Sta8hs000 2 Δεκεμβρίου 2009 #1 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Σκεφτομαι ενα ενυδρειο με 2 ή 3 Serrasalmus sanchezi... το θεμα ειναι οτι τα Serrasalmus πρεπει να κρατουντε μονα τους στο ενυδρειο... για τα sanchezi ομως λεει οτι μπορει να κρατηθουν σε 3αδες για παραδιγμα.... Καμια γνωμη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TaitO 2 Δεκεμβρίου 2009 #2 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Θα σου πρότεινα μόνο του Κρίμα είναι να χάσεις 2 ψάρια που αργά η γρήγορα θα γίνει... (εφόσον έχεις μέσα πάνω από ένα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 2 Δεκεμβρίου 2009 Author #3 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Αυτο σκεφτομαι... καποιος ειχε δοκιμασει να βαλει αλλα Serrasalmus μαζι και....... τα Serrasalmus sanchezi ομως λενε οτι μπορουν να ζησουν σε 3αδες.... αυτο με βαζει σε σκεψεις..... εσυ απο οτι ξερω ειχες οποτε θα γνωριζεις την συμπεριφορα του..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 2 Δεκεμβρίου 2009 Author #4 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Και απο το piranha - info: Juveniles and sub-adults can be kept in a tank measuring 24x12". When they reach a size of 4-6", a 32" long, 12-14" deep tank is more suitable to provide enough space to move and turn freely. Adult fish need a tank of at least 40x16x16". To shoal this species, at least a 52x20" tank is required: for each fish at least 25-30 gallons is required. μεταφραση απο το google: Για να κρατηθει αυτό το είδος σε κοπαδια, θελει τουλάχιστον μία δεξαμενη 52x20inc; και ογκο για κάθε ψάρι τουλάχιστον 25-30 γαλόνια απαιτείται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 2 Δεκεμβρίου 2009 #5 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 καπου το ειχα ακουσει και εγω , στο κατω κατω σε μερικους importer τα κρατανε πολλα μαζι σε ενα τανκ . Λογικα θα θες παρα πολλα λιτρα , σιγοθρα πολυ πολυ παραπανω απο 120 λιτρα το ατμο , πολλες κρυψωνες και....βλεπουμε? δε θα το δοκιμαζα φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwstas_original 2 Δεκεμβρίου 2009 #6 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 θεωριτικα,πιστευω ανα μετρο ενυδρειου και ψαρι να ειχε επιτυχια το ενχηριμα. δηλαδη 2 μετρα ενυδρειο=2 ψαρια 3 μετρα=3 ψαρια...κ.ο.κ.ε. με πολλες πολλες κρυψωνες εννοειται...πρακτικα ομως..... ποτε ξεκινας κολληματα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 2 Δεκεμβρίου 2009 Author #7 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Εγω απο την αλλη το βλεπω πιο απλο... νομιζω μια 100αδα λιτρα ανα ψαρια με πολλες κρυψονες ειναι καλα... αν δεν κανω λαθος ομως τα ψαρια αυτα μπαινουν στο ενυδρειο οχι σαν εχθροι αλλα με την προηποθεση να σχηματησουν κοπαδακι εστω και 3 ατομων, και οχι για να πιασει το καθε ενα μια γωνια.... Εδω θα ηταν πολυ χρησημη μια παρεμβαση απο Αντωνη και Δημητρη(Husky)..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 2 Δεκεμβρίου 2009 Author #8 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 θεωριτικα,πιστευω ανα μετρο ενυδρειου και ψαρι να ειχε επιτυχια το ενχηριμα. δηλαδη 2 μετρα ενυδρειο=2 ψαρια 3 μετρα=3 ψαρια...κ.ο.κ.ε. με πολλες πολλες κρυψωνες εννοειται...πρακτικα ομως..... ποτε ξεκινας κολληματα??? Το βρησκω αρκετα υπερβολικο αυτο για ψαρια των 18 - 20cm το πολυ.... ps Juwel φιλε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 2 Δεκεμβρίου 2009 #9 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Εσυ ποσα λιτρα μπορεις να τους παρεχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwstas_original 2 Δεκεμβρίου 2009 #10 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Το βρησκω αρκετα υπερβολικο αυτο για ψαρια των 18 - 20cm το πολυ.... ps Juwel φιλε.... δεν το ειπα με γνωμονα το τελικο μεγεθος των ψαριων,αλλα τον χωρο κυριαρχιας του καθε ενος Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 2 Δεκεμβρίου 2009 #11 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 απο τα ειδη των serrasalmus το πιο γνωστο για την ευκολη συμβιωση σε κοπαδι ειναι το geryi απο κει κ περα σε μεγαλα ενυδρεια εχουμε δει irritans καθως κ αλλα ειδη μεταξυ τους. το θεμα ειναι για ποσο η συμβιωση θα ειναι ειρηνικη. σε μικρες ηλικιες τα ψαρια αυτα σχηματιζουν κοπαδια. οταν μεγαλωσουν ομως σε ενα μερος στο οποιο δεν εχουν πλεον την αναγκη να σχηματισουν κοπαδι (ενυδρειο), αφου δεν εχουν εχθρους, ποια θα ειναι η συμπεριφορα τους?? προσωπικα ειχα μια πολυ δυσαρεστη εμπειρια καθως εχασα 2 απο τα 3 pygocentrus piraya μου, ψαρια κοπαδιαστα απο τη φυση τους. το ερωτημα ειναι αξιζει τον κοπο να ρισκαρεις? προσωπικα πιστευω πως οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 2 Δεκεμβρίου 2009 Author #12 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Και εγω ειμαι τις ιδιας αποψης...δεν υπηρχε ποτε περιπτωση να ρισκαρω την ζωη ενος ψαριου για ενα "πειραμα"....αφου δεν ειμαστε σιγουροι το αφηνω... οποτε μιας και Serrasalmus geryi δεν προκητε να βρω ποτε στην Ελλαδα να παω σε Super Red belly?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 2 Δεκεμβρίου 2009 #13 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Να πω κι εγώ την ταπεινή μου άποψη; Τα puntius tetrazona -τα λεγόμενα τιγράκια- είναι και αυτά κοπαδόψαρα, αλλα και ημιάγρια. Τα ψάρια αυτά μπορουν να ζήσουν σε τριάδες ή και δυάδες. Όλοι όμως λένε να κρατούνται σε ομάδες άνω των 6-7 ατόμων. Γιατί; Επειδή ακριβώς είναι ημιάγρια. Το "παιχνίδι" τους μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για κάποιο ψαράκι. Έτσι όταν υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός, η βια αναλώνεται στο κοπαδι και απομένει... το παιχνίδι Αυτή νομίζω ήταν και η περίπτωση του Αντώνη, καθώς 3 άτομα δεν είναι κοπάδι. Σαν να λές οτι 5 άτομα είναι ομάδα ποδοσφαίρου . Με μία γρήγορη αναζήτηση εικόνων στο google βγάζει φωτογραφίες με piraya σε ομάδες 15+ , που αποτελεί πραγματικό κοπάδι. Σιγουρα χρειάζονται και τα ανάλογα λίτρα, αλλα τι να κάνεις, έτσι είναι :thumbdown: Τωρα δεν μπορώ να σου προτείνω τι να κάνεις γιατί δεν ξέρω και πολλά (απολύτως τίποτα ) απο θηρευτές, αλλα εγώ θα έβαζα red belly καθώς, κατα την άποψή μου, είναι απο τα ωραιότερα Υ.Γ. Αν κάνω καπου λαθος, θα χαρώ να μου το πείτε Έγινε επεξεργασία 2 Δεκεμβρίου 2009 - tsoum Link to comment Share on other sites More sharing options...
PPAP 4 Δεκεμβρίου 2009 #14 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Σίγουρα έχω δει sanchezi να παρίστανται σε κοπάδια pygocentrus και όχι ένα δύο αρκετά σε αριθμό.....Μιλάμε όμως για Αμαζόνιο και χιλιάδες λίτρα νερό και για εκατομμύρια κρυψώνες.. Τώρα στο ενυδρείο τα πράγματα είναι σίγουρα διαφορετικά πόσο μάλλον με το συγκεκριμένο είδος που το 99% είναι άγρια πιασμένα και όχι εκτροφής και για ψάρια που δεν έχουνε γνώριμο για τον άνθρωπο χαρακτήρα......και στο piranha-fury το έχουν προσπαθήσει με απώλειες. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι και σε 300 λίτρα ενυδρείο που συζητάμε θα υπάρξουν θύματα...οπότε από μένα είναι όχι...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 4 Δεκεμβρίου 2009 Author #15 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Νομιζω οτι εγινε μια πολυ ωραια συζητηση.... οποτε το αφηνω για κοπαδι και θα παω στο ενα μονο του!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος