kostasbaf 28 Νοεμβρίου 2009 #1 Share 28 Νοεμβρίου 2009 ενω η montipora πηγενε πολυ καλα εδω και ενα μηνα , σε 2 μερες αρχισε να νεκρωνει αυτο στη φωτο ειναι σαν πληγη? η φυσιολογικη μορφη κοραλιου? τιμες καλες και σταθερες ενδεχεται η υπερβολικη αναπτυξη της hystrix που εχω να επηρεαζει τη montipora? αλλα δεν εχω πολλα καμια 6 φραγκακια συνολικα σε 125 λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 28 Νοεμβρίου 2009 #2 Share 28 Νοεμβρίου 2009 (edited) Nudibranch!μαλλων εως σιγουρα προσβληθηκες απο αυτα τα σιχαμερα ζωντανα που τρωνε συνηθως monti αλλα και αλλα κοραλια....μην πουλας τιποτα(ειδα την αγγελια) και κοιτα τι θα κανεις αν ειναι αυτο http://www.wetwebmedia.com/nudicompfaqs.htm Έγινε επεξεργασία 28 Νοεμβρίου 2009 - kostas disc Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 29 Νοεμβρίου 2009 Author #3 Share 29 Νοεμβρίου 2009 μεκανες τη καρδια περιβολι εχει αντιμετωπισει κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 29 Νοεμβρίου 2009 Author #4 Share 29 Νοεμβρίου 2009 το εντωπισα χθες αλλα δεν το εβγαλα τωρα ειμαι στο ψαξιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 29 Νοεμβρίου 2009 #5 Share 29 Νοεμβρίου 2009 Aυτο πιο πολυ με stomatela μου κανει. Nudi παντως δεν ειναι. Και για flatworm δεν μου κανει. Τωρα για το κοραλι,πολλα μπορει να φταινε.Σε τετοιες περιπτωσεις που ξαφνικα συμβαινει κατι συνηθως φταιει καποιο παρασιτο ή καποια μεγαλη αλλαγη στο ενυδρειο (αποτομη πτωση φωσφορικων,αλλαγη ΚΗ,Αλλαγη αλατοτητας,Αποτομη μεταβολη θερμοκρασιας,αποτομη μεταβολη εντασης φωτος). Αν τα αποκλειεις τα τελευταια,ψαξε με φωτα ανοιχτα και κλειστα αν κατι βρισκεται πανω στο κοραλι. Μολις το βρεις τι ειναι προβαινεις σε αναλογες ενεργειες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 29 Νοεμβρίου 2009 Author #6 Share 29 Νοεμβρίου 2009 φως και θερμοκρασια σταθερα. αυριο με το φως της ημερας θα γινουν τεστ νερου. μπορει να ειναι ελλειψη ασβεστιου? (τα αλλα κοραλια χιστριξ ειναι τελεια) ή στρεσαρισμα απο κατι ή οντως δειχνει πληγη που εγινε απο παρασιτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 29 Νοεμβρίου 2009 #7 Share 29 Νοεμβρίου 2009 φως και θερμοκρασια σταθερα. αυριο με το φως της ημερας θα γινουν τεστ νερου. μπορει να ειναι ελλειψη ασβεστιου? (τα αλλα κοραλια χιστριξ ειναι τελεια) ή στρεσαρισμα απο κατι ή οντως δειχνει πληγη που εγινε απο παρασιτο? Κωστα καλο θα ηταν να αναφερεις και την εισαγωγη στο ενυδρειο σου ενως αχινου το τελευταιο διαστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 29 Νοεμβρίου 2009 Author #8 Share 29 Νοεμβρίου 2009 ναι Βασίλη, ο αχινος πολύ μπουντρούχος, είχα πετυχει φαση που περνουσε , στρεσαρε τα κοραλια και εκλειναν τους πολυποδες τους. ενδεχεται η montipora να ειναι πιο ευαισθητη απο τη hystrix και γιαυτο να μην την παλεψε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 30 Νοεμβρίου 2009 #9 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Τι αχινος ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 30 Νοεμβρίου 2009 Author #10 Share 30 Νοεμβρίου 2009 ο αχινος http://www.liveaquaria.com/product/prod_di...&pcatid=594 το βασικο ερωτημα ειναι στη φωτο φαινεται οντως σαν πληγη ή ειναι κλασικη μορφολογια κοραλιου που απλα νεκρωσε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Νοεμβρίου 2009 #11 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Για τον δικό μου αχινό το εν λόγω θέμα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 30 Νοεμβρίου 2009 #12 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Για τον δικό μου αχινό το εν λόγω θέμα ? Και ηταν να φιλοξενηθει στο ενυδρειο μου μεχρι να σου ερθει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 30 Νοεμβρίου 2009 #13 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Τετοιον εχω και εγω και δεν μου εχει δημιουργησει προβληματα.Μαλλον κατι αλλο ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 30 Νοεμβρίου 2009 Author #14 Share 30 Νοεμβρίου 2009 αλητες παιζετε με τον πονο μου! ΟΥΑ ΟΥΑ ναι δε νομιζω να ειναι ο αχινος μαλον nudibranch . Αιολε ετοιμασε το σαμπ σου, την Κυριακη εχεις Πακέτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Νοεμβρίου 2009 #15 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Τα περιμένω πως και πως !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 30 Νοεμβρίου 2009 #16 Share 30 Νοεμβρίου 2009 Πρεπει να θυμηθω κατι;;;; Στο εχω ετοιμο και περιμενει να συσκευαστει για να ταξιδεψει Ελπιζω να μην το πιασει ναυτια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος