@@nikos@@ 10 Νοεμβρίου 2009 #1 Share 10 Νοεμβρίου 2009 Το ενυδρειο μου ειναι 80 λιτρα και εχω μαλακο νερο με ph:6.4.Aπο ψαρια εχω 12 αρλεκινους μικρους προς το παρον και 4 σαλιγκαρακια bumble bee,τι αλλα ψαρια να βαλω? Το υποστρωμα μου ειναι ολο καλημενο απο γασιδακι και διαφορα φυτα,μπορω να βαλω corydoras?Eιναι κοπαδοψαρο? Μπορω να βαλω SΑΕ και μολις μεγαλωσουν να τα δωσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 10 Νοεμβρίου 2009 #2 Share 10 Νοεμβρίου 2009 Εννοεις οτι .... ο βυθος σου .....ειναι καλυμενος με γρασιδακι. Τα κορυ ειναι κοπαδοψαρα και χρειαζονται ψιλη αμμο για βυθο.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 11 Νοεμβρίου 2009 Author #3 Share 11 Νοεμβρίου 2009 (edited) Οποτε ακυρο για τα κορυ...Τι αλλο μπορω να βαλω? Έγινε επεξεργασία 11 Νοεμβρίου 2009 - @@nikos@@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 11 Νοεμβρίου 2009 Author #4 Share 11 Νοεμβρίου 2009 Για να βοηθησω λιγο γιατι ετσι στο ακυρο δεν μπορει κανεις να μου προτεινει ψαρια!Τα παρακατω μου αρεσουν,ποια απο αυτα μπορω να τα βαλω με αρλεκινους στα λιτρα μου? Paracheirodon innesi,Paracheirodon herbertaxelrodi,Crossocheilus siamensis SAE,Εpalzeorynchus frenatus,Corydoras aeneus,Mikrogeophagus ramirezi,Gyrinocheilus aymonieri και Botia sidthimunki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 11 Νοεμβρίου 2009 #5 Share 11 Νοεμβρίου 2009 Για να βοηθησω λιγο γιατι ετσι στο ακυρο δεν μπορει κανεις να μου προτεινει ψαρια!Τα παρακατω μου αρεσουν,ποια απο αυτα μπορω να τα βαλω με αρλεκινους στα λιτρα μου? Paracheirodon innesi,Paracheirodon herbertaxelrodi,Crossocheilus siamensis SAE,Εpalzeorynchus frenatus,Corydoras aeneus,Mikrogeophagus ramirezi,Gyrinocheilus aymonieri και Botia sidthimunki... Θα ελεγα ενα ζευγαρι rams μονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 12 Νοεμβρίου 2009 #6 Share 12 Νοεμβρίου 2009 4 Botia απο αυτα θα ηταν σουπερ αλλα δεν τα βλεπω καλα τα σαλιγγαρια σου, Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 12 Νοεμβρίου 2009 #7 Share 12 Νοεμβρίου 2009 Τα 80 λιτρα για ενα ζευγαρι ραμιρεζους ειναι καλα ... αλλα απαιτουν μαλακο και οξινο νερο ... ειναι ευαισθητα στα χημικα και την κακη ποιοτητα νερου.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 12 Νοεμβρίου 2009 #8 Share 12 Νοεμβρίου 2009 Τα 80 λιτρα για ενα ζευγαρι ραμιρεζους ειναι καλα ... αλλα απαιτουν μαλακο και οξινο νερο ... ειναι ευαισθητα στα χημικα και την κακη ποιοτητα νερου.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 12 Νοεμβρίου 2009 Author #9 Share 12 Νοεμβρίου 2009 Θα ελεγα ενα ζευγαρι rams μονο Σουπερρρρ!Ειναι απο τα αγαπημενα μου ψαρια,αλλα πως ξεχωριζω αρσενικα με θηλυκα? 4 Botia απο αυτα θα ηταν σουπερ αλλα δεν τα βλεπω καλα τα σαλιγγαρια σου, Απαπα τα σαλιγκαρια κανανε τελεια δουλεια στο ενυδρειο μιλαμε δεν αφησαν ιχνος αλγης ακομα και την τριχοειδη τρωνε τα ατιμα! Τα 80 λιτρα για ενα ζευγαρι ραμιρεζους ειναι καλα ... αλλα απαιτουν μαλακο και οξινο νερο ... ειναι ευαισθητα στα χημικα και την κακη ποιοτητα νερου.- Η ιδικοτητα μου,εχω τυρφη στο φιλτρο και εχω πολυ οξινο νερο 5-6,4 το μεγαλυτερο στις αλλαγες νερου.Και πριν που δεν ειχα τυρφη παλι το νερο μου ηταν >7.___________________________________________ Κατι αλλο και εκτος απο αυτα που εγραψα παραπανω για τα λιτρα μου? Οτιδιποτε αλλο δεκτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 12 Νοεμβρίου 2009 #10 Share 12 Νοεμβρίου 2009 (edited) Σουπερρρρ!Ειναι απο τα αγαπημενα μου ψαρια,αλλα πως ξεχωριζω αρσενικα με θηλυκα? Χρησιμοποιοησε και λιγο την μηχανη αναζητησης (πανω δεξια λεει Forum> ανοιγει καρτελα > Αναζητηση).Εχουν γραφτει πολλα για τα ραμιρεζι. Αν δε σου απαντησει κανεις θα γκρινιαζεις παλι Έγινε επεξεργασία 12 Νοεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 12 Νοεμβρίου 2009 Author #11 Share 12 Νοεμβρίου 2009 Βρηκα αυτο και απο οτι καταλαβα τα θυληκα εχουν ροζ στην κοιλια ενω τα αρσενικα οχι και και οτι τα αρσενικα εχουν μαυρο στο ραχιαιο πτερυγιο;;; ε;;; Μπορω να βαλω και τιποτα αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 12 Νοεμβρίου 2009 #12 Share 12 Νοεμβρίου 2009 Μια 6αδα μικροσωμα κορυ ισως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 13 Νοεμβρίου 2009 Author #13 Share 13 Νοεμβρίου 2009 Μια 6αδα μικροσωμα κορυ ισως; Corydoras aeneus μαζι με Mikrogeophagus ramirezi πανε η θα τσακονονται.Γιατι τα ραμ ειναι λιγο επιθετικα διοτι προστατεουν το χορο τους.Να τα βαλω μαζι?Απλα στο ενυδρειο μου κατω εχει μονο διφορες κρυψωνες που τις εχουν δημιουργησει τα φυτα,το υπολοιπο χωμα ειναι καλημενο με γρασιδακι εκτος αν αρεσει στα κορυ να μπενουν κατω απο το γρασιδι!Τι λες? Σημερα αν γινεται και αν βρω παρεα θα παω να παρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 13 Νοεμβρίου 2009 Author #14 Share 13 Νοεμβρίου 2009 (edited) Μπορει καποιος να μου πει μηπως μπορω καλητερα να βαλω ενα ζευγαρι απο κορυ η πρεπει να ειναι οπωσδιποτε 5-6??Αν θα μπορουσε καποιος να απαντησει τωρα γιατι πρεπει να φυγω σε λιγο να παω για να τα παρω? Έγινε επεξεργασία 13 Νοεμβρίου 2009 - @@nikos@@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 13 Νοεμβρίου 2009 Author #15 Share 13 Νοεμβρίου 2009 Αυτο αρεσει στα κορυ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 13 Νοεμβρίου 2009 #16 Share 13 Νοεμβρίου 2009 τα κορυ ειναι γατοψαρα.. και οπως σε ολα τα γατοψαρα ετσι και σε αυτα αρεσει να σκαβουν αν εχεις το βυθο καλημενο με γρασιδη ή χαλικια πως θα σκαψουν!? σε κορυ Μονο αμμο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 13 Νοεμβρίου 2009 Author #17 Share 13 Νοεμβρίου 2009 Τα πηρα τα ραμ!!!Το ενα στην κοιλια του εχει χρωμα ροζ και τα πτερυγια ειναι πιο αποχρωματισμενα ενω το αλλο εχει στην κοιλια χρωμα ασπροκιτρινο και το πτερυγιο του ειναι πιο μεγαλο απο του θηλυκου,επεισης εχει και μαυρο πανω στο ραχιαιο πτερυγιο!Ειναι πανεμορφα!!Αυριο θα ανεβασω φωτογραφιες γιατι τωρα δεν καθονται να τα βγαλω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 13 Νοεμβρίου 2009 #18 Share 13 Νοεμβρίου 2009 Το κορυ διατηρουνται καλυτερα σε ομαδα πανω απο 6-8 ατομα και σε βυθο απο ψιλη ουδετερη αμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 13 Νοεμβρίου 2009 Author #19 Share 13 Νοεμβρίου 2009 Μπορω να βαλω καποιο ψαρι ακομα που να ταιριαζει με ραμ,σαλιγκαρια και αρλεκινους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 13 Νοεμβρίου 2009 #20 Share 13 Νοεμβρίου 2009 (edited) Εισαι καλα με αυτα στα 80 λιτρα Αν εχεις αμμο βλεπουμε πως θα παει το ενυδρειο και κοιταμε αργοτερα και για 6 κορυ μικρο ειδος Έγινε επεξεργασία 13 Νοεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 13 Νοεμβρίου 2009 #21 Share 13 Νοεμβρίου 2009 (edited) Εισαι καλα με αυτα στα 80 λιτρα Συμφωνω, και τα aeneus ειναι μεγαλοσωμα, ειδικα τα θυληκα. Έγινε επεξεργασία 13 Νοεμβρίου 2009 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 13 Νοεμβρίου 2009 Author #22 Share 13 Νοεμβρίου 2009 Εισαι καλα με αυτα στα 80 λιτρα Αν εχεις αμμο βλεπουμε πως θα παει το ενυδρειο και κοιταμε αργοτερα και για 6 κορυ μικρο ειδος Ποιο ειναι το μικροτερο ειδος απο κορυ?Το χαλικι που εχω δεν ειναι ακριβως χαλικι,ειναι σαν χωμα δηλαδη ειναι μαλακο,αν του πιεσεις λιωνει!Δεν νομιζω να ενοχλει τα κορυ!!---------------- Το ζευγαρακι με τα ραμ το πετυχα ειναι αρσενικο-θηλυκο και συνεχως ασχολουνται με τα φυτα χωνονται απο την μια τα χανεις μετα ξαναβγαινουν απο την αλλη,ειμαι πολυ χαρουμενος!! ------------------- Τοσο αραιο ειναι το γρασιδακι αλλα θα εξαπλωθει κι αλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 14 Νοεμβρίου 2009 Author #23 Share 14 Νοεμβρίου 2009 corydoras panda αν μπορεσω και βαλω,θελει 40 λιτρα ενα κοπαδακι των 6 με το ζορι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 14 Νοεμβρίου 2009 #24 Share 14 Νοεμβρίου 2009 (edited) corydoras panda αν μπορεσω και βαλω,θελει 40 λιτρα ενα κοπαδακι των 6 με το ζορι? Να ξερεις μονο οτι ειναι λιγο ευαισθητο αυτο το ειδος για νεο ενυδρειο (αστρωτος βυθος) και νεο χομπυστα.Δες εδω και ξεχωρισε ποια ειναι μικρα μεχρ 50-60mm (χιλιοστα οχι εκατοστα) μετα δες τη διαθεσιμοτητα στα καταστηματα και αποφασισε. http://www.planetcatfish.com/catelog/genus...?genus_id=1#309 η με αυτη τη μηχανη http://www.planetcatfish.com/catelog/search.php βαλε family : callichlydae, γενος : corydoras, size max : 50mm ως 60mm, result : 100 (για περισσοτερα αποτελεσματα) Έγινε επεξεργασία 14 Νοεμβρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
@@nikos@@ 16 Νοεμβρίου 2009 Author #25 Share 16 Νοεμβρίου 2009 Σημερα βρηκα στο πετ σοπ το corydoras sp. C130 η C133 αλλα ειχε 10 ευρω το ενα και δεν συμφερε οποτε πηρα το πρωτο ψαρι που ειχα σκοπο πριν φτιαξω το ενυδρειο!Πηρα melanotenia praecox 2 προς το παρον διοτι δεν ειχε αλλες και οταν φερει θα παρω αλλες 4 και τερμα! Ειναι και οι δυο αρσενικες απο οτι φαινεται και θα παρω αλλες 2 αρσενικες και αλλες δυο θηλυκες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος