manos27 1 Δεκεμβρίου 2009 #1 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους τους χομπίστες.Βασικά τον τελευταίο καιρό μου'χει κολλήσει να βάλω δίσκους στο ενυδρείο μου.Δεν εχω ασχοληθεί ποτέ ξανά με δίσκους (λόγω οικονομικών) αλλα απ'οτι βλέπω σε διάφορα καταστήματα εχουν πέσει οι τιμές και το ξανασκέφτηκα. Το ενυδρείο μου(100λτ)εχει μεσα 3 barb tiger ,5 barb (μικρα που δε μεγαλώνουν δε ξέρω γιατι ),3 labeo, apple snail, 3 khulli, και 2 penguin . Eiναι φυτεμένο αρκετά και εχει λίγα ξύλα.Απ'οτι γνωρίζω τα barb πρέπει να φύγουν...ή οχι μόνο αυτά;;; Τιμές ph : 6.8 ΝΟ2 : Ο ΝΟ3 : 10 Το έχω σε λειτουργία περίπου 3 χρόνια χωρίς διακοπή. Υ.Γ: δε εχω σκοπο να βάλω παρα μόνο ενα ζευγάρι δισκων(μικρών). Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 1 Δεκεμβρίου 2009 #2 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Δεν θέλω να σε απογοητέυσω,αλλά προσωπικά θα σε αποτρέψω στο να βάλεις δίσκους σε μόλις 100 λίτρα(έστω και μικρούς).Είναι εξαιρετικά δύσκολο μιας και σύντομα δεν θα μπορούν καν να στρίψουν τα ψάρια....(και δεν είναι ο μοναδικός λόγος βέβαια).Καλό θα είναι να αναφέρεις και τις διαστάσεις του ενυδρείου σου,ώστε να ακολουθήσει και η ανάλογη συζήτηση με γνώμες και άλλων φίλων,αν και την άποψη μου ήδη την έχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos27 1 Δεκεμβρίου 2009 Author #3 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστώ Δημήτρη.Απογοητεύτηκα ήδη .Οι διαστάσεις του ενυδρείου είναι:80x35x40...Τόσο γρήγορα μεγαλώνουν;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannis59 1 Δεκεμβρίου 2009 #4 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Συμφωνω με τον προλαλησαντα δισκοι απο 300 λιτρα και πανω, και στην ερωτηση σου για τα αλλα ψαρια (συγκάτοικους) Οι δισκοι μονο με τους δισκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpompiras 1 Δεκεμβρίου 2009 #5 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 γιατι τοσα πολλα λιτρα οι δισκοι? ενταξει δεν γινονται δα κ τπτ τερατακια,αλλα το εχω ξανακουσει οτι θελουν πολλα λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannis59 1 Δεκεμβρίου 2009 #6 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 οι δισκοι ζουν σχεδον 14 χρονια και μεγαλωνουν οσο ζουν (ξεπερνουν τα 18 εκατοστα) Οποτε αν δεν ειναι τερατακια ειναι πιατελες Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpompiras 1 Δεκεμβρίου 2009 #7 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 οι δισκοι ζουν σχεδον 14 χρονια και μεγαλωνουν οσο ζουν (ξεπερνουν τα 18 εκατοστα) Οποτε αν δεν ειναι τερατακια ειναι πιατελες μαλιστα...απλα αυτοι που βλεπω στα pet shop ειναι ψιλομικροι,γι αυτο. tnx παντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos27 1 Δεκεμβρίου 2009 Author #8 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 οκ με πείσατε. η αλήθεια είναι οτι δεν αγόραζα τόσο καιρό (αν και ηταν σκέτη πρόκληση) επειδή κατι με σταμάταγε...(και αυτό δεν ήταν το πορτοφόλι μου )τη γλύτωσα. Τουλάχιστον μπορώ να βάλω κατι άλλο να φαίνεται λιγο. Εχω δοκιμάσει σκαλάρια με επιτυχία αλλα είναι τραμπούκοι και δεν αφήνουν κανέναν σε ησυχία. τεσπα. Ολες οι γνώμες σας, δεκτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 1 Δεκεμβρίου 2009 #9 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 ¨Ομορφα και κατάλληλα ψάρια για τα λίτρα σου είναι τα Melanotaenia praecox.Ριξε μια ματιά εδώ http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=756 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos27 1 Δεκεμβρίου 2009 Author #10 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Είχα και praecox και boesmani αλλα δεν επερναν τα χρώματα που περίμενα( τουλαχιστον οι boesmani.Οι praecox δεν μπορω να πω μια χαρα ασημοουρανοτοξί(Μιραράκη) ). Ti να πω;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 1 Δεκεμβρίου 2009 #11 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Εχω δοκιμάσει σκαλάρια με επιτυχία αλλα είναι τραμπούκοι και δεν αφήνουν κανέναν σε ησυχία. τεσπα. Ολες οι γνώμες σας, δεκτές. ε, λιγα για τα σκαλαρια. απλα ειναι κοπαδοψαρα χρειαζονται τη καταλληλη διακοσμηση (οπως και ολα τα ψαρια) και θελουν και αυτα λιτρα πολλα γιατι οριοθετουν περιοχες τους και εχουν ενα ηγετη μονο. οποτε ακομη και να εχεις τα λιτρα και τη διακοσμηση σκεψου τι γινεται μεχρι να "ισσοροπισουν". επισης, σκεψου τι θα ελεγες αν εβαζες και δισκους που ειναι χειροτερα τα πραγματα... το υφος μου ειναι για την πλακα μην με παρεις στα σοβαρα. μονο το νοημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos27 1 Δεκεμβρίου 2009 Author #12 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Ημαρτον!!!και'γω ειμαι σίγουρος οτι λόγω λίτρων ηταν επιθετικά...Ασε που ειχαν γεννησει πάνω απο 5 φορές και γινόταν σφαγή εκει μέσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos27 1 Δεκεμβρίου 2009 Author #13 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Επίσης ως προς τους δίσκους γι'αυτό ρωτησα για να μην κανω το λαθος και τους παρω οπως τα σκαλάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 2 Δεκεμβρίου 2009 #14 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Παρε ενα τρακοσαρακι ριο (τετρακοσαρι ακομα πιο καλα) , βαλε ασπρη αμμο και πολλα ξυλα με κλαδια, μια οσμωση, ενα βαρελι για ελιες 100 λιτρα, και 6 δισκους εκτροφης (μονο) και ξεκινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 2 Δεκεμβρίου 2009 #15 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Παρε ενα τρακοσαρακι ριο (τετρακοσαρι ακομα πιο καλα) , βαλε ασπρη αμμο και πολλα ξυλα με κλαδια, μια οσμωση, ενα βαρελι για ελιες 100 λιτρα, και 6 δισκους εκτροφης (μονο) και ξεκινα. Συμφωνω με τον Σπυρο την στιγμη που λες οτι δεν εχεις προβλημα με το οικονομικο. Απο την στιγμη που σου αρεσουν, πολυ απ οτι καταλαβα, προχωρα το. Δεν ειναι δυσκολα ψαρια σωστη περιποιηση χρειαζοντε. Ειναι κοπαδοψαρα μην το ξεχνας. Σκεψου και κανε αυτο που πραγματικα θες. Απο βοηθεια και πληροφοριες οσες θες μεσω του forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 2 Δεκεμβρίου 2009 #16 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 ε, λιγα για τα σκαλαρια. απλα ειναι κοπαδοψαρα χρειαζονται τη καταλληλη διακοσμηση (οπως και ολα τα ψαρια) και θελουν και αυτα λιτρα πολλα γιατι οριοθετουν περιοχες τους και εχουν ενα ηγετη μονο. οποτε ακομη και να εχεις τα λιτρα και τη διακοσμηση σκεψου τι γινεται μεχρι να "ισσοροπισουν". επισης, σκεψου τι θα ελεγες αν εβαζες και δισκους που ειναι χειροτερα τα πραγματα... το υφος μου ειναι για την πλακα μην με παρεις στα σοβαρα. μονο το νοημα. Eεεε Θαναση λιγα για τους δισκους ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 2 Δεκεμβρίου 2009 #17 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 καλημερα και απο μενα.δισκους σε 100 λιτρα δεν θα στο συνηστουσα ουτε για αστειο.αν εχεις οικονομικη δυνατοτητα παρε ενα 400αρι για να τους βαλεις για να ειναι σχετικα ανετα μεσα.πανεμορφα ψαρια οι βασιλιαδες του ενυδρειου αλλα και απαιτητικα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos27 2 Δεκεμβρίου 2009 Author #18 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 οκ σας ευχαριστώ ολους οσους μου δώσατε απαντηση αλλα και λύση.Το πράγμα θέλει σκέψη και συζήτηση. ΚΑΛΗΜΕΡΑ...ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΙΆΤΙΚΗ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 2 Δεκεμβρίου 2009 #19 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 οκ σας ευχαριστώ ολους οσους μου δώσατε απαντηση αλλα και λύση.Το πράγμα θέλει σκέψη και συζήτηση. ΚΑΛΗΜΕΡΑ...ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΙΆΤΙΚΗ!!! Καλημερα.... Χωρις να θελω να αμφησβητησω τους δισκαδες.... Οριστε ενα προτζεκτ με ενυδρειο με ιδιες διαστασεις με τις δικες σου. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=33172&hl= Εχει αρκετα ψαρακια και 2 δισκακια. Τα αρκετα ψαρακια θα βγουν οπως λεει ο ιδιοκτητης... Βεβαια αν εχεις τη δυνατοτητα για μεγαλυτερο.... παρε μεγαλυτερο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 2 Δεκεμβρίου 2009 #20 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Καλημερα.... Χωρις να θελω να αμφησβητησω τους δισκαδες.... Οριστε ενα προτζεκτ με ενυδρειο με ιδιες διαστασεις με τις δικες σου. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=33172&hl= Εχει αρκετα ψαρακια και 2 δισκακια. Τα αρκετα ψαρακια θα βγουν οπως λεει ο ιδιοκτητης... Βεβαια αν εχεις τη δυνατοτητα για μεγαλυτερο.... παρε μεγαλυτερο!!! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32891 Αυτο διαβασε το φιλε μου Μανο και βγαλε το συμπερασμα σου. Νikoloutso οταν δινουμε παραδειγματα να ειναι προσεγμενα. Ο Πανος γνωριζει τι κανει και τι θα κανει. Αν σε 100λτ βαλεις 3-4 δισκακια σημερα (μπορεις) σε 4 μηνες πας 250λτ minimum και αλλαγες καθημερινες. Μπορεις? (Και αναλογη φιλτρανση). Και το ξαναλεω ειναι κοπαδοψαρα!!! Αυτα για αρχη τα υπολοιπα στο post. Υ.Γ. Καλα τοπα, στο τελος θα τους βαλουμε σε γυαλα αντι για χρυσοψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Δεκεμβρίου 2009 #21 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32891 Αυτο διαβασε το φιλε μου Μανο και βγαλε το συμπερασμα σου. Νikoloutso οταν δινουμε παραδειγματα να ειναι προσεγμενα. Ο Πανος γνωριζει τι κανει και τι θα κανει. Αν σε 100λτ βαλεις 3-4 δισκακια σημερα (μπορεις) σε 4 μηνες πας 250λτ minimum και αλλαγες καθημερινες. Μπορεις? (Και αναλογη φιλτρανση). Και το ξαναλεω ειναι κοπαδοψαρα!!! Αυτα για αρχη τα υπολοιπα στο post. Υ.Γ. Καλα τοπα, στο τελος θα τους βαλουμε σε γυαλα αντι για χρυσοψαρα. Βασιλη,μηπως θες να πεις εβδομαδιαιες;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 2 Δεκεμβρίου 2009 #22 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Βασιλη,μηπως θες να πεις εβδομαδιαιες;;; Σωστα Στρατο. Αν θα μεινει στους 4, που δεν το βλεπω, θα παει σε συχνοτερες. (100ΛΤ) Έγινε επεξεργασία 2 Δεκεμβρίου 2009 - redbetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 2 Δεκεμβρίου 2009 #23 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32891 Αυτο διαβασε το φιλε μου Μανο και βγαλε το συμπερασμα σου. Νikoloutso οταν δινουμε παραδειγματα να ειναι προσεγμενα. Ο Πανος γνωριζει τι κανει και τι θα κανει. Αν σε 100λτ βαλεις 3-4 δισκακια σημερα (μπορεις) σε 4 μηνες πας 250λτ minimum και αλλαγες καθημερινες. Μπορεις? (Και αναλογη φιλτρανση). Και το ξαναλεω ειναι κοπαδοψαρα!!! Αυτα για αρχη τα υπολοιπα στο post. Υ.Γ. Καλα τοπα, στο τελος θα τους βαλουμε σε γυαλα αντι για χρυσοψαρα. Εχεις δικιο... αλλα μιλαμε παντα για 2 δισκους. Εξαρχης ειπα οτι εσεις, οι εμπειροτεροι θα πειτε το σωστο. Εγω απλα εδωσα ενα παραδειγμα απο καποιον εμπειρο στα ενυδρεια, αλλα οχι στους δισκους. Τα υπόλοιπα δικα σας.. Υ.Γ. Αληθεια...?? Μπαινει δισκος σε στογγυλη γυαλα??? ΝΑ μπει θα ειναι ευκολο... να βγει σε καναμηνα ειναι το δυσκολο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 2 Δεκεμβρίου 2009 #24 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Εχεις δικιο... αλλα μιλαμε παντα για 2 δισκους. Εξαρχης ειπα οτι εσεις, οι εμπειροτεροι θα πειτε το σωστο. Εγω απλα εδωσα ενα παραδειγμα απο καποιον εμπειρο στα ενυδρεια, αλλα οχι στους δισκους. Τα υπόλοιπα δικα σας.. Υ.Γ. Αληθεια...?? Μπαινει δισκος σε στογγυλη γυαλα??? ΝΑ μπει θα ειναι ευκολο... να βγει σε καναμηνα ειναι το δυσκολο!!! Αυτο θεωρειται κοπαδι? Απο εκει ξεκιναει το <<λαθος>>. Υ.Γ. Βγαινει αμα σπασεις τη γυαλα και αν ζησει για να μεγαλωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 2 Δεκεμβρίου 2009 #25 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Αυτο θεωρειται κοπαδι? Απο εκει ξεκιναει το <<λαθος>>. Υ.Γ. Βγαινει αμα σπασεις τη γυαλα και αν ζησει για να μεγαλωσει. Δε διαφωνω..... αρα στην ουσια... για τα λιτρα αυτα θα πρεπει να μπει ενα ετοιμο ζευγαρι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος