aquatix_guru 10 Ιανουαρίου 2010 #1 Share 10 Ιανουαρίου 2010 Μετα απο μετρήσεις ammonia στο νερο στο ενυδρείο = 0.3 στο νερό της βρύσης = 0 στο νερό μετά απο την Α/Ο = 0 στο νερό στο δοχείο με το διάλυμα αλατιου ετοιμο για αλλαγή νερού = 0.3 καταλήγω στο συμπέρασμα οτι το αλάτι reef crystals ανεβάζει την αμμωνια στο συστημα μου. φταίει το προιον? το χρησιμοποιείτε εσεις? εχετε παρατηρησει κατι παρόμοιο? φταίει η παρτίδα του αλατιού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 10 Ιανουαρίου 2010 #2 Share 10 Ιανουαρίου 2010 Μετα απο μετρήσεις ammonia στο νερο στο ενυδρείο = 0.3 στο νερό της βρύσης = 0 στο νερό μετά απο την Α/Ο = 0 στο νερό στο δοχείο με το διάλυμα αλατιου ετοιμο για αλλαγή νερού = 0.3 καταλήγω στο συμπέρασμα οτι το αλάτι reef crystals ανεβάζει την αμμωνια στο συστημα μου. φταίει το προιον? το χρησιμοποιείτε εσεις? εχετε παρατηρησει κατι παρόμοιο? φταίει η παρτίδα του αλατιού? Δεν έχω χρησικοποιήσει ποτέ αυτο το αλάτι και έτσι δεν μπορώ να έχω γνώμη.....παράξενο πάντως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 11 Ιανουαρίου 2010 #3 Share 11 Ιανουαρίου 2010 Μετα απο μετρήσεις ammonia στο νερο στο ενυδρείο = 0.3 στο νερό της βρύσης = 0 στο νερό μετά απο την Α/Ο = 0 στο νερό στο δοχείο με το διάλυμα αλατιου ετοιμο για αλλαγή νερού = 0.3Το δοχείο που ετοιμάζεις το νερό τι δοχείο είναι;Είναι κατάλληλο για τρόφιμα; καταλήγω στο συμπέρασμα οτι το αλάτι reef crystals ανεβάζει την αμμωνια στο συστημα μου. φταίει το προιον? το χρησιμοποιείτε εσεις? εχετε παρατηρησει κατι παρόμοιο? φταίει η παρτίδα του αλατιού? Κάποτε ετοίμαζα το νερό σε ένα μπιτόνι το οποίο ήταν βαμμένο πλαστικό καιόταν έριχνα το νερό στο ενυδρείο έχανα ψάρια.Μετρούσα και έβρισκα ΝΗ3(στο ενυδρείο 0,5).Με τα πολλά μετράω σε κάποια φάση στο μπιτόνι και βρίσκω ΝΗ3 στα ύψη.Βέβαια δεν ξέρω αν ήταν ΝΗ3 ή κάποια ουσία από το δοχείο που μπερδευε το τεστ.Είχα το ίδιο αλάτι.Μόλις άλλαξα το μπιτόνι όλα καλα.Επίσης να το ξεπλενεις καλά πριν τη χρήση. Κανε ένα τεστ αφού ετοιμάσεις το νερό σε ένα μπουκάλι νερου του εμποριου για σιγουριά Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp67 12 Ιανουαρίου 2010 #4 Share 12 Ιανουαρίου 2010 Εγώ χρησιμοποιώ αυτό το αλάτι και αμμωνία δεν έχω στο ενυδρείο.Δεν έχω μετρήσει ποτέ όμως, το μπετόνι προετοιμασίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 12 Ιανουαρίου 2010 #5 Share 12 Ιανουαρίου 2010 τα αλάτια έχουν αμμωνία αλλά όχι σε μετρήσιμα από εμάς επίπεδα http://www.aquariumwatertesting.com/AWT_Sa...alysis_0208.pdf , θεωρητικά μπορεί να γίνει επικίνδυνη σε συγκεντρώσεις από 0,2 ppm και πάνω δοκίμασε να μετρήσεις με διαφορετικά τεστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 12 Ιανουαρίου 2010 #6 Share 12 Ιανουαρίου 2010 Εγω ειμαι φαν αυτου του αλατιου μιας κ το θεωρω ενα απο τα κορυφαια αλατια....Ειναι απο τα καλυτερα που εχω δοκιμασει κ σε καμια περιπτωση δεν εχει αμμονια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquatix_guru 13 Ιανουαρίου 2010 Author #7 Share 13 Ιανουαρίου 2010 Εγω ειμαι φαν αυτου του αλατιου μιας κ το θεωρω ενα απο τα κορυφαια αλατια....Ειναι απο τα καλυτερα που εχω δοκιμασει κ σε καμια περιπτωση δεν εχει αμμονια. Μετρησα το δοχειο που κανω την αλλαγη χωρις να ριξω αλλατι και δεν βρηκα αμμωνια.... Αυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 13 Ιανουαρίου 2010 #8 Share 13 Ιανουαρίου 2010 τότε πιθανότατα έχουμε να κάνουμε με χαλασμένη παρτίδα , άσε το αλατισμένο νερό 24-48 ώρες με καλή κυκλοφορία , φυσιολογικά η αμμωνία θα πρέπει να φύγει Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 13 Ιανουαρίου 2010 #9 Share 13 Ιανουαρίου 2010 (edited) Μετρησα το δοχειο που κανω την αλλαγη χωρις να ριξω αλλατι και δεν βρηκα αμμωνια.... Αυτα... Ξαναμέτρα μαζι με το αλάτι,και κάνε ένα τεστ:σε ένα μπουκάλι 1λ βάλε μια κουταλιά αλάτι ανεκάτεψε καλά και μετά μέτρα. Αν και πιστεύω ότι κάτι δεν έκανες καλά στο τεστ,αφου δεν εχεις στο ενυδρείο ΝΗ3 όλα καλά. Με τι τεστάκια μετράς; Απλως για την κουβέντα,ακόμη το reef crystals έχω τόσο καιρό χωρίς πρόβλημα. Έγινε επεξεργασία 13 Ιανουαρίου 2010 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 13 Ιανουαρίου 2010 #10 Share 13 Ιανουαρίου 2010 Αυτο το αλατι το χρησιμοποιω χρονια,κοντα στα 10 χρονια παρομοιο προβλημα δεν αντιμετωπησα ποτε.Παιζει η πιθανοτητα της ελλατωματικης παρτιδας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 13 Ιανουαρίου 2010 #11 Share 13 Ιανουαρίου 2010 Αυτο το αλατι το χρησιμοποιω χρονια,κοντα στα 10 χρονια παρομοιο προβλημα δεν αντιμετωπησα ποτε.Παιζει η πιθανοτητα της ελλατωματικης παρτιδας. Γράφτηκε και παραπάνω λέτε να παίζει κάτι τέτοιο,σε αλλη μάρκα έχει αναφερθεί κάτι παρόμοιο; Με βάζετε σε σκέψεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 13 Ιανουαρίου 2010 #12 Share 13 Ιανουαρίου 2010 από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι και το τεστ μετράει όπως πρέπει και οι μετρήσεις γίνονται σωστά η εμφάνιση τόσης αμμωνίας , δεν είναι κάτι φυσιολογικό , από την άλλη ξέρουμε ότι κανένα από τα συνηθισμένα αλάτια δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο υπό κανονικές συνθήκες θα μιλήσω με φίλο χημικό , μήπως έχει καμιά ιδέα για τη προέλευση της αμμωνίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος