Aiolos 19 Νοεμβρίου 2009 #1 Share 19 Νοεμβρίου 2009 Γεια χαρά Κατά πόσο είναι σωστό (και αν ναι ή όχι για πιο λόγο) να τοποθετηθεί μια UV λάμπα πριν στο skimmer. Για να γίνει πιο κατανοητό…. Η λάμπα είναι 20watt και ο κατασκευαστής προτείνει 1000L/h. Στο εξωτερικό φίλτρο που σκέφτομαι να τη βάλω (EHEIM 2026 pro2) έχει ροή 950L/h όταν δεν έχει υλικά μέσα. …. Το εξωτερικό skimmer που έχω, τροφοδοτείται από μια αντλία EHEIM compact plus 2000L/h με λίγο μειωμένη τη ροή της για να «ταιριάζει» με αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής του skimmer (1200-1500L/h). Σκέφτομαι λοιπόν να συνδέσω την UV λάμπα στην αντλία τροφοδοσίας του skimmer και εν σειρά το skimmer… Υπέρ ή κατά υπάρχουν σε μια τέτοια σύνδεση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 19 Νοεμβρίου 2009 #2 Share 19 Νοεμβρίου 2009 H ροη που δινουν για καθε uv οι κατασκευαστες,ειναι η maximum.Απο εκει και κατω,οσο,πιο μικρη η ροη,τοσο καλυτερη δουλεια κανει σχετικα με τους παθογονους οργανισμους. Λαθος κανω ? Γιατι θες να βαλεις uv? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Νοεμβρίου 2009 Author #3 Share 19 Νοεμβρίου 2009 ...... αυτή είναι μία καλή ερώτηση Άκη που μοιάζει με το: " η κότα έκανε τ αυγό ή το αυγό την κότα" !!! Μέχρι τώρα έχω μια μικρή 8w που λογικά είναι μικρή για τα 260 λίτρα.... και σκέφτομαι να βάλω τη μεγαλύτερη (20w)... Όσο καιρό την έχω (4-5 μήνες) δεν είδα αρνητικές επιπτώσεις στα ζωντανά.. Πριν βάλω UV όλο και κάποια ασθένεια εμφανίζονταν... ενώ αυτούς τους 4-5 μήνες όλα πάνε καλά... Το ότι κάνει και κακό έχει ειπωθεί πολλές φορές στο forum.. αλλά κάνει και καλό.. οπότε!!! Γιατί όμως να μη βάλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 19 Νοεμβρίου 2009 #4 Share 19 Νοεμβρίου 2009 Αφου αυτο το διαστημα δεν ειχες καποιο προβλημα γιατι να βαλεις την μεγαλυτερη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Νοεμβρίου 2009 Author #5 Share 19 Νοεμβρίου 2009 Πλησιάζει ο χρόνος αλλαγής της λάμπας και στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει ανταλλακτικό... (κινέζικο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 19 Νοεμβρίου 2009 #6 Share 19 Νοεμβρίου 2009 Τοτε αφου αναγκαστικα θα παρεις αλλη μπορεις να παρεις την μεγαλυτερη και να την αφηνης αναμενη για 8 ωρες την ημερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Νοεμβρίου 2009 Author #7 Share 19 Νοεμβρίου 2009 Ναι έτσι έχω σκοπό να κάνω λόγω του ότι είναι πολύ πιο ισχυρή Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 19 Νοεμβρίου 2009 #8 Share 19 Νοεμβρίου 2009 Την προηγουμενη λαμπα ποση ωρα την αφηνες αναμμενη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Νοεμβρίου 2009 Author #9 Share 19 Νοεμβρίου 2009 Επί 24ώρου Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 19 Νοεμβρίου 2009 #10 Share 19 Νοεμβρίου 2009 H ροη που δινουν για καθε uv οι κατασκευαστες,ειναι η maximum.Απο εκει και κατω,οσο,πιο μικρη η ροη,τοσο καλυτερη δουλεια κανει σχετικα με τους παθογονους οργανισμους. Λαθος κανω ? Σωστό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Νοεμβρίου 2009 Author #11 Share 19 Νοεμβρίου 2009 Η δικιά μου απορία?... σωστά είναι να τοποθετηθεί πριν το simmer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 19 Νοεμβρίου 2009 #12 Share 19 Νοεμβρίου 2009 Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα απολύτως λόγο στο να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο skimmer, η να μην είναι σωστή σαν συνδεσμολογία. Απλά δεν είμαι σίγουρος στο πόσο χρειάζεται μια uv . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Νοεμβρίου 2009 Author #13 Share 19 Νοεμβρίου 2009 Καλά ναι... αυτό είναι ένα άλλο θέμα....και απ όσο διαβάζω εδώ και καιρό δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 19 Νοεμβρίου 2009 #14 Share 19 Νοεμβρίου 2009 Η δικιά μου απορία?... σωστά είναι να τοποθετηθεί πριν το simmer? Εγώ πάντως την έχω τοποθετήσει μετά το skimmer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Νοεμβρίου 2009 Author #15 Share 20 Νοεμβρίου 2009 Δεν γίνεται σ αυτό το skimmer που έχω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος