τζιμακος 12 Νοεμβρίου 2009 #1 Share 12 Νοεμβρίου 2009 γεια σας και παλι.Η ερωτηση μου ειναι η εξης.Μιας και θα ξεκινησω να φυτεβω το ενυδρειο με ευκολα φυτα ανουμπιες και κερατοφυλλο και οτι αλλο ευκολο για αρχη,τι"ακριβος" λαμπα θα πρεπει να ψαξω να παρω για τα φυτα στο 100 αρι ενυδρειο γιατι με τις λαμπες εχω χασει τη μπαλα λιγακι....μια μπλε ακτινικη που αγορασα μπορει να παιξει καποιο ρολο με τα φυτα?θετικο η αρνητικο εννοω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 12 Νοεμβρίου 2009 #2 Share 12 Νοεμβρίου 2009 γεια σας και παλι.Η ερωτηση μου ειναι η εξης.Μιας και θα ξεκινησω να φυτεβω το ενυδρειο με ευκολα φυτα ανουμπιες και κερατοφυλλο και οτι αλλο ευκολο για αρχη,τι"ακριβος" λαμπα θα πρεπει να ψαξω να παρω για τα φυτα στο 100 αρι ενυδρειο γιατι με τις λαμπες εχω χασει τη μπαλα λιγακι....μια μπλε ακτινικη που αγορασα μπορει να παιξει καποιο ρολο με τα φυτα?θετικο η αρνητικο εννοω.. Αμα είχες απο τα άλλα τα "φυτα" δηλαδη τα κοράλλια θα εκανε...η μπλε ακτινικη δυστυχως δεν θα βοηθησει και ιδιαιτερα την αναπτυξη τους και ας εχεις ευολα φυτα...απο λάμπες υπάρχουν επιλογές απο ολες τις μάρκες...νομιζω αυτη της sera θα σε καλύψει(δε θυμαμαι το ονομα της)...θα σου απαντήσουν και οι "ζουγκλάδες"για καλύτερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
τζιμακος 12 Νοεμβρίου 2009 Author #3 Share 12 Νοεμβρίου 2009 οκ περιμενω παιδια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 12 Νοεμβρίου 2009 #4 Share 12 Νοεμβρίου 2009 διαβασα ότι η ακτινικές σε γλυκό νερο δημιουργούν προβλήματα (αλγες) και δεν νομίζω πως τα φυτά καλύπτωντα ιμε εκείνο το φάσμα για να φωτοσυνθέσουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 12 Νοεμβρίου 2009 #5 Share 12 Νοεμβρίου 2009 Καλημέρα φίλε, η λάμπα της Sera για φυτά είναι η Sera Plant Color στα 4900k, ροζ, έχω ακριβώς την ίδια σε 120λιτ. Αλλά κια μια Philips Grolux ή Osram Fluora να έβαζες θα σε κάλυπτε, είναι και φθηνότερες από αυτή της Sera (15€ την είχα πάρει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
τζιμακος 12 Νοεμβρίου 2009 Author #6 Share 12 Νοεμβρίου 2009 ευχαριστω παιδια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwstas_original 12 Νοεμβρίου 2009 #7 Share 12 Νοεμβρίου 2009 μια Philips Grolux . βγαζει και η philips grolux? εγω νομιζα μονο η sylvania. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 12 Νοεμβρίου 2009 #8 Share 12 Νοεμβρίου 2009 βγαζει και η philips grolux? εγω νομιζα μονο η sylvania. ? Παιδιά συγνώμη, έκανα λάθος sylvania grolux εννοούσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 13 Νοεμβρίου 2009 #9 Share 13 Νοεμβρίου 2009 Μπορεις να παρεις απο μαγαζια με ηλεκτρολογικο υλικο: Phillips aquarelle Osram Fluora Sylvania grolux Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος