Jump to content

Σχετικά με οξυγόνωση και φυτά

g_konstantinos

Recommended Posts

Εδώ και ένα μήνα αποφάσισα να βγάλω τα πλαστικά φυτά που είχα και να ξεκινήσω και εγώ με αληθινά. Εφόσον θα έβαζα αληθινά μου είπαν ότι πρέπει να βγάλω τις αερόπετρες που είχα μέχρι τότε, γιατί δεσμεύουν το CO2 που χρειάζονται τα φυτά. Μέχρι εδώ καλά, η απορία μου όμως είναι η εξής. Η επιστροφή του φίλτρου στο ενυδρείο έρχεται με ένα σωλήνα που καταλήγει μες το ενυδρείο σε ένα ύψος (3-5 εκατοστά) πάνω από την επιφάνεια του νερού με αποτέλεσμα να πέφτει και να δημιουργεί πολλές φυσαλίδες ( που κάποιες μικρές αιωρούνται μέσα στο ενυδρείο και είναι σαν να έχει σκουπίδια που γυρνάνε γύρω γύρω). Αυτό μπορούμε να πούμε ότι ισοδύναμή με το να έχω αερόπετρα; πρέπει να κατεβάσω το στόμιο του σωλήνα ποιο κάτω; ή δεν έχει καμιά σημασία.

Εδώ και ένα μήνα αποφάσισα να βγάλω τα πλαστικά φυτά που είχα και να ξεκινήσω και εγώ με αληθινά. Εφόσον θα έβαζα αληθινά μου είπαν ότι πρέπει να βγάλω τις αερόπετρες που είχα μέχρι τότε, γιατί δεσμεύουν το CO2 που χρειάζονται τα φυτά. Μέχρι εδώ καλά, η απορία μου όμως είναι η εξής. Η επιστροφή του φίλτρου στο ενυδρείο έρχεται με ένα σωλήνα που καταλήγει μες το ενυδρείο σε ένα ύψος (3-5 εκατοστά) πάνω από την επιφάνεια του νερού με αποτέλεσμα να πέφτει και να δημιουργεί πολλές φυσαλίδες ( που κάποιες μικρές αιωρούνται μέσα στο ενυδρείο και είναι σαν να έχει σκουπίδια που γυρνάνε γύρω γύρω). Αυτό μπορούμε να πούμε ότι ισοδύναμή με το να έχω αερόπετρα; πρέπει να κατεβάσω το στόμιο του σωλήνα ποιο κάτω; ή δεν έχει καμιά σημασία.

Οξυγονοση ειναι και αυτο με τον κυκλοφορητη που γινεται :hysterical: Και φυσαλιδες να μην εκανε αλλα να ταραζε την επιφανεια του νερου παλι οξυγονοση γινεται ...

Και τα αληθινα φυτα που θα βαλεις θα παραγουν οξυγονο στο νερο

Σε φυτεμενο ενυδρειο δεν βαζουμε αεραντλια , εχεις διαπιστωσει προβλημα οξυγονου η κατι ?

Έγινε επεξεργασία - yiannis667

Ασε που δεν θελεις και υπερβολικο οξυγονο σε φυτεμενο ενυδρειο γιατι θα σου χαμηλωνει το διοξειδιο (CO2)

Ασε που δεν θελεις και υπερβολικο οξυγονο σε φυτεμενο ενυδρειο γιατι θα σου χαμηλωνει το διοξειδιο (CO2)

Αυτο λέω και εγώ, μήπως λειτουργεί σαν αεροπετρα και δημιουργεί "περιττό" οξυγόνο!!!

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα ούτε έχω κάνει καμία μέτρηση. Ίσως και να είναι μαλ....α ερώτηση, ίσως και να ψάχνω κατι που δεν υπάρχει λόγος. Αλλά.... :hysterical:

Αυτο λέω και εγώ, μήπως λειτουργεί σαν αεροπετρα και δημιουργεί "περιττό" οξυγόνο!!!

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα ούτε έχω κάνει καμία μέτρηση. Ίσως και να είναι μαλ....α ερώτηση, ίσως και να ψάχνω κατι που δεν υπάρχει λόγος. Αλλά.... :hysterical:

Τα ψαρακια μας δεν παραπονιουνται για το υπεροξυγονομενο νερακι τους. Δυο πραγματα ζητανε καθαρο νερακι και οξυγονο. Τωρα για τα φυτα σου μπορεις να βαλεις co2 αλλα θελει λιγο προσοχη!! Θελει γενικως μια ισορροπια co2,λιπασματα,φωτισμος για να υπαρχει σωστη αναπτυξη και παραγωγη οξυγονου, οποιο υπερισχυει του αλλου δημιουργουνται προβληματα στο μελλον!! Αληθεια τι ειδους φυτα θα βαλεις και θελεις co2??

Tα λουλουδακια παραπωνιουντε και πολυ μαλιστα με υπερ οξυγονοση του νερου εαν θελουμε την καλη τους αναπτυξη χωρις εκπληξεις :hysterical: ( τουλαχιστον μερικα απο αυτα που εχω εγω φυτεψει )

Με φυτεμενο ενυδρειο βασικα θελει πολυ προσοχη στις επιλογες μας και τα ψαρια

Επισης αναλογα τα φυτα και οι απαιτησεις τους ....

Πρεπει να εχουμε σωστο αριθμο ψαριων,καταλληλο υποστρωμα εαν και εφοσον τα φυτα που θα εχουμε το απαιτουνε,συμβατοτητα ψαριων,συμβατοτητα φυτων ετσι ωστε να μην υπαρξουν ασυμβατοτητες και προβληματα..

Επισης τακτικες μετρησεις νερου,αλλαγες οταν και οσο χρειαζετε αναλογα τις << διαδικασιες - επιλογες >> που εχουμε επιλεξει ειναι καλυτερες για το ενυδρειο μας..

Αεροπετρες σε φυτεμενο ενυδρειο οσους εχω ρωτησει και δει = ΟΧΙ ( αμα διαφωνει κανεις να το πει !!! ) :ooh2:

Τα ψαρακια μας δεν παραπονιουνται για το υπεροξυγονομενο νερακι τους. Δυο πραγματα ζητανε καθαρο νερακι και οξυγονο. Τωρα για τα φυτα σου μπορεις να βαλεις co2 αλλα θελει λιγο προσοχη!! Θελει γενικως μια ισορροπια co2,λιπασματα,φωτισμος για να υπαρχει σωστη αναπτυξη και παραγωγη οξυγονου, οποιο υπερισχυει του αλλου δημιουργουνται προβληματα στο μελλον!! Αληθεια τι ειδους φυτα θα βαλεις και θελεις co2??

Όπως είπα και πριν δεν εχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με το οξυγόνο μου και το CO2 , ακομα ειμαι στην αρχή έχω μόνο 2 ανουμπιες και ενα κερατόφυλο. Άπλα διάβαζα κάπου ότι για να πέσει το PH, ένας τρόπος ειναι και η αύξηση του CO2 με μείωση του οξυγόνου, έβλεπα και τις μπουρμπουλήθρες που δημιουργούσε το φίλτρο και σκέφτηκα μήπως αυτός ειναι ενας τροπος να αυξήσω το CO2 άμα χρειαστεί ή να ρίξω το ΡΗ άμα χρειαστεί.

Γενικότερα απορίες που μου έρχονται καθώς προσπαθώ να ξεστραβωθώ.

Όπως είπα και πριν δεν εχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με το οξυγόνο μου και το CO2 , ακομα ειμαι στην αρχή έχω μόνο 2 ανουμπιες και ενα κερατόφυλο. Άπλα διάβαζα κάπου ότι για να πέσει το PH, ένας τρόπος ειναι και η αύξηση του CO2 με μείωση του οξυγόνου, έβλεπα και τις μπουρμπουλήθρες που δημιουργούσε το φίλτρο και σκέφτηκα μήπως αυτός ειναι ενας τροπος να αυξήσω το CO2 άμα χρειαστεί ή να ρίξω το ΡΗ άμα χρειαστεί.

Γενικότερα απορίες που μου έρχονται καθώς προσπαθώ να ξεστραβωθώ.

Κοιταξε επειδη και εγω σε οτι αφορα CO2 ειμαι νεος , πρεπει να δεις τι φυτα εχεις , αν χρειαζονται CO2 διαχυση και εφοσον εχεις ολοκληρωμενη εικονα του ενυδρειου σου ( φυτα,ψαρια,νερο κτλπ ) αγοραζεις ενα καλο συστημα CO2 ( προσεχε μερικα ειναι φτηνοτερα αλλα για λιγα λιτρα .... ) και ρωτας καποιον εμπειρο πως και ποτε να το χρησιμοποιησεις..

Αλλα χωρις ολοκληρομενη εικονα δεν προχορας... Επισης αμα ριξεις το PH κατα πολυ στο ενυδρειο τα ψαρακια σου θα << σαλταρουν >> απο το αγχος.

Βασικα ως τωρα η ANUBIA και το CERATOPHYLLUM ΔΕΝ χρειαζονται CO2

To ph μπορεις να το ριξεις με αλλους τροπους...

Κατ αρχας με τα φυτα αυτα δεν χρειαζεσαι co2. Οσον αφορα το ph ναι το χαμηλωνει λιγο αλλα περισσοτερο χρησιμοποιειται για την σταθεροποιηση του αφου η χρηση για μεγαλο κατεβασμα του ph μονο με co2 φοβαμαι οτι θα αποβει το μοιραιο για τους ψαρουληδες σου. Για το χαμηλωμα του ph υπαρχουν κι αλλο τροποι πιο ασφαλεις. :hysterical:

Κατ αρχας με τα φυτα αυτα δεν χρειαζεσαι co2. Οσον αφορα το ph ναι το χαμηλωνει λιγο αλλα περισσοτερο χρησιμοποιειται για την σταθεροποιηση του αφου η χρηση για μεγαλο κατεβασμα του ph μονο με co2 φοβαμαι οτι θα αποβει το μοιραιο για τους ψαρουληδες σου. Για το χαμηλωμα του ph υπαρχουν κι αλλο τροποι πιο ασφαλεις. :thumbdown:

Συμφωνω απολυτως :hysterical: ( και ποιο οικονομικοι απο τα SERA ph/kh minus ) :ooh2::bowdown::thumbup:

Οι αερόπετρες και το φιλτρο σου, κανουν την επιφάνεια του νερού να αναταρασετε... οταν υπαρχει ανατάραξει ΧΑΝΕΙΣ co2 στον αέρα και δεν επιστρέφει ποτέ στο νερό! 22 μεε 35 είναι η σωστές τιμές co2 που θα πρέπει να έχει ενα φυτεμένο ενυδρείο! πιο κατω είναι λίγο και τα φυτά εχουν αργή αναπτυξη και πιο πολύ είναι επικίνδυνο για τα ψαρια!

Χαμηλωσε το spraybar να ακουμπησει στο νερο και αν δημιουργει ενα τρεμουλο απλα.

Αυτο με την προυποθεση οτι δεν εχεις υπερφορτωμενο με ψαρια ενυδρειο, που παρουσιαζεται ελλειξη οξυγονωσης για τα ψαρια.

Την ημερα τα φυτα παραγουν οξυγονο και καταναλωνουν διοξειδιο ενω την νυχτα καταναλωνουν οξυγονο.

Ετσι θα υπαρχει μια ανισοτητα που πρεπει να την τσεκαρεις.

πχ παρατηρηση το βραδυ αν αναπνεουν αποι την επιφανεια τα ψαρια τοτε θελει τη νυχτα αεραντλια με χρονοδιακοπτη.

Ασε που δεν θελεις και υπερβολικο οξυγονο σε φυτεμενο ενυδρειο γιατι θα σο χαμηλωνει το διοξειδιο (CO2)
Το οξυγονο μπορει να συνυπαρχει με το διοξειδιο δεν διωχνει το ενα το αλλο, η αναταραξη της επιφανεια το κανει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...