1george1 9 Ιανουαρίου 2010 #1 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Καλησπερα με λενε Γιωργο κ μενω στην Αθηνα ,στο Αιγαλεω συγκεκριμενα. διατηρω εδω κ μερικα χρονια 2 ενυδρεια γλυκου νερου. 1 με κιχλιδες της λιμνης μαλαουι 400λ 1 ημερο κοινωνικο φυτεμενο με φυτα χαμηλων απαιτησεων με μερικα pterophyllum altum-domesdticated (2 ειδη)κ μερικα Corydoras semiaquilus.160λ Ο λογος ομως που με εκανε να ψαχτω περισσοτερο με το χομπυ ειναι το θαλασσινο ενυδρειο. Που οσο διαβαζω κ μαθαινω για το πως λειτουργει ενα θαλασσινο ενυδρειο τοσο περισσοτερο με "κερδιζει" .Αλλα κ μεγαλωνει το παθος μου γενικα για το χομπυ. Εδω κ μερικους μηνες λοιπον εχω ξεκινησει το διαβασμα κ το ψαξιμο για το αλμυρο νερο στο ιντερνετ κ ειδικα στα forums σχετικα με το χομπυ το ενυδρειου διαπιστωνοντας οτι ειναι η καλυτερη πηγη γνωσης. Οσα βιβλια κ αν διαβασεις που τα περισσοτερα (καλα βιβλια) ενιαι στα αγγλικα στην καλυτερη περιπτωση δεν θα μπορεσεις να μαθεις οσα συζητωντας με αλλους συνχομπιστες στα forums(IMO) Κ οτι εμαθα κ μαθαινω ακομη πολυτιμα κ σημαντικα πραγματα οχι μονο για το θαλασσινο ενυδρειο που ψαχνομαι αμεσα αλλα κ για το γλυκο νερο βοηθωντας με κατανοησω ακομη καλυτερα πως να φροντιζω τα ενυδρεια μου καθως κ ολο το σκεπτικο του "σπορ" Αυτο τον καιρο ειμαι στο σταδιο του εξοπλισμου για το θαλασσινο (κ του διαβασματος οπως ανεφερα παραπανω) καλως σας βρηκα λοιπον κ συγνωμη αν κουρασα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 9 Ιανουαρίου 2010 #2 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Καλώς ήρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 9 Ιανουαρίου 2010 #3 Share 9 Ιανουαρίου 2010 καλος ηρθες Γιωργο και καλο ταξιδι στο κοσμο της θαλασσας !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Ιανουαρίου 2010 #4 Share 9 Ιανουαρίου 2010 καλως τον στη παρεα μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 9 Ιανουαρίου 2010 #5 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Kαλως ηρθες και καλο διαβασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 9 Ιανουαρίου 2010 #6 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1george1 9 Ιανουαρίου 2010 Author #7 Share 9 Ιανουαρίου 2010 (edited) Να ειστε καλα ευχαριστω για την ανταποκριση Προς το παρων ψαχνομαι για την κατασκευη ενος DIY φωτιστικου με τ5 λαμπες. Ειναι για ενυδρειο 150χ50χ70 cm.Σκεφτομαι να βαλω 8 τ5 80watt 1449mm μαλλον της Aquamedic.Αφου δυσκολευομαι γενικα να βρω αυτο το μηκος στα Pet shop που ψαχνω. Τελος παντων προσπαθω να βρω απλα φωτιστικα φθοριου σε αυτο το μηκος κ τα watt αν μπορεσω με τζαμι μπροστα γιατι αλλιως πρεπει να περασω αδιαβροχα ακροφυσια δεν το εχω ξανακανει κ μπλεκει το πραγμα. Απο εκει κ περα θα δω πως θα τα ενωσω μεταξυ τους ισως να χρειαστω κ στα ακρα του φωτιστικου 2 σκιασεις αναλογα με το τι θα βρω.σκεφτομαι για 4 διπλα φωτιστικα (2χ80) χ4.εχει να προτεινει κανεις κατι αλλο?Αλλα οχι με πολλη κατασκευη.πχ ολο το φωτιστικο απο την αρχη.Ισως κατι με μονταρισμα.....Η γενικως οτιδηποτε αλλο καποιο φθηνο φωτιστικο καποια πατεντα ευχαριστω εκ των προτερων Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2010 - 1george1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1george1 9 Ιανουαρίου 2010 Author #8 Share 9 Ιανουαρίου 2010 οπς σορι εδω ειναι μονο για το καλωσορισμα.θα μεταφερω το θεμα εκει που πρεπει Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 9 Ιανουαρίου 2010 #9 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Καλως ηρθες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2010 #10 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 9 Ιανουαρίου 2010 #11 Share 9 Ιανουαρίου 2010 καλως ηρθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquamike 9 Ιανουαρίου 2010 #12 Share 9 Ιανουαρίου 2010 καλως ηρθες φιλε μου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick S3 9 Ιανουαρίου 2010 #13 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 9 Ιανουαρίου 2010 #14 Share 9 Ιανουαρίου 2010 καλώς ήρθες στο aquazone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herbi 11 Ιανουαρίου 2010 #15 Share 11 Ιανουαρίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paranoicb 11 Ιανουαρίου 2010 #16 Share 11 Ιανουαρίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts