Jump to content

ερωτηση Skimmer.....

soxo1979

Recommended Posts

καλησπερα

σε ενυδρειο 2 μηνων 250 lit πηγενωντας για light reef , εχω τοποθετησει ενα skimmer miniflotor με αεροαντλεια της aqua medic...

προς το παρων με 12 κιλα ζωντανο βραχο κανει καλη δουλεια ...(μαζευει αρκετη βρομια)

σκευτικα αντι να αλαξω το skimmer σε κατι ποιο μεγαλο να προσθεσω αλλο ενα απο την αλλη μερια ιδιο.....

γνωμες ? :P

γνώμη μου είναι

ότι αφού το skimmer δουλεύει σωστά και το νερό σου είναι καθαρό , δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα

να αλλάζεις ταχτικά ξυλόπετρα

Έγινε επεξεργασία - salTasos

καλησπερα

σε ενυδρειο 2 μηνων 250 lit πηγενωντας για light reef , εχω τοποθετησει ενα skimmer miniflotor με αεροαντλεια της aqua medic...

προς το παρων με 12 κιλα ζωντανο βραχο κανει καλη δουλεια ...(μαζευει αρκετη βρομια)

σκευτικα αντι να αλαξω το skimmer σε κατι ποιο μεγαλο να προσθεσω αλλο ενα απο την αλλη μερια ιδιο.....

γνωμες ? :P

Ειμαι της αποψης το σκιμμερ να ειναι 2 ή και 3 φορες τα λιτρα σου. Αυτο που εχεις το δινει για 200 αρα εισαι 1:1. Το ενυδρειο σου ειναι ακομα στην φαση ωριμανσης βεβαια ολα εξαρτονται απο το βιοφορτιο σου και το ταϊσμα.

Ειμαι της αποψης το σκιμμερ να ειναι 2 ή και 3 φορες τα λιτρα σου. Αυτο που εχεις το δινει για 200 αρα εισαι 1:1. Το ενυδρειο σου ειναι ακομα στην φαση ωριμανσης βεβαια ολα εξαρτονται απο το βιοφορτιο σου και το ταϊσμα.

βιοφορτιο δεν σκεφτομαι να βαλω πολυ.... (2-3 μ****α κοραλια και 5-6 ψαρακια )

αρα με 2 miniflotor ειμαι 2:1 και ειμαι οκ ?

θα ημουνα καλητερα με 1 skimmer gia 400 lit ?

γνώμη μου είναι

ότι αφού το skimmer δουλεύει σωστά και το νερό σου είναι καθαρό , δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα

αν το skimmer δεν δουλευει σωστα η δεν επαρκει , τοτε πως το καταλαβενεις ? φαινεται στο νερο ?

ξυλόπετρα καθε ποτε πρεπει να αλαζω ?

προσωπικα εγω θα επελεγα το τελευταιο που ειπες....

γνώμη μου είναι

+1 :P

αν τωρα θελεις να αλαξεις καλητερα με 1 skimmer up to 600 lit και παλη ειναι σχετικο !!

εξαρτατε απο την ποιοτητα του skimmer.

Μείνε όπως είσαι και με την 1η ευκαιρία(€) το αλλάζεις με ένα καλύτερο κρεμαστό/εξωτερικό

π.χ. deltec mce600.καλό και αξιόπιστο

αν το skimmer δεν δουλευει σωστα η δεν επαρκει , τοτε πως το καταλαβενεις ? φαινεται στο νερο ?

ξυλόπετρα καθε ποτε πρεπει να αλαζω ?

το skimmer είναι σχεδιασμένο για να προλαβαίνει την δημιουργία βρωμιάς ( νιτρικά , φωσφορικά ) στο νερό μας

στην αρχή και όσο έχουμε καλοστρωμένο βράχο ,η δουλειά του είναι εύκολη , στη πορεία και όσο προσθέτουμε ζωντανά , δοκιμάζεται η αποτελεσματικότητα του, σε ενυδρείο με μαλακά κοράλλια όπως το σχεδιάζεις – κατά τη γνώμη μου – μπορείς να μην έχεις καθόλου skimmer αν δεν βιαστείς να βάλεις ψάρια

για τον κατάλληλο χρόνο αντικατάστασης της ξυλόπετρας δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν είχα ποτέ τέτοιοo skimmer , ξέρω όμως ότι είναι η καρδιά του συστήματος , με τη χρήση μειώνεται το πλήθος των φυσαλίδων και αυξάνεται το μέγεθος τους κάτι που δεν θέλουμε

φαντάζομαι θα γράφουν οι οδηγίες χρήσης

στη συνέχεια μπορείς αν θέλεις να ψάξεις τρόπους για να πουσάρεις το skimmer , ίσος με τη τοποθέτηση δεύτερης ξυλοπετρας και πιο μεγάλης αεραντλίας

καλή συνέχεια

το skimmer είναι σχεδιασμένο για να προλαβαίνει την δημιουργία βρωμιάς ( νιτρικά , φωσφορικά ) στο νερό μας

στην αρχή και όσο έχουμε καλοστρωμένο βράχο ,η δουλειά του είναι εύκολη , στη πορεία και όσο προσθέτουμε ζωντανά , δοκιμάζεται η αποτελεσματικότητα του, σε ενυδρείο με μαλακά κοράλλια όπως το σχεδιάζεις – κατά τη γνώμη μου – μπορείς να μην έχεις καθόλου skimmer αν δεν βιαστείς να βάλεις ψάρια

για τον κατάλληλο χρόνο αντικατάστασης της ξυλόπετρας δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν είχα ποτέ τέτοιοo skimmer , ξέρω όμως ότι είναι η καρδιά του συστήματος , με τη χρήση μειώνεται το πλήθος των φυσαλίδων και αυξάνεται το μέγεθος τους κάτι που δεν θέλουμε

φαντάζομαι θα γράφουν οι οδηγίες χρήσης

στη συνέχεια μπορείς αν θέλεις να ψάξεις τρόπους για να πουσάρεις το skimmer , ίσος με τη τοποθέτηση δεύτερης ξυλοπετρας και πιο μεγάλης αεραντλίας

καλή συνέχεια

ευχαριστω !

διαφωτιστε ρε παιδια και εμενα.καλημερα κιολας.μαζευω ακομη πληροφοριες για να κανω σωστα το οτιδηποτε.τι ειναι το light reef?εχω ενα 600l και προοριζεται για θαλασσινο reef θα βαλω βραχο σχετικα πολυ και ψαρακια.τι skimmer προτεινετε?ενας γνωστος μου εχει το skim400 ps250 ετσι μου το πε και θα μου το δωσει.και κατι αλλο το sump το σκεφτομαι συνεχεια αν θα βαλω η οχι κυριως λογω ελλειψης χωρου και χρηματων... ευχαριστωωωωααα και κατι τελευταιο το sump για τα λιτρα μου τι διαστασεις πρεπει να εχει?ειναι σχετικο αυτο ι standar?:rolleyes:

Έγινε επεξεργασία - giorgiokal21

....... ευχαριστωωωωααα και κατι τελευταιο το sump για τα λιτρα μου τι διαστασεις πρεπει να εχει?ειναι σχετικο αυτο ι standar? :rolleyes:

όσο μεγαλύτερο και σωστό το κάνεις, τόσο το καλύτερο.... :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...