Jump to content

Τραυματισμός ή ασθένεια

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Η μελανοταινία praecox που αγόρασα χθες φαίνεται να έχει κάτι στο σώμα της.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 110

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Ενσωματωμένο στο Juwel Rekord 800

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 2 μήνες στρώσιμο και μετά μία βδομάδα με ψάρια

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 Dwarf Gourami, 3 Melanotaenia Praecox (Dwarf Neon Rainbow)

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Αλλαγή 15% εβδομαδιαία με νερό Α/Ο.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: 7.2

- KH: 4

- GH: 8

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0

- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0

- ΝΟ3 (νιτρικά): 12

- Θερμοκρασία: 26

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: Tetra

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: Θηλυκή Melanotaenia Praecox

- Ιστορικό Ψαριού: Αγοράστηκε χθές

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Μειωμένη κινητικότητα, Τρώει κανονικα, Κόκκινα βράγχια, Εμφανές σημάδι στο σώμα.

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: -

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: API Stess coat

-Δοσολογία: 30 ml

-Χρόνος Χρήσης:1 μέρα

-Αναλυτική περιγραφή: Έβαλα σήμερα για να επουλωθεί αν είναι πληγή

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)

Συνημμένες

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Το πρόβλημα υπήρχε από τη στιγμή που το αγόρασα. Το ψαράκι ήταν μικρότερο σε μέγεθος (και μάλλον ηλικία) από τα άλλα δύο που πήρα γι'αυτό δεν μπορώ να συγκρίνω συμπεριφορές αλλά σίγουρα κινείται λιγότερο συχνά από τα άλλα. Τα βράγχια ίσως να φαίνονται έτσι λόγω ηλικίας. Σκέφτομαι ότι αν δεν είναι τραυματισμός θα είναι κάποια μόλυνση. Να του κάνω μπανάκια για καμμιά ωρίτσα σε Sera Bactopur καθημερινά;

post-15463-1259437534_thumb.jpg

post-15463-1259437557_thumb.jpg

post-15463-1259437583_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Costis M

Νομιζω πως εχει μερικα καθαρα συμπτωματα (κοκκινα βραγχεια και αιματωμα στο σωμα) δηλητηριασης απο αμμωνια.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry184815

Σε τι κατασταση ηταν το ενυδρειο που βρισκοταν στο πετσοπ?

Ειχε ψοφια ψαρια μεσα ή παρα πολλα μαζι?

Ηταν φρεσκια εισαγωγη? (νεοφερμενα)

Έγινε επεξεργασία - delta66

Νομιζω πως εχει μερικα καθαρα συμπτωματα (κοκκινα βραγχεια και αιματωμα στο σωμα) δηλητηριασης απο αμμωνια.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry184815

Σε τι κατασταση ηταν το ενυδρειο που βρισκοταν στο πετσοπ?

Ειχε ψοφια ψαρια μεσα ή παρα πολλα μαζι?

Ηταν φρεσκια εισαγωγη? (νεοφερμενα)

Απο το waterinn το πήρα, νομίζω ότι οι συνθήκες που τα κρατάνε είναι καλύτερες από τα υπόλοιπα pet shop της περιοχής μου. Αλλά πρέπει να ήταν νεοφερμένα οπότε δεν ξέρω πως ήταν πριν. Αυτό το συγκεκριμένο φαίνεται να είναι κάπως καλύτερα αλλά έχασα μια άλλη αρσενική μελανοταινία της ίδιας φουρνιάς από αιφνίδιο θάνατο χωρίς εμφανή αιτία. Συν που το dwarf gourami μου έχει κάποιας μορφής παράσιτο που ίσως τον κόλλησαν οι μελανοταινίες (έχω κάνει άλλο thread γι'αυτό). Χθες παρατήρησα ότι αυτή η μελανοταινία κρατάει το ένα πτερύγιο συνεπτυγμένο (το κουνάει όμως μπρος-πίσω) άρα ίσως έχει και αυτή κάποιο παράσιτο. Έβαλα Ektol Cristal σήμερα και βλέπουμε. Είμαι νέος στο χόμπι και είναι αποκαρδιωτικό να έχεις ασθένεις/απώλειες από την δεύτερη βδομάδα.

Μετά από αυτά πάω να αγοράσω καραντίνα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Εχεις μεσα στο ενυδρειο κανενα περιεργο πλαστικο πηλινο διακοσμητικο ή κανενα ξυλο πετρα χαλικι απο τη φυση?

Καμια κολλα, ακαταλληλη σιλικονη, υπολλειματα σαπουνιου απορυπαντικου καθαριστικου τζαμιων, εντομοκτονου?

Έγινε επεξεργασία - delta66

Δεν θα μπορούσε να είναι μικρόβιο στα βράγχια;;

Ακριβώς την ίδια εικόνα είχαν τα monos μου και αφού εχασα σταδιακά 4-5 ψάρια εβαλα φαρμακο - αλάτι και ηρέμησε η κατάσταση...

Κοκκινα βράγχια - γρήγορη αναπνοή - νοχελικά - δεν τρώνε.

Αν ηταν αμμωνία δεν θα το πάθαιναν όλα μαζί;

Παιδιά το ψαράκι ήταν έτσι από τη στιγμή που το πήρα (τα μικρά δεν μπορείς να τα διαλέξεις στην αγορά) σίγουρα δεν έχει να κάνει με το ενυδρείο μου. Νομίζω ότι έχει μικρή σταδιακή βελτίωση.

Μπορεί να έχει δίκιο ο delta66 για δηλητηρίαση από αμμωνία. Ισως να έχει και πολλές ασθένειες μαζί - ο ανεξήγητος θάνατος της άλλης μελανοταινίας πρέπει να έχει κάποια σχέση. Είναι και κάπως ατροφικό σε σχέση με τα υπόλοιπα παρόλο που τρώει κανονικά.

Μόλις τελειώσω με το ektol cristal θα του κάνω και άλλα μπανάκια με bactopur direct και βλέπουμε. Δε βρίσκω και Melafix πουθενά να του βάλω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...