valter 8 Ιανουαρίου 2010 #1 Share 8 Ιανουαρίου 2010 Χαιρετω, Οπως ισως εχετε διαβασει σε αλλο thread, ενω ημουν ετοιμος για αλλες διαστασεις κ μεγεθη , μετα απο αρκετο καιρο ψαξιματος με κατασκευαστες , και προσφορες... απο τα 700+ λιτρα πηγα στα 240Λ μιας και πηρα ενα juwel 240 μαζι με μια εξωτερικη υπερχειληση tunze 1074/2 φωτιστικο της Αrcadia με 4 Τ5 και ενα μικρο sump 50 λιτρα με 3 διαμερισματα. ==> υπερχειληση/ βιολογικο υλικο / σκιμμερ-επιστροφη νερου. επεισης σαν δωρακι ειχε μεσα και περιπου 40 κιλα ζωντανο αραγωνιτη. απο επιπλεον εξοπλισμο πηρα 1. Skimmer TMC V2 400 2. R./O. Water Waves 100gallon per day 3. κυκλοφορητες Sun Sun εναν διπλο 6000λ/ω και ενα διπλο 12000λ/ω(δεν τον εχω βαλει ειναι στο κουτι του ακομη γιατι φοβαμαι οτι θα γινει ευκολα πληντηριο μεσα...κ σκεφτομαι να τον παω πισω κ να παρω κατι αλλο ισως κοραλια 2 η τρια και να πληρωσω την διαφορα αλλα δεν ξερω αν το κανουν αυτο στο WaterInn..) 4. θερμοστατη 200watt Jagger 5. Αντλια επιστροφης Eheim Compact+ 2000 ρυθμισμενη στα 1.200λ/ω 6. 20kg Αλατι Tropic Marine Pro Reef. 7. θερμομετρακι της πλακας.. μα αθλια βεντουζα... :ANAL: 8. Αντιφωσφορο Fluval lab series 9. Aνθρακα Seachem Matrix Carbon 10. Τεστακια : Πολυτεστ Tropic Marine Expert Testset για pH / KH-alkalinity /NO2-Nitrate / NO3-Nitrate / NH3-NH4 και για φωσφορικα πηρα της Salifert to PO4 Profi test. Tα γραφω ολα ετσι αναλυτικα γιατι ειμαι πρωταρης στο θαλασσινο και θελω να μου λετε τι κανω η τι πηρα λαθος αν μου λειπει κατι για να αρχισω... Λοιπον το ενυδρειο μιας και το πηρα μεταχειρισμενο ειχε πολυ πραμα απο κοραλλινες επανω και ηθελε γερο καθαρισμα. πηρα λοιπον την ξυστρα μου παραμασχαλα και κανα δυο κιλα υπομονη μαζι μου και αρχισα να ξυνω.... εβγαλα και την παλια αφισα απο πισω και την αντικατεστησα με καινουργια αλλου χρωματος. Εβγαλα και τον αραγωνιτη και τον επλυνα καλα καλα.. πεταξα οτι κοματια κοραλιου-βραχου -κοραλλινης βρηκα. Επεισης ξεκολλησα και το κουτι της Juwel που εχει μεσα για το εσωτερικο φιλτρο, γιατι μονο χωρο και βρομα επιανε... Πριν το καθαρισμα... Μετα το καθαρισμα... Να κερασω μια μπυριτσα? Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Geso για τα δωρακια του και την βοηθεια του , τον Ζηση και τον Γιαννη για τα χερια κ την πλατη που βαλανε για το κουβαλημα, και τον Αλεξανδρο (amorealex) για τις πληροφοριες και τη βοηθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Ιανουαρίου 2010 #2 Share 8 Ιανουαρίου 2010 Πες μου οτι κουβαλησε ο Ζησης να τρελλαθωωωωωωω.................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 8 Ιανουαρίου 2010 #3 Share 8 Ιανουαρίου 2010 Καλή συνέχεια, και επιτυχίες στο νέο σου θαλασσόκοσμο.......καλώς ήρθες στους ριφάδες!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 8 Ιανουαρίου 2010 Author #4 Share 8 Ιανουαρίου 2010 Πες μου οτι κουβαλησε ο Ζησης να τρελλαθωωωωωωω.................. ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΣΕ ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΜΕ +40ΚΙΛΑ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΑΡΑΓΩΝΙΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 8 Ιανουαρίου 2010 #5 Share 8 Ιανουαρίου 2010 Kαλογεμιστο και καλη αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 8 Ιανουαρίου 2010 Author #6 Share 8 Ιανουαρίου 2010 Καλή συνέχεια, και επιτυχίες στο νέο σου θαλασσόκοσμο.......καλώς ήρθες στους ριφάδες!!!! ευχαριστω γιαννη για τις ευχες, χρονια πολλα και τη γιορτη σου. χρωσταω και μια παρουσιαση για το HT μου στο avclub. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 8 Ιανουαρίου 2010 Author #7 Share 8 Ιανουαρίου 2010 παιδες εριξα αλατακι προχτες, και μετρησα χτες 1027 εκανα αλλαγη νερου γυρω στα 24 λιτρα με καθαρο νερο απο Α/Ο και επεσα στα 1021 συμπληρωσα "με το ματι" λιγο αλατι και κουτσα κουτσα το εφτασα στο 1024.ξερω πρεπει να παει 1025 αλλα σιγα σιγα γιατι δε μπορω.. θα τρελαθω απο το αγχος αν κανω λαθος και παλι βαζω την Α.Ο να βγαλει νερο... τωρα τι κανω? ποιο ειναι το επομενο βημα? αγοραζω βραχο? η πρεπει να προηγηθει κατι αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 8 Ιανουαρίου 2010 #8 Share 8 Ιανουαρίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 8 Ιανουαρίου 2010 #9 Share 8 Ιανουαρίου 2010 παιδες εριξα αλατακι προχτες, και μετρησα χτες 1027 εκανα αλλαγη νερου γυρω στα 24 λιτρα με καθαρο νερο απο Α/Ο και επεσα στα 1021 συμπληρωσα "με το ματι" λιγο αλατι και κουτσα κουτσα το εφτασα στο 1024.ξερω πρεπει να παει 1025 αλλα σιγα σιγα γιατι δε μπορω.. θα τρελαθω απο το αγχος αν κανω λαθος και παλι βαζω την Α.Ο να βγαλει νερο... τωρα τι κανω? ποιο ειναι το επομενο βημα? αγοραζω βραχο? η πρεπει να προηγηθει κατι αλλο? εαν χρειαστεις βραχο ριξε μια ματια εδω ..... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=34911 πρεπει να του εχει μεινει αρκετος του Αλεξανδρου Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 8 Ιανουαρίου 2010 Author #10 Share 8 Ιανουαρίου 2010 εαν χρειαστεις βραχο ριξε μια ματια εδω ..... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=34911 πρεπει να του εχει μεινει αρκετος του Αλεξανδρου εχω κλεισει ηδη το βραχο του αλεξανδρου, ευχαριστω για την ενημερωση παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 8 Ιανουαρίου 2010 #11 Share 8 Ιανουαρίου 2010 εχω κλεισει ηδη το βραχο του αλεξανδρου, ευχαριστω για την ενημερωση παντως. αν σου μεινει κανα μικρο κομματακι για πεταμα εδω ειμαι θελω να μπαλωσω κατι τρυπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 8 Ιανουαρίου 2010 Author #12 Share 8 Ιανουαρίου 2010 εχω ενα προβλημα με το σκιμμερ... δουλευει εδω και 2 μερες και ακομη να βγαλει αφρο στο καπακι... και αμα γυρισω τη στροφιγκα να σφιξει, τοτε βγαζει γρηγορα αφρο πολυ που γινεται νερο και πλημυριζει το κυπελο μεσα σε 5 λεπτα....αμα το στριψω εστω και λιγο πιο χαλαρα κατεβαινει πολυ η σταθμη των φυσαλλιδων πολυ πιο κατω απο τον κωνο του κυπελου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 8 Ιανουαρίου 2010 #13 Share 8 Ιανουαρίου 2010 εχω ενα προβλημα με το σκιμμερ... δουλευει εδω και 2 μερες και ακομη να βγαλει αφρο στο καπακι... και αμα γυρισω τη στροφιγκα να σφιξει, τοτε βγαζει γρηγορα αφρο πολυ που γινεται νερο και πλημυριζει το κυπελο μεσα σε 5 λεπτα....αμα το στριψω εστω και λιγο πιο χαλαρα κατεβαινει πολυ η σταθμη των φυσαλλιδων πολυ πιο κατω απο τον κωνο του κυπελου. θελει λιγο ρυθμισμα δεν ειναι τιποτα , αλλα αν δεν βαλεις το βραχο μεσα δεν προκειται να δεις αποδοση στο σκιμμερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 9 Ιανουαρίου 2010 #14 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Καλη συνέχεια !!! Στο ποτήρι στης Guinness θα έπρεπε να έχεις .... μαύρο αραγωνιτη ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 9 Ιανουαρίου 2010 #15 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Καλή αρχή σου εύχομαι όλα με το δεξί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 9 Ιανουαρίου 2010 #16 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Καλή αρχή και απο 'μένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 9 Ιανουαρίου 2010 #17 Share 9 Ιανουαρίου 2010 Άντε να παίρνουμε σειρά και οι υπόλοιποι που δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμα. Καλή συνέχεια και να μας ενημερώνεις με φωτογραφίες για να βλέπουμε την εξέλιξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 9 Ιανουαρίου 2010 #18 Share 9 Ιανουαρίου 2010 καλη αρχη και απο εμενα φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 9 Ιανουαρίου 2010 Author #19 Share 9 Ιανουαρίου 2010 παιδια σας ευχαριστω ολους για τις ευχες, απο φωτογραφικη ενημερωση αλλο τιποτα αυτο ειναι το πιο ευκολο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 9 Ιανουαρίου 2010 #20 Share 9 Ιανουαρίου 2010 ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΣΕ ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΜΕ +40ΚΙΛΑ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΑΡΑΓΩΝΙΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ.. Τι εγινε βρε Ζηση.Οπου στηνεται νεο reef,μεσα εισαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 9 Ιανουαρίου 2010 Author #21 Share 9 Ιανουαρίου 2010 εκανα τις πρωτες μετρησεις πριν λιγο, PH=8 KH=8.2 φωσφορος =0 ( ξερω χωρις βραχο δεν εχει ιδιαιτερο νοημα... αλλα εγω το κανα..) τα Ph / Kh ειναι καλα? αυτο θα αλλαξει με την προσθηκη ζωντανου βραχου? η οταν αρχισει ο κυκλος αμμωνιας?( και ποτε αρχιζει αυτος ο κυκλος?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 10 Ιανουαρίου 2010 #22 Share 10 Ιανουαρίου 2010 (edited) εκανα τις πρωτες μετρησεις πριν λιγο, PH=8 KH=8.2 φωσφορος =0 ( ξερω χωρις βραχο δεν εχει ιδιαιτερο νοημα... αλλα εγω το κανα..) τα Ph / Kh ειναι καλα?καλά είναι αυτο θα αλλαξει με την προσθηκη ζωντανου βραχου? η οταν αρχισει ο κυκλος αμμωνιας?( και ποτε αρχιζει αυτος ο κυκλος?)αμέσως μόλις βάλεις το βράχο,θα ταΐζεις και από λίγο καθε μέρα και όταν μηδενίσουν οι τιμές σε ΝΗ3-ΝΟ2, σιγά-σιγά προσθέτεις το πρώτο ζωντανό. υπομονή... Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2010 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 10 Ιανουαρίου 2010 #23 Share 10 Ιανουαρίου 2010 Μεγιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 10 Ιανουαρίου 2010 #24 Share 10 Ιανουαρίου 2010 Βαζεις το βραχο και ξεκιναει ο κυκλος.Δεν ταιζεις,δεν φωτιζεις και μετρας αμμωνια και no2.Αφου ειναι 0 και τα 2,ξεκινας να ριχνεις ενα δυο φιλαρακια τροφη μερα παρα μερα και αν παραμενουν οι τιμες 0 και τα νο3 σου ειναι αποδεκτα,βαζεις το πρωτο ψαρι και περιμενεις.Σταδιακα ανοιγεις και 1-2 ωρες τη μερα τα φωτα και αυξανεις τις ωρες φωτισμο κατα 1 ωρα καθε εβδομαδα,εφοσον δεν εχεις προβλημα με πρασινες αλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 10 Ιανουαρίου 2010 Author #25 Share 10 Ιανουαρίου 2010 και με τι θα ταιζω? γαριδα απο το σουπερ μαρκετ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος