Χρήστος 29 Νοεμβρίου 2009 #1 Share 29 Νοεμβρίου 2009 Η ιδέα του καφέ ξεκίνησε με σκοπό να γράφουμε μερικά ψυχαγωγικά θέματα και να κάνουμε χαβαλέ. Δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο αναπτύσσονται θέματα κοινωνικοπολιτικά και άκρος σοβαρά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και αντιπάθειες έμμεσες ή άμεσες και ας μην της παραδεχόμαστε δημόσια. Αυτό εμένα δεν με αρέσει και προσωπικά θα ήθελα να μην υπάρχει αυτή η κατηγορία πλέον γιατί πολλές φορές ακόμη και από εμένα έγινε κατάχρηση αυτής της κατηγορίας. Είμαστε φόρουμ που ασχολείται με τα ενυδρεία και θα ήθελα να επικεντρωθούμε μόνο στα ενυδρεία. Για όλα τα άλλα θέματα υπάρχουν και τα αντίστοιχα φόρουμ Προσωπικά προτείνω το κλείσιμο αυτής τη κατηγορίας και το αποφάσισα αυθόρμητα και φυσικά μόνος μου. Όπως και να έχει προσωπικά δεν θα λαμβάνω πλέον μέρος σε συζητήσεις του καφέ. Εκφράζω την άποψη του Χρήστου μέλους και όχι του Χρήστου του συντονιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 29 Νοεμβρίου 2009 #2 Share 29 Νοεμβρίου 2009 Θα με βρεις σύμφωνο ως την παρεκτροπή κάποιων θεμάτων.. αλλά δεν νομίζω ότι το κλείσιμο του... "καφενείου" είναι η λύση. Η λύση είναι να προσπαθήσουμε όλοι μας να το κρατήσουμε στα επίπεδα ...του χαβαλέ και αν διαπιστώσουν οι συντονιστές (από την αρχή του θέματος) ότι έχει κάποιον πολιτικό, θρησκευτικό, ρατσιστικό ή τέλος πάντων κάποιον χαρακτηρισμό πέραν του "επιτρεπτού", να διαγράφεται πριν καλά καλά αρχίσει η συμμετοχή σε απαντήσεις που καταλήγουν σε.. αντιπαραθέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 30 Νοεμβρίου 2009 #3 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο Χρήστο. Επίσης για να μην κλείσει η συγκεκριμένη κατηγορία προτείνω τουλάχιστον να απαγορεύονται τέτοιες συζητήσεις και αν κάποιος ποστάρει κάτι σχετικό, με πολιτικά και άλλα, να διαγράφεται από τους αρμόδιους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 30 Νοεμβρίου 2009 #4 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο και η συζήτηση-ενημέρωση πιστεύω οτι είναι πολύ σημαντική ακόμα και σε αυτόν τον χώρο, τώρα αν κάποιοι (όχι εσύ Χρήστο) δεν θέλουν να προβληματίζονται και αντιδρούν σε κάθε ανατρεπτικό προβληματισμό, νομίζω δεν είναι λύση να στερήσουμε το δικαίωμα της συζήτησης και αντιπαράθεσης από όλους τους υπόλοιπους, ειδικά αν μιλάμε για δημοκρατική νοοτροπία. Θα προτιμούσα πάντως να δινόταν περισσότερη σημασία στο να μείνει καθαρό το ενυδρειακό μέρος του φόρουμ από άσχετα, λάθος, επιπόλαια και χωρίς αξία ποστ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 30 Νοεμβρίου 2009 #5 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Δεν θεωρω την απουσια του Καφε και των οποιοδηποτε θεματων και να περιεχει. Για αυτο ειναι και καφε. Στο καφενειο ακουγεται καθε ειδους θεμα γνωμη αποψη. Ασχολουμαστε με ενα χομπυ και αυτος ειναι και ο κυριος λογος παρουσιας μας εδω. Απο κει και περα δεν νομιζω οτι χαλαει την εικονα του φορουμ. Οσον αφορα τις αντιπαθειες που δημιουργουνται δεν ειναι η μονη κατηγορια στην οποια δημιουργουνται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Νοεμβρίου 2009 #6 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Δεν θεωρω την απουσια του Καφε και των οποιοδηποτε θεματων και να περιεχει. Για αυτο ειναι και καφε. Στο καφενειο ακουγεται καθε ειδους θεμα γνωμη αποψη. Ασχολουμαστε με ενα χομπυ και αυτος ειναι και ο κυριος λογος παρουσιας μας εδω. Απο κει και περα δεν νομιζω οτι χαλαει την εικονα του φορουμ. Οσον αφορα τις αντιπαθειες που δημιουργουνται δεν ειναι η μονη κατηγορια στην οποια δημιουργουνται. (Eπισης θα προτημουσα να περνω γνωμες απο ατομα που ξερω, πχ για το θεμα που ανοιξα, δεν θα ηθελα να παω να γραφτω σε ενα αλλο φορουμ κτλπ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 30 Νοεμβρίου 2009 #7 Share 30 Νοεμβρίου 2009 (edited) Δεν θεωρω την απουσια του Καφε και των οποιοδηποτε θεματων και να περιεχει. Για αυτο ειναι και καφε. Στο καφενειο ακουγεται καθε ειδους θεμα γνωμη αποψη. Ασχολουμαστε με ενα χομπυ και αυτος ειναι και ο κυριος λογος παρουσιας μας εδω. Απο κει και περα δεν νομιζω οτι χαλαει την εικονα του φορουμ. Οσον αφορα τις αντιπαθειες που δημιουργουνται δεν ειναι η μονη κατηγορια στην οποια δημιουργουνται. Συμφωνω απολυτα. Αντιπαθειες δεν πρεπει να υπαρχουν γενικως στο forum, ποσο μαλλον στο καφε. Θα συμφωνησω και με τον Γιωργο & Πανο περι ανταλλαγης αποψεων γενικως. Ποιο ηταν αυτο που δεν σου αρεσε συγκεκριμενα, αναφερετο δεν ειναι κακο. Έγινε επεξεργασία 30 Νοεμβρίου 2009 - redbetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 30 Νοεμβρίου 2009 #8 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο και η συζήτηση-ενημέρωση πιστεύω οτι είναι πολύ σημαντική ακόμα και σε αυτόν τον χώρο, τώρα αν κάποιοι (όχι εσύ Χρήστο) δεν θέλουν να προβληματίζονται και αντιδρούν σε κάθε ανατρεπτικό προβληματισμό, νομίζω δεν είναι λύση να στερήσουμε το δικαίωμα της συζήτησης και αντιπαράθεσης από όλους τους υπόλοιπους, ειδικά αν μιλάμε για δημοκρατική νοοτροπία. Θα προτιμούσα πάντως να δινόταν περισσότερη σημασία στο να μείνει καθαρό το ενυδρειακό μέρος του φόρουμ από άσχετα, λάθος, επιπόλαια και χωρίς αξία ποστ... +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 30 Νοεμβρίου 2009 #9 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Χωρις διαφωνια και συζητηση λύσεις και γνωση δεν υφισταται!! Δε μιλαω για ενυδρειακες γνωσεις.. αλλα για τοτιδηποτε άλλο!!! Οπως αυτο που λεει ο vicious. ΠΑντως εαν δεν υπαρχει ανταλλαγη απόψεων ακομα και συγκρουσεις... δεν πιστευω οτι μπορει να βγει κατι καλο και σωστο. Γενικά.. αν συμφωνουσαμε ολοι με ολους και όλα... τοτε θα ειχαμε προβλημα!!! Οπότε σε οτι δηποτε μας απασχολει.. ειτε κοινωνικό ειτε πολιτικό ειτε αθλητικό θεμα.. καλο ειναι να το συζηταμε στο Καφε... Πολλες φορες ειναι κι εγω ενας απο αυτους που το τραβανε... αλλα ρε παιδια.... αν δεν τσακοθουμε και λίγο δε λεει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 30 Νοεμβρίου 2009 #10 Share 30 Νοεμβρίου 2009 (edited) Αν υπάρχει πολιτισμός στην συζήτηση, το θέμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Έγινε επεξεργασία 30 Νοεμβρίου 2009 - karydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Νοεμβρίου 2009 #11 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Ο Χρηστος εχει δικιο.Δεν θελω να επεκταθω περισσοτερο,αλλα δεν ξερω και αν ειναι λυση το κλεισιμο του cafe.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 30 Νοεμβρίου 2009 #12 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Αγαπητοί μου φίλοι, Αν κάποιος απο εσάς δεν θέλει να συμμετέχει στις συζητήσεις του καφέ, απλά δεν μπαίνει σε αυτήν την κατηγορία και περιορίζεται στις κατηγορίες γλυκού, αλμυρού η όπου αλλού θέλει. Εμένα π.χ. το θέμα των θρησκειών και των εκκλησιών με αφήνει παντελώς αδιάφορο αλλά δεν ζητάω την κατάργησή τους γιατί θεωρώ οτι είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει όπου και οτι θέλει. Αφήστε λοιπόν το καφέ έτσι όπως έχει για να μαθαίνουμε και κάτι διαφορετικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpompiras 30 Νοεμβρίου 2009 #13 Share 30 Νοεμβρίου 2009 το forum αποτελει μια μικρογραφια της κοινωνιας που ζουμε. ειναι φυσικο οι ανησυχιες μας να επεκτεινονται κ περα απο τον θαυμαστο κοσμο των ενυδρειων. κ επειδη ο γραπτος λογος ειδικα στα forum παρεξηγειται παρα πολυ ευκολα μπορει καποιες συζητησεις να παρουν το λαθος δρομο πολυ ευκολα...αποδεδειγμενα! το cafe πιστευω οτι δεν χρειαζεται να κλεισει αν οι απαντησεις βρισκονται σε ενα επιπεδο κ προσεχουμε πολυ αυτα που γραφουμε. π.χ. μια συζητηση μπορει πολυ ευκολα να βγει εκτος οριων μεσα στο forum ενω αν η ιδια συζητηση γινει σε ενα απο τα meetings να μην γινει τπτ... αυτα απο μενα φιλικοτατα Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 30 Νοεμβρίου 2009 #14 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Μια ερωτηση. Ξερετε καμμια παρεα φιλων που συνεχως μιλαει για <<φιλοσοφικα>> θεματα και δεν κανουν ποτε αστεια μεταξυ τους? Αν χαθει η αισθηση του χιουμορ τοτε....... Ναι στο καθαρισμα των post στις υπολοιπες κατηγοριες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30 Νοεμβρίου 2009 #15 Share 30 Νοεμβρίου 2009 (edited) Πιο παλιά σκεφτόμουνα και εγώ οτι στο καφέ γίνονται παρεκτροπές και δημιουργούνται και εντάσεις. Αραγε όμως αγαπητοί συνάδελφοι δεν βλέπουμε και τέτοιες συμπεριφορές κάποτε και στο ενυδρειακό μέρος του φόρουμ;.Είναι καλό να είμαστε χαλαροί όταν γράφουμε και σίγουρα δεν μπορούν όλοι να συμφωνούν σε όλα, αν είναι δυνατόν.Η συζήτηση είναι και τρόπος άσκησης και τό πόσο παιδεία και συμπεριφορά έχει ο καθένας. Υπάρχει ένα κανονισμός - που καλά ήταν να το διαβάζουμε- όπου εκεί καθορίζονται κάποια πράγματα. Στο κάτω - κάτω είναι τουλάχιστον γελοίο να τσακωθώ με κάποιον που δεν τον ξέρω καθόλου προσωπικά. Να γίνονται συζητήσεις ,να αντάλλοσονται ιδέες αλλά πάντα κατά την γνώμη μου χαλαρά και με αγάπη αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος συμπεριφοράς . Αυτά και καλή όρεξη ,Σωκράτης Έγινε επεξεργασία 30 Νοεμβρίου 2009 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 30 Νοεμβρίου 2009 #16 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Ναι στο cafe,οχι σε θεματα και συζητησεις που θηγουν.Αυτα πρεπει να κλειδωνονται οταν υπαρχει παρακτροπη για να μην περεξιγουμαστε με ασχετα με το forum πραγματα και δημιουργουνται και εχθρες.Τετοια πραγματα δεν πρεπει να εχουν θεση εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 30 Νοεμβρίου 2009 Author #17 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Εγώ πάντα μιλώ καθαρά και ξάστερα Γνωρίζω πχ ένα άτομο και το εκτιμώ για της γνώσης του στα ενυδρεία ή γενικά από τον τρόπο που γράφει. Και ξαφνικά σε μια άλλη συζήτηση εκτός ενυδρείου εκφράζει μια σεβαστή μεν άποψη αλλά πλήρες αντίθετη από την δικιά μου. Είτε το θέλω είτε όχι αμέσως σκέπτομαι διαφορετικά για το χ΄ άτομο όχι μίσος αλλά βλέπω ότι διαφωνεί σε μια βασική πτυχή της σκέψης μου οπότε δημιουργούνται διάφορα αισθήματα για το άτομο αυτό. Και μην μου πείτε ότι οι υπόλοιποι δε έχετε ανάλογα αισθήματα γιατί θα πιστεύω ότι πλαισιώνομαι από αγίους. Η δημιουργία διαφορετικών αισθημάτων με άτομα που διαφωνούμε κάθετα είναι κάτι το φυσιολογικό και δεν έχει να κάνει με κακία και μίσος, έχει όμως να κάνει με φιλία συμπάθεια και αντιπάθεια. Ίσος το κλείσιμο του καφέ να είναι υπερβολή αλλά θα ήθελα το καφέ να παραμένει για χαβαλέ μακριά από αθλητικά, θρησκευτικά, εθνικά, οικονομικά, και πολιτικά θέματα όπως και θέματα ιδεολογίας. Πολλές φορές όταν κάποιος αναφέρει ένα κοινωνικό γεγονός σαν είδηση αμέσως ο κάθε ένας μαζί και εγώ προσπαθεί έντεχνα, άμεσα ή έμμεσα να περάσει της απόψεις του. Και το βέβαιο είναι ότι δεν έχει σκοπό να τα αρνηθεί ή να μεταβάλει της απόψεις του και τα πιστεύω του, οπότε η συζήτηση δεν είναι εποικοδομητική, αντιθέτως δε… Ας επικεντρωθούμε καθαρά στο ψυχαγωγικό χαρακτήρα του καφέ και να αφήσουμε τα άλλα θέματα για τα αντίστοιχα φόρουμ. Δεν είναι φίμωση της ελευθερίας αυτό, ούτε μας καθιστά άτομα χωρίς άποψη και ενδιαφέρον για τα κοινά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 30 Νοεμβρίου 2009 #18 Share 30 Νοεμβρίου 2009 (edited) Χρήστο πολύ φιλικά αλλά και ευθέως σου λέω οτι το πρόβλημα που αναφέρεις είναι δικό σου και όποιου άλλου του συμβαίνει. Είναι δική σου δουλειά να διαχωρίσεις τις πεποιθήσεις ενός ανθρώπου από τον σεβασμό που του έχεις ως χομπίστας προς χομπίστα. Άλλωστε αν διαλέγαμε φίλους, γνωστούς και συνομιλητές μόνο όσους είναι πολύ κοντά στις πεποιθήσεις μας και γενικότερα τις απόψεις μας για το τι είναι καλό ή καλό, όμορφο ή άσχημο και δίκαιο ή άδικο, τότε ούτε θα εξελισσόμασταν ως άνθρωποι, ούτε θα έβγαιναν νέα συμπεράσματα από μια κουβέντα. Δες τα καλά στους ανθρώπους, τα κακά δες τα μόνο όταν βλάπτουν εσένα και τους γύρω σου. Έγινε επεξεργασία 30 Νοεμβρίου 2009 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 30 Νοεμβρίου 2009 #19 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Ίσος το κλείσιμο του καφέ να είναι υπερβολή αλλά θα ήθελα το καφέ να παραμένει για χαβαλέ μακριά από αθλητικά, θρησκευτικά, εθνικά, οικονομικά, και πολιτικά θέματα όπως και θέματα ιδεολογίας. Ας επικεντρωθούμε καθαρά στο ψυχαγωγικό χαρακτήρα του καφέ και να αφήσουμε τα άλλα θέματα για τα αντίστοιχα φόρουμ. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 30 Νοεμβρίου 2009 #20 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Η δική μου γνώμη είναι ίδια με αυτή του Γιώργου (viciouscircle). Αν κάποιος είναι να παρεκτραπεί θα το κάνει σε κάθε τόπικ και σε κάθε κατηγορία. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ο Χρήστος "εξερράγη" εσωτερικά από κάτι που διάβασε και αντί να απαντήσει έθεσε αυτό το θέμα προς συζήτηση. Κι επειδή κι εγώ δεν έχω κρύψει τα λόγια μου ούτε εδώ μέσα αλλά ούτε και στη πραγματική ζωή θα πω κι εγώ τα πράγματα με το όνομά τους... Επειδή συνηθίζω είτε να δημιουργώ είτε να συμμετέχω σε θέματα κοινωνικο-πολιτικο-θρησκευτικού περιεχομένου και επίσης συνηθίζω να παίρνω θέση και να υποστηρίζω τις απόψεις μου με τα επιχειρήματα που μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου, έχω έρθει σε αντίθεση με πολλούς χρήστες εδώ μέσα. Συγκεκριμένα με τον Χρήστο δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι στο οποίο να έχουμε συμφωνήσει. Ακόμα και όταν βρεθήκαμε από κοντά, είχαμε πάλι "ρήξη" απόψεων σε διάφορα θέματα εκτός ενυδρείων. Παρ'όλα αυτά είναι ένα άτομο που εκτιμώ απεριόριστα, όχι μόνο για τις ενυδρειακές του γνώσεις (που δεν είναι καν κριτήριο εκτίμησης), αλλά πάνω απ'όλα γιατί χαίρομαι να συνομιλώ μαζί του, έστω κι αν διαφωνώ, καθότι είναι άνθρωπος που επιχειρηματολογεί την άποψή του. Ούτε τον "γλύφω" ούτε με απασχολεί άμεσα η γνώμη που έχει για μένα, αλλά λέω πως πραγματικά αισθάνομαι όταν συνομιλώ με κάποιον. Άλλο παράδειγμα λίγο πιο τρανταχτό. Ο costas21. Τι να συμπαθήσω από αυτό το παιδί? Το ότι είναι ολυμπιακός? Το ότι ασχολείται με θαλασσινό ενυδρείο? Το ότι μέχρι πρότινος είχε την ελληνική σημαία στο Avatar του (για όσους δεν γνωρίζουν, απεχθάνομαι σύμβολα και σημαίες)? Σε καμία (ΜΑ ΚΑΜΙΑ) σοβαρή συζήτηση δεν έχουμε συμφωνήσει. Εδώ δε συμφωνούμε στον χαβαλέ (βλέπε οπαδικό). Κι όμως είναι ένας χρήστης που εκτιμώ βάση των όσων έχω δει εδώ μέσα. Εκτιμώ την συμπεριφορά του, εκτιμώ τον τρόπο που αντιδρά και διαφωνεί, εκτιμώ τον τρόπο που γράφει. Και δεν τον έχω δει ποτέ μπροστά μου και πιθανόν να μη γνωριστούμε και ποτέ. Που θέλω να καταλήξω... Αν κάποιος χαλιέται και καταστρέφει την ζαχαρένια του με τέτοιου είδους συζητήσεις, τότε ας μη συμμετέχει. Προσωπικά δεν κρίνω τους ανθρώπους από τα πολιτικά, θρησκευτικά, οικονομικά πιστεύω του, αλλά από τον τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που μπορεί να έχουν τα ίδια πιστεύω με εμένα, να συμφωνούν στα όσα γράφω ή σε μέρος αυτών που γράφω, αλλά το μόνο που έχουν να πουν είναι " " ή όπως το λέω εγώ "ουγκ". Ε, δεν θα εκτιμήσω αυτόν τον άνθρωπο περισσότερο από αυτόν που θα διαφωνήσει μαζί μου αλλά θα επιχειρηματολογήσει την άποψή τους και θα κάνουμε μία σοβαρή κουβέντα, άσχετα από το αν θα καταλήξουμε κάπου ή αν κάποιος από τους 2 (ή περισσότερους) θα αλλάξει γνώμη. Αυτά από μένα.... (ουγκ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgarask 30 Νοεμβρίου 2009 #21 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Εκφράζω την άποψη του Χρήστου μέλους και όχι του Χρήστου του συντονιστή. Eιναι διπλη προσωπικοτητα?? Γνωμη μου ειναι οτι γραφεται ακομα και ασχετο .... ειναι χρησιμο! Ετσι γνωριζει ο ενας τον αλλο καλυτερα ... Η ζωη δεν ειναι μονο ενυδρεια! Μακαρι να ηταν!! Τετοιες αποφασεις παιρνουν οι διαχειρηστες ... εμεις οτι και να πουμε .. αρα γιατι δεν απευθυνεσαι εκει? Η εκει απευθυνεσαι? Αν ειναι υπο μορφη δημοψηφισματος τοτε ... ψηφιζω να μην καταργηθει τιποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 30 Νοεμβρίου 2009 #22 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Η συζήτηση είναι και τρόπος άσκησης και τό πόσο παιδεία και συμπεριφορά έχει ο καθένας. ..... αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος συμπεριφοράς . Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 30 Νοεμβρίου 2009 #23 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Χρήστο πολύ φιλικά αλλά και ευθέως σου λέω οτι το πρόβλημα που αναφέρεις είναι δικό σου και όποιου άλλου του συμβαίνει. Είναι δική σου δουλειά να διαχωρίσεις τις πεποιθήσεις ενός ανθρώπου από τον σεβασμό που του έχεις ως χομπίστας προς χομπίστα. Άλλωστε αν διαλέγαμε φίλους, γνωστούς και συνομιλητές μόνο όσους είναι πολύ κοντά στις πεποιθήσεις μας και γενικότερα τις απόψεις μας για το τι είναι καλό ή καλό, όμορφο ή άσχημο και δίκαιο ή άδικο, τότε ούτε θα εξελισσόμασταν ως άνθρωποι, ούτε θα έβγαιναν νέα συμπεράσματα από μια κουβέντα. Δες τα καλά στους ανθρώπους, τα κακά δες τα μόνο όταν βλάπτουν εσένα και τους γύρω σου. Θα συμφωνήσω και εγώ απόλυτα με τον Γιώργο... ο καθένας είναι κυρίαρχος του εαυτού του και αυτός και μόνο αυτός πρέπει να ορίζει τα όρια των συναισθημάτων του. Άλλο παράδειγμα λίγο πιο τρανταχτό. Ο costas21. Τι να συμπαθήσω από αυτό το παιδί? Το ότι είναι ολυμπιακός? Το ότι ασχολείται με θαλασσινό ενυδρείο? Το ότι μέχρι πρότινος είχε την ελληνική σημαία στο Avatar του (για όσους δεν γνωρίζουν, απεχθάνομαι σύμβολα και σημαίες)? Σε καμία (ΜΑ ΚΑΜΙΑ) σοβαρή συζήτηση δεν έχουμε συμφωνήσει. Εδώ δε συμφωνούμε στον χαβαλέ (βλέπε οπαδικό). Κι όμως είναι ένας χρήστης που εκτιμώ βάση των όσων έχω δει εδώ μέσα. Εκτιμώ την συμπεριφορά του, εκτιμώ τον τρόπο που αντιδρά και διαφωνεί, εκτιμώ τον τρόπο που γράφει. Και δεν τον έχω δει ποτέ μπροστά μου και πιθανόν να μη γνωριστούμε και ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 30 Νοεμβρίου 2009 #24 Share 30 Νοεμβρίου 2009 (edited) ....Η συζήτηση είναι και τρόπος άσκησης και τό πόσο παιδεία και συμπεριφορά έχει ο καθένας.... Πολλοι μπορουν με την ασκηση αυτη (δλδ γραφωντας στο φορουμ και για μη ενυδρειακα θεματα) να αποκτησουν και παιδεια ή και να καλυτερεψουν την συμπεριφορα τους κοινωνικα. Επισης δεν σκεφτηκαμε και το ενδεχομενο να δημιουργουνται περισσοτερες φιλιες συζητωντας στο καφε, παρα εχθρες. Νομιζω μεχρι σημερα καλα τα πηγαμε με ολες τις αντιθετες αποψεις που γραφονται δεν δημιουργηθηκε καποιο σοβαρο θεμα. Εκαναν πιστευω και αριστη δουλεια οι συντονιστες στο συμαζεμα (παρολο που ειχαν και αυτοι τις δικες τους αποψεις φερθηκαν δικαια) Περισσοτερα δημιουργηθηκαν στα ενυδρειακα νομιζω Έγινε επεξεργασία 30 Νοεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 30 Νοεμβρίου 2009 Author #25 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Κάπου καταλάβατε κάτι λάθος και αυτό είναι το πρόβλημα της γραπτής συζήτησης Όταν βρίσκομε πριβέ με άτομα όπως πχ τον στρομ ο ίδιος μου επιδίωξα να κάνουμε μια φιλοσοφημένη συζήτηση, όπως και με τον βισιους. Δεν αποφεύγω λοιπόν τον διάλογο και έχω σε εκτίμηση άτομα που δεν έχουμε της ίδιες απόψεις αλλιώς δεν θα έκαμνα διάλογο μαζί τους και αυτό το έχω αποδείξει εδώ μέσα. Εγώ επικεντρώνομαι μόνο στο καφέ θεωρώ ότι τέτοια θέματα που προανέφερα τα οποία έχουν λεπτές γραμμές και ισορροπίες δεν μπορούν να συζητηθούν με τον γραπτό λόγο, διότι απαιτούν άμεση επαφή πρόσωπο με πρόσωπο. Σε έναν διάλογο μπορεί να υπάρξει μια παρερμηνεία λόγο κακής διαχείρισης του λόγου και ο άλλος φουντώνει και του δημιουργείτε ένα χ΄ αίσθημα, αμέσως με σεβασμό ζητάει διευκρίνηση και συνήθως την παίρνει και το ένα συναίσθημα διακατέχεται απο το άλλο. Στον γραπτό λόγο αν κάποιος πει κάτι και παρερμηνευτή από κάποιον μέχρι να ερμηνευτή ο άλλος παραμένει σε συναισθηματική φόρτιση είτε είναι μεγάλη είτε μικρή. Εξαίρεση αποτελούν μόνο αυτή που κάνουν συζήτηση για την συζήτηση και εφαρμόζουν το ρητό ‘’ μπενάκις βγενάκις’’ Εγώ όταν διαβάζω ένα χ΄ θέμα το διαβάζω με σοβαρότητα όχι επιφανειακά. Αυτόματα με δημιουργεί και το ανάλογο συναίσθημα. Παράδειγμα αν διαβάσω ότι ο τάδε έχασε το πόδι του από μια σοβαρότατη αμέλεια ενός άλλου συνάνθρωπου του αυτόματα μου δημιουργούνται δυο αισθήματα. Λύπη για τον πρώτο και οργή για τον δεύτερο. Λύπη, οργή, και αγανάκτηση είναι αισθήματα που τα έχω εκλάβει από πολλούς από εδώ μέσο του γραπτού τους λόγου. Δεν πιστεύω να υπάρχει λοιπόν φυσιολογικός άνθρωπος και να διαβάζει ένα χ΄ θέμα και να μην του δημιουργούνται διάφορα αισθήματα. Γιώργο Βισιους δεν μπορούμε να ήμαστε φίλοι με όλους θα γίνονταν πανικός στον κόσμο, θα έβγαινα στον καφέ και θα είχα με μιας 300 φίλους. Το φίλο το διαλέγεις με κάποια κριτήρια και κοιτάς πάνω κάτω να συμπίπτουν κάποιες βασικές αρχές και πιστεύω. Και μιλώ για τον φίλο με την ουσιώδη σημασία. Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις παρέα και να συζητήσεις και με άτομα που δεν έχουν της ίδιες απόψεις με εσένα αλλά υπάρχει το βασικό κοινό σημείο, Ο αλληλοσεβασμός, χωρίς αλληλοσεβασμό διάλογος δεν γίνεται. Και επανέρχομαι..., επειδή τα θέματα αυτά απαιτούν αμεσότητα του λόγου δεν μπορεί να γίνει εμπεριστατωμένος διάλογος, περισσότερο καταθέτουμε παγιωμένες απόψεις, κατεβατά και ότι άλλο θέλετε. Είμαστε ης θέση σαν λαός να αναφέρω ότι έσπασα το δακτυλάκι μου και να καταλήξουμε ότι φταίει η Αμερική για αυτό, γιατί την αντιπαθεί ο χ΄, και ο y΄να καταλήξει ότι φταίει η Αγγλία γιατί αντιπαθεί την Αγγλία και μετά να ανοίξουν μια συζήτησι για το ποιος φταίει και ποια χώρα φέρει της περισσότερες ευθύνες και να ξεχάσουν εμένα που πονώ γιατί έσπασα το δακτυλάκι μου και που το θεωρό ως το μέγιστο κακό, αγνοώντας τον άλλον που έχασε το χέρι του. Ο νοών νοήτω. Ανακεφαλαιώνω ότι αν θέλετε να βρεθούμε και να συζητήσουμε τα πάντα ναι το κάνω χωρίς εμπάθεια. Αλλά στο καφέ σοβαρά θέματα θεωρώ ότι πρέπει να τα αποφεύγουμε είναι η άποψη μου και σε μια τετ α τετ συζήτηση θα μπορούσαμε να τα πούμε πιο αναλυτικά και να αναφέρω λεπτομερώς που στηρίζομαι και γράφω όλα αυτά, διότι ποτέ δεν αναφέρω κάτι χωρίς να έχει βάση. ΥΓ Ο Στρομ προκαλεί με τον τρόπο του και εγώ με τον δικό μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος