manos27 2 Δεκεμβρίου 2009 Author #26 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Αισθάνομαι λιγο ζαλισμενος Μπαααααα δεν νομιζω να το τολμίσω. Οπως και να'χει τα λυπάμαι τα ψαράκια αν ειναι μετα απο λιγο καιρο να τα βλέπω να πηγαίνουν μονομπατα λόγω μικρου μεγέθους ενυδρείου...Πάντως φοβερό το ενυδρείο του Πάνου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 2 Δεκεμβρίου 2009 #27 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Αισθάνομαι λιγο ζαλισμενος Μπαααααα δεν νομιζω να το τολμίσω. Οπως και να'χει τα λυπάμαι τα ψαράκια αν ειναι μετα απο λιγο καιρο να τα βλέπω να πηγαίνουν μονομπατα λόγω μικρου μεγέθους ενυδρείου...Πάντως φοβερό το ενυδρείο του Πάνου. Δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο, απλα εφοσον μπορεις μετα απο λιγο καιρο παρε ενα μεγαλυτερο. Μην ξεχνας οτι μπορεις να βρεις και στα μαγαζια σε καλες τιμες (καινουργιο) και στο forum στις αγγελιες. Υ.Γ. Αμα το φτιαξεις και μετα θα ζαλιστεις απο την ομορφια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Δεκεμβρίου 2009 #28 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο, απλα εφοσον μπορεις μετα απο λιγο καιρο παρε ενα μεγαλυτερο. Μην ξεχνας οτι μπορεις να βρεις και στα μαγαζια σε καλες τιμες (καινουργιο) και στο forum στις αγγελιες. Υ.Γ. Αμα το φτιαξεις και μετα θα ζαλιστεις απο την ομορφια τους. Αμα δεν παινεψεις το σπιτι σου.................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 3 Δεκεμβρίου 2009 #29 Share 3 Δεκεμβρίου 2009 Αμα δεν παινεψεις το σπιτι σου.................. Αααα και πουσαι Μανο αμα παρεις α/ο κρατα το 100αρι και βαλε αφρικανες να μην πετας το σκληρο νερο. Ενταξει τωρα παραπονιαρη Στρατε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Δεκεμβρίου 2009 #30 Share 3 Δεκεμβρίου 2009 Αααα και πουσαι Μανο αμα παρεις α/ο κρατα το 100αρι και βαλε αφρικανες να μην πετας το σκληρο νερο. Ενταξει τωρα παραπονιαρη Στρατε? Οι αφρικανες θελουν πιο πολλα λιτρα κι απ'τα δισκακια σας........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 3 Δεκεμβρίου 2009 #31 Share 3 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Οι αφρικανες θελουν πιο πολλα λιτρα κι απ'τα δισκακια σας........... Μας.... ηθελες να πεις. Έγινε επεξεργασία 3 Δεκεμβρίου 2009 - redbetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Δεκεμβρίου 2009 #32 Share 3 Δεκεμβρίου 2009 Μας.... ηθελες να πεις. Κρυβε λογια ρε....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 3 Δεκεμβρίου 2009 #33 Share 3 Δεκεμβρίου 2009 Κρυβε λογια ρε....... Οτι πεις. Τα λεμε την Κυριακη στον Ταν αλλα μην το πεις σε κανενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Δεκεμβρίου 2009 #34 Share 3 Δεκεμβρίου 2009 Οτι πεις. Τα λεμε την Κυριακη στον Ταν αλλα μην το πεις σε κανενα. Δεν ξερω ακομα αν μπορεσω να ερθω.Ισως δουλευω Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 4 Δεκεμβρίου 2009 #35 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Δε διαφωνω..... αρα στην ουσια... για τα λιτρα αυτα θα πρεπει να μπει ενα ετοιμο ζευγαρι?? Μιλας για γεννηστρα λοιπον που, κατ εμε, πρεπει να συνοδευει το κυριως ενυδρειο. Το ετοιμο ζευγαρι γενναει. Οταν λοιπον γινει αυτο με το καλο και χρειαστει να χωρισει τους γονεις απο τα μικρα που θα τα βαλει? Ασε ξερω σε γυαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos27 4 Δεκεμβρίου 2009 Author #36 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Tελικα εγώ τι να κάνω;;; Αν το επιχειρήσω... να τα διωξω ολα τα ψάρια; Το κακό ειναι οτι επιρεαζομαι ευκολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 4 Δεκεμβρίου 2009 #37 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Tελικα εγώ τι να κάνω;;;Αν το επιχειρήσω... να τα διωξω ολα τα ψάρια; Το κακό ειναι οτι επιρεαζομαι ευκολα Σε αυτο το ενυδρειο αστο καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 4 Δεκεμβρίου 2009 #38 Share 4 Δεκεμβρίου 2009 Σε αυτο το ενυδρειο αστο καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 5 Δεκεμβρίου 2009 #39 Share 5 Δεκεμβρίου 2009 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32891 Αυτο διαβασε το φιλε μου Μανο και βγαλε το συμπερασμα σου. Νikoloutso οταν δινουμε παραδειγματα να ειναι προσεγμενα. Ο Πανος γνωριζει τι κανει και τι θα κανει. Αν σε 100λτ βαλεις 3-4 δισκακια σημερα (μπορεις) σε 4 μηνες πας 250λτ minimum και αλλαγες καθημερινες. Μπορεις? (Και αναλογη φιλτρανση). Και το ξαναλεω ειναι κοπαδοψαρα!!! Αυτα για αρχη τα υπολοιπα στο post. Υ.Γ. Καλα τοπα, στο τελος θα τους βαλουμε σε γυαλα αντι για χρυσοψαρα. Το θεμα που αποτελεσε την αιτια ...... να παρω αποφαση και να μην ξαναγραψω στο ΑΖ.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 5 Δεκεμβρίου 2009 #40 Share 5 Δεκεμβρίου 2009 Εχω αυτήν την στιγμή 5 δίσκους σε 120 λίτρα επειδή περιμένω ένα ενυδρείο 300 λίτρα με σαμπ , το οποίο θα είναι μόνο για μεγαλώματα . Θέλει κάθε μέρα αλλαγή το 60-80% αλλιώς τα ψάρια στο λένε ότι δεν είναι καλά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannis59 5 Δεκεμβρίου 2009 #41 Share 5 Δεκεμβρίου 2009 Να ξεκαθαρισουμε μια για παντα νομιζω το θεμα λιτρα και δισκοι. Υπαρχουν δυο τυποι ενυδρειων για εμενα, Τα σαλονατα, και τα ενυδρεια αναγκης. Τα σαλονατα δεν θελουν επεξηγήσεις αμμος ξυλα φυτα ισως και ολα τα σχετικα για ενα ομορφο ενυδρειο στο σαλονι μας, αλλαγες μια η δυο φορες την εβδομαδα καμια φορα και μια καθε 15, εκει θελουμε πολλα οσο ποιο πολλα λιτρα αντεχει το πορτοφολι μας και επιτρεπει η παντοφλα (σύζυγος, μανα, κλπ ζαρζαβατικα) Παμε στα αναγκης, γεννηστρες, νοσοκομεια, ενυδρεια για μεγαλωμα μικρων, (αμα ξεχασα κατι σφυρατε) Αυτα ειναι σκετο τζαμι ουτε αμμο ουτε τιποτε, ενα φιλτρο (συνηθως σφουγγαρι) και μια αεροπετρα οποσδηποτε, σε αυτα δεν μετρουν πλεον τα λιτρα γιατι: Συφωναρισμα και αλλαγη τουλαχιστον 30% καθε μερα (σε μια η δυο δοσεις, πρωι βραδι) τριψιμο και καθαρισμα στα τζαμια καθε μερα (εξαιρουνται οι γεννιστρες) ελαχιστος φωτισμος Εχω μεγαλωσει απο αυγα 4 γομαρια 16 εκατοστα σημερα σε lido 120 Εχω ζευγαρι που γεννα ο Αρσενικος 16 εκατοστα και το θυλικο 15 σε 55 λιτρα εχω κρατήσει δισκο 15 εκατοστών με Headstanting 3 μηνες σε 20λιτρα (Χθες βράδυ του έκανα ευθανασία) Απο τα ανωτερω ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του. Διαβαστε το και βαρατε αλύπητα αντέχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 5 Δεκεμβρίου 2009 #42 Share 5 Δεκεμβρίου 2009 Εγω θα τα εθετα λιγο αλλιως... Τα ενυδρια τα σαλονατα που λειτουργουν σαν υδροβια κοινωνια και διακοσμιτικο....Εδω φτιαχνουμε ενα ομορφο ενυδριο αισθητικα για εμας και να πλησιαζει στις αναγκες των ψαριων....(πχ φυτεμενα) Τα ενυδρια τα βιοτοπικα(οσο γινεται ενα ενυδριο να ειναι βιοτοπος) οπου εδω προσπαθουμε να προσωμοιωσουμε τον βιοτοπο του ψαριου που φιλοξενουμε χωρις να κοιταμε την δικια μας αισθητικη η εστω αυτη να ερχεται σε δευτερη μοιρα... Τελος τα ενυδρια αναγκης οπως πολυ καλα τεθηκε τα οποια δεν εχουν κανενα αισθητικο σκοπο παρα μονο για τις αμεσες αναγκες των ψαριων στα οποια δεν ειναι απαραιτητο να ειναι 5 τζαμια αλλα καποια δεξαμενη... Συγνωμη για την παρενθεση και το offtopic απλα νομιζω πως πρεπει να ξεχωριζουμε τα ενυδρια και να μην τα βαζουμε ολα στην ιδια κατηγορια... Φιλικα Κωστης Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 5 Δεκεμβρίου 2009 #43 Share 5 Δεκεμβρίου 2009 Να ξεκαθαρισουμε μια για παντα νομιζω το θεμα λιτρα και δισκοι. Υπαρχουν δυο τυποι ενυδρειων για εμενα, Τα σαλονατα, και τα ενυδρεια αναγκης. Τα σαλονατα δεν θελουν επεξηγήσεις αμμος ξυλα φυτα ισως και ολα τα σχετικα για ενα ομορφο ενυδρειο στο σαλονι μας, αλλαγες μια η δυο φορες την εβδομαδα καμια φορα και μια καθε 15, εκει θελουμε πολλα οσο ποιο πολλα λιτρα αντεχει το πορτοφολι μας και επιτρεπει η παντοφλα (σύζυγος, μανα, κλπ ζαρζαβατικα) Αυτο ηταν χτυπημα κατω απο τη ζωνη τι το ανεφερες? Παμε στα αναγκης, γεννηστρες, νοσοκομεια, ενυδρεια για μεγαλωμα μικρων, (αμα ξεχασα κατι σφυρατε) Αυτα ειναι σκετο τζαμι ουτε αμμο ουτε τιποτε, ενα φιλτρο (συνηθως σφουγγαρι) και μια αεροπετρα οποσδηποτε, σε αυτα δεν μετρουν πλεον τα λιτρα γιατι: Συφωναρισμα και αλλαγη τουλαχιστον 30% καθε μερα (σε μια η δυο δοσεις, πρωι βραδι) τριψιμο και καθαρισμα στα τζαμια καθε μερα (εξαιρουνται οι γεννιστρες) ελαχιστος φωτισμος Ολα του τα ειπες του Stendker Εχω μεγαλωσει απο αυγα 4 γομαρια 16 εκατοστα σημερα σε lido 120 Εχω ζευγαρι που γεννα ο Αρσενικος 16 εκατοστα και το θυλικο 15 σε 55 λιτρα εχω κρατήσει δισκο 15 εκατοστών με Headstanting 3 μηνες σε 20λιτρα (Χθες βράδυ του έκανα ευθανασία) Απο τα ανωτερω ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του. Διαβαστε το και βαρατε αλύπητα αντέχω. Bοss σωστα αυτα που λες και παντα ενα σαλονατο πρεπει να υποστηριζεται-συνυπαρχει απο μια καραντινα και μια γεννηστρα, που πρεπει να ειναι λιγα λιτρα η πρωτη για χρηση μικροτερης ποστητας φαρμακων και με καθημερινες αλλαγες και η 2η να μπορουν τα μικρα να βρισκουν τους γονεις, τροφη, ευκολα. Eδω μιλαμε για ενα μονο και αυτο 100λτ. Εσυ, ο Nidal (χεκελας), o Πολλατος (ξυλοκοπος), ο Discus Fan Tan ρεμαλιους και δυο τρεις ακομη τους κρατατε και σε... 20λτ λογω ΠΕΙΡΑΣ, αυτο πρεπει να τονιζεται παντα.( Να βαλω και θεμα χρονου για καποιους συνταξιουχους ). Παραυτα ακομη και εσεις τους εχετε σε πολλαααα λιτρα στο κυριως ενυδρειο. Αρα? Υ.Γ. Σανατορια? Αυτο το ξεχασες. Με εξεπληξε θετικα οταν ανεφερες οτι διατηρεις και αυτους με δυσμορφιες κλπ. Μπραβο Βοss εισαι ψυχαρα. Γιωργο αμα πας εχε κανα λουλουδακι μαζι σου γιαυτα τα ενυδρεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 5 Δεκεμβρίου 2009 #44 Share 5 Δεκεμβρίου 2009 Βασίλη είσαι σωστός το νοσοκομείο στα 100 λίτρα είναι το καλύτερο και για τις δοσολογιες αλλά και στις αλλαγές Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos27 5 Δεκεμβρίου 2009 Author #45 Share 5 Δεκεμβρίου 2009 Μηπως τοτε να ξεκινήσω απο νοσοκομείο στα 100 λτ που εχω και αργοτερα να παρω πιο μεγάλο;;; Οτι με συμφέρει λέω. Ουτως ή αλλως με την ασχετίλα που εχω πανω στους δίσκους πολύ φοβάμαι οτι γρηγορα θα χρειαστώ ενυδρείο-νοσοκομείο... Παντως ο αγαπημένος μου δίσκος ειναι ο blue turquoise και ο red alenquer και αν αγόραζα ποτέ θα ήταν σιγουρα αυτοί!!!!!!!!!(Δε με ρωτήσατε, το ξέρω, αλλα ηθελα να το πω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 5 Δεκεμβρίου 2009 #46 Share 5 Δεκεμβρίου 2009 Aφου ψήνεσαι τόσο πολύ για δίσκους,γιατί αντιστέκεσαι?Χτύπα Δευτερα πρωί ένα μέγαλο ενυδρείο και ξεκίνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos27 5 Δεκεμβρίου 2009 Author #47 Share 5 Δεκεμβρίου 2009 Kανω υπομονή γιατι προς το παρον δεν μου περισσευουν για νεο ενυδρείο. Ακουω τις συμβουλές σας εδω και μαθαίνω να είμαι εγκρατής... Ευτυχώς το κατάστημα που τους έχει μου πέφτει λιγο μακρυά και δεν μπαίνω στον πειρασμό να τους βλέπω συχνά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 5 Δεκεμβρίου 2009 #48 Share 5 Δεκεμβρίου 2009 Kανω υπομονή γιατι προς το παρον δεν μου περισσευουν για νεο ενυδρείο. Ακουω τις συμβουλές σας εδω και μαθαίνω να είμαι εγκρατής... Ευτυχώς το κατάστημα που τους έχει μου πέφτει λιγο μακρυά και δεν μπαίνω στον πειρασμό να τους βλέπω συχνά. Αργά ή γρήγορα θα γίνει!Καλή συνέχεια και καλό διάβασμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος