THODORIS 16 Νοεμβρίου 2009 #1 Share 16 Νοεμβρίου 2009 Καλημέρα σε όλους... Έχω ένα ζευγάρι kribensis σε ένα 60λιτρο ενυδρείο και τσακώνονται κάθε μέρα... τα έχω μαζί περίπου 4 μέρες και δεν έχουν σταματήσει καθόλου το "ξύλο"... Το θηλυκό προσπαθεί να εντυπωσιάσει τον αρσενικό αλλά όταν τον πλησιάζει την κυνηγάει και την διώχνει… Τι μπορεί να φταίει? Και τι μπορώ να κάνω? Μέσα στο ενυδρείο εχω και 4 cory... (Να πω ακομα οτι το αρσενικο είναι περιπου στα 6cm (λίγο μικρο ακομα)... και το θηλυκό στα 5cm) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 16 Νοεμβρίου 2009 #2 Share 16 Νοεμβρίου 2009 Μάλλον είναι θέμα χρόνου να τα βρούνε αλλά αυτό δεν είναι το βασικό σου πρόβλημα. Όταν γίνουν ζευγάρι θα έχεις πρόβλημα με τα corys. 60 λίτρα είναι πολύ λίγος βυθός και για τα 2 είδη, αποφάσισε ποιο από τα 2 είδη θες και δώσε το άλλο γιατί πολύ πιθανό να έχεις απώλεια των corys ή στην καλύτερη περίπτωση φοβερό στρεσάρισμα τους γιατί τα κριμπς δεν θα τα αφήσουν ήσυχα με το που θα φτιάξουν φωλιά και ακόμα χειρότερα όταν βγουν τα μικρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THODORIS 16 Νοεμβρίου 2009 Author #3 Share 16 Νοεμβρίου 2009 Μάλλον είναι θέμα χρόνου να τα βρούνε αλλά αυτό δεν είναι το βασικό σου πρόβλημα. Όταν γίνουν ζευγάρι θα έχεις πρόβλημα με τα corys. 60 λίτρα είναι πολύ λίγος βυθός και για τα 2 είδη, αποφάσισε ποιο από τα 2 είδη θες και δώσε το άλλο γιατί πολύ πιθανό να έχεις απώλεια των corys ή στην καλύτερη περίπτωση φοβερό στρεσάρισμα τους γιατί τα κριμπς δεν θα τα αφήσουν ήσυχα με το που θα φτιάξουν φωλιά και ακόμα χειρότερα όταν βγουν τα μικρά. Σημερα θα τα εβγαζα τα cory θα τα αφηνα μονα τα kribs... απλά πέφτει πολύ ξύλο και φοβάμαι πολύ για την θηλυκία μην πάθει τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 16 Νοεμβρίου 2009 #4 Share 16 Νοεμβρίου 2009 είναι σίγουρα θηλυκό; μήπως έχεις 2 αρσενικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
THODORIS 16 Νοεμβρίου 2009 Author #5 Share 16 Νοεμβρίου 2009 είναι σίγουρα θηλυκό; μήπως έχεις 2 αρσενικά; σίγουρα ειναι θηλυκό... 100% απλα οταν του δείχνει την κοιλια της αυτός την διώχνει και την κυνηγάει... για λιγο και φευγει... μολις ξανα βρεθουνε κοντα παλι τα ιδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 16 Νοεμβρίου 2009 #6 Share 16 Νοεμβρίου 2009 εφ' όσον είναι τσεκαρισμένο, απλά περιμένεις και αφήνεις την φύση να κάνει το έργο της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THODORIS 16 Νοεμβρίου 2009 Author #7 Share 16 Νοεμβρίου 2009 ξέρεις μήπως φταίει το οτι ο αρσενικός είναι μικρός ακόμα και δεν εχει ορημάσει??? (είναι το πολύ 6cm) Link to comment Share on other sites More sharing options...
THODORIS 17 Νοεμβρίου 2009 Author #8 Share 17 Νοεμβρίου 2009 καποιος να μπορει να βοηθήσει??? μηπως στρεσαριστεί πολυ η θηλυκιά και εχω κανενα προβλημα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THODORIS 17 Νοεμβρίου 2009 Author #9 Share 17 Νοεμβρίου 2009 και κάτι ακόμα.. η θηλυκιά μου είναι έγκυος αλλα απο αλλο αρσενικο... μήπως φταίει αυτο??? τι να κανω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 17 Νοεμβρίου 2009 #10 Share 17 Νοεμβρίου 2009 και κάτι ακόμα.. η θηλυκιά μου είναι έγκυος αλλα απο αλλο αρσενικο... μήπως φταίει αυτο??? τι να κανω??? Εαν ειναι ηδη εγκυος απο αλλο αρσενικο τι περιμενεις να κανει ο συγκεκριμενος αρσενικος,να την ξεγεννησει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
THODORIS 17 Νοεμβρίου 2009 Author #11 Share 17 Νοεμβρίου 2009 Εαν ειναι ηδη εγκυος απο αλλο αρσενικο τι περιμενεις να κανει ο συγκεκριμενος αρσενικος,να την ξεγεννησει; ...έτσι νόμιζα... οπότε δεν τα γλιτώνω με τίποτα? ή δεν θα τα ενοχλήσει???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 17 Νοεμβρίου 2009 #12 Share 17 Νοεμβρίου 2009 και κάτι ακόμα.. η θηλυκιά μου είναι έγκυος αλλα απο αλλο αρσενικο... μήπως φταίει αυτο??? τι να κανω??? Δεν είναι δυνατό αυτό. Τα αβγά γονιμοποιούνται όταν τα εναποθέτει η θηλυκιά στη φωλιά από τον αρσενικό και όχι πριν. Δεν είναι θηλαστικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THODORIS 17 Νοεμβρίου 2009 Author #13 Share 17 Νοεμβρίου 2009 Δεν είναι δυνατό αυτό. Τα αβγά γονιμοποιούνται όταν τα εναποθέτει η θηλυκιά στη φωλιά από τον αρσενικό και όχι πριν. Δεν είναι θηλαστικά. thanks φίλε μου... οπότε να περιμένω οτι όπου νά΄ναι θα τα βρούνε και θα εχω μικρα??? και να μην ανυσηχώ για τους τσακωμούς???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 17 Νοεμβρίου 2009 #14 Share 17 Νοεμβρίου 2009 thanks φίλε μου... οπότε να περιμένω οτι όπου νά΄ναι θα τα βρούνε και θα εχω μικρα??? και να μην ανυσηχώ για τους τσακωμούς???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THODORIS 19 Νοεμβρίου 2009 Author #15 Share 19 Νοεμβρίου 2009 εγώ είμαι παλι... δεν ξερω πόσο ειναι το σε λιγο καιρο... παντος ακόμα το ίδιο γίνεται.....!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σ.Τ.Ε.Φ.Α.Ν.Ο.Σ 19 Νοεμβρίου 2009 #16 Share 19 Νοεμβρίου 2009 Ο χρονος ειναι ο καλυτερος γιατρος κανε υπομονη φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
THODORIS 20 Νοεμβρίου 2009 Author #17 Share 20 Νοεμβρίου 2009 επέστρεψα και πάλι... σημερα ειναι 1 εβδομαδα και ακομα τα ιδια... αν ως το μεσημέρι δεν υπάρχει καποια εξέληξη να αλλαξω το θηλυκό??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THODORIS 23 Νοεμβρίου 2009 Author #18 Share 23 Νοεμβρίου 2009 τελικά πήγα και αγορασα ενα ακομα θυληκό και ομως....!!! παλι το ιδιο... αυτην την φορα το αρσενικο κυνηγαει και τα δύο τα θυληκα... τα να κανω????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος