cpapakon 25 Νοεμβρίου 2009 #1 Share 25 Νοεμβρίου 2009 Μετά από συνεχείς γέννες έχω καμιά 50αρια μικρά διαφόρων ηλικιών. Τα ενήλικα ψαράκια μου είναι 2 αρσενικά και επτά θηλυκά. Για να αποφύγω την αιμομιξία σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να ανανεώσω τον πληθυσμό του ενυδρείου μου. Πιο συγκεκριμένα σκέφτομαι να ανταλλάξω τα 2 αρσενικά μου και να χαρίσω τα 2 μεγαλύτερα θηλυκά (οι βασικές μητέρες). Πιστεύω ότι ίσως να είναι ο ευκολότερος τρόπος. Ποια η γνώμη σας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 25 Νοεμβρίου 2009 #2 Share 25 Νοεμβρίου 2009 στο ενυδρειο σου δεν θα βαλεις κανενα απ τα μωρα αν ειναι ετσι τοτε καντο Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpapakon 25 Νοεμβρίου 2009 Author #3 Share 25 Νοεμβρίου 2009 Τα μωρά είναι στο ενυδρείο και δε σκοπεύω να τα βγάλω τουλάχιστον προς το παρόν. Απλά σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν να ανανεώσω τα αρσενικά ώστε οι νέες γενιές να έχουν διαφορετικό πατέρα και πιθανότατα μητέρα (οι δυο μεγάλες γέννησαν τα περισσότερα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 25 Νοεμβρίου 2009 #4 Share 25 Νοεμβρίου 2009 Καλή σκέψη, να το κάνεις, όσο πιο ξένο το αίμα των γονέων, τόσο πιο υγιή τα μικρά (αν θες ψάξε παραπάνω για ετέρωση, ετερογαμία ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 26 Νοεμβρίου 2009 #5 Share 26 Νοεμβρίου 2009 Τα μωρά είναι στο ενυδρείο και δε σκοπεύω να τα βγάλω τουλάχιστον προς το παρόν.Απλά σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν να ανανεώσω τα αρσενικά ώστε οι νέες γενιές να έχουν διαφορετικό πατέρα και πιθανότατα μητέρα (οι δυο μεγάλες γέννησαν τα περισσότερα). Μα τα μικρα δεν ειναι αδερφια, μεταξυ τους δεν θα ζευγαρωσουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpapakon 26 Νοεμβρίου 2009 Author #6 Share 26 Νοεμβρίου 2009 Έχεις δίκαιο μαζί θα ζευγαρώσουν. Θα τα δώσω και αυτά απλά σκέφτομαι να τα αφήσω να μεγαλώσουν λίγο. Πιθανόν να αφήσω τα θηλυκά και να δώσω τα αρσενικά ή το αντίστροφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 26 Νοεμβρίου 2009 #7 Share 26 Νοεμβρίου 2009 (edited) Έχεις δίκαιο μαζί θα ζευγαρώσουν. Θα τα δώσω και αυτά απλά σκέφτομαι να τα αφήσω να μεγαλώσουν λίγο. Πιθανόν να αφήσω τα θηλυκά και να δώσω τα αρσενικά ή το αντίστροφο. Να ξερεις επισης οτι οταν φτασουν σε ηλικια που μπορουν να ζευγαρωσουν θα το κανουν και οτι φυλανε σπερμα για 6 μηνες μεσα τους και μπορει να γεννησουν πολυ αργοτερα απο τη γονιμοποιηση. Έγινε επεξεργασία 26 Νοεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος