Jump to content

γεννηση σε ενυδρειο με Ich

Recommended Posts

γεια χαρα σε ολους

ειμαι σχετικα νεος στο χωρο και αντιμετωπιζω ενα γνωστο προβλημα για τους γνωστες ich νερου.

εχω ενα ενυδρειο 60 περιπου λιτρων και εχω [οσα εμειναν τελικα] 2 guppies 2 ζεβρακια 1 κογκολεζο 1νεον 1 γλυφτη και ενα μικρο γατοψαρο.εκτος απο τα ζεβρα ολα τα υπολοιπα εχουν προβλημα με τα γνωστα στιγματα.

το guppi γεννησε ,τι θα γινουν αραγε τα νεογγενητα?ειναι λιγο δυσκολο να τα πιασω και να τα απομονωσω.

την θερμοκρασια την εχω αυξηση σταδιακα στους 30 βαθμους περιπου ενω εχω προσθεσει και αλατι-αυτα τις 5 τελευταιες μερες-το προβλημα ειναι στον ιδιο βαθμο ισως και χειροτερα.τρωνε κανονικα κινουνται κανονικα αν και εχουν μικρυνει οι ουρες τους..............τι γινετε τωρα επανερχετε???

ευχαριστω προκαταβολικα

[ενυδρειο:aquatlantis με τα προεγκατεστημενα φιλτρα- ανακυκλωση-θερμοστατη..δεν εχω προσθεσει κατι αλλο π.χ. οργανα μετρησης]

Το "γνωστό πρόβλημα" που παρουσιάζεις είναι μία ασθένεια που αν τηρούνται οι καλές συνθήκες διαβίωσης των ψαριών, είναι δύσκολο έως και αδύνατο να το πάθεις. Από τα πρώτα που μας είπες, σίγουρα έχεις κάποια αταίριαστα ψάρια που ζούνε σε διαφορετικές συνθήκες νερού και για κάποια από αυτά η προσθήκη αλατιού μπορεί να κάνει χειρότερη την κατάστασή τους αντί για καλύτερη.

Ο τρόπος αντιμετώπισης του ick (αν είναι ich ή μόνο ich) είναι η αύξηση της θερμοκρασίας άνω των 29 βαθμών. Το ότι έχεις την θερμοκρασία στους 30 και δεν βλέπεις βελτίωση μπορεί να οφείλεται σε 2 παράγοντες:

1) Δεν είσαι στους 30 βαθμούς όντως. Την θερμοκρασία την μετράμε με θερμόμετρο και όχι βάση της ένδειξης του θερμοστάτη. Δεν ξέρω αν εσύ έχεις θερμόμετρο, αλλά το αναφέρω.

2) Έχεις κακές ή κάκιστες συνθήκες νερού και δεν βοηθάς στο να γιατρευτούν τα ψάρια.

Όπως και να έχει το πράγμα, χρειάζονται άμεσα κάποια δεδομένα για να πάρεις σωστή πληροφόρηση.

Κάνε copy paste την φόρμα που θα βρεις ΕΔΩ και συμπλήρωσε τα πεδία που ζητάει.

Σε πρώτη φάση, εμένα με ενδιαφέρει να βάλεις φωτογραφία όλου του ενυδρείου, φωτογραφία κάποιου ασθενή με τα στίγματα και να μας δώσεις πληροφορίες που αφορούν το ενυδρείο σου, όπως πόσο καιρό τρέχει, με τι υλικά στο φίλτρο, κάθε πότε κάνεις αλλαγές νερού και γενικώς όλα όσα ξέρεις και βλέπεις κι εμείς δεν ξέρουμε και δεν βλέπουμε :)

μετρησεις δεν εχω κανει για να ξερω επιπεδα αμμωνιας ph κτλ..τηνθερμοκρασια την ελεγχω με ενα ψηφιακο και ενα θερμομετρο υδραργυρου.τα ψαρια ειναι οντως αταιριαστα αν εννοεις τον κογκολεζο ,παντως ειχαν εγκληματιστει τελεια στην θερμοκρασια εδω και εναμιση χρονο και στις υπολοιπες συνθηκες.ταισμα μια φορα την ημερα,αλλαγη νερου μισο καθε 15 ημερες και ολοκληρου μετα απο 1 ετος για καθαρισμα των χαλικιων.μια φωτο απο τον κογκολεζο -στα μικρα δεν μπορεσα να εστιασω- ισως βοηθησει.

post-16698-1260109786_thumb.jpg

Δεν εννοώ μόνο τον κογκολέζο, αλλά δεν είναι εκεί μόνο το θέμα μας. Επίσης τέλεια προσαρμογή εδώ κι 1μιση χρόνο, σημαίνει ενάμιση χρόνο χωρίς ασθένειες και θανάτους.

Αν και η φωτογραφία δεν βοηθάει πολύ, εγώ δεν βλέπω ick αλλά oodinium. Αύριο κι όλας νωρίς το πρωί πρέπει να προμηθευτείς:

Τεστ NH3/NH4, NO2

Sera Onmipur

Άνθρακα

Βιταμίνες

Αντιχλώριο και ζωντανά βακτήρια εννοούνται!

Σήμερα κάνε την μεγαλύτερη δυνατή αλλαγή στο νερό του ενυδρείου (50-70%) με προετοιμασμένο νερό από θέμα θερμοκρασίας και φυσικά πάντα με χρήση αντιχλωρίου. Αμέσως μετά την αλλαγή ετοίμασε και άλλο νερό για αύριο.

Ενημέρωσέ μας για τα παραπάνω και ξεκινάμε.

ΥΓ: Δεν έβγαλες φωτογραφίες όλου του ενυδρείου.

σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου φιλε μου θα προσπαθησω να βρω αυτα που μου ειπες ,γιατι ειμαι και σε επαρχια και ειναι λιγο δυσκολο.

post-16698-1260111111_thumb.jpg

μετα την αλλαγη νερου 30 βαθμων περιπου με χρηση αντιχλωριου ολα τα ψαρια συνηλθαν απο τα ασπρα στιγματα στο 95% .εκτος απο τον κογκολεζο που ψοφισε μιας και ειχε το μεγαλυτερο προβλημα.

Τότε συνέχισε έτσι και μη ρίξεις τη θερμοκρασία ούτε να κάνεις προσθήκη φαρμάκου ή αλατιού. Τα τεστ σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητα!

φιλε μου μιας και σκοπευω να το ανανεωσω λιγο το ενυδρειο εχεις να προτινεις καποιο ψαρακι που να ζει σε αυτες τις θερμοκρασιες η και μικροτερες οταν τηνκατεβασω αργοτερα σταδιακα??

φιλε μου μιας και σκοπευω να το ανανεωσω λιγο το ενυδρειο εχεις να προτινεις καποιο ψαρακι που να ζει σε αυτες τις θερμοκρασιες η και μικροτερες οταν τηνκατεβασω αργοτερα σταδιακα??

Όταν με το καλό λήξει ο συναγερμός, κάνε ένα νέο ποστάρισμα στην αντίστοιχη περιοχή και θα πάρεις πολλές και διάφορες απόψεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά την λήξη του συναγερμού θα πρέπει να δώσεις κάποια ψάρια σου σε πρώτη φάση και μετά βλέπουμε αν και ποια θα βάλεις. Βέβαια η τελευταία επιλογή είναι δική σου. Εμείς ΣΩΣΤΕΣ προτάσεις θα σου κάνουμε. Για την ώρα έχεις λάθη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...