Jump to content

Ψάρι βυθού Ασιας

tsoum

Recommended Posts

Γεία! Πρώτο μου ποστ/ θέμα εδώ μέσα :hysterical:

Λοιπόν ψάχνω για κάποιο ψαράκι που να προσθέσω στην Ασιατική (to be) σύνθεσή μου. Οι άλλοι συγκάτοικοι θα είναι cherry barbs (puntius titteya) ή harlequin hengeli και πιθανόν ένας μονομάχος. Επίσης έχω μια μεγάλη αποικία μέσα απο red cherry (πάνω απο 30-40 άτομα -και 3-4 θυληκά με αυγά αυτη τι στιγμή που σας γράφω-) και εδώ εντοπίζεται το κυρίως πρόβλημα. Πρέπει αυτό το ψάρι να είναι φιλικό τόσο προς τα ψάρια όσο και προς τις γαρίδες. Απ'οτι ξέρω τα botia θα τις κάνουν μεζέ... Κάποιο άλλο;

Το ενυδρείο μου είναι ~60 λιτρα αρκετά καλά φυτεμένο...

Υπ'οψη το ψάρι πρέπει να κατάγεται απο Ασία (αλλιώς θα έβαζα πλεκο, κόρυ ή οτοκυκλους), να χωράει στα λίτρα μου, και να είναι φιλικό προς τα υπόλοιπα είδη (γαρίδες/ ψάρια).

....Και να μην είναι δυσευρετο και πανάκριβο.

Αντε παλι.

If unsure use this motto: if it can fit it in its mouth then it could be dangerous. Any fish can also nip at a shrimp until it dies, then eat it.

http://www.planetinverts.com/safe_tankmates_for_shrimp.html

Δεν σημαινει οτι θα εξαφανιστει ο πληθυσμος των γαριδων αν ειναι πολλες, αλλα δεν σημαινει και οτι δεν θα εχεις απωλειες.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Αντε παλι.

If unsure use this motto: if it can fit it in its mouth then it could be dangerous. Any fish can also nip at a shrimp until it dies, then eat it.

Δεν σημαινει οτι θα εξαφανιστει ο πληθυσμος των γαριδων αν ειναι πολλες, αλλα δεν σημαινει και οτι δεν θα εχεις απωλειες.

:hysterical: Τότε ηταν συγκεκριμένα για τα botia.... Τώρα ψάχνω γενικά

Πρεπει να ειναι βυθού ή σε καλυπτει "πλεκοειδες".

Στη 2η περιπτωση υπαρχουν οι οτοκυκλοι...

Με παρακαλύπτει πλεκοειδές και οι οτοκυκλοι, αλλα δεν είναι Ασίας, που θέλω.... :ooh2:

Για τα gobby (π.χ. αυτό) τι έχετε ακούσει; Πρέπει να είναι δυσευρετά... ή όχι;

:hysterical: Τότε ηταν συγκεκριμένα για τα botia.... Τώρα ψάχνω γενικά

Με παρακαλύπτει πλεκοειδές και οι οτοκυκλοι, αλλα δεν είναι Ασίας, που θέλω.... :ooh2:

Για τα gobby (π.χ. αυτό) τι έχετε ακούσει; Πρέπει να είναι δυσευρετά... ή όχι;

Ο φίλος Raven είχε φτιάξει ένα πολυ όμορφο ενυδρειάκι αποκλειστικά για αυτά τα ψαράκια. Τα διατηρούσε όμως σε υφάλμυρο νερό που μάλλον είναι και πιο σωστό από το γλυκό νερο. Γενικά είναι ήσυχο ψαράκι και τηρεί όλες τις προϋποθέσεις που έβαλες στο πρώτο σου μύνημα. ΌΜΩΣ ! Από όσα γνωρίζω, μάλλον θα έχεις πρόβλημα με την διατροφή τους. Δεν δέχονται εύκολα ή καθόλου ξηρά τροφή. Κυρίως ζωντανή και κατεψυγμένη. Γενικά δηλαδή είναι ψαράκι για species tank.

Στην Θεσσαλονίκη έχω δει αρκετές φορες στο Quiko όχι όμως σε πολύ καλη κατάσταση

Το συγκεκριμένο είδος, απ'οτι είδα, είναι αποκλειστικά γλυκου.

Όταν λές πρόβλημα με την τροφή τι εννοείς; Ζωντανή τροφή είναι η artemia; Αν είναι αυτό τότε όντως, μάλλον κι αυτό ακυρο γαργαλώ-το. Πρωτων δεν μπορώ να έχω όλη την ώρα αλατονερα και 2ον δεν ξέρω και τι θα μένει γι'αυτόν απο τα barbs και τα rasboras που θα έχω.

Στο quiko μπορεί να μην ηταν σε καλή κατάσταση λόγω ταξιδιού και κατάσταση φύλαξης... Θα το σκεφτώ το θέμα πάντως

Αντε παλι.

Πολυ ενδιαφερον και χρησημο λινκ Σπυρο... μπραβο για το ψαχτηρη!!! :hysterical::ooh2:

Πολυ ενδιαφερον και χρησημο λινκ Σπυρο... μπραβο για το ψαχτηρη!!! :hysterical::ooh2:

Το εχω ξαναβαλει κι αλλες φορες, ειναι παλιο..

Γιαυτο και το " αντε παλι" στην αρχη :bowdown:

Το συγκεκριμένο είδος, απ'οτι είδα, είναι αποκλειστικά γλυκου.

Κάνεις λάθος φίλε :hysterical:

"Best kept in a peaceful brackish community tank, though tolerates full freshwater better than most Brachygobius species."

πηγή : theaquariumwiki.com

"Demersal; freshwater; brackish"

πηγή : fishbase.org

"Occurs in both brackish and freshwater coastal waters, often characterised by heavy vegetation and slow flow."

πηγή : seriouslyfish.com

"Although it has been found and can be kept in freshwater, this fish does better in a brackish water set-up"

πηγή : Fishprofiles.com

"They will eat only live food such as Brine shrimp, Daphnia, Cyclops and Mosquito larvae. Some have had success in getting the fish to eat frozen, however they seem not to recognize it as food unless it is moving."

"Brackish estuaries with plants as well as open areas of Southeast asia."

πηγή : Badmanstropicalfish.com

"This brackish water fish can be found in rivers and estuaries of Indonesia, Thailand and Vietnam."

πηγή : aqua-fish.net

Ωχ! Καλα..... Παει κι αυτή η επιλογή... :hysterical:

Παμε γι'αλλα......

• 1 month later...

Μπορείς να κοιτάξεις και το beaufortia leveretti.. αρκετά όμορφο ψαράκι και φιλήσυχο προς τα αλλα.. Δεν πειράζει και τα φυτά.. Ισως να σε πειράξει που φτάνει τα :rolleyes: 12-13 cm.. 18-23c GH15 PH7.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...