Jump to content

καινουργιο ξεκινημα

tsagaris

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους και καλη χρονια να εχουμε ολοι.σημερα επιτελους ξεκινησα και εγω το καινουργιο μου reef.να σας πω οτι εχω ενα ριο 300 και εχω κανει και ενα SUMP ενα lido120.εχω βαλει 30 κιλα ζωντανο αραγωνιτη και 30 κιλα ζβ εχω ενα προβλημα ομως το νερο μου ειναι θολο.(τωρα προσθεσα και 10 κιλα αραγωνιτη για να φτασω τα 30 και εχει τωρα πολυ θολο τι πρεπει να κανω για να ξεθολοσει και μετα τι ενεργειες πρεπει να κανω ευχαριστω πολυ και οταν ξεθολοσει θα ανεβουν και φωτογραφιες για να δειτε και να μου πειτε αν παω σωστα

α και κατι ακομα μου δωσανε και λιγο caulerpa για να την βαλω στο σαμπ να την βαλω και να εχω ανοιχτα τα φωτα στο σαμπ τι λετε εσεις?

Καλως ηρθες.Το θολομα θα φυγει μονο του,το skimmer σε λειτουργεια για να τραβηξει τη βρομια. :P

α και κατι ακομα μου δωσανε και λιγο caulerpa για να την βαλω στο σαμπ να την βαλω και να εχω ανοιχτα τα φωτα στο σαμπ τι λετε εσεις?

το skimmer κράτα το κλειστό για να μη λερωθεί , δεν θα σε βοηθήσει στο καθαρισμό του νερού

αν η θολούρα προέρχεται από τη προσθήκη άμμου ένα κλασικό φίλτρο με σφουγγάρια και υαλοβάμβακα χρειάζεσαι και λίγη υπομονή

καλή αρχή :P

χωρίς φωτισμό η caulerpa δε θα ζήσει πολύ

Προτιμάται η chaeto αλλά και αυτη κανει δουλεια.

Κλείσε την όποια κυκλοφορία εχεις,σκιμμερ κλειστό και άσε ένα εξωτερικό φίλτρο

με βαμβάκι να δουλεύει.

Έγινε επεξεργασία - gregog7

αν έχεις φίλτρο να δουλεύει , δεν υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας νερού και θα ξεθολώσει γρήγορα το ενυδρείο

αν έχει αφρο στην επιφάνεια , μάζεψε τον με λίγο υαλοβάμβακα

και ο ζβ βραχος που υπαρχει μεσα χωρις κυκλοφορια δεν θα εχει προβλημα?

Για μερικές ωρες ωσπου να φύγει η θολούρα δεν πειράζει :rolleyes:

θέλεις μερικά εντατικά μαθήματα ..... :rolleyes:

αυριο στις 10 έχεις την πρώτη πρακτική εξάσκηση.... :D

σε πιο θεμα αποστολε στο σαμπ η στο στησιμο βραχου?

ο βράχος σου θέλει αλλαγή εδώ και τώρα...... :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...