petran 9 Μαίου 2006 #1 Share 9 Μαίου 2006 Τις τελευταίες ημέρες προσπαθώ να παράξω artemia με τον κλασσικό τρόπο (μη έχοντας βρει πουθενά το hatchery dish που έψαχνα). Προμηθεύτηκα αντλιά 110lt/h, σωληνάκι, " ανεπίστρεπτη βαλβίδα" κι ένα πλαστικό μπουκάλι από φυσιολογικό ορρό στο οποίο άνοιξα δύο μεγάλες τρύπες στο επάνω μέρος και προσάρμοσα το σωληνάκι στο καπάκι του. (Επειδή "δακρυζε" λίγο, έσταξα και κερί γύρω από αυτό). Έβαλα νερό και μια μικρή ποσότητα (ούτε κουταλάκι γλυκού) από φακελάκι με Sera Artemia Mix, το οποίο λέει περιέχει και αλάτι. Το άφησα να λειτουργεί συνεχώς με αέρα και μεγάλα διαστήματα με φως κοντά του, αλλά ούτε μετά από 48 ώρες είδα αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, κλείνοντας τον αέρα έβλεπα μικρά στίγματα (αυγά) να κατακάθονται, ενώ κάποια ήταν στην επιφάνεια. Υπέθεσα ότι έβαλα μικρή ποσότητα για τα 200 ml νερού, οπότε δεν είχε σωστή αλατότητα. Ξέβγαλα το δοχείο και έβαλα άλλα 200 ml με πολύ μεγαλύτερη ποσότητα. Σήμερα, 24 ώρες μετά, η κατάσταση είναι περίπου ίδια. Αν και το χρώμα του νερού σκουραίνει, συνεχίζω να βλέπω τα αυγά να κατακάθονται σιγά-σιγά. Κάνω κάτι λάθος; Μήπως π.χ. είναι πολύ δυνατή η ροή αέρα; Τι άλλο να δοκιμάσω; Επισυνάπτω βιντεάκι για να δείτε το δοχείο και τη ροή του αέρα. Είναι από κινητό, παίζει π.χ. με quicktime 6. 08052006.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 9 Μαίου 2006 #2 Share 9 Μαίου 2006 Θα σου ελεγα να βαλεις αλατι. Εισαι σιγουρος πως δεν βλεπεις αρτεμιες να κολυμπανε; Θερμοστάτη εχεις βαλει; Να ξερεις πως οσο ποιο χαμηλη θερμοκρασια εχουμε τοσο ποιο μεγαλο χρονικο διαστημα κανουν να εκκολαπτουν. Το βιντεακι δεν μπορω να το ανοιξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νενδος στελιος 9 Μαίου 2006 #3 Share 9 Μαίου 2006 Τις τελευταίες ημέρες προσπαθώ να παράξω artemia με τον κλασσικό τρόπο (μη έχοντας βρει πουθενά το hatchery dish που έψαχνα).Προμηθεύτηκα αντλιά 110lt/h, σωληνάκι, " ανεπίστρεπτη βαλβίδα" κι ένα πλαστικό μπουκάλι από φυσιολογικό ορρό στο οποίο άνοιξα δύο μεγάλες τρύπες στο επάνω μέρος και προσάρμοσα το σωληνάκι στο καπάκι του. (Επειδή "δακρυζε" λίγο, έσταξα και κερί γύρω από αυτό). Έβαλα νερό και μια μικρή ποσότητα (ούτε κουταλάκι γλυκού) από φακελάκι με Sera Artemia Mix, το οποίο λέει περιέχει και αλάτι. Το άφησα να λειτουργεί συνεχώς με αέρα και μεγάλα διαστήματα με φως κοντά του, αλλά ούτε μετά από 48 ώρες είδα αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, κλείνοντας τον αέρα έβλεπα μικρά στίγματα (αυγά) να κατακάθονται, ενώ κάποια ήταν στην επιφάνεια. Υπέθεσα ότι έβαλα μικρή ποσότητα για τα 200 ml νερού, οπότε δεν είχε σωστή αλατότητα. Ξέβγαλα το δοχείο και έβαλα άλλα 200 ml με πολύ μεγαλύτερη ποσότητα. Σήμερα, 24 ώρες μετά, η κατάσταση είναι περίπου ίδια. Αν και το χρώμα του νερού σκουραίνει, συνεχίζω να βλέπω τα αυγά να κατακάθονται σιγά-σιγά. Κάνω κάτι λάθος; Μήπως π.χ. είναι πολύ δυνατή η ροή αέρα; Τι άλλο να δοκιμάσω; Επισυνάπτω βιντεάκι για να δείτε το δοχείο και τη ροή του αέρα. Είναι από κινητό, παίζει π.χ. με quicktime 6. 08052006.zip 21665[/snapback] ΝΕΝΔΟΣΣΤΕΛΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΛΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΙΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ ΟΤΙΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑΤΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran 9 Μαίου 2006 Author #4 Share 9 Μαίου 2006 Ναι, σίγουρα δε βλέπω τίποτε να κινείται... H θερμοκρασία στο σπίτι δεν πρέπει να είναι κάτω από 22-24 βαθμούς, υποθέτω. Θα βάλω το δοχείο κοντά στη λάμπα πάντως. Τα videos κινητών (.3gp) παίζουν με QuckTime 6 ή 7 (http://www.apple.com/quicktime/win.html) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torm 9 Μαίου 2006 #5 Share 9 Μαίου 2006 Βάζεις μόνο 200 ml νερό; Δηλαδή περίπου 1 ποτήρι; Πολύ λίγο μου φαίνεται. Η δοσολογία που χρησιμοποιούσα εγώ ήταν περίπου 800 ml νερό στα οποία έβαζα 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς και αέρα με την αεραντλία (όχι να δημιουργείς τσουνάμι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran 9 Μαίου 2006 Author #6 Share 9 Μαίου 2006 Στέλιο, εννοείς απλό μαγειρικό αλάτι; Κάπου διάβασα για μη ιωδιούχο, ισχύει; Ή μόνο απο pet shop; Torm, η ποσότητα που θέλω είναι μικρή, δεδομένου ότι πρέπει να καταναλώνεται σε λίγες ώρες - θεωρώ μέσα στην ημέρα. Ο αέρας από αεραντλία 110lt/h είναι, δεν είναι ρυθμιζόμενη να τον μειώσω όμως. Επισύναψα και το video για να δείτε εάν είναι υπερβολική η παροχή της ή όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 9 Μαίου 2006 #7 Share 9 Μαίου 2006 Μπορεις να βαλεις το τυροκομικο αλατι ή ακομη καλυτερα να παρεις απο πετ σοπ. Παντως θες θερμοστατη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torm 9 Μαίου 2006 #8 Share 9 Μαίου 2006 Δε χρειάζεται να καταναλωθούν μέσα σε λίγες ώρες. Εγώ χρησιμοποιούσα την κάθε καλλιέργεια για περίπου 2 μέρες. Περισσότερο νερό δε σημαίνει απαραίτητα περισσότερη αρτέμια. Την ποσότητα θα τη ρυθμίσεις εσύ. Νομίζω πάντως ότι με μικρή ποσότητα νερού θα είναι πιο δύσκολο. Δε μπορώ να κατεβάσω το βίντεο απο εδώ. 2 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο (χοντρικά λέμε τώρα) απο την αεραντλία είναι υπεραρκετά. Αν έχεις πολλή μεγάλη ροή αέρα απο την αεραντλία είναι πιθανό να σκοτώνει τις ευαίσθητες αρτέμιες. Θα χρησιμοποιήσεις αλάτι απο πετ σοπ, όχι μαγειρικό. Θερμοστάτη δε χρειάζεσαι απαραίτητα, θα εκκολαφθούν και χωρίς υψηλή θερμοκρασία. Θα έχεις όμως αρκετά υψηλότερο ποσοστό εκκόλαψης αν έχεις μια θερμοκρασία γύρω στους 25-26 βαθμούς και γι' αυτό το λόγο προτείνεται να κρατάς την καλλιέργεια μέσα σε ένα κουβαδάκι με ενα θερμοστάτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PascM 9 Μαίου 2006 #9 Share 9 Μαίου 2006 Μια και έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα και έχω κάνει πολλές φορές αποκελυφοποίηση αρτέμιας έχω καταλήξει στα εξής. 1) Ένα μπουκάλι από αναψυκτικό καλά πλυμένο με δυο τρύπες στο καπάκι για τα λάστιχα μια αεροπετρα χωρίς θερμοστάτη νερό μέχρι το σημείο που στενεύει το μπουκάλι, δυο κουταλάκια του γλυκού αλάτι ενυδρειακό και αρτέμια 2) Η μάρκα ή καλύτερα η ημερομηνία λήξης του κουτιού παίζει ρολο. Εγώ κατέληξα Ocean Nutrition και ησύχασα! Έχω ποσοστά εκόλαψης τουλάχιστον 95% (ε καλά δεν τις μετράω κιόλας)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran 9 Μαίου 2006 Author #10 Share 9 Μαίου 2006 2 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο!?!?!?!? Η αντλία βγάζει ΠΟΛΥ περισσότερο, σα νερό που βράζει θα το παρομοίαζα!!! Μετέτρεψα το video σε AVI (divx) για να μπορέσετε να το δείτε... Πως περιορίζεται? Να σφίξω το σωληνάκι, ήθα κάνει ζημιά στην αντλία; ΟΚ, θα προσθέτω αλάτι από petshop, δεν ξέρω που θα βρω τυροκομικό! Αν κατάλαβα καλά, η μεγάλη ποσότητα νερού είναι απαραίτητη ανεξάρτητα από την ποσότητα της αρτέμιας που επιθυμούμε; Δηλαδή και για μικρή ποσότητα αρτέμιας χρειάζεται πολύ νερό; artemia.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torm 9 Μαίου 2006 #11 Share 9 Μαίου 2006 2 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο!?!?!?!? Η αντλία βγάζει ΠΟΛΥ περισσότερο, σα νερό που βράζει θα το παρομοίαζα!!! Μετέτρεψα το video σε AVI (divx) για να μπορέσετε να το δείτε... Πως περιορίζεται? Να σφίξω το σωληνάκι, ήθα κάνει ζημιά στην αντλία;ΟΚ, θα προσθέτω αλάτι από petshop, δεν ξέρω που θα βρω τυροκομικό! Αν κατάλαβα καλά, η μεγάλη ποσότητα νερού είναι απαραίτητη ανεξάρτητα από την ποσότητα της αρτέμιας που επιθυμούμε; Δηλαδή και για μικρή ποσότητα αρτέμιας χρειάζεται πολύ νερό; artemia.zip 21730[/snapback] Εγώ θα έλεγα απλά ότι για λίγη αρτέμια δε χρειάζεται να βάλεις λίγο νερό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 9 Μαίου 2006 #12 Share 9 Μαίου 2006 Πέτρο, 1ον Το αλάτι είναι απαραίτητο 2ον Δέν χρειάζεται να είναι τυροκομικό μπορείς να πάρεις και από πετσόπ. 3ον Ο θερμοστάτης δέν ελιναι απαραίτητος άν η θερμοκρασία του νερού σου είναι 24+ απλά βοηθάει στην ποιό γρήγορη εκκόλαψη 4ον Καλύτερα να χρησημοποιήσεις μπουκάλι από αναψυκτικό 1,5 λίτρων για να έχεις ποιό σωστή αναλογία νερού/αβγών/αλατιού 5ον Η αεραντλία χρειάζεται να κάνει αρκετή ανατάραξη έτσι ώστε να ανακατεύει καλά τα αβγά. Ελπίζω να σε κάλυψα Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran 9 Μαίου 2006 Author #13 Share 9 Μαίου 2006 PascM, το φακελάκι SERA ήταν το μόνο που βρήκα στο κατάστημα.. Η ημερομηνία είναι το 2010 όμως! Δημήτρη, σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, αλλά με όλο το θάρρος θα ομολογήσω ότι δυστυχώς... δε με κάλυψες πλήρως! 1. ΟΚ. Έξτρα αλάτι λοιπόν. 2. ΟΚ. Όπως είπα παραπάνω από εκεί θα πάρω, άλλωστε δεν ξέρω που θα βρω τυροκομικό! 3. Κατανοητό κι αυτό. Άρα το αφήνω προς το παρόν και πάω κοντά στη λάμπα για σιγουριά, όπως ανέφερα. 4. Εδώ μπερδεύτηκα. Ποιά είναι η σωστή αναλογία νερού/αβγών/αλατιού; Στο φάκελο της Sera γράφει "για 500ml νερού, για μία χρήση, χωρίς πρόσθετο αλάτι", αλλά μου φαίνεται υπερβολή να βάλω ~20gr αρτέμια σε μια δόση για λίγα μικρά ψάρια, έστω και για 1-2 μέρες. Έβαλα λιγότερο από το μισό σε ~200 ml. Πόσα αυγά σε πόσο νερό και με πόσο έξτρα αλάτι είναι η σωστή αναλογία; 5. Από τις 2 φυσαλίδες που ανέφερε ο φίλος Torm μέχρι το δικό μου... perfect storm ( ) υπάρχει τεράστια διαφορά. Το "αρκετή ανατάραξη" πως μεταφράζεται; Γι αυτό επισύναψα video. Είναι υπερβολή η παροχή μου και μπορεί να τις σκοτώνει, όπως υπέθεσε ο Torm, ή είναι "αρκετή ανατάραξη"; Ελπίζω μόνο να μη σε ζάλισα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PascM 10 Μαίου 2006 #14 Share 10 Μαίου 2006 Πέτρο όπως σου περιέγραψα ποιο πάνω εγώ χρησιμοποιώ ένα μπουκάλι από αναψυκτικό αυτό του ενάμισι λίτρου, αφού το έχω καθαρίσει πλύνει προσεχτικά με ζεστό νερό έχω κάνει στο καπάκι δύο τρύπες και έχω περάσει μέσα από αυτές δύο σωληνάκια (από αεραντλία) το ένα με μια αερόπετρα το οποίο φτάνει μέχρι τον πάτο του μπουκαλιού χωρίς να ακουμπάει και το άλλο να είναι εκτός νερού για να αναπνέει το μπουκάλι. Γεμίζω λοιπόν το μπουκάλι μέχρι το σημείο που στενεύει με νερό και βάζω μέσα δυο κουταλάκια του γλυκού αλάτι ενυδρειακό και στην μύτη (όπως λέμε καφέ με ζάχαρι στη μύτη) και λίγο παραπάνω βάζω αυγά αρτέμιας! Θερμοστάτη δεν βάζω και οι αρτέμιες μου εκκολάπτονται σε περίπου 20 ώρες μέσα σε αυτό το μπουκάλι. Η ανατάραξη στην επιφάνεια είναι αρκετή δυστυχώς το βιντεάκι που έβαλες όταν το κατεβάζω μου λέει οτι δεν έχει κατέβει σωστά και έτσι δεν μπορώ να το δω. Όταν λέμε για ανατάραξη όμως εγώ τουλάχιστον έχω τσουνάμι. Μετά από τις είκοσι ώρες σταματάω την αεραντλία και συλέγω τις ζωντανότατες αρτέμιες με ένα σωληνάκι αεραντλίας αφού αφήσω λίγα λεπτά να ανέβουν στην επιφάνεια τα τσόφλια και κατέβουν κάτω οι ζωντανές αρτέμιες. Πολλές φορές χρησιμοποιώ μια λάμπα για να μαζευτούν στο φως οι αρτέμιες. Ένα σημείο που πρέπει να δεις στο κουτί της SERA ειναι αν θέλει κάτι για να ανέβει το Ph μιας και οι αρτέμιες από όσο γνωρίζω εκκολάπτονται σε Ph 8.0 > . Αυτά από εμένα και ελπίζω αυτή την φορά να σε βοήθησα. Αν πάλι δεν τα καταφέρεις τότε όπως και εγώ θα πάρεις κάποια άλλη μάρκα αρτέμια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torm 10 Μαίου 2006 #15 Share 10 Μαίου 2006 Εγώ είχα παρατηρήσει πως όταν είχα μεγάλη ροή αέρα μειονόταν το ποσοστό εκκόλαψης. Υποθέτω ότι το τσουνάμι σκοτώνει τις ευαίσθητες αρτέμιες. Γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις με περισσότερο αλάτι ή με άλλη μάρκα αυγών και θα έχεις αποτέλεσμα. Υ.Γ. Η ημερομηνία λήξης νομίζω ότι μπαίνει στα πακέτα για εμπορικούς λόγους. Τα αυγά αυτά, αν κρατηθούν σε ξηρό περιβάλλον, μπορούν να εκκολαφθούν ακόμα και μετά από 50 χρόνια ή και πολύ πολύ περισσότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran 11 Μαίου 2006 Author #16 Share 11 Μαίου 2006 Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις συμβουλές! Αν και δεν πρόλαβα μα τις εφαρμόσω ακόμη, για την ιστορία και μόνο να αναφέρω και την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια: Μετά τα παραπάνω, άδειασα το δοχείο (από τη δεύτερη προσπάθεια). Πρόσεξα όμως ότι στο φάκελο είχε πλέον πολύ αλάτι και λιγότερα αυγά. Υπέθεσα πως το περισότερο αλάτι είχε μείνει στο φάκελο, γι αυτό και δεν είχα αποτέλεσμα. Έβαλα τον υπόλοιπο φάκελο στο δοχείο, ελαφρά χλιαρό νερό και το ξαναέβαλα... 24 ώρες μετά δεν έχω δει αποτέλεσμα. Απλά για να μου φύγει η απορία το έκανα και πάλι έτσι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dim africa 1 Ιουνίου 2015 #17 Share 1 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα όταν λέτε ενυδρειακό αλάτι τι εννοείτε? γλυκού ή αλμυρού? και ποια μάρκα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 1 Ιουνίου 2015 #18 Share 1 Ιουνίου 2015 Εχει η api ενυδρειακο αλατι (μη ιωδιουχο) αλλα ειναι λιγο ακριβο.Μπες στη σελιδα της να δεις (ειμαι απο κιν.και δεν μορω να βαλω λινκ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dim africa 1 Ιουνίου 2015 #19 Share 1 Ιουνίου 2015 (edited) Εχω χάσει πανω απο 200 μωρα σκαλαρακια γιατι δε μπορώ να φτιαξω αρτεμια με τιποτα.Της sera τα ταρτεμια παιρνω αλλα δε ριχνω αλατι γιατι λεει μεσα πως εχει Έγινε επεξεργασία 1 Ιουνίου 2015 - dim africa Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 1 Ιουνίου 2015 #20 Share 1 Ιουνίου 2015 Εχω χάσει πανω απο 200 μωρα σκαλαρακια γιατι δε μπορώ να φτιαξω αρτεμια με τιποτα.Της sera τα ταρτεμια παιρνω αλλα δε ριχνω αλατι γιατι λεει μεσα πως εχει Το να φτιαξεις ειναι ευκολο,το να ταισεις ειναι το μπερδεμα γιατι πρεπει πρωτα να την ξεπλυνεις με γλυκο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 1 Ιουνίου 2015 #21 Share 1 Ιουνίου 2015 Φίλε μου θα σου πω μια γρήγορη λύση αλλά είναι για σκέτη αρτέμια. Δηλαδή το φακελάκι να μην έχει και αλάτι μέσα. (Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί τέτοια σε Pet-shop) 1)Πάρε νερό θάλασσας, το βάζεις σε μπουκάλι κοκακολας σε θερμοκρασία 28- 30 βαθμούς (τώρα έχουμε καλοκαιράκι οπότε βολεύει να το έχεις και χωρίς θερμοστάτη) με ένα φως αρκετά δυνατό δίπλα του. 2) Βάζεις αέρα δυνατό. Σαν να βράζεις αυγό ένα πράμα. 3) Ρίχνεις 1/3 κουταλάκι του γλυκού κύστες αρτέμια και το αφήνεις. Σε 24 ώρες (θερμοκρασία 29-30) θα είναι έτοιμη. ή σε 35-40 ώρες (θερμοκρασία 26-27) Εντελώς ενημερωτικά έχω κάνει εκκόλαψη με μαγειρικό αλάτι άπειρες φορές. (Απλά για να μην αγχώνεστε για το τι αλάτι χρειάζεται) Υ.Γ και εγώ για σκαλάρια την έφτιαχνα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 1 Ιουνίου 2015 #22 Share 1 Ιουνίου 2015 Πουλανε στα πετ σκετη της ocean nutricion και στις οδηγιες προτεινει μαγειρικο αλατι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis81 20 Ιανουαρίου 2016 #23 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Προμηθεύτηκα κ εγώ το κιτ της sera κ μετά από αυτό το βιντεάκι https://www.youtube.com/watch?v=ZFkgau-Z_og έχω κάποιες απορίες. Στο σακουλάκι της sera χρειάζεται αλάτι? Αφού παραχθούν μερικές σε πόσες μέρες θα πρέπει να τις ρίξουμε στο ενυδρείο? Κάθε πότε είναι καλό να ταιζουμε τα ψάρια με ζωντανή αρτέμια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 20 Ιανουαρίου 2016 #24 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Το σακουλακι της sera περιεχει και την απαιτουμενη ποσοτητα σε αλατι μαζι με τα αυγα. Μολις εκκολαφθουν καλο θα ηταν να τις ταισεις. Οποτε θελεις (για ενηλικα) αρκει να μην το παρακανεις.Για νεογεννητα αναλογως αλλα οσο πιο συχνα τοσο καλυτερα με τις απαιτουμενες αλλαγες νερου οταν ταιζουμε πολυ. Προσοχη ομως να μην τις ριξεις με το αλμυρο νερο στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 20 Ιανουαρίου 2016 #25 Share 20 Ιανουαρίου 2016 Μπορει να μην σου εκολαφθουν κιολας.... Οι τελευταιες παρτιδες της συγκεκριμενης εταιρειας βγηκαν προβληματικες και πολλα μαγαζια τις επεστρεψαν πισω.. Την πατησα προσφατα... Μακαρι να μην πεσεις σε αυτην τη περιπτωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος