notistheos 14 Ιανουαρίου 2010 #1 Share 14 Ιανουαρίου 2010 Οπως λεει κ ο τιτλος η μια θηλυκια γκαπινα μου ειναι εγκυος ετσι σκεφτομαι να αγορασω ενα μικρο ενυδρειακι και να την βαλω εκει να γεννησει και μολις το κανει... θα την βαλω πισω στο 70αρι... και θα αφησω τα μικρα μονα τους... ειδα καποια ενυδρειακια αλλα δεν εχουν θερμοστατη... ΕΡΩΤΗΣΗ... θα πρεπει να βαλω και εκει θερμοστατη? εναν 25 αρι ας πουμε? και αν ναι ποσο κανει? η μπορω να βρω καποιον μεταχειρισμενο ισως... ομως !!! εχω στο μεγαλο 75 watt..η θερμοκρασια οταν ειναι κλειστος...(σχεδον παντα...δεν το αναβω...) ειναι 25 με 26 οC (2 θερμομετρα..) σκεφτομαι λοιπον οσο καιρο ειναι εκει τα μικρα να τον βαλω εκει στους 28 βαθμουσ... το μεγαλο δεν θα εχει προβλημα 25-26 εχει παντα χωρις να τον αναβω...το ποιο κατω που εχει παει ειναι 23,5...εχω ζεστο σπιτι... τι λετε να κανω λοιπον? ακουω τις γνωμες των εμπειροτερων.... a!!! aythn einai πρωτη μου γεννα... τι πρεπει να τρωνε ? εχω τροφη της τετρα για γκαπυ που ειναι πολυ πολυ μικρα φυλλαρακια... θα χρειαστει και κατι αλλο...? και ποσες φορες?οπως και τα κανονικα? ------------------------- τα μωρα γκαπυ τι χρωμα θα εχουν? παιζει κατι ρολο? π.χ. τι χρωμα ουρα εχει η μαμα και ο μπαμπασ? η δεν παιζει ρολο αυτο? αν καποιος ξερει ας μου απαντησει και σε αυτο παρακαλω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
notistheos 14 Ιανουαρίου 2010 Author #2 Share 14 Ιανουαρίου 2010 Οπως λεει κ ο τιτλος η μια θηλυκια γκαπινα μου ειναι εγκυος ετσι σκεφτομαι να αγορασω ενα μικρο ενυδρειακι και να την βαλω εκει να γεννησει και μολις το κανει... θα την βαλω πισω στο 70αρι... και θα αφησω τα μικρα μονα τους... ειδα καποια ενυδρειακια αλλα δεν εχουν θερμοστατη... ΕΡΩΤΗΣΗ... θα πρεπει να βαλω και εκει θερμοστατη? εναν 25 αρι ας πουμε? και αν ναι ποσο κανει? η μπορω να βρω καποιον μεταχειρισμενο ισως... ομως !!! εχω στο μεγαλο 75 watt..η θερμοκρασια οταν ειναι κλειστος...(σχεδον παντα...δεν το αναβω...) ειναι 25 με 26 οC (2 θερμομετρα..) σκεφτομαι λοιπον οσο καιρο ειναι εκει τα μικρα να τον βαλω εκει στους 28 βαθμουσ... το μεγαλο δεν θα εχει προβλημα 25-26 εχει παντα χωρις να τον αναβω...το ποιο κατω που εχει παει ειναι 23,5...εχω ζεστο σπιτι... τι λετε να κανω λοιπον? ακουω τις γνωμες των εμπειροτερων.... a!!! aythn einai πρωτη μου γεννα... τι πρεπει να τρωνε ? εχω τροφη της τετρα για γκαπυ που ειναι πολυ πολυ μικρα φυλλαρακια... θα χρειαστει και κατι αλλο...? και ποσες φορες?οπως και τα κανονικα? ------------------------- τα μωρα γκαπυ τι χρωμα θα εχουν? παιζει κατι ρολο? π.