Jump to content

καλώς σας βρήκα

panagiota78

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Είμαι η Παναγιώτα, παντρεμένη με τον Πάρη με μια κόρη 8 μηνών, ένα γιο που θα μας έρθει μέσα Μαίου και ένα 3χρονο μπόξερ που είναι μεγάλη λατρεία!

Εδώ και καιρό ο Πάρης έχει φαγωθεί να πάρουμε ενυδρείο και είπα αφού έρχονται και Χριστούγεννα να υποκύψω μιας και θεωρούσα ότι το ψιλοκατέχω το άθλημα γιατί ειχα ενυδρείο με χρυσόψαρα για 2 χρόνια ως φοιτήτρια στην Αγγλία. (τα έδωσα πριν επιστρέψω στην Ελλάδα)

Τώρα που μεγάλωσα και ωρίμασα είπα να το ψάξω το θέμα και έπαθα σοκ με την άγνοιά μου... :hysterical:

ΒΟΗΘΕΙΑ σας παρακαλώ!!!

Πρέπει να ομολογήσω ότι πελάγωσα λιγάκι με όσα διαβάζω εδώ και κάποιες ώρες και σκέφτομαι μήπως αντί για ένα μεγάλο ενυδρείο -που αρχικά σκεφτόμασταν να αγοράσουμε- να ξεθάψω το παλιό ως αρχή και βλέπουμε.

Είναι Jewel 50 ή 60 λίτρων (θα σας ενημερώσω μετά την ανεύρεση για τις ακριβείς διαστάσεις) με εσωτερικό φίλτρο, θερμοστάτη και λάμπα. Το χαλίκι του είναι μαύρου χρώματος (η μόνη πληροφορία που μπορώ να σας δώσω).

Θα ήθελα τις γνώμες σας και τις συμβουλές σας όσον αφορά τα πιο κατάλληλα ψάρια τόσο για τις συγκεκριμένες διαστάσεις όσο και το βαθμό ευκολίας συντήρησης. Λόγω οικογενειακών/εργασιακών υποχρεώσεων και εγκυμοσύνης δε θα μπορώ να αφιερώσω πολύ χρόνο. Λατρεύω τα κοινά χρυσόψαρα και τα Black Moore αλλά απ' ότι διάβασα το ενυδρείο μας είναι απαγορευτικό για αυτά αν θέλουμε να βάλουμε πάνω από ένα.

Ποια ψαράκια θεωρείτε ότι θα ήταν καλή επιλογή για μας;

Ευχαριστώ προκαταβολικά και περιμένω με αγωνία τις προτάσεις σας!

κατ' αρχας καλως ηρθες στην οικογενεια μας!!!

επισης να χαιρεσαι την οικογενεια σου καθως και με το καλο η λευτερια να ερθει!!

αν και πιστευω να εχεις παρει τις απαντησεις σου ηδη(βλεπω οτι εχεις διαβασει καποια βασικα) θα σου ελεγα να προσανατολιστεις σε ζωοτοκα. ειναι ευκολα ψαρακια, ζουν σε τιμες νερου βρυσης ειναι κινητικα και εχουν διαφορους χρωματισμους που θα αρεσουν στο παιδακια σου. το θεμα ειναι οτι οπως ολοι οι οργανισμοι θελουν το καταλληλο περιβαλλον. πες μας αν θελεις τι φιλτρο εχεις, τι υλικα εχεις μεσα και αν εχεις αμμο ή χαλικι, φυτα,κτλ. θερμοστατη και φωτισμο φανταζομαι πως εχεις.

η καλυτερη λυση ειναι μονομαχος αλλα δεν μπορεις να βαλεις αλλο ψαρακι. παει αυστηρα μονος του.

μιλαω για τη περιπτωση του παλιου σου ενυδρειου και οχι για καινουριο μεγαλυτερο.

απαντησε αν θελεις στο ερωτημα μου και περιμενε να δουμε τι θα που και οι αλλοι!!!

Έγινε επεξεργασία - fishaki

Καλώς σας βρήκα fishaki και herbi.

Παραπάνω πληροφορίες δε μπορώ να σας δώσω πέρα από αυτές που ήδη ανέφερα. Το φίλτρο ήταν ενσωματωμένο με 4 ή 5 διαφορετικά σφουγγάρια τα οποία μου είχαν πεί να αλλάζω σε χ χρονικα διαστήματα. Εχω ήδη μαύρο χαλίκι αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό αν χρειαστεί βάζουμε κάτι άλλο. Το διάκοσμο, φυτά κλπ θα το μελετήσουμε αφού αποφασίσουμε τι ψαράκια θα βάλουμε.

Απ'οτι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής τα ζωοτόκα είναι η καλύτερη λύση αλλά τι θα τα κάνουμε τα μωράκια τους;;;

Επίσης θα θέλαμε να έχει μέσα 4-6 ψάρια και όχι ένα γι'αυτό και απορρίψαμε το Black Moore που μου αρέσει. Αν βάζαμε μέσα έστω 2 Black Moore θα συμβιβαζόμουν αλλά διάβασα ότι χρειάζονται 30-40 λίτρα νερό το καθένα και θα ήταν οριακά αν όχι λάθος να τα βάλουμε σε 50άρι...

Για να δούμε.. προς το παρόν συνεχίζω τη μελέτη!

Έγινε επεξεργασία - panagiota78

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...