Churu 17 Δεκεμβρίου 2009 #1 Share 17 Δεκεμβρίου 2009 Διαβαζοντας το θεμα για την δημιουργια της λεγομενης Μαυρης Λιστας θυμηθηκα που ειχε συζητηθει σε καποιο αλλο θεμα πιο παλια για την δημιουργια κατηγοριας Βιοτοποι. Και θα ηθελα να μαθω αν εχει προχωρησει καθολου η υλοποιηση της και να βοηθησω οπου μπορω και γω για την συλλογη πληροφοριων που θα χρειαστει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 17 Δεκεμβρίου 2009 #2 Share 17 Δεκεμβρίου 2009 +1000 Και εγω μεσα αν χρειαστειτε βοηθεια...Ειναι το αγαπημενο μου θεμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 17 Δεκεμβρίου 2009 #3 Share 17 Δεκεμβρίου 2009 Εχει ηδη ανοιχτει ενα πολυ καλο θεμα απο τον viciouscircle. Ομως αν υπηρχε ξεχωριστη κατηγορια θα ηταν ακομα καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 17 Δεκεμβρίου 2009 #4 Share 17 Δεκεμβρίου 2009 Μη περιμένετε τότε... Αν έχετε να παρουσιάσετε κάτι πάνω στους βιότοπους (άρθρα, φωτογραφίες, ψάρια κλπ) κάντε το! Κι εμένα μου αρέσει η ιδέα και θα συμμετάσχω. Ο καλύτερος τρόπος να "πιέσετε" τους Συντονιστές και τους Διαχειριστές είναι να το ξεκινήσετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Δεκεμβρίου 2009 #5 Share 17 Δεκεμβρίου 2009 Μη περιμένετε τότε... Αν έχετε να παρουσιάσετε κάτι πάνω στους βιότοπους (άρθρα, φωτογραφίες, ψάρια κλπ) κάντε το! Κι εμένα μου αρέσει η ιδέα και θα συμμετάσχω. Ο καλύτερος τρόπος να "πιέσετε" τους Συντονιστές και τους Διαχειριστές είναι να το ξεκινήσετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 17 Δεκεμβρίου 2009 #6 Share 17 Δεκεμβρίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Δεκεμβρίου 2009 #7 Share 17 Δεκεμβρίου 2009 Γιατι λυπημενος;; Συμφωνω απολυτα με τον Νικο.Ας κανουμε κατι εποικοδομητικο........................ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 17 Δεκεμβρίου 2009 #8 Share 17 Δεκεμβρίου 2009 Εδω σας θελω: Να κατσουμε σαν ομαδα και να φτιαξουμε ο καθενας ενα "βιοτοπικο" οσο μπορουμε, και να σωζεται σαν παραδειγμα. ΟΜΩΣ θελει χρονο, χωρο και χρημα. Τι λετε; Μερικοι εχουν ηδη ετοιμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 17 Δεκεμβρίου 2009 #9 Share 17 Δεκεμβρίου 2009 Το βιοτοπηκό ενυδρείο είναι άσχημο και υπερβολικά δύσκολο να φτιαχτή. Αυτά που θέλουμε να λέμε εμείς βιοτοπικά είναι μια πολλή μικρή προσέγγιση της πραγματικότητας. Προσωπικά δεν βλέπω θετικά το βιοτοπικό ενυδρείο γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχει ίσος θα ήταν ποιο σωστό να βρίσκαμε μια διαφορετική ονομασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 18 Δεκεμβρίου 2009 #10 Share 18 Δεκεμβρίου 2009 Εγω ειμαι μεσα σε οτι και αν γινει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 18 Δεκεμβρίου 2009 #11 Share 18 Δεκεμβρίου 2009 Νομίζω πως τραβήχτηκε πολύ το θέμα χωρίς λόγο. Άσχετα το αν ο όρος "βιοτοπικό" στέκει, προσωπικά δεν θεώρησα πως θα πρέπει να κάνουμε projects βιοτοπικών, αλλά να αναφέρουμε όλα τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε τόπου. π.χ. Rio Negro, pH από τόσο μέχρι τόσο, θερμοκρασία από τόσο μέχρι τόσο, ξύλα, πέτρες, φυτά της περιοχής, γνωστά κι εμπορικά είδη ψαριών της περιοχής. Πιθανόν κάποιες φωτογραφίες του βυθού αλλά και του εξωτερικού περιβάλλοντος (εδώ υπάρχει ένα θεματάκι στο θέμα αδειών) κλπ. Με άλλα λόγια, απλά πραγματάκια που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα ή έμμεσα το όποιον χρήστη θέλει να μάθει γενικές πληροφορίες του κάθε τόπου. Επίσης θα βοηθήσει και αρκετούς νέους που ψάχνονται στο τι ενυδρείο θα φτιάξουν (φυτά, πέτρες, ξύλα...). Οπότε μπορούμε να τους δώσουμε γενικές ιδέες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 18 Δεκεμβρίου 2009 #12 Share 18 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Καλα τα λες Νικο... υπαρχουν ομως και εξαιρεσεις... για την λιμνη ταγκανικα πχ τι να πρωτογραψεις???? για τις μεγαλες εκτασεις μονο με κοχιλια?? για τις βραχωδεις??? κτλ κτλ... δεν ειναι ολα ετσι απλα... θελει καλη αναληση το πραγμα.... Ps Γνωμη μου κακως ανοιχτηκε αυτο το θεμα στο καφε... κανονικα πρεπει να μπει στα γενικα περι γλυκου... Έγινε επεξεργασία 18 Δεκεμβρίου 2009 - Sta8hs000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 18 Δεκεμβρίου 2009 #13 Share 18 Δεκεμβρίου 2009 Καλα τα λες Νικο... υπαρχουν ομως και εξαιρεσεις... για την λιμνη ταγκανικα πχ τι να πρωτογραψεις???? για τις μεγαλες εκτασεις μονο με κοχιλια?? για τις βραχωδεις??? κτλ κτλ... δεν ειναι ολα ετσι απλα... θελει καλη αναληση το πραγμα.... Ps Γνωμη μου κακως ανοιχτηκε αυτο το θεμα στο καφε... κανονικα πρεπει να μπει στα γενικα περι γλυκου... Είπε κανείς να μη γίνει καλή ανάλυση? Να γίνει τέλεια ανάλυση αν γίνεται. Αλλά άλλο να ξεσκιστούμε και να βγάλουμε του κόσμου τις πληροφορίες (όπου μπορούν με τον καιρό να εμπλουτίζονται κι όλας), κι άλλο να στήσουμε ενυδρεία και να τα παρουσιάσουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 18 Δεκεμβρίου 2009 #14 Share 18 Δεκεμβρίου 2009 Ετσι!! Συμφωνω απολυτα τοτε με αυτο που ειπες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 18 Δεκεμβρίου 2009 #15 Share 18 Δεκεμβρίου 2009 Για μια ακομα φορα αυτος ο γλθωδης και παραδεκτος τυπος ενονοματι Τρουπερ... εχει δικιο!!! Νικο μου... κι εγω αυτο ακριβως θα ηθελα!! Δηλαδη να μπορω να βρισκω πληροφοριες για το καθε ψαρι που μου αρεσει. Δλδ... μου αρεσει ο L-333... μαθαινω πληροφιριες γαια το ψαρι και μετα... κοιταω τη λιμνη που ανηκει... ανοιγω τις πληροφοριες και μαθαινω κατοικου λιμνης... μετρησεις λιμνης... διακοσμηση λιμνης..... απο φωτο κλπ.. και με τη φαντασια μου και τις σωστες πληροφιριες να κανω κατι οσο το δυνατο καλυτερο για τα ψαρακια μου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 18 Δεκεμβρίου 2009 #16 Share 18 Δεκεμβρίου 2009 Το βιοτοπηκό ενυδρείο