mihak 11 Νοεμβρίου 2009 #1 Share 11 Νοεμβρίου 2009 Καλησπερα σας, ξερει καποιος μηπως αυτο το προίον ; Θα επηρεασει το συστημα σε περιπτωση κολλησης βραχου; Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 11 Νοεμβρίου 2009 #2 Share 11 Νοεμβρίου 2009 Δεν την έχω χρησιμοποιήσει αλλά στο site της Jbl λέει οτι δεν είναι τοξική. Ρίξε μια ματιά εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihak 11 Νοεμβρίου 2009 Author #3 Share 11 Νοεμβρίου 2009 (edited) Ναι το εχω διαβασει απλα με προβληματιζει που λεει : * Special silicon black, with good adhesive strength. For constructing and repairing aquariums. * Fast hardening. * Odourless, neutral, nontoxic when hard. * TÜV type approval. Έγινε επεξεργασία 11 Νοεμβρίου 2009 - mihak Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 11 Νοεμβρίου 2009 #4 Share 11 Νοεμβρίου 2009 Ναι το εχω διαβασει απλα με προβληματιζει που λεει : * Special silicon black, with good adhesive strength. For constructing and repairing aquariums. * Fast hardening. * Odourless, neutral, nontoxic when hard. * TÜV type approval. τι σε προβληματιζει?αφου σου λεει nontoxic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihak 11 Νοεμβρίου 2009 Author #5 Share 11 Νοεμβρίου 2009 μεχρι να γινει hard ομως θελει 24 ωρες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 11 Νοεμβρίου 2009 #6 Share 11 Νοεμβρίου 2009 (edited) Θες να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το τι σκέφτεσαι να κάνεις; Αν κατάλαβα καλά θες να κολλήσεις βράχο σε ήδη στημένο ενυδρείο; Έγινε επεξεργασία 11 Νοεμβρίου 2009 - karydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 11 Νοεμβρίου 2009 #7 Share 11 Νοεμβρίου 2009 μεχρι να γινει hard ομως θελει 24 ωρες.. Σωστο και αυτο.Καλυτερα τοτε για ασφαλεια παρε μια κολλα για κοραλλια.Αυτες που γινονται πηλος.... (δεν θυμαμε εταιρια και ονομασια ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 11 Νοεμβρίου 2009 #8 Share 11 Νοεμβρίου 2009 την εχω δουλεψει αρκετές φορες σε κολλήσεις τζαμιών και ειναι απο τις καλύτερες,σε βράχο δεν έτυχε..απο κόλλα για κοράλλια εχει μια η tunze αλλα εγω δεν ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημένος..οποτε θελει κολλάει....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihak 11 Νοεμβρίου 2009 Author #9 Share 11 Νοεμβρίου 2009 Βασικα θελω να κολλησω ενα βραχακι με ενα σαρκοφυτο στον βραχο μου, απλα πεταχτηκα σε ενα pet shop και ηταν η μονη του βρηκα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 11 Νοεμβρίου 2009 #10 Share 11 Νοεμβρίου 2009 την εχω δουλεψει αρκετές φορες σε κολλήσεις τζαμιών και ειναι απο τις καλύτερες,σε βράχο δεν έτυχε..απο κόλλα για κοράλλια εχει μια η tunze αλλα εγω δεν ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημένος..οποτε θελει κολλάει....... εχει κολλησει το μυαλο μου και δεν μπορω να θυμηθω μια αλλη πιο καλη!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihak 11 Νοεμβρίου 2009 Author #11 Share 11 Νοεμβρίου 2009 οποτε καλυτερα να μην το ρισκαρω ετσι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 11 Νοεμβρίου 2009 #12 Share 11 Νοεμβρίου 2009 Βασικα θελω να κολλησω ενα βραχακι με ενα σαρκοφυτο στον βραχο μου, απλα πεταχτηκα σε ενα pet shop και ηταν η μονη του βρηκα... Δε χρειάζεσαι σιλικονη για αυτη τη δουλεια,αφου το κοραλλι ειναι και μαλακό,μια κολλά για κοράλλια και εισαι κομπλε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 11 Νοεμβρίου 2009 #13 Share 11 Νοεμβρίου 2009 εχει κολλησει το μυαλο μου και δεν μπορω να θυμηθω μια αλλη πιο καλη!!!! den braven??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihak 12 Νοεμβρίου 2009 Author #14 Share 12 Νοεμβρίου 2009 Βασικα το κοραλλι εχει δικο του βραχακι, αυτο το βραχακι θελω να κολλησω στο βραχο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salvator_v 12 Νοεμβρίου 2009 #15 Share 12 Νοεμβρίου 2009 (edited) Καλημέρα, Καμμία σιλικόνη δεν κάνει για κολλήσεις μέσα σε νερό! Όλες οι σιλικόνες πρέπει να χρησιμοποιούνται σε στεγνό να παραμένουν 24 τουλάχιστον ώρες να ξερθούν και μετά να έρχονται σε επαφή με νερό. Το νερό δεν τους επιτρέπει να σκληρήνουν. Όλες οι σιλικόνες απελευθερώνουν τοξικά στοιχεία μέχρι να ξεραθούν. Για το βράχο μόνο κόλλες (εποξικές ριτίνες ) δύο στοιχείων για κοράλια που κολλάνε και μέσα στο νερό. Π.χ. Tunze coral Fix, Aquamedic Reef Constract κλπ Οι εποξικές ριτίνες 2 στοιχεών πρέπει τα 2 στοιχεία να είναι ίση ποσότητα και να δουλευτούν πολύ καλά σαν πλαστελίνη πριν μπουν στο σημείο που θέλουμε να κολλήσει. Έγινε επεξεργασία 12 Νοεμβρίου 2009 - Salvator_v Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 12 Νοεμβρίου 2009 #16 Share 12 Νοεμβρίου 2009 Καλημέρα, Καμμία σιλικόνη δεν κάνει για κολλήσεις μέσα σε νερό! Όλες οι σιλικόνες πρέπει να χρησιμοποιούνται σε στεγνό να παραμένουν 24 τουλάχιστον ώρες να ξερθούν και μετά να έρχονται σε επαφή με νερό. Το νερό δεν τους επιτρέπει να σκληρήνουν. Όλες οι σιλικόνες απελευθερώνουν τοξικά στοιχεία μέχρι να ξεραθούν. Για το βράχο μόνο κόλλες (εποξικές ριτίνες ) δύο στοιχείων για κοράλια που κολλάνε και μέσα στο νερό. Π.χ. Tunze coral Fix, Aquamedic Reef Constract κλπ Οι εποξικές ριτίνες 2 στοιχεών πρέπει τα 2 στοιχεία να είναι ίση ποσότητα και να δουλευτούν πολύ καλά σαν πλαστελίνη πριν μπουν στο σημείο που θέλουμε να κολλήσει. Ολη η ουσία με πέντε λόγια. Μην τα ξεχνάτε ποτέ αυτά αν δεν θέλετε να χάσετε τα κοράλλια σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος