Geosid 9 Ιανουαρίου 2010 #1 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Καλησπερα και απο μενα , νεος στο χομπυ και ειπα δειλα δειλα να κανω τα πρωτα βημα για ενα μικρο reef τα υλικα που πηρα ηταν : Διαστάσεις : 38χ38χ40 dennerle nano cube 60l Εξοπλισμός: • Κρεμαστό εσωτερικο dennerle με σφουγγαρι και 80gr. seagel ( seachem ) • Skimmer: niagara 280(προσωρινά ) • Θερμοστάτης: 100w • Κυκλοφορίτiς : made in china δεν θυμαμε αλλα στοιχεια • Φωτιστικό : 2 χ dennerle nano light 11w • θερμομετρο της dennerle Ζωντανά: • 8.5κ Ζωντανού βράχου • 7 k αραγονιτη • 1 Amphiprion ocellaris • 2 Amphiprion melanopus • 1 White Damsel • 1 camelback shrimp • 4 σαλιγκαρια ( δεν θυμαμαι ονομασια ) • 1 euphilia • 1 goniopora Μετρησεις ph : 8 sera test αμμωνια : 0 sera test νιτρικα : το χρωμα βγαινει αναμεσα στο 0 και στο 0.5 ( οποτε καπου στη μεση ειμαι ) sera test salinit 1025 θερμοκρασια : 25 παρολο που εχω ψαξει στην Αθηνα για να βρω λαμπες για το ενυδρειο , εχω κανει και τα αναλογα ποστ αλλα δεν εβγαλα ακρη ... ετσι εχω παραγγειλει απο εξω μεσα στη βδομαδα θα το εχω στα χερια μου ( να δω μπας και βγαλω ακρη απο εκει .... ) προς το παρον το ενυδρειο εχει τα φωτιστικα της μανας του 2 x dennerle 11w το καθε ενα . ξεκινησα καπως ετσι και μετα απο ενα flash που εφαγα ειπα να αλλαξω λιγο τη διαμορφωση και η σημερινη εμφανιση του ειναι ετσι λεω να βαλω 2 Scarlet Skunk Cleaner και να μεινω εκει οσων αφορα τα ζωντανα. οποιοδηποτε σχολιο καλοδεχουμεno ουτος η αλλως νεος ειμαι στο χομπυ και οσο μεγαλωνουμε μαθαινουμε .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 9 Ιανουαρίου 2010 #2 Share 9 Ιανουαρίου 2010 (edited) Πολυ ομορφο φιλε μου.Απο παρατηρησεις θα σου πω οτι ειναι λιγο αρκετα τα ψαρακια σου σε 60 λιτρα.Θυμασε καθολου ποσα λιτρα ανα ωρα του συγκεκριμενου κυκλοφορητη? Η γονιοπορα να ξερεις ειναι πολυ δυσκολη και γενικα θελει ενα καλα στρωμενο ενυδρειο,ποσο καιτο το τρεχεις? Απο φωτισμο αν ψωνιζεις απο ιντερνετ μπορω να σου προτεινω σε αυτες τις διαστασεις φωτιστικο με led!σε π.μ Το σκιμερ εχει αποδοτικοτητα?σε ρωταω γιατι το ιδιο εχω και εγω (απλα δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομα). Καλη συνεχεια στο στολιδι σου! Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2010 - venom Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 9 Ιανουαρίου 2010 #3 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Εκτος απο αντιφως πρεπει να βαλεις και ανθρακα,δεν το αναφερεις πουθενα αυτο.Καλυτερα να βγαλεις το σφουγγαρι,ειναι πηγη νιτρικων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Ιανουαρίου 2010 Author #4 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Εκτος απο αντιφως πρεπει να βαλεις και ανθρακα,δεν το αναφερεις πουθενα αυτο.Καλυτερα να βγαλεις το σφουγγαρι,ειναι πηγη νιτρικων... απο οτι μου ειπαν στο πετ σοπ το seagel εχει και τα 2 μεσα και ανθρακα και αντιφωσφορο Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 9 Ιανουαρίου 2010 #5 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Tα ειδες?ειναι μιξη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Ιανουαρίου 2010 Author #6 Share 9 Ιανουαρίου 2010 http://www.drsfostersmith.com/images/Categ...1018_25068D.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 9 Ιανουαρίου 2010 #7 Share 9 Ιανουαρίου 2010 μια χαρα !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 9 Ιανουαρίου 2010 #8 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Οντως εχεις πολλα ψαρια για τα λιτρα σου Το στησιμο ειναι ωραιο Κανε κατι για την αναπληρωση του νερου που εξατμιζεται,γιατι σε τοσο μικρο ενυδρειο η εξατμιση επιρρεαζει πολυ την αλατοτητα. Αντιστοφη οσμωση εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Ιανουαρίου 2010 Author #9 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Οντως εχεις πολλα ψαρια για τα λιτρα σου Το στησιμο ειναι ωραιο Κανε κατι για την αναπληρωση του νερου που εξατμιζεται,γιατι σε τοσο μικρο ενυδρειο η εξατμιση επιρρεαζει πολυ την αλατοτητα. Αντιστοφη οσμωση εχεις? αντιστροφη οσμωση δεν εχω , η αναπληρωση γινεται αφου μετρησω ποσο ειναι η αλατοτητα στο ενυδρειο φτιαχνω συμπληρωμα με την ιδια αλατοτητα και θερμοκρασια και προσθετω νερο το πρωι το φτιαχνω το βραδακι το προσθετω , η οσμωση ειναι στο προγραμμα να αγοραστει Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 9 Ιανουαρίου 2010 #10 Share 9 Ιανουαρίου 2010 αντιστροφη οσμωση δεν εχω , η αναπληρωση γινεται αφου μετρησω ποσο ειναι η αλατοτητα στο ενυδρειο φτιαχνω συμπληρωμα με την ιδια αλατοτητα και θερμοκρασια και προσθετω νερο το πρωι το φτιαχνω το βραδακι το προσθετω , η οσμωση ειναι στο προγραμμα να αγοραστει Λαθος! Την αναπληρωση θα την κανεις μονο με νερο.Χωρις αλατι!Το αλατι δεν εξατμιζετε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Ιανουαρίου 2010 Author #11 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Λαθος! Την αναπληρωση θα την κανεις μονο με νερο.Χωρις αλατι!Το αλατι δεν εξατμιζετε.... για να το λες κατι θα ξερεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 10 Ιανουαρίου 2010 #12 Share 10 Ιανουαρίου 2010 Λαθος! Την αναπληρωση θα την κανεις μονο με νερο.Χωρις αλατι!Το αλατι δεν εξατμιζετε.... +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 10 Ιανουαρίου 2010 #13 Share 10 Ιανουαρίου 2010 αντιστροφη οσμωση δεν εχω , η αναπληρωση γινεται αφου μετρησω ποσο ειναι η αλατοτητα στο ενυδρειο φτιαχνω συμπληρωμα με την ιδια αλατοτητα και θερμοκρασια και προσθετω νερο το πρωι το φτιαχνω το βραδακι το προσθετω , η οσμωση ειναι στο προγραμμα να αγοραστει Αλατότητα με τι την μετράς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 11 Ιανουαρίου 2010 #14 Share 11 Ιανουαρίου 2010 Προσεχε μη κατοικησουν τα κλοουνακια σου στην γονιοπορα κ την στρεσαρουν...Επισης το φως που εχεις ειναι λιγο ακομα κ για τις εμφυλιες που εχεις ειδηκα αν οι λαμπες ειναι τ8 τοτε ειναι πολυ λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 11 Ιανουαρίου 2010 Author #15 Share 11 Ιανουαρίου 2010 Προσεχε μη κατοικησουν τα κλοουνακια σου στην γονιοπορα κ την στρεσαρουν...Επισης το φως που εχεις ειναι λιγο ακομα κ για τις εμφυλιες που εχεις ειδηκα αν οι λαμπες ειναι τ8 τοτε ειναι πολυ λιγο. στη γονιοπορα πηγαινει μονιμα ο μικρος , για στρεσαρισμα δεν ξερω πως ειναι αλλα καθετε με τις ωρες πανω της και αυτη ειναι ανοιχτη χωρις προβλημα . , η εφυλια εφυγε... την εδωσα χτες . το ξερω οτι εχω μικρο φωτισμο απο εδω Ελλαδα δεν εχω βρει καποιον να εχει φωτιστικο στα μετρα μου ( 38χ38 ) ειναι το ενυδρειο οποτε αν βγαλω ακρη απο εξωτερικο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 11 Ιανουαρίου 2010 #16 Share 11 Ιανουαρίου 2010 στη γονιοπορα πηγαινει μονιμα ο μικρος , για στρεσαρισμα δεν ξερω πως ειναι αλλα καθετε με τις ωρες πανω της και αυτη ειναι ανοιχτη χωρις προβλημα . , η εφυλια εφυγε... την εδωσα χτες . το ξερω οτι εχω μικρο φωτισμο απο εδω Ελλαδα δεν εχω βρει καποιον να εχει φωτιστικο στα μετρα μου ( 38χ38 ) ειναι το ενυδρειο οποτε αν βγαλω ακρη απο εξωτερικο . Μπορεις να φτιαξεις κατι μονος σου...μια καλη λυση ειναι οι λαμπες οικονομιας(εαν βρεις στα 10κ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 11 Ιανουαρίου 2010 #17 Share 11 Ιανουαρίου 2010 δυστυχώς σε αυτές της διαστάσεις δεν θα βρεις κάτι πέρα από οικονομίας να κοιτάς για 10κελβιν η και περισσότερα ανάλογα με το αποτέλεσμα που σου αρέσει.Μια άλλη λύση είναι η λάμπες Power Compact (PC) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 11 Ιανουαρίου 2010 Author #18 Share 11 Ιανουαρίου 2010 βρηκα λαμπα μπλε οικονομιας βιδωτες 15w και λαμπα οικονομιας λευκη 25w , το θεμα ειναι οτι απο ηλεκτρολογικα δεν ξερω ΤΙΠΟΤΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 11 Ιανουαρίου 2010 #19 Share 11 Ιανουαρίου 2010 To "λευκη" δεν λεει τιποτα.Πρεπει να κανει για θαλασσινο ενυδρειο. Δεν γραφει ποσα kelvin ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 11 Ιανουαρίου 2010 Author #20 Share 11 Ιανουαρίου 2010 To "λευκη" δεν λεει τιποτα.Πρεπει να κανει για θαλασσινο ενυδρειο. Δεν γραφει ποσα kelvin ειναι? δεν γραφει ασε που σε οσα ηλεκτρολογια εχω πει και τους εχω πει οτι θελω να ειναι απο 10.000κ και πανω με κοιτανε σαν εξωγηινο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 11 Ιανουαρίου 2010 #21 Share 11 Ιανουαρίου 2010 δεν γραφει ασε που σε οσα ηλεκτρολογια εχω πει και τους εχω πει οτι θελω να ειναι απο 10.000κ και πανω με κοιτανε σαν εξωγηινο Oλα τα μαγαζια που εχουν ηλεκτρολογικα ξερουν πως το ψυχρο φως ειναι των 6500 κελβιν...βρες καποιον που να πουλαει της HASSE η της CORALIFE λαμπες οικονομιας ειναι πολυ καλες κ θελουν μονο ενα ντουι με μια μπριζα κ ενα καλωδιο(συνολο λιγοτερο απο 3-5 ευρω κ τα δυο ντουι με τα καλωδια τους). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 16 Ιανουαρίου 2010 Author #22 Share 16 Ιανουαρίου 2010 Σημερινη μετρηση του νερου αλλατοτητα κολημενη στα 1025 ΚΗ 12 ΝΟ3 <1mg/L Nh3 <o.o1 mg/L PH 8 οι μετρησεις εγιναν με test tropic marin μπορει καποιος να μου πει αν ειναι οκ σαν μετρησεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 16 Ιανουαρίου 2010 #23 Share 16 Ιανουαρίου 2010 Μια χαρά πας. NO2 δεν μέτρησες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 16 Ιανουαρίου 2010 Author #24 Share 16 Ιανουαρίου 2010 Μια χαρά πας. NO2 δεν μέτρησες? No2 0.2mg/l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος