Dream Waters 30 Νοεμβρίου 2009 #1 Share 30 Νοεμβρίου 2009 (edited) καλησπερα φιλοι μου.Θελω να σας παρουσιασω το προσωπικό μου ενυδρείο που προοριζεται για reef.Το ενυδρειο το κατασκευαζω λογω ελλειψης χρονου απο τον Ιουλιο και δουλευει κανονικα απο 1 Νοεμβριου. Αναλυτικα εχουμε και λεμε -Ενυδρείο: 120 Χ 62 Χ 60(400 lit νερο) κατασκευης dream waters.Εξωτερικη υπερχειληση με 2 Χ durso + 1 εφεδρική ασφαλείας.Εσωτερικα στο ενυδρειο υπαρχει κουτι skimmin-υπερχειλησης -Sump: 110 X 50 X 50(100 lit νερό). Αποτελειτε απο 4 βασικα διαμερισματα.Το πρωτο του skimmer, 2o refugium, 3o αντλιες επιστροφης, 4ο δεξαμενη αναπληρωσης 90 λίτρων. η Επιστροφη γινεται απο 4 τρυπες στην πλατη του ενυδρειου με 2 flow accelarators loc line.Το sump διαθετει και 2 υπερχειλησεις ασφαλειας προς το μπαλκονι για αποφυγη ατυχηματων -Φωτισμός: Χειροποιειτο κρεμαστο φωτιστικο διαστασεων 125 Χ 35 Χ 10 αποτελουμενο απο 2 σκαφες.Η εξωτερικη γαλβανιζε βαμμενη με ηλεκτροστατικη και η εσωτερικη Inox καθρεπτης. Συνολο 8 Χ Τ5 Χ 54 watt + moonlight dimmable.Το φωτιστικο ψυχεται με 2 ανεμηστηρες 9cm.Eνα για εισοδο και ενα για εξοδο. -Εξοπλισμος: .Skimmer: H&S F200 1260 .Aντλιες επιστροφης: AB aquamedic OR 3500 + Eheim compact 3000 .Κυκλοφορια: 3 Χ Τunze 6045 + 1 Korallia 4 + 2 flow accelarators loc line .A/O.Ro-Di 6 σταδιων .Αναπληρωση: Χρησιμοποιω 2 συστηματα αναπληρωσης της Ringel.To πρωτο γεμιζει την δεξαμενη αναπληρωσης με RO-Di και το 2ο συμπληρωνει το νερο απο την εξατμιση στο sump .Ηλεκτρολογικός πίνακας χωριστος για το ενυδρειο. .Ελεγχος θερμοκρασιας.Εliwell IC915.Προς το παρον μονο θερμανση εχω στο ενυδρειο.Chiller την ανοιξη. .Ph Monitoring: Ph controller Aqualight Αλλες πληροφοριες. Το ενυδρειο τρεχει με 50 κιλα live αραγωνιτη 8 κιλα LR(στο refugium) και 40 κιλα νεκρο βραχο. Φωτο απο το aquascape το ενυδρειο και τον εξοπλισμο. Έγινε επεξεργασία 30 Νοεμβρίου 2009 - Dream Waters Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 30 Νοεμβρίου 2009 #2 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Πολύ ωραία δουλειά και τακτοποιημένη. Συγχαρητήρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpompiras 30 Νοεμβρίου 2009 #3 Share 30 Νοεμβρίου 2009 χωρις λογια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_Κρικ 30 Νοεμβρίου 2009 #4 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Πάρα πολύ όμορφο το ενυδρείο σου και πολύ τακτοποιημένη δουλειά.Σίγουρα στο μέλλον θα έχει πολύ όμορφα αποτελέσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 30 Νοεμβρίου 2009 #5 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Mε την πρωτη ευκαιρια και εγω ενα τετοιο θα θελησω να σας παραγγειλω.Ομορφο και νοικοκυρεμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konchrist 1 Δεκεμβρίου 2009 #6 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Ομορφη και νοικοκυρεμενη δουλεια. Μπραβο!!! Μακαρι να κανω κι εγω καποτε ενα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 1 Δεκεμβρίου 2009 #7 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Μπράβο ρε παιδιά! Πολύ ωραία δουλειά!!!!! Με το aquascape κατι πρεπει να κανουμε! δεν μου πολυαρεσει, φαινεται άδειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dream Waters 1 Δεκεμβρίου 2009 Author #8 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Μα ειναι αδειο.Ουτε μισο κοραλακι δεν εχει επανω. Ετσι κι αλλιως θελω minimal aquascape και οχι στιβες απο βραχια Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Δεκεμβρίου 2009 #9 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 βαδιζεις σε σωστα μονοπατια νικολα.... περιμενουμε και την εξελιξη πρωτα εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 1 Δεκεμβρίου 2009 #10 Share 1 Δεκεμβρίου 2009 Όμορφη δουλειά και φοβερά τακτοποιημένη. Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dream Waters 13 Δεκεμβρίου 2009 Author #11 Share 13 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Εχει περιπου 20 μερες που εχει στηθει το aquascape-hardscape.Aποτελειτε απο περιπου 45 κιλα νεκρο βραχο και 50 κιλα αραγωνίτη ζωντανο.Τις τελευταιες μερες σιγα σιγα εξαφανιζεται και η πρωτη καφε διατομικη αλγη και αρχιζει σιγα σιγα το καφε κυανο.Οι σημερινοι κατοικοι ειναι 10 σαλιγκαρια astrea,5 turbo ,5 τεκτους και μια salaria. μετρησεις ΝΗ3-0 ΝΟ2-0 ΝΟ3-10 Salinity-1026 Alk-11 Ph(buffer seachem)-7,9 Tempr:26,5 Nερο δεν εχω αλλαξει απο τοτε που πρωτογεμισε στις 1-11-09 Οι φωτο ειναι απο την πρωτη μερα που στηθηκε το scape. Το sump με ενσωματωμένη την δεξαμενη αναπλήρωσης στα αριστερά. Έγινε επεξεργασία 13 Δεκεμβρίου 2009 - Dream Waters Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 13 Δεκεμβρίου 2009 #12 Share 13 Δεκεμβρίου 2009 Πολυ καλη δουλεια με το sump και την υπερχειλιση Ζωντανος βραχος δεν θα μπει?Στρωνεις το βραχο με βακτηρια ριχνοντας και παραλληλα και τροφη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dream Waters 13 Δεκεμβρίου 2009 Author #13 Share 13 Δεκεμβρίου 2009 Πολυ καλη δουλεια με το sump και την υπερχειλιση Ζωντανος βραχος δεν θα μπει?Στρωνεις το βραχο με βακτηρια ριχνοντας και παραλληλα και τροφη? Μπηκε στο sump οπως φενεται και στις φωτο 8 κιλα ΖΒ και ενα-2 κομματια στο display για μπολι. Απο κει και περα λιγο τροφη και ολα οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 13 Δεκεμβρίου 2009 #14 Share 13 Δεκεμβρίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dream Waters 29 Δεκεμβρίου 2009 Author #15 Share 29 Δεκεμβρίου 2009 Σημερα εβαλα και το 1ο μου κοραλακι ,μια εφιλια.Μαζι αγορασα και δυο clownακια 3-4cm και μια cleaner γαριδα. Το κοραλι το εβαλα με Tunze fix σε σημειο με μετρια ροη και σχετικα ψηλα στο βραχο. Ca:420 Mg:1400 Ph:7,95-7,75 Temp:26,5 Sal:1025 Εβαλα και 5 ml KENT Phytoplakton Kαθημερινα εδω και 2 εβδομαδες ριχνω 10ml purpple up φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 2 Ιανουαρίου 2010 #16 Share 2 Ιανουαρίου 2010 ομορφο ειναι! αντε καλη αρχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 2 Ιανουαρίου 2010 #17 Share 2 Ιανουαρίου 2010 Καλή αρχή και απο εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
belzeboylis 2 Ιανουαρίου 2010 #18 Share 2 Ιανουαρίου 2010 Καλή αρχή και απο εμένα. Πολλή καλή δουλειά - συγχαρητήρια !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamos 2 Ιανουαρίου 2010 #19 Share 2 Ιανουαρίου 2010 Πολύ καλή και μερακλήδικη δουλειά με το καλό να το γεμίσεις με κοράλλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dream Waters 3 Ιανουαρίου 2010 Author #20 Share 3 Ιανουαρίου 2010 Πολύ καλή και μερακλήδικη δουλειά με το καλό να το γεμίσεις με κοράλλια Παιδια σας ευχαριστω για τα καλα λογια και καλη χρονια! Εχω ενα θεματακι με το συγκεκριμενο κοραλι. Ενω ολα τα branch αναπτυσονται και μακραινουν οι πολύποδες ,απο το τέρμα πάνω κλαδί οι πολύποδες εξαφανιστηκανε και μοιαζει να νεκρωσε.Απο τι μπορει να συνεβει αυτο?? Οι μετρησεις ειναι Ph:7,7-8,0 Ca:400 Mg:1400 Temp:26,5 SN:1025 NO3:5 Φωτισμός:324 W Tαιζω με KENT Phyto μια φορα την εβδομαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Ιανουαρίου 2010 #21 Share 3 Ιανουαρίου 2010 (edited) Παιδια σας ευχαριστω για τα καλα λογια και καλη χρονια! Εχω ενα θεματακι με το συγκεκριμενο κοραλι. Ενω ολα τα branch αναπτυσονται και μακραινουν οι πολύποδες ,απο το τέρμα πάνω κλαδί οι πολύποδες εξαφανιστηκανε και μοιαζει να νεκρωσε.Απο τι μπορει να συνεβει αυτο?? Οι μετρησεις ειναι Ph:7,7-8,0 Ca:400 Mg:1400 Temp:26,5 SN:1025 NO3:5 Φωτισμός:324 W Tαιζω με KENT Phyto μια φορα την εβδομαδα. Το ΚΗ ποσο ειναι; Έγινε επεξεργασία 3 Ιανουαρίου 2010 - Dias Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dream Waters 3 Ιανουαρίου 2010 Author #22 Share 3 Ιανουαρίου 2010 Το ΚΗ ποσο ειναι; To KH ειναι 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 3 Ιανουαρίου 2010 #23 Share 3 Ιανουαρίου 2010 νομιζω πως οι εφυλιες θελουν λιγο πιο χαμηλα....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dream Waters 15 Μαρτίου 2010 Author #24 Share 15 Μαρτίου 2010 (edited) Eνα μικρο update σχετικα με καποιον απο τον εξοπλισμο μου. Προσφατα συμαζευτηκε το ενυδρειο μου με την προσθηκη δεξαμενης αλλαγων νερού 120 λιτρων.Επισης επιτελους τραβηχτηκε και αποχετευση μεχρι το μπαλκονι απο το sump μου Στην αποχετευση υπαρχουν 3 εισοδοι. Απο τη μια αδειαζει το ενυδρειο ,και οι αλλες 2 ειναι ασφαλειας σε περιπτωση που υπερχειλισει η αναπληρωση αλλα και η δεξαμενη προετοιμασιας. Η δεξαμενη αλλαγων διαστασεων 32 Χ 61 Χ 70.Ειναι κατασκευασμενη απο ακρυλικο παχους 8 mm και διαθετει πανω περιμετρικη ενοια κόντρα Η παροχη κατω απο το νεροχυτη της κουζινας.Πριν την Α/Ο υπαρχουν 2 προφιλτρα-ηλεκτροβανα και απο κει η γραμμη συνεχιζει για την Α/Ο Η Α/Ο απο την water waves 100GPD, τοποθετημενη στον τοιχο κατω απο τον κεντρικο πινακα.Μετα την μεμβρανη υπαρχει και κανιστρο di To moonlight απευθειας απο premiumaquatics! H υπερχειλιση by night! Mιας εβδομαδας skimate To ενυδρείο με την βιβλιοθήκη που κρυβει τα παντα Έγινε επεξεργασία 15 Μαρτίου 2010 - Dream Waters Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Μαρτίου 2010 #25 Share 15 Μαρτίου 2010 ομορφιες νικολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος