Jump to content

Νέο ενυδρείο!Θα εκτιμουσα ιδιατερα τις συμβουλες σας!

Recommended Posts

Καλησπερα και απο μενα!Ειμαι κατοχος νεου ενυδρειου εδω και ενα μηνα.Το ξεκινημα ηταν ατυχες καθως οι οδηγιες του πετ σοπ δεν βοηθησαν καθολου στο στρωσιμο κ ειχα απωλειες :hysterical: .

Το ενυδρειο ειναι 60 λιτρα φυτεμενο με 2 κερατοφυλλα και ενα φυτο του οποιου δεν γνωριζω την ονομασια.Εχει 9 τιγρακια 1 pleco 1albeo(albino) κ ενα γατοψαρο.Οι μετρησεις μου ειναι σχετικα καλες *(NO2=O,NO3=20 ppm),ωστοσο τα τιγρακια δεν φαινονται ενταξει.Καποια εχουν χασει το χρωμα τους και κολυμπουν με το κεφαλι προς τα κατω:ooh2:.

Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει??μηπως ειναι πολλα για τα λιτρα μου?ο κυριος στο πετ με διαβεβαιωσε πως οχι.

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις συμβουλες σας!

Καλώς ήρθες :hysterical:

Συμπλήρωσε την φόρμα που θα βρέις εδώ για να λάβεις όσο το δυνατόν καλύτερη βοήθεια.

Έγινε επεξεργασία - karydas

Επανερχομαι λοιπον

- Λίτρα:60 μικτα

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικο φιλτρο με σφουγγαρι

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):1 μηνας λειτουργιας,αρχικα ειχα αυξημενα νιτρικα με αποτελεσμα να χασω δυστυχως 4 τιγρακια.επισης καποια εμφανισαν την ασθενεια ικ κ εγινε θεραπεια.για 2 εβδομαδες πηγαν καλα,οι μετρησεις ηταν καλες και προσθεσα 4 τιγρακια για να ειναι κοπαδι

- Ψάρια (είδη και αριθμός):9 τιγρακια,1 albeo,1 pleco,1γατοψαρο

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα 2 φορες τη μερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7,2-7,5

- KH:10

- GH:περιπου 10

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):25ppm

- Θερμοκρασία:26

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Strips

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Συμπτώματα που παρουσιάζει :3-4 τιγρακια εμφανιζουν μικρη κινητικοτητα,κολυμπουν με το κεφαλι προς τα κατω κ εχουν χασει το χρωμα τους,1 απ τα καινουρια εχει λιγα ασπρα στιγματα(μαλλον ικ)

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:ενα απ τα παλια ειχε ικ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:MFM στη δοσολογια που εγραφε η συσκευασια

:hysterical:

Oπως είπε και ο Σταμάτης επειγόντως αλλαγή νερού και πολύ διάβασμα μέσα στο φόρουμ! Όλες σου οι απορίες μπορούν να λυθούν μέσα απο τα παλαιότερα άρθρα των μελών και τη μηχανή αναζήτησης του φόρουμ.

Κανε μετρήσεις ΑΜΕΣΑ και για την αμμωνία που είναι πάρα πολυ επικίνδυνη και ιδιαίτερα στα νεοσύστατα ενυδρεία με αρκετά ψάρια όπως έχει το δικό σου, εμφανίζεται σε μεγάλες τιμές!

Αν τα ψαρια ηταν μεσα κατα την περιοδο στρωσιματος μπορει να επεζησαν αλλα βγαζουν τωρα τα σημαδια της ταλαιπωρια τους.

Μετρηση αμμωνιας ΝΗ3 δεν εχεις.

Με ποιο τεστ θα την κανεις και μαζι θελουμε θερμοκρασια και pH.

Αν τα ψαρια ηταν μεσα κατα την περιοδο στρωσιματος μπορει να επεζησαν αλλα βγαζουν τωρα τα σημαδια της ταλαιπωρια τους.

Μετρηση αμμωνιας ΝΗ3 δεν εχεις.

Με ποιο τεστ θα την κανεις και μαζι θελουμε θερμοκρασια και pH.

Το πρωτο δεν νομιζω να ισχυει γιατι την ιδια συμπεριφορα την εχουν και ψαρια που ηταν στο ενυδρειο κατα το στρωσιμο αλλα και καινουρια.Το Ph ειναι 7,3 και η θερμοκρασια 26 σταθερα.

Το τεστ μου δεν εχει μετρηση για αμμωνια.Μπορω να εχω αμμωνια οταν ΝΟ2 κ ΝΟ3 ειναι σχεδον μηδενικα?

Συγκεκριμενα σημερα ΝΟ2=0 ΝΟ3=10ppm

Διαβαζω στο forum αλλα δεν μπορω να βρω τι φταιει...

Μηπως μπορειτε να με κατευθυνετε λιγο???Οι μετρησεις μου απ οτι διαβαζω ειναι ενταξει...

ΑΝ το προβλημα ειναι ο μεγαλος αριθμος ψαριων αυτο δε θα αποτυπωνωταν στις μετρησεις?

Το τεστ μου δεν εχει μετρηση για αμμωνια.Μπορω να εχω αμμωνια οταν ΝΟ2 κ ΝΟ3 ειναι σχεδον μηδενικα?

Συγκεκριμενα σημερα ΝΟ2=0 ΝΟ3=10ppm

Ναι

Φυσικα υπαρχουν και αλλοι λογοι που μπορουν να δημιουργησουν προβλημα σε ενα ενυδρειο.

Αποκλειουμε πρωτα τα ευκολα και αυτα που μπορουν να ελεγχθουν με μετρησεις.

Αυτη ειναι μια αμμεση γρηγορη αντιμετωπιση οταν δεν ξερουμε με τι εχουμε να κανουμε

ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ και διάβασμα πολύ !!!
Έγινε επεξεργασία - delta66

OK θα επανελθω με μετρησεις αμμωνιας αν κ ομολογω οτι απ αυτα που διαβασα συνυπολογιζοντας το γεγονος οτι τα βακτηρια που χρησιμοποιω γραφει οτι μετατρεπουν την αμμωνια σε ΝΟ2 κ επειτα σε ΝΟ3,εχω μπερδευτει για το πως μπορει να εχω αμμωνια με μηδενικο ΝΟ2. :ooh2:

Κατι θα ξερετε ομως παραπανω! :hysterical:

Ευχαριστω για το ενδιαφερον!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...