Jump to content

ΘΕΛΩ ΠΡΩΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΥΤΑ

yiannis667

Recommended Posts

Καλησπερα !! Μετα απο 5 μηνες αποφασισα να βγαλω τα αξιας 200 ευρο ψευτικα φυτα απο το ενυδρειο γιατι δεν μου καθονταν στο ματι καλα πλεον .... :hysterical:

Εχω 120 λιτρα με χρυσοψαρα μεσα και θα ηθελα να μαθω τι φυτα να παρω για να βαλω μεσα.Σιγουρα θα παρω κερατοφυλλα τουλαχιστον 1 αλλα ξερω οτι τα τρωνε.

Τιποτα φυτα που να πηγαινουνε με χρυσοψαρα και να μην τα τρωνε ? μιας και ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ τα φυτα ? και δεν ειναι ψευτικα για να μην χαλανε ?

Ευχαριστω , ο φωτισμος του ενυδρειου ειναι φως ημερας καλη λαμπα και θελω και προτασεις για ποσες ωρες να το εχω ανοιχτο με τα φυτα που προτεινατε και συμβουλες φυτεματος.

Αυτη την στιγμη εχω χαλικη αλλα πρεπει να αγορασω υποστρομα και να καθοδιγιθω τι να βαλω και πος να φυτεψω.Ευχαριστω

ΤΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΤΟΦΥΛΛΑ,Hemianthus callitrichoides ''Cuba'' ,Bacopa australis

Έγινε επεξεργασία - yiannis667

Καλησπερα !! Μετα απο 5 μηνες αποφασισα να βγαλω τα αξιας 200 ευρο ψευτικα φυτα απο το ενυδρειο γιατι δεν μου καθονταν στο ματι καλα πλεον .... :hysterical:

Εχω 120 λιτρα με χρυσοψαρα μεσα και θα ηθελα να μαθω τι φυτα να παρω για να βαλω μεσα.Σιγουρα θα παρω κερατοφυλλα τουλαχιστον 1 αλλα ξερω οτι τα τρωνε.

Τιποτα φυτα που να πηγαινουνε με χρυσοψαρα και να μην τα τρωνε ? μιας και ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ τα φυτα ? και δεν ειναι ψευτικα για να μην χαλανε ?

Ευχαριστω , ο φωτισμος του ενυδρειου ειναι φως ημερας καλη λαμπα και θελω και προτασεις για ποσες ωρες να το εχω ανοιχτο με τα φυτα που προτεινατε και συμβουλες φυτεματος.

Αυτη την στιγμη εχω χαλικη αλλα πρεπει να αγορασω υποστρομα και να καθοδιγιθω τι να βαλω και πος να φυτεψω.Ευχαριστω

ΤΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΤΟΦΥΛΛΑ,Hemianthus callitrichoides ''Cuba'' ,Bacopa australis

Μπορεις να βαλεις ανουμπια που ειναι αρκετα σκληρο φυτο :ooh2:

Υπόστρωμα δεν θα χρειαστείς,εγω θα σου πρότεινα να το γεμίσεις με ανούμπιες, πλατύφυλλα φυτά βραδείας ανάπτυξης τα οποία ειναι πικρά στην γευση και τα ψαράκια σου δεν θα τα τρώνε,έχει αρκετά είδη και θα μπορείς να βάλεις ποικιλία!Λίγο σίδηρο θα σου ζητήσουν μόνο και λίγο βασικο λίπασμα και τα 2 σε υγρή μορφη.

Φιλικά Νικος

post-6473-1259320385_thumb.jpg

κατι διαβασα για ανουμπια το οποιο θα μου δημιουργει προβλημα αλλα δεν θυμαμαι τι ...

τωρα πως φυτευονται αυτα ? σαν να βαζω κακτο σε χωμα ?

ανουμπιες εχω βρει πολλες πλατυφυλλα δεν εχω βρει κανενα

κατι διαβασα για ανουμπια το οποιο θα μου δημιουργει προβλημα αλλα δεν θυμαμαι τι ...

τωρα πως φυτευονται αυτα ? σαν να βαζω κακτο σε χωμα ?

ΑΝ φυτέψεις στο υπόστρωμα τις μισές ρίζες μέσα,τις μισές έξω,μπορείς να τις δέσεις με πετονιά ή κλωστή πάνω σε βράχους ξύλα!Προβλημα να σου δημιουργήσουν κάπου δε νομίζω..

Οι ανουμπιες δεν φυτευοντε ΜΟΝΟ δενοντε... ητε σε καποιο ξυλο ητε σε καποια πετρα... :hysterical:

μια τελευταια ερωτηση , okay τις ανουμπιες δεν θα τις φυτεψω αμα ομως θελω να βαλω φυτο που φυτευεται πρεπει να βαλω υποστρωμα σε ολα το ενυδρειο ? και να φυτεψω αυτα που φυτευονται και απο πανω αφυτευτες τις ανουμπιες ?

αποφασισα να βαλω κανα 2 ανουμπιες για αρχη,1 κερατοφυλλο να τρωνε τα χζρυσοψαρα και ενα φυτο το Hemianthus callitrichoides ''Cuba'' που δημιουργει πρασιναδα στον βυθο του ενυδρειου,μετα με βλεπω για echinodorus ? κατηγορια που ειναι επισης σκληρα φυτα

Οι ανουμπιες δεν φυτευοντε ΜΟΝΟ δενοντε... ητε σε καποιο ξυλο ητε σε καποια πετρα... :hysterical:

Στάθη θα διαφωνήσω μαζί σου,οι ανούμπιες φυτεύονται αλλα με προσοχή :ooh2:

Για το Cuba hemianthus callitrihoides απλά ξέχασε το,τα χρυσόψαρα εχουν την τάση να σκέβουν κάτω,ανήκει και στα δύσκολα φυτά,ειναι το ακριβώς αντίθετο της anubias,σε βαθμό δυσκολίας πάντα!!

Φιλικά Νίκος

Έγινε επεξεργασία - NickTheFish

1. Τι Βυθο εχει στο ενυδρειο σου (και οχι υποστωμα οπως αναφερετε ΛΑΘΟΣ)

2. Τις ανουμπιες που θελεις θα της δεσεις καπου για να εισαι 100% σιγουρος (οπως σου ανεφερα σε καποιο ξυλο η πετρα)

3. το Φυτο cuba εχει καποιες απετησεις οπως:

α. Πολυ καλο φωτησμο

β. ενα τυπικο βυθο (αμμο - χαλικι) αλλα κατω απο το βυθο θελει να εχεις και υποστρωμα.... (διαβασε τι ειναι το υποστρωμα)

γ. καλο θα ηταν να υπαρχει παροχη CO2

δ. λιπανση

εκτως απο ολα αυτα το πιο πιθανον ειναι οτι θα γινει γευμα για τα χρυσοψαρα σου. οποτε το ξεχνας.

καλο θα ηταν να μας δωσεις μια γενικη εικονα απο το ενυδρειο σου και Φωτος....για να δουμε με τι εχουμε να κανουμε...

κατ' αρχας εγω ειχα φυτεψει ανουμπιες και δεν ειχα προβλημα. βεβαια καλυτερο αποτελεσμα ειναι να δεθουν καπου ψηλα και αν εισαι τυχερος θα δεις και ανθη μολις σκασουν στην επιφανεια.

λιπασμα για μενα μην ριξεις καθολου. το ενυδρειο σου τρεχει αρκετο καιρο και μαλιστα χωρις φυτα, οποτε και εχει πολλα θρεπτικα συστατικα για τα φυτα που θα βαλεις. θα τα αφησεις 3-6 μηνες να προσαρμοστουν και αν δεν παρουν τα πανω τους τοτε βαζεις ταμπλετες ή υγρο, αναλογα.

τα χρυσοψαρα ειναι πολυ "βρωμικα" ψαρακια. ποσα εχεις μεσα? δεν εχεις προβληματα με αλγες? αλλαγες καθε ποτε κανεις? αν εχεις πολλα ψαρακια μεσα δεν θα χρειαστει CO2. αλλα με χρυσοψαρα δεν μπορεις να βαλεις και πολλα μεσα στα 120 λιτρα.

ολα αυτα σου τα γραφω δεδομενου οτι με ανουμπιες δεν θα γεμισει το ενυδρειο σου και το κερατοφυλλο θα το τρωνε. αν το κερατοφυλλο επιζησει θα καταναλωνει ολα τα θρεπτικα συστατικα των φυτων, οποτε και η ανουμπια θα τα βρει σκουρα.

τελος, δεν γνωριζω αν η ανουμπια ευνοηται απο τη θερμοκρασια του νερου σου.

Λοιπον πηρα 3 σακουλες MASTER SOIL ( χωμα ? ) και 3 σακουλες MASTER GRAVEL,μοιαζει με τραγανο χαλικι :thumbdown: μου ειπανε να βαλω το χωμα κατω απο το χαλικι.Αυτην την στιγμη το ενυδρειο ειναι ΓΥΜΝΟ.δεν εχει τιποτα μεσα μονο τα ψαρια.Αργοτερα αποφασισα να του βαλω anubies :thumbdown: και κανα κερατοφυλλο και βλεπουμε.Απλα θα το στολισω με μπολικα φυτα τα οποια δεν τρωγονται και μερικα τα οποια θα τα τρωνε τα ψαρακια.Βασικα με αυτο το χαλικι και χωμα που πηρα μου ειπανε στο μαγαζι οτι θα πρασινησει ολο το ενυδρειο :hysterical: 69 ευρο κανανε μονο αυτα :D με τοσα λεφτα για χωμα ουτε << ινδικη >> να φυτευα :ooh2::bowdown::thumbup:

αλγη ειχα στα φυλλα των φυτων ( ψευτικων ) εριχνα και ενα φαρμακο που και που αλλα αλγη γενικα αποτι εχω δει και σε pet shops ειναι σε καλες τιμες ...

εχω λιγο πολλα χρυσοψαρα μεσα , 6 μικρα κοινα και 1 shubukin :D

εριξα το χωμα ! ποπο καφε καφετιλα μεσα στο νερο δεν φαινεται τιποτα :hysterical: και το ξεπλυνα και 3 φορες πριν το ριξο ! περιμενω να καθαρισει το τοπιο για να ριξω το MASTER GRAVER . σαν τραγανο χαλικι ειναι αυτο ...

To υποστρωμα επλυνες???

Ωχ.....

Γιατι δεν εβγαλες ολο το νερο?

http://www.aquascape-boutique.fr/epages/23...oducts/SOCO-008

Έγινε επεξεργασία - Panos1990

μην φανταστεις οτι το επλυνα οπως επλενα παλια τα χαλικια που προοριζονταν για διακοσμητικο βυθο ( οχι για φυτεμα ). Νερο αφησα ελαχιστο μεσα στο ενυδρειο αντε να ειχε 10 λιτρα απο τα 120 . επρεπε να το γυρισω τουμπα για να αδειασει και ολο ,

να σε ρωτησω , λενε ειναι φυσιολογικο η θαμπαδα να μεινει για μεχρι 48 ωρες ειναι οκ ?

τοτε μπορω να βαλω MASTER GRAVEL ? γιατι τωρα δεν βλεπω τιποτα , γιατι εκανες οχ ?

Ειλικρινά φίλε μου... Δεν έκανες απλα μια πατάτα, αλλα ολόκληρη την παραγωγή πατατών για τα έτη 1999-2009....

α) το υπόστρωμα (χώμα που λες) δεν είναι για πλύσιμο. Με το που το έκανες αυτο έριξες τα μισά λεφτά σου στην αποχευτεση. Επισης μια, το πολυ δύο, σακούλες έφταναν...

β) όταν θες να βάλεις υπόστρωμα αφήνεις ελάχιστο νερό μέσα και το ρίχνεις. Το ανακατευεις όλο για να βραχεί λίγο. Μετά ρίχνεις το χαλίκι σου (το οποίο έχεις πλυνει) απο πάνω. Μετά γεμίζεις νερό....

"Ωχ" είπε επειδη τα μαμησες. Αυτό είναι λίπασμα, όχι χώμα. Πλεον έχεις ενα πολύ φιλικό περιβάλλον για τις αλγες. Επίσης ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να ανοιξεις το φως σου γιατι θα έχεις αλγη σε χρόνο μηδέν, αν δεν αποκτήσεις έτσι κι αλλιως. Για την ακρίβεια βάλε τίποτα πανω απο το ενυδρείο για να πέρνει ελάχιστο φως.

Πρέπει να δώσεις πληροφορίες.... Το έχεις γεμίσει το ενυδρείο; Στον πάτο έχει μόνο χώμα ή και το χαλίκι πάνω απο το χωμα; Τα ψάρια είναι μέσα;

Ακυρο, τώρα είδα το αλλο σου θέμα.

Έγινε επεξεργασία - tsoum

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...