mihak 1 Δεκεμβρίου 2009 #1 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Μια αναγνωριση παρακαλω...ειναι aiptasia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 1 Δεκεμβρίου 2009 #2 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Δύστυχος είναι απτεζια.... Με μια γαριδουλα peppermint καθάρισες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 1 Δεκεμβρίου 2009 #3 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 (edited) εγω παλι βλεπω xenia! http://www.liveaquaria.com/product/prod_di...amp;pcatid=2803 Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2009 - kostas disc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 1 Δεκεμβρίου 2009 #4 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Μια αναγνωριση παρακαλω...ειναι aiptasia? Δεν είναι Aiptasia... ησύχασε όπως λέει και ο Κώστας μάλλον για Xenia προκειται Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 1 Δεκεμβρίου 2009 #5 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 octocoral είναι!! Δύστυχος είναι απτεζια.... Με μια γαριδουλα peppermint καθάρισες Μακάρι να ήταν έτσι εύκολο να καθάριζες με μια γαριδούλα από τις aiptasia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamos 1 Δεκεμβρίου 2009 #6 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Νομίζω οτι αυτά που έχεις κυκλόση είναι Xenia αυτό που μου φαίνεται οτι ειναι Aiptasia ειναι λίγω παραπάνω εκεί που τελοιώνει ο κύκλος....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 1 Δεκεμβρίου 2009 #7 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 (edited) octocoral είναι!! Μακάρι να ήταν έτσι εύκολο να καθάριζες με μια γαριδούλα από τις aiptasia. φιλε geso θα συμφωνισω μαζι σου...στο ενυδρειο που εχω φτιαξει στον κολητο μου,μετα απο εναν χρονο αρχισαν να εμφανιζοντε aiptasia,αλλα αφου ειχαμε πει οτι θα μεινει σαν fish only δεν μας ενοιαζε κιολας...περασε το καλοκαιρι και οταν γυρισαμε ο μισος βροχος του ειχε πανω του περιπου 30-40 μεγαλες κιολας....τελικα μετα απο κανα μηνα του βρηκα γαριδες pepermint οι οποιες ομως δεν εκαναν ποτε δουλεια,και τις εφαγε και ενα καβουρι...μετα βαλαμε ενα chelmon rostratus,που ουτε με αυτο ειδαμε προκοπη και κλασικα πεθανε...ξαφνικα μια μερα τον βλεπω που αγορασε επιτελους την αγαπημενη του πεταλουδα,την chaetodon aurigia...λοιπον αυτη εχει καθαρισει ολο το βραχο Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2009 - Mr_Zoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihak 2 Δεκεμβρίου 2009 Author #8 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Λιγο περιεργο μου φαινεται για xenia ρε παιδια.. δεν ξερω..αφηστε που το συγκιεκριμενο βραχακι ταλαιπωρηθηκε πολυ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 2 Δεκεμβρίου 2009 #9 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ "γέρνω" προς την πλευρά της aptaisia,αν μεγαλώσει βέβαια θα διακρίνεται πιο εύκολα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihak 2 Δεκεμβρίου 2009 Author #10 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Οποτε καλυτερα να μην τα ξηλώσω ακομη, αλλα πλησιαζουν απειλητικα το fragaki και ειναι κριμα να του κανει ζημια τωρα που μεγαλωνει κι ολας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Δεκεμβρίου 2009 #11 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Aptaisia ειναι τα εξω απο τον κυκλο,πανω δεξια.................... Κανε αναζητηση στο qooqle γι'αυτα που σου εγραψε ο geso.................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 2 Δεκεμβρίου 2009 #12 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 φιλε geso θα συμφωνισω μαζι σου...στο ενυδρειο που εχω φτιαξει στον κολητο μου,μετα απο εναν χρονο αρχισαν να εμφανιζοντε aiptasia,αλλα αφου ειχαμε πει οτι θα μεινει σαν fish only δεν μας ενοιαζε κιολας...περασε το καλοκαιρι και οταν γυρισαμε ο μισος βροχος του ειχε πανω του περιπου 30-40 μεγαλες κιολας....τελικα μετα απο κανα μηνα του βρηκα γαριδες pepermint οι οποιες ομως δεν εκαναν ποτε δουλεια,και τις εφαγε και ενα καβουρι...μετα βαλαμε ενα chelmon rostratus,που ουτε με αυτο ειδαμε προκοπη και κλασικα πεθανε...ξαφνικα μια μερα τον βλεπω που αγορασε επιτελους την αγαπημενη του πεταλουδα,την chaetodon aurigia...λοιπον αυτη εχει καθαρισει ολο το βραχο Φίλε μου οι πεταλούδες γενικά έχουν στο μενού τους τις aiptasia,προτιμάμε τις chelmon γιατί είναι ποιο "ασφαλής" για τα κοράλλια,εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει με καλά αποτελέσματα, αλλά έχουν μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας. Την chaetodon auriga την έχεις με κοράλλια χωρίς πρόβλημα και αν ναι τι κοράλλια έχεις μέσα? Τώρα όσο αφορά τις pepermint θα δεις ότι πολλά παιδιά ισχυρίζονται ότι τους έχουν κάνει δουλεία,και άλλοι ότι δεν έχουν ακουμπήσει τις aiptasia,και τα δυο απόψεις είναι αληθινές, γιατί πολύ απλά είναι θέμα τύχης να αποκτήσεις Lysmata wurdemanni,η να έχεις πολύ μεγάλη εμπειρία!!! Και εξηγούμε για να μην παρεξηγηθώ. Πόσο σίγουρος είσαι ότι έβαλες στο ενυδρείο σου Lysmata wurdemanni??? Οι συγκεκριμένες γαρίδες οι οποίες εξάγονται σε όλο τον κόσμο με αυτήν την ονομασία,πολύ απλά δεν είναι μια αλλά πολλές!! Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω μελέτη και θα καταλάβεις τι θέλω να πω. http://decapoda.nhm.org/pdfs/27306/27306.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 2 Δεκεμβρίου 2009 #13 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Φίλε μου οι πεταλούδες γενικά έχουν στο μενού τους τις aiptasia,προτιμάμε τις chelmon γιατί είναι ποιο "ασφαλής" για τα κοράλλια,εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει με καλά αποτελέσματα, αλλά έχουν μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας. Την chaetodon auriga την έχεις με κοράλλια χωρίς πρόβλημα και αν ναι τι κοράλλια έχεις μέσα? Τώρα όσο αφορά τις pepermint θα δεις ότι πολλά παιδιά ισχυρίζονται ότι τους έχουν κάνει δουλεία,και άλλοι ότι δεν έχουν ακουμπήσει τις aiptasia,και τα δυο απόψεις είναι αληθινές, γιατί πολύ απλά είναι θέμα τύχης να αποκτήσεις Lysmata wurdemanni,η να έχεις πολύ μεγάλη εμπειρία!!! Και εξηγούμε για να μην παρεξηγηθώ. Πόσο σίγουρος είσαι ότι έβαλες στο ενυδρείο σου Lysmata wurdemanni??? Οι συγκεκριμένες γαρίδες οι οποίες εξάγονται σε όλο τον κόσμο με αυτήν την ονομασία,πολύ απλά δεν είναι μια αλλά πολλές!! Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω μελέτη και θα καταλάβεις τι θέλω να πω. http://decapoda.nhm.org/pdfs/27306/27306.pdf φιλε geso,σαφως και δεν τειθετε θεμα παρεξηγησης...λοιπον δεν θα σου το παιξω ξερολας και τετοια,τις διαφορες μεταξυ των διαφορων ειδων λιγο πολυ τις ηξερα,και βασηκοτερα γνωριζα τα χαρακτηριστηκα του εξωσκελετου της wudermani....οπο εκει και επειτα,το παραδεχομαι πως αυτην την στιγμη δεν ειμαι σε θεση να κατσω να διαβασω ολο το αρθρο που μου παρεπεμψες,αν και απο λιγο που διαβασα στην αρχη μου φανηκε παρα πολυ ενδιαφερον....με μια ματια που εριξα μονο στην συνημενη εικονα,ειμαι σιγουρος οτι η Α ειναι wudermani,αυτην ακριβως την μορφολογια ειχαν οι γαριδες που ειχα βαλει σε εκεινο το ενυδρειο,και δεν ειμαι απολυτα σιγουρος για την επιλογη C που μου μοιαζει παρα πολυ,και ετσι ηταν η μια τελευταια που ειχα βαλει εγω στο δικο μου ενυδρειο,μονο και μονο για να υπαρχει...απο εκει και περα στο θεμα της aurigia η πεταλοθδα ζε σε ενα οθσιαστικα fish only ενυδρειο 250 λιτρων,με μοναδικη εξαιρεση δυο button polyps που αποτελουν fraggakia των δικων μου που δεν τα ηθελα,και κατα μεγαλη συμτωση δεν τα εχει πειραξει καθολου,και μαλιστα εχουν αναπτυχθει...τωρα τη να σου πω,το ξερω πως αυριο το πρωι που θα ξυπνησει και θα εχει μια πρωινη λιγουρα πιθανον και να τα τσακισει...ας κανει οτι θελει αλλωστε...αλλα ξεφυγαμαι και λιγο απο το θεμα του παιδιου...sory mihak που στο χαλασαμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
phaerimm 7 Δεκεμβρίου 2009 #14 Share 7 Δεκεμβρίου 2009 ευκολο... αγγιξε την με ενα καλαμακι, αν υποχωρισει αμεσως ειναι απτασια, αν αργισει να υποχορισει αλλα μαζεξει τα μικρα πλοκαμια χορισ να υποχωρισει τοσο πολυ ο μισχος τοτε ειναι ξενια, αν δεν κανει τιποτα απολυτως μπορει να ειναι και κατι αλλο... ειδος απο σταρ πολυπ που ατροφουν στο σειμιο που ειναι... η κατι αλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος