Grimo 3 Δεκεμβρίου 2009 #1 Share 3 Δεκεμβρίου 2009 Διάβασα κάπου πως το νερο μετά την ψύξη και το ξεπάγωμα, εχει μηδενική η πολυ χαμηλή σκληρότητα και ph ουδέτερο . Μπορει να χρησιμοποιηθει για αραίωση του νερου "βρύσης" δηλαδή να χαμηλώσει σκληρότητα και ph!! κατα πόσο ισχύει γνωρίζει κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 4 Δεκεμβρίου 2009 #2 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Πιστευω μετα απο λιγη ωρα απο το ξεπαγωμα πρεπει να αποκτα παλι τις κανονικες του ιδιοτητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 4 Δεκεμβρίου 2009 #3 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Χωρις να ειμαι 1000% σιγουρος νομιζω οτι με τον βρασμο χαμηλωνει η Kh και οχι η Gh. Τωρα οσον αφορα το ph οτι πεφτει με αυτο τον τροπο 1η φορα το ακουω και δεν νομιζω οτι ισχυει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 4 Δεκεμβρίου 2009 #4 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Η προσωρινή (ανθρακική) σκληρότητα οφείλεται σε διττανθρακικά άλατα του ασβεστίου (Ca(HCO3)2) και μαγνησίου (Mg(HCO3)2) . Η σκληρότητα αυτή αφαιρείται με βρασμό του νερού και το μεν διοξείδιο του άνθρακα διαφεύγει, τα δε αδιάλυτα CaCO3 και MgCO3 καθιζάνουν σαν ανθρακικά άλατα. http://www.healthaffair.gr/waterall.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimo 4 Δεκεμβρίου 2009 Author #5 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Μου έκανε και εμένα πολύ εντύπωση , μπορώ να σας δώσω και την πηγή μου(πιστεύω ειναι αξιόπιστη) , είναι πολύ καλο βοήθημα για οσους εχουν όρεξη να διαβάσουν σε μορφή pdf ειναι , σελιδα 22 στο κάτω πινακάκι! ! http://www.slideshare.net/guest9f77e8/the-...-aquarium-guide Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 4 Δεκεμβρίου 2009 #6 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Εξαρτάται από το τι ποσότητα θες βέβαια αλλά μου φαίνεται πολύ ενεργοβόρο και το πάγωμα και ο βρασμός, καλύτερα να πάρεις μια συσκευή αντίστροφης όσμωσης να κάνεις δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exerazor 4 Δεκεμβρίου 2009 #7 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Έχω ξεχάσει 1-2 φορές εμφιαλωμένο νερό στην κατάψυξη με αποτέλεσμα να παγώσει τελείως. Όταν το δοκίμασα αφού ξεπάγωσε είχε αλλάξει η γεύση του. Ήταν πικρό. Ίσως λόγω αλλαγής στην σκληρότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 4 Δεκεμβρίου 2009 #8 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Επίσης πολλοί έχουμε παρατηρήσει, όταν λιώνουν τα παγάκια που αφήνουν ένα λευκό ίζημα στον πάτο του ποτηριού, αυτό είναι άλατα που καθιζάνουν, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο για το φαινόμενο στο νετ αλλά μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimo 4 Δεκεμβρίου 2009 Author #9 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Aν μάθετε τίποτα νεότερο ενημερώστε(δεν βρίσκω κατι στο net)! οχι οτι το χρειάζομαι άμεσα αλλα θα ηταν καλη λύση αν μπορούσαμε να χαμηλώνουμε ph και gh τοσο απλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 4 Δεκεμβρίου 2009 #10 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Γιατί δεν κάνεις ένα πειραματάκι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimo 4 Δεκεμβρίου 2009 Author #11 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Δεν εχω test να βγάλω συμπεράσματα! τα περιμένω απο βδομάδα , αν δεν γνωρίζει καποιος αλλος κατι σχετικό θα δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω!! Έγινε επεξεργασία 4 Δεκεμβρίου 2009 - Grimo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος