fracture24 14 Νοεμβρίου 2009 #1 Share 14 Νοεμβρίου 2009 εδω και 3 ημερες παρακολουθω αλλοιωση των χρωματων σε καποια ψαρια του ενυδρειου μου...κυριως τα τετρα και ο κλοουν εχουν γινει σχεδον διαφανοι...τι φταει?εχω κανει κατι λαθος χωρις να το ξερω?σας παρακαλω,οσοι γνωριζετε κατι παραπανω,δωστε μου τα φωτα σας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 14 Νοεμβρίου 2009 #2 Share 14 Νοεμβρίου 2009 Καλό δεν μου ακούγεται....Γαι να καταλάβουμε πάντως τι γίνεται συμπλήρωσε την ακόλουθη φόρμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739 και σήκωσε και φώτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 15 Νοεμβρίου 2009 #3 Share 15 Νοεμβρίου 2009 Και μαλιστα συμπληρωσε τη φορμα ανοιγωνατς νεο θεμα στις Ασθένειες, θεραπείες και φάρμακα γλυκού νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 15 Νοεμβρίου 2009 #4 Share 15 Νοεμβρίου 2009 (edited) Μαλλον δεν νιωθουν καλα και χανουν το χρωμα τους!Στην αρχη που εστρωσα το ενυδρειο μου εβαλα ενα μικρο αριθμο ψαριων ενα κοπαδακι των 6 αρλεκινων,μετα απο ενα μηνα επειδη μαλλον ενιωθαν μορφα στο ενυδρειο μου πηραν τελεια χρωματα και πολυ εντονα!Πριν απο μια εβδομαδα που πηρα αλλους 8 και σε σχεση με αυτους που ηταν απο παλια στο ενυδρειο οι καινουριοι φαινονται αποχρωματισμενη και ειναι σχεδον διαφανοι!!Σε λιγο καιρο θα φτιαξουν και αυτοι τα χρωματα τους!Περιπου ετσι ειναι οι πρωτοι που μπηκαν στο ενυδρειο και ετσι ειναι οι δευτεροι κατοικοι! Αυτο εννοεις? Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2009 - @@nikos@@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 15 Νοεμβρίου 2009 #5 Share 15 Νοεμβρίου 2009 (edited) ...Αυτο εννοεις? Οχι, αλλο λεει.Ειχαν χρωματα και τα εχασαν και οχι δεν τα βρηκαν ακομα. ΥΓ τα δευτερα ψαρια αν ειναι δικα σου να ξερεις οτι δεν ειναι αποχρωματισμενα Trigonostigma heteromorpha. Ειναι φυσιολογικα Trigonostigma hengeli Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 15 Νοεμβρίου 2009 #6 Share 15 Νοεμβρίου 2009 (edited) Σπύρο νομίζω πως τα Rasbora του Νίκου είναι Espei Όσο για τον αποχρωματισμό, μπορεί να έχεις και πολύ σκληρό νερό για τα ψαράκια σου και γι'αυτό να φταίει. Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2009 - tsoum Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 15 Νοεμβρίου 2009 #7 Share 15 Νοεμβρίου 2009 (edited) eteromorpha hengeli εχει πιο ψιλη μαυρη ριγα και μια πορτοκαλι ριγα ενω εναι αρκετα διαφανα (λεγονται και Glowlight Rasbora) Espei εχει κι αυτο πιο ψιλη μαυρο ριγα αλλα δεν ειναι τοσο διαφανο Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 15 Νοεμβρίου 2009 #8 Share 15 Νοεμβρίου 2009 Δηλαδη ειναι αλλο ειδος το πρωτο και αλλο το δευτερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 15 Νοεμβρίου 2009 #9 Share 15 Νοεμβρίου 2009 (edited) Δηλαδη ειναι αλλο ειδος το πρωτο και αλλο το δευτερο? Αυτό σίγουρο. Εγώ συνεχίζω να νομίζω οτι είναι espei. Δες την φωτογραφια: Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2009 - tsoum Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 15 Νοεμβρίου 2009 #10 Share 15 Νοεμβρίου 2009 Ενταξει δεν εχει σημασια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 15 Νοεμβρίου 2009 #11 Share 15 Νοεμβρίου 2009 (edited) Αυτό σίγουρο. Εγώ συνεχίζω να νομίζω οτι είναι espei. Δες την φωτογραφια: Συμφωνοι, η φωτο που δειχνεις εχει ψαρια που ειναι ιδια με τα ψαρια στην φωτο του Νικου.Η φωτογραφια δειχνει ψαρια που τα ονομαμαζει espei αλλα ο τιτλος μπορει να μην ειναι σωστος Μια φωτο απο το Photobucket ειναι που μπορει να σηκωσει ο οποιοσδηποτε. Αν καταλαβες τι εννοω. Κανε διασταυρωση πληροφοριων για πιο σιγουρη αναγνωριση ειδων και απο αξιoπιστες σελιδες. πχ http://www.fishbase.org/search.php?lang=Greek http://www.theaquariumwiki.com/Main_Page http://www.fishprofiles.com/ http://www.planetcatfish.com/core/search.php Δηλαδη ειναι αλλο ειδος το πρωτο και αλλο το δευτερο? Και αλλο το τριτο ειδος (hengeli) που δεν εμφανισε τη φωτο για καποιο λογο. Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 15 Νοεμβρίου 2009 #12 Share 15 Νοεμβρίου 2009 Ενταξει δεν εχει σημασια!! Δεν εχει τοση σημασια αφου τις ιδιες απαιτησεις εχουν τα ψαρια, αλλα ετσι διαιωνιζεται το "προβλημα" να κανουμε λαθος αναγνωριση του ειδους. Θα μπει εδω μετα ενας αναγνωστης θα διαβασει για espei, θα δει τη φωτο και θα συνεχιστει το "χαλασμενο τηλεφωνο". Καπως ετσι θα εγινε και με αυτον που σηκωσε τη φωτο στο photobucket και εγραψε τιτλο Espei και το μετεφερε ο tsoum θεωρωντας το δεδομενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 15 Νοεμβρίου 2009 #13 Share 15 Νοεμβρίου 2009 Καλο ειναι να γινει μια αποκοπη ισως απο το 4ο ποστ και μετα αφου ειναι βγηκαμε εκτος θεματος Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 15 Νοεμβρίου 2009 #14 Share 15 Νοεμβρίου 2009 Όντως. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ TOY PHOTOBUCKET ΠΟΥ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕ!! Αλήθεια Νίκο απο πιο κατάστημα πήρες τα ψάρια; Γιατί σκοπευω να βάλω Αρλεκίνους αλλα αμα μπορώ να βρω hengel's θα βάλω απο αυτα. Και για να σας προλάβω τα γκάπυ θα έχουν βγεί πριν μπουν οι Αρλεκίνοι, ή τα rasboras τελοσπάντων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος