Costis M 3 Δεκεμβρίου 2009 #1 Share 3 Δεκεμβρίου 2009 (edited) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Το dwarf gourami μου έχει κάποια ορατή ουσία που μπαινοβγαίνει στα βράγχια του καθώς αναπνέει, ξύνεται στο τζάμι και στο χαλίκι και τινάζει τα πτερύγια του. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 110 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Ενσωματωμένο φίλτρο στο Juwel Rekord 800 - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 2 μήνες στρώσιμο και μετά δύο βδομάδες με ψάρια - Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 Dwarf Gourami, 2 Melanotaenia Praecox (Dwarf Neon Rainbow) - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Αλλαγή 15% εβδομαδιαία με νερό Α/Ο. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7.2 - KH: 4 - GH: 8 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0 - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0 - ΝΟ3 (νιτρικά): 12 - Θερμοκρασία: 26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: Tetra -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Dwarf Gourami - Ιστορικό Ψαριού: Μιάμιση βδομάδα στο ενυδρείο - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Μειωμένη κινητικότητα, Τρώει κανονικα, μακριά περιττώματα, ξύσιμο στο τζάμι και στο χαλίκι, ορατή λευκή ουσία σαν μπαμπάκι μπαινοβγαίνει στα βράγχια καθώς αναπνέει. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Έχασα μία μελανοτάινία την τέταρτη ημέρα μετά την εισαγωγή της στο ενυδρείο (2 μέρες πριν) ξαφνικά από μη εμφανή αιτία. Άλλη μια μελανοταινία έχει εμφανές σημάδι στο σώμα (δείτε post Τραυματισμός ή Ασθένεια) αλλά φαίνεται να είναι καλύτερα λόγω Pimafix. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: API Stess coat, API Pimafix, Μπάνιο με Bactopur για 30 λεπτά (1 φορά) -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης:4 μέρες -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) Συνημμένες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Είναι η δεύτερη βδομάδα που έχω βάλει ψάρια στο ενυδρείο και ήδη έχασα ένα και έχω δύο άρρωστα. Πιθανότατα τα ψάρια είχαν πρόβλημα από την αγορά και επιδεινώθηκε. Είναι το πρώτο μου ενυδρείο και καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ αρνητική εμπειρία γιατί έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια για να είναι όλες οι παράμετροι τέλειες. Τι να κάνω; Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι μύκητες ή κάποιο παράσιτο (gill flukes ίσως; ). Τι φάρμακο να δώσω; Σκέφτομαι JBL Punktol με JBL EktolCristal ή JBL Gyrodactol (αν είναι flukes) ή μήπως Sera Mycopur+Ectopur. Και να τα βάλω στο ενυδρείο ή θα μου καταστρέψουν τα βακτήρια του φίλτρου; Δεν έχω καραντίνα. Έγινε επεξεργασία 3 Δεκεμβρίου 2009 - Costis M Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Δεκεμβρίου 2009 #2 Share 3 Δεκεμβρίου 2009 Πως μέτρησες pH 7.2 με υγρά τεστ Tetra??? Προετοίμασε νερό για αλλαγή περίπου στο 50%... Περίμενε για ενημέρωση και το επόμενο βήμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Δεκεμβρίου 2009 #3 Share 3 Δεκεμβρίου 2009 Ποια φάρμακα έχεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costis M 4 Δεκεμβρίου 2009 Author #4 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 To pH είναι μεταξύ 7.0 και 7.5 αλλά προς το 7.0 οπότε λέω 7.2 προσεγγιστικά. Έβαλα σήμερα JBL Ektol cristal. Επίσης έχω πάρει: Sera Bactopur Sera Ectopur JBL Punktol Tetramedica GyroTox API Pimafix (έβαλα αλλά δεν βοήθησε το Gourami) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Δεκεμβρίου 2009 #5 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Μπάνιο με Sera Bactopur + Ectopur σε τριπλή δόση για μια ώρα και ενημέρωσε μας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costis M 5 Δεκεμβρίου 2009 Author #6 Share 5 Δεκεμβρίου 2009 Σταμάτη με το Ektol cristal είχε θεαματική βελτίωση από το πρώτο 8ωρο. Τώρα στο 24ωρο νομίζω ότι είναι 95% καλά σαν συμπεριφορά, δεν φλασάρει/ξύνεται κσι είναι πολύ ζωηρός - νομίζω ότι έχει λιγο μαζεμένο το πάνω πτερύγιο αλλά μπορεί νσ είνσι ιδέα μου - πάντως δεν είναι αγκυλωμένο όπως στην αρχη. Άρα πρόκειται για κάποιο εκτοπαράσιτο. Συνεχίζω με ektol προς το παρόν. Η λευκή ουσία υπάρχει στα βραγχια ακόμα βέβαια - δεν ξέρω κατα πόσο τον ενοχλεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος