Jump to content

Black Phantom Tetra με λευκο ογκο

Recommended Posts

καλησπερα !εχω ενα 60αρι ενυδρειο περιπου 5 μηνεσ υποστρομα εχει αμμο ψιλη κ κουτσουρα κ φιτεμενεσ 2 anubia nana.απο ψαρια εχω ενα κοπαδι απο cardinal tetra(6) ενα black phantom tetra(6) και 2 γαριδεσ amano.αντιμετοπιζω 2 προβληματα

1)εχω εδω κ περιπου 3 εβδομαδεσ μαυρη πυκνη αλγη κυριος πανω στα κουτσουρα στην οποια εχω δοκιμασει μεχρι κ το φαρμακο algizit που μου ειπαν απο ενα pet shop ,βοηθησα με οξυγορο κ co2,φωτισμο αλλα τιποτα δεν λεει να υποχωρισει!!!

2)πριν ενα μηνα ενασ καρδιναλιος παρουσιασε ενα ασπρο σημαδι στην ουρα του σαν ενα μεγαλο σπυρι στρογγυλο το οποιο μερα με την μερα μεγαλονε το αποτελεσμα μεσα σε μια εβδομαδα το ψαρι ψωφισε κ το κακο ηταν οτι επειδη ειμαι φανταρος κ δεν εχω τον ελεγχω απο μακρια δεν μπουρουσα να του παρω καποια θεραπεια...Προχθες ενα απο τα black phantom παρουσιασε το ιδιο.....ΜΗπος εχει καποιος ιδεα τι μπορει να ειναι κ πως αντιμετοπιζεται...

ευχαριστω εκ τον πρωτερον

φιλε μου, για να γινεις πιο σωστος στη περιγραφη σου, ωστε να εχεις και καλυτερη βοηθεια δες τη φορμα ασθενειων, κανε αντιγραφη και επικολληση και συμπληρωσε την με οτι γνωριζεις. μην ανοιξεις νεο θεμα αλλα κανε οτι σου ειπα πιο κατω...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :

λευκος ογκοσ σε ουρα black phantop tetra

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:60

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):2 σφουγκαρια,ανθρακας,μακαρονια,υαλοβαμβακaς

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):5 μηνες περιπου

- Ψάρια (είδη και αριθμός):6 cardinal tetra,6 black phantom tetra

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα 1 φορα την ημερα,αλλαγη νερου καθε 10-12 μερες χρεισημοποιοντασ παντα αντιχλωριο κ τυρφη

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:6.5

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):

- ΝΟ3 (νιτρικά):

- Θερμοκρασία:28

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:ναι

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:black phantom tetra

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):εναν ογκοσ στην οθρα ασπρο οπτικα σαν σπυρι το οποιο διακρινεται κ απο τισ 2 πλευρες

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:ιδια ασθενεια σε cardinal tetra,μαυρη αλγη

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)

1. (img) ...photo1... (/img)

2. (img) ...photo2... (/img)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Βρες ΕΔΩ το είδος της άλγης σου αν και νομίζω πως είναι το 2ο. Ας ξεκινήσουμε από αυτό γιατί για τα υπόλοιπα δεν μας δίνεις αρκετά στοιχεία!

Πάντως φοβάμαι για κακής ποιότητας νερό και διατροφή η οποία αδυνατίζει το ανοσοποιητικό των ψαριών σου και τα κάνει ευάλωτα στις βακτηριακές μολύνσεις!

οκ ευχαριστω πολυ παιδια για τις συμβουλες θα τα δοκιμασω και ασ ελπισουμε να εχουμε αποτελεσμα

Θα δοκιμάσεις τι? Δεν σου προτείναμε κάτι... :P

εγω θα σου ελεγα να εβγαζες τον ανθρακα και τα σφουγγαρια και να εβαζες στη θεση τους μακαρονι(σιποραξ) ή μπιζελι(substrat pro)!!! εφοσον εχεις το υαλοβαμβακα(ενυδρειακο βαμβακι) δεν χρειαζεσαι σφουγγαρι. ο ανθρακας μονο μετα απο θεραπειες στο γλυκο νερο, να απορροφησει τα φαρμακα.

επισης αν σου πουνε σε πετ σοπ να παρεις φαρμακα, προτιμησε να παρεις καλυτερα καποιο υγρο τεστ, κυριως αμμωνιας ΝΗ3, νιτριδιων ΝΟ2, καθως και ΚΗ,GH, ΝΟ3. αν δεν ξερεις τι νερο εχεις μεσα πως θα κανεις σωστη διαγνωση για να παρεις φαρμακα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...