010 Author #8 Share 19 Ιανουαρίου 2010 (edited) η αληθεια ειναι οτι εχω ενα θεμα με την κυκλοφορια γιατι εχω πολλα lps και κοιταω να μην τα χτυπαει. tds θα μετρησω Έγινε επεξεργασία 19 Ιανουαρίου 2010 - alan boy Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 19 Ιανουαρίου 2010 Author #9 Share 19 Ιανουαρίου 2010 μετρισα tds 015 ppm δε νομιζω να ειναι απ αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 19 Ιανουαρίου 2010 #10 Share 19 Ιανουαρίου 2010 Aρα δεν εχεις αμμο DI στην οσμωση σου.Η προσθηκη της βοηθαει πολυ στην ποιοτητα του νερου,αφου παιρνεις tds 0 μετα απο αυτην. Επισης ο αντιφωσφορος ειναι ο ασπρος?Αν ναι πρεπει να δοκιμασεις να βαλεις σιδηρου (περιπου 100γρ/10-15 μερες και οταν φυγει η αλγη 50-100γρ/μηνα) Μετρησεις po4 και no3 κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 19 Ιανουαρίου 2010 #11 Share 19 Ιανουαρίου 2010 μετρισα tds 015 ppm δε νομιζω να ειναι απ αυτο Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις από αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 20 Ιανουαρίου 2010 Author #12 Share 20 Ιανουαρίου 2010 δεν ειχα di γιατι επερνα ppm 003. η αληθεια ειναι οτι πρεπει να αλαξω την μεμβρανη στην οσμοση την εχω καιρο. αντιφωσφορος ναι ο ασπρος ειναι. po4 και no3 μετρησα(salifert) αλλα δεν ειναι πολυ ψηλα. σιδηρου ειναι αυτος λογικα http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1863 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 20 Ιανουαρίου 2010 #13 Share 20 Ιανουαρίου 2010 δεν ειχα di γιατι επερνα ppm 003. η αληθεια ειναι οτι πρεπει να αλαξω την μεμβρανη στην οσμοση την εχω καιρο. αντιφωσφορος ναι ο ασπρος ειναι. po4 και no3 μετρησα(salifert) αλλα δεν ειναι πολυ ψηλα. σιδηρου ειναι αυτος λογικα http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1863 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 20 Ιανουαρίου 2010 #14 Share 20 Ιανουαρίου 2010 Θα ήθελα αν μπορείς να ανεβάσεις μια κοντινή καθαρή και μεγάλη φωτογραφία από την άλγη. Εχω μια υποψία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
space 20 Ιανουαρίου 2010 #15 Share 20 Ιανουαρίου 2010 (edited) δεν ειχα di γιατι επερνα ppm 003. η αληθεια ειναι οτι πρεπει να αλαξω την μεμβρανη στην οσμοση την εχω καιρο. αντιφωσφορος ναι ο ασπρος ειναι. po4 και no3 μετρησα(salifert) αλλα δεν ειναι πολυ ψηλα. σιδηρου ειναι αυτος λογικα http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1863 po4 κανονικα επρεπε να εχεις μηδεν απο την στιγμη που μετρας po4 καλο ειναι νομιζω να κανεις ενα συνδιασμο αντιφωσφορο σιδηρου μαζι με αντιφωσφορο αλουμινιου Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2010 - space Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 20 Ιανουαρίου 2010 Author #16 Share 20 Ιανουαρίου 2010 Θα ήθελα αν μπορείς να ανεβάσεις μια κοντινή καθαρή και μεγάλη φωτογραφία από την άλγη. Εχω μια υποψία. δεν μπορω καλυτερη. εχω φωτ. μηχανη αλλα δεν ξερω να τη δουλευω καλα ακομα. προσπαθησα να ανεβασω αλλα δεν γινοταν Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 21 Ιανουαρίου 2010 #17 Share 21 Ιανουαρίου 2010 Φοβάμαι ότι είναι κάποιο είδος bryopsis. Ξεκολλάει εύκολα ή δύσκολα όταν την τραβάς από τον βράχο; (Η bryopsis ξεκολλάει δύσκολα) Είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της. Μου έχει τύχει και τελικά την αντιμετώπισα με επιτυχία. Μέχρι να μπορέσεις να βγάλεις μία καλύτερη φωτογραφία για να σιγουρευτούμε προσπάθησε να την έχεις υπό έλεγχο βγάζοντας όση μπορείς με το χέρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 21 Ιανουαρίου 2010 #18 Share 21 Ιανουαρίου 2010 Φοβάμαι ότι είναι κάποιο είδος bryopsis. Δημήτρη είχα πάρει ένα δείγμα από την άλγη σου τον Ιούλιο για πειραματισμό την οποία διατηρώ ακόμα,αν θέλεις σου την επιστρέφω!!! Θέλω να συζητήσουμε κάποια πράγματα πάνω σε αυτό, θα μιλήσουμε με πμ όμως μην χαλάσουμε το θέμα του alan boy μιας και δεν πρέπει να έχει bryopsis κατά την άποψη μου. Η άλγη που έχει ο alan boy είναι Derbesia sp.(Hair Algae) δεν είναι κάτι το φοβερό άλλα θέλει προσοχή και υπομονή για να το ξεπεράσει. πρώτα πρέπει να αλλάξεις τις λάμπες σου στο display του ενυδρείου με κάποιες καλές και ολοκαίνουργιες λάμπες ,μείωσε την φωτοπερίοδο όσο μπορείς χωρίς να επηρεαστούν τα κοράλλια,η κράτα την φωτοπερίοδο αλλά αφαίρεσε μια λάμπα. Στο sump αν δεν έχεις άλγη για ανταγωνισμό βάλε οπωσδήποτε και φώτιζε τουλάχιστον δώδεκα ώρες! Μικρές και συχνές αλλαγές στον αντιφώσφορο. Προσοχή στα πρόσθετα που βάζεις μην έχουν σίδηρο, όπως και στην ποιότητα του νερού σου. Προσοχή δεν ξεριζώνουμε την άλγη με το χέρι την σιφοναρουμε η καλύτερα βγάζουμε τα κομμάτια του βράχου έξω και τα καθαρίζουμε. Η συγκεκριμένη άλγη είναι σαν "καλαμάκι" εξωτερικά και μέσα γεμάτο σπόρο αν δεν προσέξεις θα δημιουργείς συνέχεια κύκλο. Κανε τα παραπάνω και σε δυο μήνες περίπου θα ηρεμήσεις, υπομονή..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 21 Ιανουαρίου 2010 Author #19 Share 21 Ιανουαρίου 2010 (edited) οχι δεν πρεπει να ειναι bryopsis. βγαινει πολυ ευκολα. υπομονη εεε!!!!! α και κατι αλλο ειχα στο ενυδρειο κατι φουσκες σαν Bubble Algae http://www.google.gr/images?sa=3&q=Bub...%BD%CF%89%CE%BD αλλα δεν τις πειραζα. λετε να εσκασαν αυτες? Έγινε επεξεργασία 21 Ιανουαρίου 2010 - alan boy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 21 Ιανουαρίου 2010 #20 Share 21 Ιανουαρίου 2010 Είσαι τυχερός. Κάνε ότι λέει ο geso και με υπομονή όλα θα πάνε καλά. Οι φούσκες είναι valonia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 21 Ιανουαρίου 2010 Author #21 Share 21 Ιανουαρίου 2010 (edited) οι λάμπες μου ειναι 6μηνων.δυο στα 10000 κ και 2 ακτινικες ειναι τις aqualigt στο σαμπ εχω χαετο που τη φωτιζω μονο τη μερα με λαμπα οικονομιας φωτοπερίοδο στο ενυδρειο εχω 10ωρες τις 2 λαμπες και 5ωρες τις αλλες2 κατι αλλο στο σαμπ μονο εχει και κατι φουσκες με υγρο χρωματος μοβ. Έγινε επεξεργασία 21 Ιανουαρίου 2010 - alan boy Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 21 Ιανουαρίου 2010 #22 Share 21 Ιανουαρίου 2010 κατι αλλο στο σαμπ μονο εχει και κατι φουσκες με υγρο χρωματος μοβ. Συλλογή από άλγη κάνεις??!!!!..... Red Valonia αφαίρεσε προσεχτικά με το χέρι, εδώ το περίβλημα έχει τους σπόρους. Αν είναι αυτή εδώ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 21 Ιανουαρίου 2010 Author #23 Share 21 Ιανουαρίου 2010 αυτη ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 21 Ιανουαρίου 2010 #24 Share 21 Ιανουαρίου 2010 οι λάμπες μου ειναι 6μηνων.δυο στα 10000 κ και 2 ακτινικες ειναι τις aqualigt θα αλλαζα της λαμπες καλου κακου, κυριως της ακτηνικες στο σαμπ εχω χαετο που τη φωτιζω μονο τη μερα με λαμπα οικονομιας θα το εκανα 24 ωρες φωτοπερίοδο στο ενυδρειο εχω 10ωρες τις 2 λαμπες και 5ωρες τις αλλες2 κατι αλλο στο σαμπ μονο εχει και κατι φουσκες με υγρο χρωματος μοβ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 22 Ιανουαρίου 2010 Author #25 Share 22 Ιανουαρίου 2010 εχω μια ολοκαινουργια λαμπα uv JBL 18 βατ αν τη βαλω θα βοηθησει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος