lekk9 27 Νοεμβρίου 2009 #1 Share 27 Νοεμβρίου 2009 Καλημερα σε ολους!!!!!!!!!! Με λενε ΓΙΩΡΓΟ.Εχω 1 ενυδρειο 100Lr Aquael και ετοιμαζω 1ενυδρειο 40Lr(δικη μου κατασκευη).Ασχολουμε με το χομπυ 1,5 χρονο.Ειχα χρυσοψαρα σε ενυδρειο 75Lr(φτιαχτο) αλλα τα βαρεθηκα και αγορασα το 100ρι ενυδρειο και εβαλα ψαρακια γλυκου νερου κοπαδοψαρα.Guppys, neon tetras και 1 ειδος tetras (πολυογραμμα ή καπως ετσι μου το ειπαν. Και φυσικα ενα γατοψαρο corydoras(τον συνηθησμενο γλυφτη πουδινουν στα pet shop)τον οποιο εχω 1,5 χρονο.Ακομα εβγαλα και γεννες απο τα guppy μου τα οποια τα εχω σε μια γεννηστρα.Και να μην το ξεχασω εχω 1 αληθηνο φυτο ανουμπια!!! ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 27 Νοεμβρίου 2009 #2 Share 27 Νοεμβρίου 2009 καλως ηλθες φιλε μου.... δεν θελω να σε πιασω απο τα μουτρα αλλα πρεπει να στα πω λιγο "χοντρα" λπν ακου μερικα πραγματα τα ψαρια που εχεις ειναι: Guppies, neon tetras, Αρλεκινους (Rasbora heteromorpha), και ενα Pleco (γλυφτη οπως αποκαλεις) και ΟΧΙ corydoras οπως λες!!! το καθε ενα ψαρι απο αυτα εχει τις δικες του απαιτησεις θελει την δικη του "διακοσμηση" (setup) και εχει καποιες συγκεκριμενες αναγκες.... πχ τα νεον τετρα που εχεις ειναι κοπαδοψαρα που συμενει οτι πρεπει να ειναι 10-15+ για να τα εχεις στο ενυδρειο και να νιωθουν ανετα... μετα θελουν μια συγκεκριμενει διακοσμηση με κρυψονες (φυτα-ξυλα) κτλ περα απο αυτα υπαρχει και το θεμα του νερου. τα νεον θελουν χαμιλο PH και μαλακο (χαμιλο σε σκληροτητα). τα Guppy απο την αλλη θελουν σκληρο νερο και σχετικα υψηλο ΡΗ.... οπως βλεπεις αμεσως αμεσως εχεις 2 ασυμβατα ψαρια στο ιδιο ενυδρειο.... μη μιλησω για τον Plecο που "πασαρουν" ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ τα petshop σαν καθαριστη του ενυδρειου με οτι ψαρι και αν παρεις..... οπως καταλαβενεις αν συνεχισω θα μας παρει ωρες η συζητηση.... οποτε...τι σου προτηνω.... δωσε τον κακομηρη Pleco, τους αρλεκινουν και τα νεον και κρατησε τα Guppy...βγαλε αυτα τα "στολιδια" που εχεις και προσπαθησε να κανεις ενα Setup (διακοσμηση) φιλικο προς τα ψαρια σου.... δες εδω μερικες τυχαιες φωτο απο το google... επισης κανε μετρισεις του νερου του ενυδρειου σου να δεις που εισαι... PH, GH - KH, NO2, NH3, ειναι μερικα απο τα βασικα τεστ...(προτημησε υγρα τεστ και οχι στικ) τελος το φυτο που εχεις ειναι ανουμπια και αν δεν την δεσεις σε ενα ξυλο η πετρα και την εχεις φυτεμενη δεν θα ζησει πολυ ακομα.... αυτα απο εμενα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 27 Νοεμβρίου 2009 #3 Share 27 Νοεμβρίου 2009 Καλως ηρθες φιλε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 27 Νοεμβρίου 2009 #4 Share 27 Νοεμβρίου 2009 Καλώς ήρθες φίλε μου καλό διάβασμα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 27 Νοεμβρίου 2009 #5 Share 27 Νοεμβρίου 2009 καλως ηρθες και απο εμενα και μεσα απο διαβασμα προσπαθησε να καταλαβεις οτι σου ειπε ο φιλος μας ο σταθης!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 27 Νοεμβρίου 2009 #6 Share 27 Νοεμβρίου 2009 Καλως ηρθες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 27 Νοεμβρίου 2009 #7 Share 27 Νοεμβρίου 2009 Καλωςηρθες και προπαντώς μην απαγοητεύεσαι!!!! Εχεις να μαθεις πολλα εδω και να καταφερεις πολλά καλά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos91973 28 Νοεμβρίου 2009 #8 Share 28 Νοεμβρίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 28 Νοεμβρίου 2009 #9 Share 28 Νοεμβρίου 2009 Καλως τον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος