fitos100 30 Νοεμβρίου 2009 #1 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Στο ενυδρείο μου στο πίσω μέρος του υπάρχει κάτι σαν samp όπου έχει 4 θάλαμους όπου περνά το νερό ανάμεσά τους και επιστρέφει ξανά στο ενυδρείο με τη βοήθεια της αντλίας που είναι στο τελευταίο. Το skimmer μου είναι εσωτερικό (δουλεύει μια χαρα βγάζοντας καφε υγρό) και το έχω στο πρώτο θάλαμο όπου μπαίνει το νερό από το ενυδρείο. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Το νερό που μπαίνει μέσα στο πρώτο θάλαμο (ας πούμε του samp) ναι μεν περνά από το skimmer αλλά πέρνα και πολύ νερό από μόνο του απευθείας στον επόμενο θάλαμο. Είναι σωστό αυτό ή έπρεπε όσο νερό μπαίνει στο πρώτο θάλαμο να μπαίνει στο skimmer και από κει να πηγαίνει στο δεύτερο θάλαμο μόνο δια μέσου του skimmer?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konchrist 1 Δεκεμβρίου 2009 #2 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Το ενυδρειο ειναι ιδιοκατασκευη ή καποιο επωνυμο (π.χ. Boyu)? Εαν το σκιμμερ κανει για τα λιτρα σου λογικα δεν θα εχεις προβλημα. Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2009 - konchrist Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 1 Δεκεμβρίου 2009 Author #3 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Μπράβο το πέτυχες διάνα. boyu είναι. To skimmer το πήρα με το συνολικό πακέτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
konchrist 1 Δεκεμβρίου 2009 #4 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Εαν το πας για reef γνωμη μου ειναι να το αλλαξεις. Εαν θελεις δες εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...26346&st=60 σχετικα με τις αλλαγες που εχω κανει στο δικο μου. Πιστευω να βοηθησουν σε καποια σημεια. Καλη συνεχεια και καλη υπομονη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 1 Δεκεμβρίου 2009 Author #5 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Φίλε μου μάλλον ο Θεός σε έστειλε στο δρόμο μου... Έχω ένα ενυδρείο της boyu to TL=550B Που μάλλον έχουμε το ίδιο. Πρώτα απ όλα πες μου πόσο καιρό δουλεύει το ενυδρείο σου???? Φαίνεται πολύ καθαρό, κανένα ίχνος άλγης. Πόσα κιλά βράχο έχεις μέσα??? Στο πίσω μέρος λογικά έχεις και συ εκείνο το κουτί που χωρίζεται σε 4 θαλάμους. Που είναι σαν sump. Όταν το πήρα μέσα ήταν και η αντλία και το skimmer και ο θερμοστάτης. Έτσι και σε σένα??? Εκεί μέσα στους θαλάμους έχεις τίποτα άλλο εκτός από αυτά που ανέφερα πιο πάνω (Βιολογικά, μηχανικά σφουγγάρισ)??? Το skimmer λογικά είναι αυτό που είχες και συ (άρα καταλβαίνεις τι εννοώ όταν λέω πέρνα νερό και από το skimmer και εκτός αυτού). Προς το παρών δε μπορώ να αγοράσω το άλλο που πήρες και συ και το ενυδρείο μου είναι για ψάρια και ζωντανό βράχο. Δε πάω για reef ακόμη. Θα είμαι οκ ΄μ' αυτό το skimmer προς το παρών??? Το έχω να βγάζει 70ml βρωμιάς καθε μέρα. Απ ότι βλέπω το skimmer σου για να το βάλεις έκοψες λίγο από το καπάκι. το μετακίνησες και πιο μπροστά??Έτσι δείχνει. οι κυκλοφορητές σου τι ισχύς είναι?? Είναι ικανοποιητική η ροή σου??? Επίσης τα ballast τι είναι?? Εγώ η μόνη μετατροπή που έκανα μέχρι στιγμής είναι που χώρισα τις λάμπες μέρας και νύχτας. Σου στέλνω φωτό του δικού μου ενυδρείου για να δεις τι τραβάω με την άλγη και πως έχω τους κυκλοφορητές μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 1 Δεκεμβρίου 2009 #6 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Απαντώντας στην πρώτη σου ερώτηση θα θελα να σου πω ότι δεν υπάρχει προβλημα α περνα και ενα μερος του νερου χώρις skimmer. το ballast ειναι το μηχανημα που χρειάζεσαι για να λειτουργήσεις το φωτιστηκό σου. (ενα βαρύ πράγμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος