Jump to content

Νεο ενυδρειο... Θανατος Γκαπυ...help!

funkyfish

Recommended Posts

Καλησπερα συμφορουμιτες

Εχω ενα υγειεστατο 160αρι Juwel με σκαλαρια απο το οποιο αφαιρεσα απο το φιλτρο λιγο υαλοβαμβακα και λιγο σιποραξ και τα τοποθετησα στο φιλτρο του νεου ενυδρειου... ενα 10λτ Nanao Cube της Denerle.

Με το ενυδριο υπηρχε υποστρωμα της εταιριας ενα εσωτερικο φιλτρακι και η λαμπα.... Αφου λοιπον στηθηκε το ενυδρειο και χρισιμοποιησα υλικα αλλα και λιγο νερο απο το υγειεστατο σκαλαρο ενυδρειο μου, τοποθετησα μεσα 2 γκαπυ που μου εδωσε φιλη μου απο δικο της υγιεστατο γκαποενυδρειο.... Επισης τοποθετησα και μια ριζα με ανουμπια!

Το ιδιο βραδυ τα γκαπυ πεθαναν... Σιγα σιγα αρχισαν να μην κολθμπανε και παρατηρησα οτι τα βρανχια τους κοκκινιζαν...

Απο Την επομενη μερα και για 10 μερες εκανα τακτικες αλλαγες νερου και καθε 2-3 μερες εριχνα και ενα φυλλαρακι τροφης... Εκανα μετρησεις PH GH KH Αμονια NO2 NO3 και ολα ηταν ΟΚ! Οποτε χτες αποφασισα να αγορασω αλλα 2 γκαπακια και ετσι κ εγινε...

Σημερα τα ψαρακια μου φαινεται να κολυμπανε κανονικα. Ομως το θυληκο εχει κοκκινα βρανχια. Και τα δυο ψαρια κολυμπανε συνεχως στην επιφανεια του νερου με το στομα ελαφρα προς τα πανω.... Φοβαμαι πως δεν θα τα καταφερουν....

Θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με το τι μπορει να τα δηλιτιριαζει... αλλα και τι να κανω απο εδω και μπρος για να σωσω τα ψαρακια μου...

Εκανα μετρησεις PH GH KH Αμονια NO2 NO3 και ολα ηταν ΟΚ! Οποτε χτες αποφασισα να αγορασω αλλα 2 γκαπακια και ετσι κ εγινε...

Καλησπέρα φίλε μου,με τι τεστάκια μετράς??υγρά η΄sticks?Οταν λές ήταν ολα οκ??

Καλησπέρα φίλε μου,με τι τεστάκια μετράς??υγρά η΄sticks?Οταν λές ήταν ολα οκ??

Καλησπερα,

μετραω με τα υγρα της API και tropic marine...

Ολα Οκ ενοω PH=7.5, Amonia=0, NO2=0,1mg/l, NO3=5mg/l

Δεν ειναι?

Παντος εδω και 1 ωρα περιπου εκανα αλλαγη νερου 80% εβγαλα τη ριζα και την ανουμπια για να εχουν πιο πολυ νερο και η συμπεριφορα τους φαινεται ενταξει οσον αφορα το κολυμπι.... αλλα τα βρανχια της θυληκιας (3 cm) ειναι ακομα λιγο κοκκινα.... του αρσενικου λογο του οτι ειναι πολυ μικρουλης (1cm) δεν μπορω να δω...

Τα βράγχια συνήθως κοκκινίζουν είτε λόγω δηλητιρίαση απο αμμωνία, ή απο έλλειψη οξυγόνου. Το άλλο, που αναπνέουν γρήγορα και κολυμπάν ψιλά, πάει να πεί οτι δεν έχουν αρκετο οξυγόνο.

Τα δεκα λίτρα είναι παααρα πολυ λίγα, ακόμα και για μονομάχο...

Τα βράγχια συνήθως κοκκινίζουν είτε λόγω δηλητιρίαση απο αμμωνία, ή απο έλλειψη οξυγόνου. Το άλλο, που αναπνέουν γρήγορα και κολυμπάν ψιλά, πάει να πεί οτι δεν έχουν αρκετο οξυγόνο.

Τα δεκα λίτρα είναι παααρα πολυ λίγα, ακόμα και για μονομάχο...

Αμονια δεν εχω συμφωνα με τις μετρισεις...

Ειχα δει ενα 10 λιτρο με 2 γκαπυ στο water inn... το εβλεπα εδω και πολυ καιρο και τα ψαρια ηταν μια χαρα...

Ετσι λοιπον πηρα την αποφαση να κανω το ιδιο....

Στο 10 λιτρο στο water inn πως και ζουσαν κανονικα?

Υπαρχει μηπως καποιος τροπος να οξυγονωσω το νερο??? Αεραντλια? Η καποιο υγρο? Τι να κανω τωρα για να μην τα χασω??? Εστω και μεχρι να τα παω πισω???

Ο πιο εύκολος τρόπος για οξυγώνοση είναι να σηκώσεις το φίλτρο λίγο πιο ψηλά για να αναταράσσει την επιφάνεια. Αμα έχει και diffusor το φίλτρο ακόμα καλύτερα.

Υ.Γ. Απ'οτι έχεις ακούσει, το να διατηρείς ενα μικρό συστημα σταθερό είναι πολύ πιο δύσκολο απ'οτι ένα μεγάλο. Έτσι πρέπει να είναι κάποιος αρκετά έμπειρος για να μπορεί να το συντηρήσει... Και στο water inn είναι. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...