είναι άσχημο και υπερβολικά δύσκολο να φτιαχτή. Αυτά που θέλουμε να λέμε εμείς βιοτοπικά είναι μια πολλή μικρή προσέγγιση της πραγματικότητας. Προσωπικά δεν βλέπω θετικά το βιοτοπικό ενυδρείο γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχει ίσος θα ήταν ποιο σωστό να βρίσκαμε μια διαφορετική ονομασία. "Προσπάθεια για βιοτοπικό " Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 18 Δεκεμβρίου 2009 #17 Share 18 Δεκεμβρίου 2009 Bιοτοπος δισκων http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=24178 Επισυναπτοντε και δυο παραδειγματα βιοτοπικων ενυδρειων Υ.Γ. Κουραστικα αλλα το εφτιαξα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 18 Δεκεμβρίου 2009 Author #18 Share 18 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Να ρωτησω τους mods αν η [/b]επεξεργασια(ειτε μερικη ειτε ολικη) του τοπικ μπορει να παραμενει ανοικτη ετσι ωστε οποιος κανει την αρχη για καποιο ψαρι η βιοτοπο με σχολια ,αναλυσεις,φωτος,βιντεο κπλ να μπορει να συμπληρωνει μεταγενεστερα στοιχεια η ο ιδιος η οποιοσδηποτε αλλος θελει να εμπλουτιζει με πληροφοριες ετσι ωστε να μην ανοιγονται συνεχως ιδια τοπικ. Για παραδειγμα εγω απο χθες ψαχνω και βρισκω οπιοαδηποτε πληροφορια για τα ψαρια που ηδη φιλοξενω αλλα επειδη καθε μερα και καινουργια πραγματα βρισκουμε και μαθαινουμε να υπαρχει αυτη η δυματοτητα. Έγινε επεξεργασία 18 Δεκεμβρίου 2009 - Churu Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 18 Δεκεμβρίου 2009 #19 Share 18 Δεκεμβρίου 2009 Να ρωτησω τους mods αν η [/b]επεξεργασια(ειτε μερικη ειτε ολικη) του τοπικ μπορει να παραμενει ανοικτη ετσι ωστε οποιος κανει την αρχη για καποιο ψαρι η βιοτοπο με σχολια ,αναλυσεις,φωτος,βιντεο κπλ να μπορει να συμπληρωνει μεταγενεστερα στοιχεια η ο ιδιος η οποιοσδηποτε αλλος θελει να εμπλουτιζει με πληροφοριες ετσι ωστε να μην ανοιγονται συνεχως ιδια τοπικ. Για παραδειγμα εγω απο χθες ψαχνω και βρισκω οπιοαδηποτε πληροφορια για τα ψαρια που ηδη φιλοξενω αλλα επειδη καθε μερα και καινουργια πραγματα βρισκουμε και μαθαινουμε να υπαρχει αυτη η δυματοτητα. Επειδή θα γίνει λίγο χαμός με τις επεξεργασίες μπορεί αυτό το θέμα να είναι μια συλλογή πληροφοριών και σε νέο θέμα να ξεκαθαρίσουν-στηθούν όλες οι πληροφορίες, επίσης δεν απαγορεύεται να αντιγράφεις τα σχετικά ποστ και να προσθέτεις και το δικό σου για να είνει εξ αρχής πιο μαζεμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 18 Δεκεμβρίου 2009 #20 Share 18 Δεκεμβρίου 2009 Πρώτα απ'όλα πρέπει να βρεθεί η φόρμα και τα πεδία της πάνω στην οποία θα δουλεύουμε. π.χ.: Τοποθεσία: πχ Rio Negro Θερμοκρασία: πχ 20-26°C pH: πχ 6-7,5 gH: πχ 1-6°dGH Βυθός: πχ Λευκή άμμος Περιβάλλον: πχ Μαύρες μη ασβεστολιθικές πέτρες και ελάχιστα ξύλα Φυτά: Ονομασίες Ροή νερού: Υψηλή, μέτρια, χαμηλή Βάθος νερών: πχ από 30cm έως 8 μέτρα Κύρια ψάρια: Λίστα με τις ονομασίες Κύρια ασπόνδυλα: Λίστα με τις ονομασίες Γενικές πληροφορίες: Οτιδήποτε άλλο αξιοσημείωτο μπορεί να υπάρχει για τον εκάστοτε βιότοπο. Αν θέλετε να προσθέσετε απλά γράψτε το... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Δεκεμβρίου 2009 #21 Share 18 Δεκεμβρίου 2009 Για μια ακομα φορα αυτος ο γλθωδης και παραδεκτος τυπος ενονοματι Τρουπερ... εχει δικιο!!! Νικο μου... κι εγω αυτο ακριβως θα ηθελα!! Δηλαδη να μπορω να βρισκω πληροφοριες για το καθε ψαρι που μου αρεσει. Δλδ... μου αρεσει ο L-333... μαθαινω πληροφιριες γαια το ψαρι και μετα... κοιταω τη λιμνη που ανηκει... ανοιγω τις πληροφοριες και μαθαινω κατοικου λιμνης... μετρησεις λιμνης... διακοσμηση λιμνης..... απο φωτο κλπ.. και με τη φαντασια μου και τις σωστες πληροφιριες να κανω κατι οσο το δυνατο καλυτερο για τα ψαρακια μου.... Ρε συ.....γιατι γραφεις με τα δαχτυλα κολλημενα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 19 Δεκεμβρίου 2009 #22 Share 19 Δεκεμβρίου 2009 Πρώτα απ'όλα πρέπει να βρεθεί η φόρμα και τα πεδία της πάνω στην οποία θα δουλεύουμε. π.χ.:Τοποθεσία: πχ Rio Negro Θερμοκρασία: πχ 20-26°C pH: πχ 6-7,5 gH: πχ 1-6°dGH Βυθός: πχ Λευκή άμμος Περιβάλλον: πχ Μαύρες μη ασβεστολιθικές πέτρες και ελάχιστα ξύλα Φυτά: Ονομασίες Ροή νερού: Υψηλή, μέτρια, χαμηλή Βάθος νερών: πχ από 30cm έως 8 μέτρα Κύρια ψάρια: Λίστα με τις ονομασίες Κύρια ασπόνδυλα: Λίστα με τις ονομασίες Γενικές πληροφορίες: Οτιδήποτε άλλο αξιοσημείωτο μπορεί να υπάρχει για τον εκάστοτε βιότοπο. Αν θέλετε να προσθέσετε απλά γράψτε το... Photo & video Links : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 20 Δεκεμβρίου 2009 Author #23 Share 20 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Rio Orinoco O Orinoco είναι ένας από τους μακρύτερους ποταμούς στη Νότια Αμερική με μηκος 2.410-2.735 χιλιόμετρα και ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα ποταμών στον κόσμο. Την απέραντη λεκάνη αποξηράνσεών της,μερικές φορές την αποκαλουν(ειδικά στην Κολομβία) Orinoquia η οποια καλυπτει πάνω από 880.000-1.200.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα,εκ των οποιων το 76.3% είναι στη Βενεζουέλα και το υπόλοιπο στην Κολομβία και τη Βραζιλία. Το όνομα Orinoco σημαίνει «ενα μερος για κωπηλασια» στη γλώσσα των Warao, ιθαγενείς που κατοικούν στην ανατολική Βενεζουέλα και τη δυτική Γουιάνα. Ο όρος Warao μεταφράζεται ως " οι άνθρωποι των βαρκών, ". Στον Rio Orinoco υπαρχει μια μεγάλη ποικιλία ψαριών που περιλαμβάνει τα electric eels, γατόψαρα τα οποια ζυγίζουν συχνά πάνω από διακόσιες λίβρες, το σαρκοφάγο piranha,Pterophyllum altum,το Δελφινι του Αμαζονιου και πολλα αλλα. Πάνω από 200 ποταμοί είναι παραπόταμοι του Rio Orinoco που επεκτείνoνται 2150 χλμ από την πηγή στο δέλτα. Κατά τη διάρκεια της περιόδου βροχών, ο ποταμός φθάνει σε πλάτος 22 χλμ, στο San Rafael de Barrancas, και βάθος τα 100 μ. Κυριοτεροι Παραποταμοι • Apure: Απο Βενεζουελα ανατολικα του Orinoco • Arauca: από την Κολομβία στη Βενεζουέλα ανατολικά του Orinoco , • Atabapo: από τη Γουιάνα της βόρειας Βενεζουέλας στον Orinoco • Caroní: από τη Γουιάνα της βόρειας Βενεζουέλας στον Orinoco • Casiquiare canal: νοτιοανατολικα της Βενεζουέλας, ενα καναλι του Orinoco που ρέει δυτικά του ποταμού Negro. • Caura: από την ανατολική πλευρα της Βενεζουέλας (Γουιάνα Highlands) στα βόρεια του Orinoco CAURA • Guaviare: από την Κολομβία στα ανατολικά του Orinoco • Inírida: από την Κολομβία βορειοανατολικά στην Guaviare [/color] • Meta: από την Κολομβία, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα στα ανατολικά του Orinoco • Ventuari: από την ανατολική Βενεζουέλα ( Γουιάνα Highlands) στα νοτιοδυτικά του Orinoco • Vichada: από την Κολομβία στα ανατολικά του Orinoco VICHADA Τιμες νερου Θερμοκρασία 28 C- 30 C PH 5.9 - 6.2 GH 1.0 - < 1 ΤDS 42µS- 55µS Βάθος 60 εκ- 100μ Ποικιλιες Ψαριων A Acanthobunocephalus nicoi Aspredinidae Acestridium dichromum Acestridium martini Acestrorhynchus falcirostris Acestrorhynchidae Acestrorhynchus grandoculis Acestrorhynchus heterolepis Acestrorhynchus minimus Acestrorhynchusnasutus Achirus novoae Aequidensdiadema Aequidens pulcher Aequidens tetramerus Ageneiosus vittatus Amblydoras bolivarensis Amblydoras gonzalezi Ammocryptocharax elegans Ammocryptocharax minutus Ancistrus macrophthalmus Anduzedorasoxyrhynchus Anoduorinocensis Anostomoides atrianalis Apareiodongransabana Aphyocharax colifax Apionichthysdumerili Apistogrammamacmasteri Apteronotusleptorhynchus Argonecteslongiceps Argonectesrobertsi Aspistor quadriscutis Aspredo aspredo Asterophysusbatrachus Astroblepusmarmoratus Astroblepusmicrescens Astronotus ocellatus Astyanax scintillans Axelrodia riesei B Batrachoglanis villosus Beloniondibranchodon Boulengerella cuvieri Boulengerella lateristriga Boulengerella lucius Boulengerella maculata Boulengerella xyrekes Brachyhypopomus beebei Brachyhypopomus brevirostris Brachyhypopomus pinnicaudatus Brycon amazonicus Bryconbicolor Brycon coquenani Brycon falcatus Brycon pesu Brycon whitei Bryconamericus beta Bryconamericus cismontanus Bryconops giacopinii Bryconops humeralis Bunocephalus aleuropsis C Caenotropus labyrinthicus Caenotropus mestomorgmatos Carnegiella marthae Cathorops spixii Catoprion mento Centromochlus heckelii Cetopsis coecutiens Cetopsorhamdia molinae Cetopsorhamdia orinoco Chaetostoma milesi Chalceus macrolepidotus Characidium declivirostre Charax metae Characidae Charax notulatus Chasmocranus longior Chilodus punctatus Cichla intermedia Cichla orinocensis Cichla temensis Cichlasoma orinocense Colossoma macropomum Copella compta Copella eigenmanni Copella metae Copella nattereri Cordylancistrus torbesensis Creagrutus bolivari Creagrutus maxillaris Crenicichla geayi Crenicichla johanna Crenicichla sveni Crenuchus spilurus Curimata cerasina Curimata cyprinoides Curimata incompta Curimata ocellata Curimata roseni Curimata vittata Curimatella dorsalis Curimatella immaculata Curimatopsis evelynae Curimatopsis macrolepis Cynodon gibbus Cynodon septenarius Cynopotamus bipunctatus Cyphocharax multilineatus Cyphocharax oenas D Dekeyseria niveata Dentectus barbarmatus Dicrossus filamentosus E Eigenmannia virescens Elachocharax pulcher Electrophorus electricus Epapterus blohmi Ernstichthys anduzei F Farlowella colombiensis Farlowella mariaelenae G Gelanoglanis nanonocticolus Geophagus grammepareius Geophagus taeniopareiu Gladioglanis machadoi Glyptoperichthys gibbiceps Gnathocharax steindachneri Gnathodolus bidens Gnatholebias hoignei Goeldiella eques Gymnocorymbus bondi Gymnocorymbus thayeri Gymnotichthys hildae H Hassar orestis Helogenes castaneus Hemibrycon metae Hemigrammus analis Hemigrammus barrigonae Hemigrammus elegans Hemigrammus marginatus Hemigrammus micropterus Hemigrammus microstomus Hemigrammus mimus Hemigrammus newboldi Hemigrammus rhodostomus Hemigrammus schmardae Hemigrammus stictus Hemigrammus unilineatus Hemiodus argenteus Hemiodus gracilis Hemiodus immaculatus Hemiodus microlepis Hemiodus semitaeniatus Hemiodus thayeria Hemisorubim platyrhynchos Heros severus Cichlidae Heterocharax leptogrammus Heterocharax macrolepis Heterocharax virgulatus Hoplarchus psittacus Hoplomyzon sexpapilostoma Hoplosternum littorale Hydrolycus armatus Hydrolycus tatauaia Hydrolycus wallacei Hypancistrus inspector Hyphessobrycon albolineatum Hyphessobrycon diancistrus Hyphessobrycon epicharis Hyphessobrycon metae Hyphessobrycon swegl Hypoclinemus mentalis Hypopygus lepturus I Iguanodectes adujai s Iguanodectes geisleris Iguanodectes spilurus Imparfinis nemacheir Imparfinis pristos Imparfinis pseudonemacheir Ituglanis guayaberensis J Jupiaba scologaster L Leporellus vittatus Leporinus brunneus Leporinus latofasciatus Leptocharacidium omospilus Leptodoras acipenserinu Leptodoras copei Leptodoras hasemani Leptodoras linnelli Leptodoras praelongus Limatulichthys griseus Lithoxancistrus orinoco M Markiana geayi Characidae Megalechis personata Megalocentor echthrus Megalodoras guayoensis Melanocharacidium compressus Melanocharacidium depressum Melanocharacidium dispilomma Melanocharacidium melanopteron Mesonauta egregius Mesonauta insignis Metynnis orinocensis Microcharacidium gnomus Microcharacidium weitzmani Micromoema xiphophorus Microschemobrycon callops Microschemobrycon casiquiare Microsternarchus bilineatus Mikrogeophagus ramirezi Moenkhausia metae Mylesinus schomburgkii Myleus lobatus Myleus rubripinnis Myleus schomburgkii Myleus torquatus Mylossoma aureum Mylossoma duriventr N Nannostomus anduzei Neblinichthys roraima Nemadoras leporhinus Nemadoras trimaculatus Nemuroglanis pauciradiatus O Ochmacanthus alternus Ochmacanthus orinoco Orinocodoras eigenmanni Otocinclus huaorani Otocinclus vittatus Oxydoras sifontesi Oxyropsis acutirostris P Panaque maccus Paracheirodon simulans Paratrygon aiereba Parodon apolinari Parodon suborbitalis Parotocinclus britskii Parotocinclus eppleyi Phenacorhamdia anisura Phenacorhamdia macarenensis Piaractus brachypomus Pimelodella gracilis Pimelodus ornatus Platydoras costatus Poecilocharax weitzmani Potamorhina altamazonica Potamorrhaphis guianens Potamorrhaphis peters Potamotrygon motoro Potamotrygon orbignyi Priocharax ariel Prochilodus mariae Psectrogaster ciliata Pseudanos gracilis Pseudocetopsis minuta Pseudocetopsis morenoi Pseudocetopsis orinoco Pseudostegophilus haemomyzon Pterobunocephalus depressus Pterodoras rivasi Pterophyllum altum Pygocentrus cariba Pygocentrus palometa Pygopristis denticulata Pyrrhulina filamentosa R Rhabdolichops caviceps Rhabdolichops eastwardi Rhabdolichops electrogrammus Rhabdolichops stewarti Rhabdolichops zareti Rhamdia grunniens Rhamphichthys apurensis Rhamphichthys drepanium Rhaphiodon vulpinus Rivulus gransabanae Rivulus nicoi Rivulus tecminae Roeboides dayi Roeboides dientonito Roeboides myersii Roeboides numerosus S Salminus hilarii Satanoperca daemon Satanoperca mapiritensis Schultzichthys bondi Schultzichthys gracilis Scorpiodoras heckelii Semaprochilodus kneri Semaprochilodus laticeps Serrasalmus altuvei Serrasalmus elongatus Serrasalmus gouldingi Serrasalmus maculatus Serrasalmus medinai Serrasalmus rhombeus Sorubim lima Steatogenys duidae Stegophilus septentrionalis Steindachnerina argentea Steindachnerina bimaculata Steindachnerina pupula Synaptolaemus cingulatus T Tatia galaxias Tatia strigata Trachelyopterus galeatus Trachydoras microstomus Trichomycterus migrans V Vandellia sanguinea X Xyliphius melanopterus Z Zungaro zungaro Έγινε επεξεργασία 20 Δεκεμβρίου 2009 - Churu Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 20 Δεκεμβρίου 2009 #24 Share 20 Δεκεμβρίου 2009 Ωραίος ο Churu Ερώτηση σημαντική... Όλα αυτά αφορούν μετάφραση κάποιου δικτυακού τόπου ή αφορά συλλογή πληροφοριών από το ίντερνετ γενικώς και η σύνταξη είναι δική σου??? Αν θες στείλε μου με ΠΜ τις σελίδες ή τη σελίδα που συμβουλεύτηκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 20 Δεκεμβρίου 2009 #25 Share 20 Δεκεμβρίου 2009 Ωραίος ο Churu Ερώτηση σημαντική... Όλα αυτά αφορούν μετάφραση κάποιου δικτυακού τόπου ή αφορά συλλογή πληροφοριών από το ίντερνετ γενικώς και η σύνταξη είναι δική σου??? Αν θες στείλε μου με ΠΜ τις σελίδες ή τη σελίδα που συμβουλεύτηκες Κυριε νεε μοντερετορα... καταρχην... κακως σας εκαναν.. αλλα anyway.... Κατι τετοιο εννοουσατε??? Φιλε churu.... ζαλιστηκα!!! Πολυ καλο... αλλα θα ηταν ιδανικο στο τελος να μας εβαζες... ΠΗΓΗ: htto/:www....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος