Jump to content

Diy Moss Background

free99

Recommended Posts

Έχω προσπαθήσει να δημιουργήσω ένα φόντο στο ενυδρείο με moss κάτι σαν αυτό http://www.aquariumplantsandsupplies.com/b...nd-in-aquarium/. Το έχει κάνει κάποιος; Σε πόσο χρόνο άρχισε να βγαίνει έξω από το πλέγμα το φυτό;

Έχω προσπαθήσει να δημιουργήσω ένα φόντο στο ενυδρείο με moss κάτι σαν αυτό http://www.aquariumplantsandsupplies.com/b...nd-in-aquarium/. Το έχει κάνει κάποιος; Σε πόσο χρόνο άρχισε να βγαίνει έξω από το πλέγμα το φυτό;

Αποτι λεει το λινκ που εχεις βαλει μεσα σε 2 με 3 μηνες :hysterical:

Αποτι λεει το λινκ που εχεις βαλει μεσα σε 2 με 3 μηνες :hysterical:

Ίσως να μην έδωσα εγώ σωστά την ερώτηση. Εννοώ σε πόσες ημέρες θα αρχίσει να βγαίνει από το πλέγμα η moss και όχι σε πόσους μήνες θα αρχίσει να δημιουργείτε γρασίδι. :ooh2:

Ίσως να μην έδωσα εγώ σωστά την ερώτηση. Εννοώ σε πόσες ημέρες θα αρχίσει να βγαίνει από το πλέγμα η moss και όχι σε πόσους μήνες θα αρχίσει να δημιουργείτε γρασίδι. :hysterical:

Αυτό έχει να κάνει και με τις συνθήκες του ενυδρείου δηλαδή, φωτισμός, CO2, και ότι άλλο ευνοεί την ανάπτυξη του φυτού Πχ. στο δικό μου ενυδρείο όπου παρέχω διοξείδιο, κάποια ιχνοστοιχεία και αραιά κάποια λιπάσματα και με σχετικά καλό φωτισμό (3 T8x18W+1 T8x25W σε 90 λίτρα περίπου) η moss αναπτύσετε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ στο άλλο ενυδρείο μου που είναι Low Light (120λ με 1 T8x25W και πολλά φυτά επιφάνειας) μεγαλώνει πιο αργά και από τις ανούμπιες.

Αυτό έχει να κάνει και με τις συνθήκες του ενυδρείου δηλαδή, φωτισμός, CO2, και ότι άλλο ευνοεί την ανάπτυξη του φυτού Πχ. στο δικό μου ενυδρείο όπου παρέχω διοξείδιο, κάποια ιχνοστοιχεία και αραιά κάποια λιπάσματα και με σχετικά καλό φωτισμό (3 T8x18W+1 T8x25W σε 90 λίτρα περίπου) η moss αναπτύσετε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ στο άλλο ενυδρείο μου που είναι Low Light (120λ με 1 T8x25W και πολλά φυτά επιφάνειας) μεγαλώνει πιο αργά και από τις ανούμπιες.

Συμφωνώ με την απάντηση σου την οποία και γνωρίζω. Συγγνώμη αλλά απλώς ρωτάω : κάποιον που έχει κάνει μια τέτοια κατασκευή σε πόσο διάστημα θα αρχίσει να βγαίνει έξω από το πλέγμα η moss. Είναι λογικό ότι ανάλογα με τις συνθήκες θα έχουμε και ανάλογη ανάπτυξη. Το φυτό μέσα από το πλέγμα θα πρέπει να βρει διέξοδο προς το φως. Πόσες ημέρες χρειάστηκαν σε κάποιον που το έχει κάνει να βρει την διέξοδο το φυτό.

Ευχαριστώ τα παιδιά που είχαν την καλή διάθεση να απαντήσουν αλλά η ερώτηση μου είναι διαφορετική από την απάντηση που λαμβάνω. Θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, μια απάντηση π.χ. 10 ημέρες στο δικό μου ενυδρείο με την δική μου κατασκευή.

Σας ευχαριστώ.

Έγινε επεξεργασία - free99

Συμφωνώ με την απάντηση σου την οποία και γνωρίζω. Συγγνώμη αλλά απλώς ρωτάω : κάποιον που έχει κάνει μια τέτοια κατασκευή σε πόσο διάστημα θα αρχίσει να βγαίνει έξω από το πλέγμα η moss. Είναι λογικό ότι ανάλογα με τις συνθήκες θα έχουμε και ανάλογη ανάπτυξη. Το φυτό μέσα από το πλέγμα θα πρέπει να βρει διέξοδο προς το φως. Πόσες ημέρες χρειάστηκαν σε κάποιον που το έχει κάνει να βρει την διέξοδο το φυτό.

Ευχαριστώ τα παιδιά που είχαν την καλή διάθεση να απαντήσουν αλλά η ερώτηση μου είναι διαφορετική από την απάντηση που λαμβάνω. Θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, μια απάντηση π.χ. 10 ημέρες στο δικό μου ενυδρείο με την δική μου κατασκευή.

Σας ευχαριστώ.

Αφού δεν μας λες τι παρέχεις στο ενυδρείο σου για τα φυτά σου, πόσα λίτρα είναι κλπ. πως γίνεται να σου πει κάποιος που έχει κάνει ακριβώς το ίδιο με εσένα αλλά σε διαφορετικό ενυδρείο, με διαφορετική φροντίδα φυτών? Ούτε πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου μας έχεις πει, ούτε φωτισμό και οτιδήποτε άλλο. Η απάντηση είναι σχετική και εξαρτάται από τα παραπάνω που σου έγραψα. Πάντως η moss θεωρείται φυτό αργής ανάπτυξης, κοίτα και εδώ:

http://www.tropica.com/productcard_1.asp?id=003

Αφού δεν μας λες τι παρέχεις στο ενυδρείο σου για τα φυτά σου, πόσα λίτρα είναι κλπ. πως γίνεται να σου πει κάποιος που έχει κάνει ακριβώς το ίδιο με εσένα αλλά σε διαφορετικό ενυδρείο, με διαφορετική φροντίδα φυτών? Ούτε πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου μας έχεις πει, ούτε φωτισμό και οτιδήποτε άλλο. Η απάντηση είναι σχετική και εξαρτάται από τα παραπάνω που σου έγραψα. Πάντως η moss θεωρείται φυτό αργής ανάπτυξης, κοίτα και εδώ:

http://www.tropica.com/productcard_1.asp?id=003

Νομίζω είμαι σαφής σε αυτό που ρωτάω. Κάποιος που έχει εμπειρία από μια τέτοια κατασκευή, και μόνο, να μου απαντήσει εαν θέλει στο ερώτημα.

Το θέμα δεν είναι το δικό μου ενυδρείο αλλά το δικό του. Άρα δεν έχω κανένα λόγω να θέσω στοιχεία του δικού μου ενυδρείου.

Αναφέρθηκα στο δικό μου ενυδρείο ως ενημέρωση για την κατασκευή που υλοποίησα.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι κάποιος που το έχει κάνει, με τις συνθήκες του δικού του ενυδρείου, τι χρονικό διάστημα είχε.

Παιδιά μόνο όταν υπάρχει λόγος στο ερώτημα θα δίνουμε τέτοια στοιχεία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλίνουμε από το ερώτημα.

Πηγαινε μπροστα απο το ενυδρειο ...

Ανοιξε το καπακι ( αμα εχει ) ...

Κοιτα τω σαν να σου εχει κανει κατι κακο ...

Και μετα πεσε το εξης ...

ΦΥΤΡΩΣΕ , ΦΥΤΡΩΣΕ , ΦΥΤΡΩΣΕ :bowdown:

Πλακα κανω ε ? :hysterical:

Φιλε μπορει να μεγαλωσει οπως λες σε 2 μηνες , σε 4 μηνες , σε 6 μηνες , σε 9 μηνες

Εξαρταται απο πολλα πολλα πολλα πραγματα για να σου απαντησει καποιος ετσι οπως ρωτας .

Παντως αμα το φυτο παρουσιαζει καποιο προβλημα θα μπορουσες να το καταλαβεις βλεποντας το και μονο

Αμα δειχνει ενταξει δωστου καιρο να ΦΥΤΡΩΣΕΙ :ooh2:

Έγινε επεξεργασία - yiannis667

φιλε μου στο δικο μου ενυδρειο εκανε να ξεπεταχτει περιπου 2 εβδομαδες

Νομίζω είμαι σαφής σε αυτό που ρωτάω. Κάποιος που έχει εμπειρία από μια τέτοια κατασκευή, και μόνο, να μου απαντήσει εαν θέλει στο ερώτημα.

Το θέμα δεν είναι το δικό μου ενυδρείο αλλά το δικό του. Άρα δεν έχω κανένα λόγω να θέσω στοιχεία του δικού μου ενυδρείου.

Αναφέρθηκα στο δικό μου ενυδρείο ως ενημέρωση για την κατασκευή που υλοποίησα.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι κάποιος που το έχει κάνει, με τις συνθήκες του δικού του ενυδρείου, τι χρονικό διάστημα είχε.

Παιδιά μόνο όταν υπάρχει λόγος στο ερώτημα θα δίνουμε τέτοια στοιχεία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλίνουμε από το ερώτημα.

Τέλος πάντων, αφού θες να ακούσεις χρονικό διάστημα, να σου πω ότι είχα κάνει παλιότερα κάτι παρόμοιο αλλά με λίγο διαφορετικό δυχτάκι (μεγαλύτερες τρύπες) και έκανε πάνω από 2 μήνες (περίπου) για να αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και να πηγαίνει προς το φως (την είχα στο low light που έγραψα παραπάνω), αλλά και τώρα που την έχω χωρίς δυχτάκι πάλι αργεί να αναπτυχθεί (χωρίς λιπάσματα μόνο με excel).

φιλε μου στο δικο μου ενυδρειο εκανε να ξεπεταχτει περιπου 2 εβδομαδες

Και σε εμένα περίπου 2 εβδομάδες για να έχω περίπου 70% κάλυψη στο αρχικό στάδιο.

Τέλος πάντων, αφού θες να ακούσεις χρονικό διάστημα, να σου πω ότι είχα κάνει παλιότερα κάτι παρόμοιο αλλά με λίγο διαφορετικό δυχτάκι (μεγαλύτερες τρύπες) και έκανε πάνω από 2 μήνες (περίπου) για να αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και να πηγαίνει προς το φως (την είχα στο low light που έγραψα παραπάνω), αλλά και τώρα που την έχω χωρίς δυχτάκι πάλι αργεί να αναπτυχθεί (χωρίς λιπάσματα μόνο με excel).

Ευχαριστώ Alpha

Ευχαριστώ Alpha

Nα σε ρωτησω κατι , τι πλεγμα πηρες ? πως το ζητησες σαν διασταση / μακρος τρυπας ?

Nα σε ρωτησω κατι , τι πλεγμα πηρες ? πως το ζητησες σαν διασταση / μακρος τρυπας ?

Ηταν αυτό που βάζουμε στα μπαλκόνια ή σε πόρτες (αν έχουμε μικρά παιδιά ή σκύλους κλπ.), το πράσινο το πλαστικό. Δεν ζήτησα διαστάσεις γιατί δεν είχε, πήρα το κλασσικό, τις διαστάσεις των τρυπών δεν τις θυμάμαι αλλά ήταν περίπου σαν αυτό στη φωτό που έβαλε ο free99 και λίγο μεγαλύτερο.

Προτίμησα το πράσινο και το έκοψα σε σχέδιο ώστε να δημιουργηθεί μια σπηλιά.

Κάθε τρύπα έχει διάσταση 1 x 3 mm. Θα βρεις στην Αθηνάς.

Προτίμησα το πράσινο και το έκοψα σε σχέδιο ώστε να δημιουργηθεί μια σπηλιά.

Κάθε τρύπα έχει διάσταση 1 x 3 mm. Θα βρεις στην Αθηνάς.

Εχω παραγγειλει τετοιο πλαστικο , οι ινδανικες διαστασεις αποτι λενε ειναι 7 - 8 mm ( ο,8 cm ) και μαυρου χρωματος καταλληλοτερο για την πλατη του ενυδρειου για να δημιουργηθει mosh wall ...

Εχω παραγγειλει τετοιο πλαστικο , οι ινδανικες διαστασεις αποτι λενε ειναι 7 - 8 mm ( ο,8 cm ) και μαυρου χρωματος καταλληλοτερο για την πλατη του ενυδρειου για να δημιουργηθει mosh wall ...

Η διάσταση 7mm - 8mm άνοιγμα είναι πολύ κατά την γνώμη μου. Δύσκολο να εξαπλωθεί και να κάτσει σε τέτοιο πλέγμα μικρή ποσότητα. Ο σκοπός είναι να βάλεις λίγη Moss και να εξαπλωθεί μόνη της μακροχρόνια.

Καλή επιτυχία yiannis

Η διάσταση 7mm - 8mm άνοιγμα είναι πολύ κατά την γνώμη μου. Δύσκολο να εξαπλωθεί και να κάτσει σε τέτοιο πλέγμα μικρή ποσότητα. Ο σκοπός είναι να βάλεις λίγη Moss και να εξαπλωθεί μόνη της μακροχρόνια.

Καλή επιτυχία yiannis

Παρακατω ειναι το λινκ που εξηγει τα παντα για το πως και ποτε γινεται :hysterical:

Το 1mm ειναι πολυ μικρο για να βγει η moss εξω... 1μμ= 0.1 cm

Μηπως για αυτο δεν σου μεγαλωνει ? και το λινκ που ειχες βαλει παραπανω εσυ , σου συνιστα 7μμ 8 μμ = 0,7 cm

Καλη τυχη :ooh2:

http://www.aquamoss.net/How%20to%20create%...moss%20wall.htm

Παρακατω ειναι το λινκ που εξηγει τα παντα για το πως και ποτε γινεται :ooh2:

Το 1mm ειναι πολυ μικρο για να βγει η moss εξω... 1μμ= 0.1 cm

Μηπως για αυτο δεν σου μεγαλωνει ? και το λινκ που ειχες βαλει παραπανω εσυ , σου συνιστα 7μμ 8 μμ = 0,7 cm

Καλη τυχη :bowdown:

http://www.aquamoss.net/How%20to%20create%...moss%20wall.htm

Μου κάνει εντύπωση πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν μεγαλώνει η Moss «Ξεκόλλα» :thumbup: . Μια χαρά αναπτύσσεται και πιστεύω με αρκετά καλό ρυθμό. Δες Παραπάνω συνομιλία.

Δοκίμασε με αυτή την διάσταση και πες μας άν έχεις προβλήματα ή αν όλα γίνουν Ok. :hysterical:

Αν είναι να το φουλάρεις σε Moss όπως δείχνουν τα site τότε Ok άλλα για οικονομία.

Σε ένα ενυδρείο μεγάλο αν θέλεις να γεμίσεις όλο το φόντο τότε θα χρειαστείς πολύ moss η οποία δεν είναι και φτηνή. Αγόρασε ένα έτοιμο φόντο με τα ίδια λεφτά αν σου αρέσει. Αποφεύγεις και το κλάδεμα.

Στην περίπτωση των 8mm η moss θα κρατιέται η μία με την άλλη και πολύ λίγο πάνω στο πλέγμα. Σαν μεγάλα κομμάτια θα κράτιουνται από το πλέγμα. Άρα πρέπει να βάλεις μεγάλη ποσότητα πυκνή για να πετύχεις να την κρατήσεις. Πιστεύω ότι με μικρό πλέγμα έχεις πιο γρήγορη ανάπτυξη γιατί το βρύο έχει επιφάνεια για να πιαστεί. Με μικρή ποσότητα πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα πιο γρήγορα. :hysterical:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...