Jump to content

Recommended Posts

Πριν 3 μήνες περίπου είχα προσθέσει στο ενυδρείο μου 5 Anentone Helena σαλιγκάρια (μεγάλη βλακεία :D ) για να μειώσω τον αριθμό από τα σαλιγκάρια "λαθρεπιβάτες" είχα πάνω από 300.

Και εδώ και ένα μήνα συνέχεια μαζεύω λίγα λίγα όσα μπορώ νεκρά σαλιγκάρια (τα έχουν αφανίσει)

Πώς μπορώ να αφανίσω όλο αυτό το είδος Helena σαλιγκαριών από το ενυδρείο μου? γιατί βαρέθηκα να μαζεύω τα νεκρά και το Ph το βλέπω να ανεβαίνει...

Ευχαριστώ

Πριν 3 μήνες περίπου είχα προσθέσει στο ενυδρείο μου 5 Anentone Helena σαλιγκάρια (μεγάλη βλακεία :D ) για να μειώσω τον αριθμό από τα σαλιγκάρια "λαθρεπιβάτες" είχα πάνω από 300.

Και εδώ και ένα μήνα συνέχεια μαζεύω λίγα λίγα όσα μπορώ νεκρά σαλιγκάρια (τα έχουν αφανίσει)

Πώς μπορώ να αφανίσω όλο αυτό το είδος Helena σαλιγκαριών από το ενυδρείο μου? γιατί βαρέθηκα να μαζεύω τα νεκρά και το Ph το βλέπω να ανεβαίνει...

Ευχαριστώ

βαλε στο ενυδρειο σου Botia και σε κανα μηνα σαλιγγαρια τελος, εγω που ειχα προβλημα μεγαλο απο τα κλασικα κοκκινα σαλιγγαρια εβαλα 7 ψαρια και μου φαγανε ακομα και τα apple snails...και εαν θες να αγορασεις στο Water inn θα βρεις μεγαλη ποικιλια.

Σόρυ για την παρέμβαση αλλά έχει πολύ πλάκα, βάζουμε Helena για να φάνε τα σαλιγκάρια και μετά βάζουμε Botia για να φάνε τα Helena... να δω ποιός θα φάει τα Botia!... :D

Ρε παιδιά, τόσο δύσκολο είναι πιαστούν τα Helena??? Δεν λέω να βγουν όλα μονομιάς, αλλά κάθε φορά που βλέπουμε ένα μπροστά μας να το βγάζουμε.

@ Coffeman

Πόσα λίτρα ενυδρείο έχεις και έβαλες 5 Helena? Εσύ θες να αφανίσεις τα σαλιγκάρια ή να ελέγξεις τον πληθυσμό τους?

Έχει δίκιο ο storm. Τα helena αποκλείεται να είναι τόσα πολλά, άλλωστε δεν αναπαράγονται με τους ρυθμούς που αναπαράγονται τα υπόλοιπα. Μπορείς σιγά σιγά να τα μαζέψεις.

Από την άλλη πλευρά, αν έχουν αφανίσει όλα τα άλλα, το πρόβλημα θα το έχεις είτε μαζέψεις τα helena είτε όχι. Τα κελύφη των πεθαμένων σαλιγκαριών θα είναι εκεί ούτως ή άλλως.

Έχει δίκιο ο storm. Τα helena αποκλείεται να είναι τόσα πολλά, άλλωστε δεν αναπαράγονται με τους ρυθμούς που αναπαράγονται τα υπόλοιπα. Μπορείς σιγά σιγά να τα μαζέψεις.

Από την άλλη πλευρά, αν έχουν αφανίσει όλα τα άλλα, το πρόβλημα θα το έχεις είτε μαζέψεις τα helena είτε όχι. Τα κελύφη των πεθαμένων σαλιγκαριών θα είναι εκεί ούτως ή άλλως.

+1 :D

2-3 φορες αν τα μαζεψεις οσα βλεπεις τελος.

Δεν ειναι εμαφροδιτα σαν τα αλλα και ετσι δεν αρκει ακομα και 1 για να πολλαπλασιαστουν αλλα θελει τουλαχιστον 2 και αυτα να ειναι αρσενικο θυληκο

Το θέμα δεν είναι να εξαφανίσει τα Helena, αλλά ούτε τα άλλα σαλιγκάρια. Γι'αυτό και ρωτάω τα λίτρα του ενυδρείου. Προσωπικά για μένα πρέπει να βρθεί η σωστή αναλογία ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι :D

Το ενυδρείο είναι 80x30x40 ας πούμε καθαρά 70 λίτρα....

Εμένα μου άρεσαν το σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες αλλά είχαν γίνει πάρα πολλά και έβαλα τα Helena για να έχω μια ισορροπία όπως λες και εσύ Νίκο.

Τώρα όμως ο βυθός μου μοιάζει με νεκροταφείο σαλιγκαριών βγάζω βγάζω και κάνω ζημιά στα φυτά που τα ξεριζώνω κατά λάθος με το χέρι μου και πάλι όλα δεν μαζεύονται.

Το ph έχει αρχίσει και ανεβαίνει...

Τα 5 "μεγάλα" Helena που είχα αγοράσει τα κατάφερα και τα έχω βγάλει. Τα μικρά τους που έχουν μείνει μέσα στο ενυδρείο δύσκολα φαίνονται με το μάτι... Αυτά είναι που δεν μπορώ να μαζέψω και συνεχίζουν να τρώνε αβέρδα... άσε που πρέπει να κρύβονται στο χαλίκι με το φως... γιατί μόνο στο σκοτάδι έχω δει 2-3

Botia δεν θέλω να βάλω γιατί δεν είναι αρκετά τα λίτρα μου.

Βασικά το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχω με τα νεκρά που μου ανεβάζουν το ph και δεν μαζεύονται... πρέπει να ξεριζώσω όλα τα φυτά για να τα μαζέψω...

Τι να πω...

:D

Αν τα σιφονάρεις με σκούπα ή λάστιχο, λογικά θα μαζεύονται καθ' ότι ελαφριά.

Θα το προσπαθήσω με ψιλό σωληνάκι...

Αλλά φοβάμαι για τα μικρά platy και το χαλίκι...

Ευχαριστώ

Όποιος έχει και άλλη ιδέα ας την πει να έχω και εναλλακτική αν τα κάνω θάλασσα :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...