Jump to content

Recommended Posts

Καλημερα!.. (τι καλημερα δηλαδη...)

Πριν μιαμιση ωρα που ξυπνησα βρηκα ενα γκαπυ στον πατο του ενυδρειου μου (οχι νεκρο) λυγισμενο σαν μπουμερανγκ.. προς στιγμην νομιζα οτι ηταν πεθαμενο αλλα μολις εβαλα την αποχη να το πιασω αρχισε να αναπνεει με πολυ μεγαλη δυσκολια.. Το εβγαλα απευθειας και το εβαλα σε ενα μπολ μεχρι να ετοιμασω ενα 20λιτρο ενυδρειακη που εχω... μεχρι να το ετοιμασω το ψαρι ανεπνεε ολο και λιγοτερο μεχρι που μας αφησε..

Δεν μπορω να καταλαβω τι εγινε.. Το ενυδρειο "τρεχει" απο ιουνιο και δεν ειχα απωλειες μεχρι σημερα(καποια μωρα μονο ..1-2 το μηνα το πολυ.. τα οποια θεωρουσα φυσιολογικο λογο του οτι ηταν 1-3 ημερων και φαινονταν αδυναμα απ οταν γεννηθηκαν..).. τι να πω..

Το ενυδρειο ετρεχε απ το φλεβαρη αλλα τον μαϊο εντοπισα ich και το αδειασα ολο.. μετεφερα τα ψαρια αλλου και αλλαξα μεχρι και το υποστρωμα(το εστρωσα απ την αρχη).. απο τοτε δεν μου ξαναεμφανιστηκε(το ich).. το ψαρακι αυτο δεν ειχε περασει ποτε ξανα κατι αλλο... Ολα τα υπολοιπα ψαρια χαιρουν ακρας υγειας!!

Στο ενυδρειο μεσα εχω guppy, moly ballon, platy, xiphophorus, 3sae, 3 albino cory, 3 amano, 7 apple(μωρα), πολλους λαθρεπιβατες(snails).. Δεν γραφω αριθμο απ τα υπολοιπα γιατι ειναι και μωρα μεσα και δεν μπορω να τα μετρησω.. Ενυδρειο 120 λιτρα πολυ φυτεμενο..

μετρησεις ειχα κανει πριν 2 μερες με στικ

pH 7,4

KH 7

GH 7

NO3 10

NO2 0

Να συμπληρωσω οτι εχθες δοκιμασα να τους δωσω 1 κομματκι(ουτε ενα εκατοστο) φρεσκια καραβιδα(οταν την αγορασα περπαταγε.. μηπως φταει αυτο??(της αλλαξαν τα φωτα)

Υγ. Σορρυ αν σας κουραζω με το μεγαλο ποστ αλλα δεν θελω να χω αλλες απωλειες..

φωτο απ το ενυδρειο εδω

Κινήσεις πανικού με αλλαγές 100% και μεταφορά των ψαριών σε μπολ,κάθε άλλο απο καλό μπορούν να κάνουν στα ψάρια μας.Το ιχθυο είναι κάτι απλό και υπάχει πλήθος αποτελεσματικών θεραπειών στο εμπόριο.Τεστ αμμωνίας??Καλό θα είναι να μετράς αν δεν το κάνεις,τα sticks δεν ειναι και οτι πιο αξιοπιστο υπάρχει πάντως.Με τις ζωντανές τροφές τα πράγματα είναι περιεργα και θα πρεπει να είμαστε σίγουροι οτι βρίσκεται σε άψογη κατάσταση,επίσης η καραβίδα ανήκει στις υψηλα πρωτεινούχες τροφές και δεν είναι κατάλληλη για όλα τα ειδη ψαριών.

Κινήσεις πανικού με αλλαγές 100% Αν λες για την μεγαλη αλλαγη που ειχα κανει τον μαϊο,τοτε τα ψαρια μπηκαν σε στρωμενο ενυδρειο στο οποιο δεν ειχα βαλει ψαρια ακομα και ειχαν τις ιδιες τιμες(ph, gh, kh...κοκ)

και μεταφορά των ψαριών σε μπολ(Το μπολ στο οποιο εβαλα το ψαρι ειναι περιπου 10λιτρα και ηταν για 5 λεπτα μεχρι να φτιαξω το 20λιτρο(το νερο που προστεθηκε ηταν απ το ενυδρειο)αυτο το εκανα για να μην πανε τα υπολοιπα και το τσιμπανε και κολλησουν...,

κάθε άλλο απο καλό μπορούν να κάνουν στα ψάρια μας.Το ιχθυο είναι κάτι απλό και υπάχει πλήθος αποτελεσματικών θεραπειών στο εμπόριο.Τεστ αμμωνίας??Καλό θα είναι να μετράς αν δεν το κάνεις,τα sticks δεν ειναι και οτι πιο αξιοπιστο υπάρχει πάντως.Με τις ζωντανές τροφές τα πράγματα είναι περιεργα και θα πρεπει να είμαστε σίγουροι οτι βρίσκεται σε άψογη κατάστασηΘα προμηθευτω υγρα τεστ της τετρα την παρασκευη(τα εχω παραγγειλει),

επίσης η καραβίδα ανήκει στις υψηλα πρωτεινούχες τροφές και δεν είναι κατάλληλη για όλα τα ειδη ψαριών.Δηλαδη υπαρχει περιπτωσει να φταει και αυτο??(απ οτι ειδα περισσοτερο οι ξιφοφοροι εφαγαν το κομματακι και οχι τα guppy)

Είχε και φουσκομένη κοιλιά με ανασηκωμένα λέπια;

Είχε και φουσκομένη κοιλιά με ανασηκωμένα λέπια;

Επίσης, λυγισμένο προς τα μέσα ή προς τα έξω; Εννοώ, το κούτελο έφτανε την ουρά, ή το πιγούνι;

Φωτογραφία του ψαριού υπάρχει;

Δεν υπαρχει φωτο απ το ψαρι,... τα λεπια ηταν κανονικα.. μου φανηκε λιιιγο αδυνατο(μπορει να κανω και λαθος..)

Λιγο βοηθεια βρε παιδια.. Τι να κανω?? :hysterical:

Πόσο καιρό πρίν ήταν έτσι το ψάρι ; σαν μπούμερανγκ .

Τις περισσότερες φορές συμβαίνει απο έλλειψη κάποιων βιταμινών και ιχνοστοιχείων .

Mεχρι χθες το ψαρι δεν ειχε το παραμικρο!! Ακομα και το βραδυ που ψαχνω με ενα χαμηλο (σε φως) φακο για μωρα που τυχων εχουν γεννηθει ριχνω και μια ματια στα ψαρακια... δεν ειχε απολυτως τιποτα!! ουτε κολλημενα πτερυγια ουτε δυσκολια στην αναπνοη, ουτε καποιο σημαδι στο σωμα...

Έγινε επεξεργασία - nikoscorsa

Καθε ποτε κανεις αλλαγη νερου, τι ποσοστο και με ποιο τροπο?

Τι προσθετα ριχνεις στο νερο εκτος απο τροφη?

Κανω καθε βδομαδα ή δευτερη βδομαδα γυρω στο 50% αλλαγη.. το νερο το ετοιμαζω πρωτα(ριχνω αντιχλωριο της tetra- aquasafe και ρυθμιζω την θερμοκρασια να ειναι με αποκλιση το πολυ 2 βαθμους κελσιου)..Aφου το ριξω στο ενυδρειο ριχνω tetra easybalance και tetra plantamin... Δεν ριχνω κατι αλλο..

Σημερα το πρωι βρηκα αλλο ενα guppy νεκρο και ηταν σιγουρα μια χαρα την προηγουμενη μερα γιατι τα κοιταξα ΟΛΑ ενα ενα.. το μεσημερι βρηκα ενα μολυ μπαλουν που δεν ειχε πολυ ορεξη(δεν κυνηγουσε τα θυληκα και το πτερυγιο το πανω ηταν πεσμενο).. το εβαλα σε ενα 20 λιτρο που εχω για τετοιες περιπτωσεις με νερο απ το ενυδρειο του και μπολιασα και σφουγκαρια στο φλτρακι του.. αμεσως μετα εβαλα της τετρα το general tonic (πολυ μικρη ποσοτητα βεβαια και ανεβασα θερμοκρασια στους 28).. τωρα το βραδυ που ειδα το ψαρι ηταν σε πολυ καλη κατασταση!!

Παντως πιστευω οτι η βαλκεια εγινε απ την καραβιδα που εριξα(επαναλαμβανω πολυ μικρο κομματι, ουτε ενα εκατοστο!!)

Αυτα μεχρι τωρα .. Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.. :hysterical:

Έγινε επεξεργασία - nikoscorsa

Nα σου πω λιγο κατι αλλο..

Μην κανεις τοσο συχνες και τοσο μεγαλες αλλαγες.Βαζεις και το easybalance.Δεν εχει νοημα.

Κανε 30% καθε 10 οχι 50% καθε 7 μερες....

Nα σου πω λιγο κατι αλλο..

Μην κανεις τοσο συχνες και τοσο μεγαλες αλλαγες.Βαζεις και το easybalance.Δεν εχει νοημα.

Κανε 30% καθε 10 οχι 50% καθε 7 μερες....

Σορρυ.. εγω φταιω.. δεν το διατυπωσα σωστα..

κανω 50% εαν παει 2 βδομαδες ( με το ματι).. εαν ειναι μια βδομαδα κανω το πολυ 30%..

:hysterical:

Σορρυ.. εγω φταιω.. δεν το διατυπωσα σωστα..

κανω 50% εαν παει 2 βδομαδες ( με το ματι).. εαν ειναι μια βδομαδα κανω το πολυ 30%..

:ooh2::bowdown:

Εγω λεω καλυτερα 30% καθε εβδομαδα και χωρις easy balance :ooh2:

Γιατι μου προτεινεις χωρις easy balance?? :hysterical: (ειναι λαθος που το βαζω??)

Γιατι μου προτεινεις χωρις easy balance?? :hysterical: (ειναι λαθος που το βαζω??)

Δεν εχει νόημα με το τρόπο που χειρίζεσαι το ενυδρείο πετάς τα λεφτά σου .

Δεν εχει νόημα με το τρόπο που χειρίζεσαι το ενυδρείο πετάς τα λεφτά σου .

Οκ.. Σημερα εκανα αλλαγη 60% και δεν εβαλα easy balance... (μονο aquasafe.)

Οκ.. Σημερα εκανα αλλαγη 60% και δεν εβαλα easy balance... (μονο aquasafe.)

Γιατι τοσο μεγαλη αλλαγη?

Ειχες στο νερο κατι που επρεπε να φυγει?

Γιατι τοσο μεγαλη αλλαγη?

Ειχες στο νερο κατι που επρεπε να φυγει?

Οχι... Δεν ειχα ριξει κατι... :hysterical: ... Απλα επειδη δεν μπορω να κανω συχνες αλλαγες λογο δουλειας(μονο κυριακη ειμαι ολη μερα σπιτι), θεωρησα σωστο να κανω μια μεγαλη... εκανα βλακεια?? τι να κανω?? δεν θελω να χασω αλλο ψαρι.. Παντως μεχρι σημερα ουτε μια απωλεια... ελπιζω να συνεχισω ετσι..(επισης τα ψαρια φαινονται μια χαρα,..)

Οχι μην τρομαζεις.

Απλα καλο αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος να γινονται μικροτερες αλλαγες (20-30%) (και συχνοτερες αν χρειαζεται)

Οι μεγαλες αλλαγες (απο 50-80%) ειναι επικινδυνες αν δεν γινουν με "σωστο" νερο (σε θερμοκρασια pH, gH) γιατι θα αλλαξουν πολυ και ισως αποτομα (αν δεν τις κανεις πολυυυυ αργα) και τα ψαρια στρεσαρονται πολυ με τις αποτομες αλλαγες.

Επισης το ιδιο κακο μπορει να ειναι για την βιολογια.

Σε στρωμενα και ωριμα ενυδρεια αυτα δεν παιζουν τοσο ρολο αλλα σε ενα νεο ενυδρειο θελουν προσοχη λιγο αυτα.

Οχι μην τρομαζεις.

Απλα καλο αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος να γινονται μικροτερες αλλαγες (20-30%) (και συχνοτερες αν χρειαζεται)

Οι μεγαλες αλλαγες (απο 50-80%) ειναι επικινδυνες αν δεν γινουν με "σωστο" νερο (σε θερμοκρασια pH, gH) γιατι θα αλλαξουν πολυ και ισως αποτομα (αν δεν τις κανεις πολυυυυ αργα) και τα ψαρια στρεσαρονται πολυ με τις αποτομες αλλαγες.

Επισης το ιδιο κακο μπορει να ειναι για την βιολογια.

Σε στρωμενα και ωριμα ενυδρεια αυτα δεν παιζουν τοσο ρολο αλλα σε ενα νεο ενυδρειο θελουν προσοχη λιγο αυτα.

Τα πραγματα που κοιταω παντα οταν αλλαζω νερο ειναι θερμοκρασια και ph.. ph δεν ειχα ποτε προβλημα γενικα.. το gh που λες δεν το κοιταω ποτε στην αλλαγη λογω του οτι μετα απο αλλαγες που εχω κανει και το χω μετρησει απευθειας δεν εχει παρουσιαστει μεταβολη-αλλαγη.. με τις τιμες που "τρεχει" το ενυδρειο..

:ooh2:

Οκ σ ευχαριστω για την βοηθεια!! :bowdown::hysterical:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...