χ. τι χρωμα ουρα εχει η μαμα και ο μπαμπασ? η δεν παιζει ρολο αυτο? αν καποιος ξερει ας μου απαντησει και σε αυτο παρακαλω... καποια βοηθεια παρακαλω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 14 Ιανουαρίου 2010 #3 Share 14 Ιανουαρίου 2010 Αφού το σπίτι είναι ζεστό να μην βάλεις καθόλου θερμαντήρα, 23-24 βαθμοί είναι ότι πρέπει για τα γκάπυ, αντίθετα πάνω από 26 δημιουργούν πρόβλημα. Για τροφή τρίψε σε ένα γουδί όποιες τροφές έχεις και θα είναι μια χαρά. Τα ψάρια τρώνε πολύ όταν είναι μωρά, τάιζε όσο πιο συχνά μπορείς και κάθε 2 ώρες όταν είσαι σπίτι όσο θέλουν για να φανούν γεμισμένες οι κοιλίτσες. Να δεις τη φίλτρανσή σου ώστε να μην έχεις προβλήματα αμμωνία-νιτρωδών, χρειάζεσαι ένα φιλτράκι με στρωμένο βιολογικό υλικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notistheos 14 Ιανουαρίου 2010 Author #4 Share 14 Ιανουαρίου 2010 Αφού το σπίτι είναι ζεστό να μην βάλεις καθόλου θερμαντήρα, 23-24 βαθμοί είναι ότι πρέπει για τα γκάπυ, αντίθετα πάνω από 26 δημιουργούν πρόβλημα. Για τροφή τρίψε σε ένα γουδί όποιες τροφές έχεις και θα είναι μια χαρά. Τα ψάρια τρώνε πολύ όταν είναι μωρά, τάιζε όσο πιο συχνά μπορείς και κάθε 2 ώρες όταν είσαι σπίτι όσο θέλουν για να φανούν γεμισμένες οι κοιλίτσες. Να δεις τη φίλτρανσή σου ώστε να μην έχεις προβλήματα αμμωνία-νιτρωδών, χρειάζεσαι ένα φιλτράκι με στρωμένο βιολογικό υλικό. φιλτρακι εχω..οκ... τα μεγαλα γκαπυ τα ταιζω 1 φορα την μερα... τα μικρα θα τα ταιζω 3... οσο για τα αλλα που ρωταω εχεις καποια απαντηση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 14 Ιανουαρίου 2010 #5 Share 14 Ιανουαρίου 2010 Το χρώμα εξαρτάται από πολλά πράγματα αλλά τελευταία κυκλοφορούν ψάρια που είναι σχεδόν ίδια όλα οπότε και τα μικρά κάπως έτσι θα βγουν, γενικά προσπάθησε να βρεις όσο πιο άσχετα ψάρια στο χρώμα μπορείς και πιο γερά θα είναι τα μικρά τους και εκπλήξεις θα έχεις στα χρώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notistheos 14 Ιανουαρίου 2010 Author #6 Share 14 Ιανουαρίου 2010 Το χρώμα εξαρτάται από πολλά πράγματα αλλά τελευταία κυκλοφορούν ψάρια που είναι σχεδόν ίδια όλα οπότε και τα μικρά κάπως έτσι θα βγουν, γενικά προσπάθησε να βρεις όσο πιο άσχετα ψάρια στο χρώμα μπορείς και πιο γερά θα είναι τα μικρά τους και εκπλήξεις θα έχεις στα χρώματα. κατι ακομα εχω δει κατι θηλυκα και κατι αρσενικα που απο την μεση και πισω το αρσενικο ηταν μπλε σκουρο και το θηλυκο μωβ σκουρο... αυτα θα βγαζουν ντε και καλα τετοια χρωματα...???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 14 Ιανουαρίου 2010 #7 Share 14 Ιανουαρίου 2010 κατι ακομα εχω δει κατι θηλυκα και κατι αρσενικα που απο την μεση και πισω το αρσενικο ηταν μπλε σκουρο και το θηλυκο μωβ σκουρο... αυτα θα βγαζουν ντε και καλα τετοια χρωματα...???? όχι, δεν εκφράζονται όλα τα γονίδια στο σώμα του ψαριού, κάποια εκφράζονται στην επόμενη γενιά και κάποια όταν συνδυαστούν με άλλα γονίδια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
notistheos 14 Ιανουαρίου 2010 Author #8 Share 14 Ιανουαρίου 2010 όχι, δεν εκφράζονται όλα τα γονίδια στο σώμα του ψαριού, κάποια εκφράζονται στην επόμενη γενιά και κάποια όταν συνδυαστούν με άλλα γονίδια. σ ευχαριστω πολυ... για τις απαντησεις σου... ισχυει αυτο που λενε οτι αν βαλεις τον θερμοστατη στους 28 βαθμους επιταγχυνεις την γέννα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 14 Ιανουαρίου 2010 #9 Share 14 Ιανουαρίου 2010 σ ευχαριστω πολυ... για τις απαντησεις σου... ισχυει αυτο που λενε οτι αν βαλεις τον θερμοστατη στους 28 βαθμους επιταγχυνεις την γέννα? Γιατί έχει να πάει σινεμά και θα αργήσει?... Να δίνεις στα ψάρια το καλύτερο για να σου δίνουν και αυτά το καλύτερο, 23-25 βαθμοί είναι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpapakon 15 Ιανουαρίου 2010 #10 Share 15 Ιανουαρίου 2010 Οπως λεει κ ο τιτλος η μια θηλυκια γκαπινα μου ειναι εγκυος ετσι σκεφτομαι να αγορασω ενα μικρο ενυδρειακι και να την βαλω εκει να γεννησει και μολις το κανει... θα την βαλω πισω στο 70αρι... και θα αφησω τα μικρα μονα τους... ειδα καποια ενυδρειακια αλλα δεν εχουν θερμοστατη... ΕΡΩΤΗΣΗ... θα πρεπει να βαλω και εκει θερμοστατη? εναν 25 αρι ας πουμε? και αν ναι ποσο κανει? η μπορω να βρω καποιον μεταχειρισμενο ισως... ομως !!! εχω στο μεγαλο 75 watt..η θερμοκρασια οταν ειναι κλειστος...(σχεδον παντα...δεν το αναβω...) ειναι 25 με 26 οC (2 θερμομετρα..) σκεφτομαι λοιπον οσο καιρο ειναι εκει τα μικρα να τον βαλω εκει στους 28 βαθμουσ... το μεγαλο δεν θα εχει προβλημα 25-26 εχει παντα χωρις να τον αναβω...το ποιο κατω που εχει παει ειναι 23,5...εχω ζεστο σπιτι... τι λετε να κανω λοιπον? ακουω τις γνωμες των εμπειροτερων.... Αν κατάλαβα καλά στο ενυδρείο σου έχεις μόνο γκάπυ. Τότε γιατί να βγάλεις τα μικρά; Δε νομίζω πως είναι αναγκαίο. Και φαντάζομαι πολλοί που έχουν γκάπυ θα συμφωνήσουν μαζί μου. Ότι ψαράκια θα χαθούν θα είναι τις πρώτες ώρες. Εγώ σε 100αρι τα έχω και γεννάνε διαρκώς δε ξέρω πόσα ακριβώς επιβιώνουν αλλά είναι πάρα πολλά. Μονο να προσέξεις το φίλτρο σου γιατί ρουφιούνται πάρα πολύ εύκολα. Η χρήση κάποιας λεπτής σίτας στην είσοδο του φίλτρου είναι αναγκαία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notistheos 15 Ιανουαρίου 2010 Author #11 Share 15 Ιανουαρίου 2010 Αν κατάλαβα καλά στο ενυδρείο σου έχεις μόνο γκάπυ. Τότε γιατί να βγάλεις τα μικρά; Δε νομίζω πως είναι αναγκαίο. Και φαντάζομαι πολλοί που έχουν γκάπυ θα συμφωνήσουν μαζί μου. Ότι ψαράκια θα χαθούν θα είναι τις πρώτες ώρες. Εγώ σε 100αρι τα έχω και γεννάνε διαρκώς δε ξέρω πόσα ακριβώς επιβιώνουν αλλά είναι πάρα πολλά. Μονο να προσέξεις το φίλτρο σου γιατί ρουφιούνται πάρα πολύ εύκολα. Η χρήση κάποιας λεπτής σίτας στην είσοδο του φίλτρου είναι αναγκαία. την σιτα για το φιλτρο που μπορω να βρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος