DIMITRIOS 8 Νοεμβρίου 2009 #26 Share 8 Νοεμβρίου 2009 Πολύ όμορφο! Με το καλό να δείς και μωρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 8 Νοεμβρίου 2009 #27 Share 8 Νοεμβρίου 2009 Mπραβο πολυ καλο πολυ καλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 8 Νοεμβρίου 2009 #28 Share 8 Νοεμβρίου 2009 Ωραία και νόστιμη άλγη βλέπω να σχηματίζεται !!! Πολύ ωραίο Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 8 Νοεμβρίου 2009 #29 Share 8 Νοεμβρίου 2009 πολυ καλυτερο τωρα Αλεξ γεμισε το ματι σαλιγγαρια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 2 Δεκεμβρίου 2009 Author #30 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστώ και πάλι παιδιά! Τα ψαράκια ήδη έχουν ξεθαρρέψει και μεγαλώσει αρκετά και η άμμος όπου δεν σκάβουν τα μούλτι έχει γεμίσει άλγη σε εκνευριστικό σημείο, λέω να την καθαρίσω λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 Δεκεμβρίου 2009 #31 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστώ και πάλι παιδιά! Τα ψαράκια ήδη έχουν ξεθαρρέψει και μεγαλώσει αρκετά και η άμμος όπου δεν σκάβουν τα μούλτι έχει γεμίσει άλγη σε εκνευριστικό σημείο, λέω να την καθαρίσω λίγο Καμμιά φωτό και τότε τα λέμε για την αλγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 2 Δεκεμβρίου 2009 Author #32 Share 2 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Καμμιά φωτό και τότε τα λέμε για την αλγη Μιλάμε για πολύ πράμα!! Μέχρι και οξυγόνο παράγουν !! Έγινε επεξεργασία 2 Δεκεμβρίου 2009 - Alex_SKG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 14 Δεκεμβρίου 2009 Author #33 Share 14 Δεκεμβρίου 2009 Γεννήσαμε!!!! Παρατηρώντας τα μούλτι μου είδα περίεργη συμπεριφορά και πηγαίνοντας πιο κοντά είδα μωράκια να τριγυρνάνε μέσα στη λακκούβα που σκάψανε! Είναι η πρώτη τους γέννα και φαντάζομαι δεν θα καταφέρουν να τα μεγαλώσουν. Αύριο θα πάω να πάρω babyfood μπας και σώσουμε κανένα. Φώτο δεν κατάφερα να τα βγάλω ακόμα. Άντε να δούμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 14 Δεκεμβρίου 2009 #34 Share 14 Δεκεμβρίου 2009 Εμενα αυτο γιατι δν μου μιαζει για αλγη αλλα για βακτιριδιο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 14 Δεκεμβρίου 2009 #35 Share 14 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Έχει δίκιο ο Στάθης είναι κυανοβακτήριο, ή περιμένεις να φύγει μόνο του και βοηθάς καθαρίζοντας με το χέρι και κάνοντας καμιά αλλαγή νερού παραπάνω ή αν έχεις τίποτα ξαφνικούς θανάτους (μακρυά από μας) ίσως χρειαστεί αντιβίωση. Όσο για τα μώρα μα ξέρεις οτι είναι πολύ καλοί γονείς, να περιμένεις τα καλύτερα, απλά πρόσεχε κατά το τάισμα να τρώνε πολύ όλα, για τροφή είχα χρησιμοποιήσει κσόνη στο γουδί όλες τις τροφές που διέθετα, επίσης καλή είναι και η cyclops κατεψυγμένη. Όταν ταΐζεις ίσως χρειαστεί να κλείνεις το φίλτρο λίγο πριν και μέχρι να φάνε για να υπολογίζεις καλύτερα που θα πέφτει το φαΐ χωρίς να σκορπίζεται-παρασύρεται. Καλή συνέχεια και συγχαρητήρια! Έγινε επεξεργασία 14 Δεκεμβρίου 2009 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 14 Δεκεμβρίου 2009 Author #36 Share 14 Δεκεμβρίου 2009 ευχαριστώ παιδιά! Για το βακτύριο έχω καθαρίσει το περισσότερο με την τελευταία αλλαγή νερού, θα δω αν ξανα εμφανιστεί σε μεγάλη ποσότητα να λάβω δραστικότερα μέτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 14 Δεκεμβρίου 2009 #37 Share 14 Δεκεμβρίου 2009 Να σου ζήσουν Alex ! Για την άλγη - κυανοβακτηρίδιο ενημέρωνε μας (έχω κι εγώ λίγη τελευταία, από τότε που έκανα τις αλλαγές για τα tropheus). Θα ήθελα να δω πως θα πάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 19 Δεκεμβρίου 2009 Author #38 Share 19 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Τελικά από τα 4 ψαράκια που μου είχε στείλει ο Γιώργος από Κρήτη μου βγήκε χαρεμάκι! 1 αρσενικός και 3 θηλυκά! Ούτε παραγγελία να τα έκανα! Αυτή τη στιγμή ετοιμάζετε και η δεύτερη και ο άτιμος άρχισε να σκάβει και στην τρίτη θηλυκή. Μάλλον θα γεμίσω σύντομα μικρά, πάμε για αποικία! Από την γέννα της πρώτης τελικά έχουν επιβιώσει 3 μικρά. Η υπεπροστατευτική μαμά έχει πολύ γέλιο όταν ορμάει στο κατά 4 φορές μεγαλύτερο της σε όγκο transcriptous όταν αυτό πάει να πλησιάσει την λακούβα της! Πολλές φορές μάλιστα έρχεται και αρσενικός και κάνουν συντονισμένη επίθεση! χα χα απίστευτα είναι.. Έγινε επεξεργασία 19 Δεκεμβρίου 2009 - Alex_SKG Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltosbitoulis2 19 Δεκεμβρίου 2009 #39 Share 19 Δεκεμβρίου 2009 Μου αρέσει πολύ φίλε...!!! Πραγματικά πολύ όμορφο. Ενώ γενικά δεν είμαι των κιχλίδων τρελαίνομαι για multis και σαλιγγαροκαταστάσεις... Χαίρομαι να βλέπω τανγκανίκα γεμάτα σαλιγγάρια στο βυθό...!!! Συγχαρητήρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 31 Δεκεμβρίου 2009 #40 Share 31 Δεκεμβρίου 2009 Έχει δίκιο ο Στάθης είναι κυανοβακτήριο, ή περιμένεις να φύγει μόνο του και βοηθάς καθαρίζοντας με το χέρι και κάνοντας καμιά αλλαγή νερού παραπάνω ή αν έχεις τίποτα ξαφνικούς θανάτους (μακρυά από μας) ίσως χρειαστεί αντιβίωση. Όσο για τα μώρα μα ξέρεις οτι είναι πολύ καλοί γονείς, να περιμένεις τα καλύτερα, απλά πρόσεχε κατά το τάισμα να τρώνε πολύ όλα, για τροφή είχα χρησιμοποιήσει κσόνη στο γουδί όλες τις τροφές που διέθετα, επίσης καλή είναι και η cyclops κατεψυγμένη. Όταν ταΐζεις ίσως χρειαστεί να κλείνεις το φίλτρο λίγο πριν και μέχρι να φάνε για να υπολογίζεις καλύτερα που θα πέφτει το φαΐ χωρίς να σκορπίζεται-παρασύρεται. Καλή συνέχεια και συγχαρητήρια! Για να μην ανοιγω αλλο θεμα εχω κι εγω κυανοβακτηριο.... Μονο ετσι φευγει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 31 Δεκεμβρίου 2009 #41 Share 31 Δεκεμβρίου 2009 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα εχω κι εγω κυανοβακτηριο.... Μονο ετσι φευγει; Βαγγέλη κάνε πλήρη συσκότιση για 4-7 ημέρες (εννοώ όχι μόνο κλείσιμο τα φώτα αλλά και κάλυψη του ενυδρείου πλήρως) τάιζε λίγο και θα δεις κατά πάσα πιθανότητα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 31 Δεκεμβρίου 2009 #42 Share 31 Δεκεμβρίου 2009 Βαγγέλη κάνε πλήρη συσκότιση για 4-7 ημέρες (εννοώ όχι μόνο κλείσιμο τα φώτα αλλά και κάλυψη του ενυδρείου πλήρως) τάιζε λίγο και θα δεις κατά πάσα πιθανότητα αποτελέσματα. Oκ ευχαριστω... Αν δεν αρχισει παλι την γκρινια η μανα μου.. "Μη βαζεις σεντονια πανω στα ενυδρεια" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 31 Δεκεμβρίου 2009 #43 Share 31 Δεκεμβρίου 2009 (edited) Oκ ευχαριστω... Αν δεν αρχισει παλι την γκρινια η μανα μου.. "Μη βαζεις σεντονια πανω στα ενυδρεια" Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα "σιδηρικά εργαλεία χρώματα" και αγόρασε ένα ρολό (με το κιλό πάει) χαρτί τυλιγματος επίπλων (γκοφρέ από τη μία πλευρά χρώμα καφέ-χακί), το χρησιμοποιούμε και στα βαψίματα. Με αυτό να το καλύψεις χρησιμοποιώντας σελοτέιπ. Έτσι δεν θα περνάει καθόλου φως (και θα γλυτώσεις και από τη γκρίνια της μαμάς με πολύ χαμηλό κόστος). (είμαστε εντελώς εκτός θέματος στο θέμα του Alex sorry for that) Έγινε επεξεργασία 31 Δεκεμβρίου 2009 - Andreas301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 31 Δεκεμβρίου 2009 #44 Share 31 Δεκεμβρίου 2009 Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα "σιδηρικά εργαλεία χρώματα" και αγόρασε ένα ρολό (με το κιλό πάει) χαρτί τυλιγματος επίπλων (γκοφρέ από τη μία πλευρά χρώμα καφέ-χακί), το χρησιμοποιούμε και στα βαψίματα. Με αυτό να το καλύψεις χρησιμοποιώντας σελοτέιπ. Έτσι δεν θα περνάει καθόλου φως (και θα γλυτώσεις και από τη γκρίνια της μαμάς με πολύ χαμηλό κόστος). Οκ θα το κοιταξω Συγγνωμη για τα off topic alex Link to comment Share on other sites More sharing options...
parisMJT 1 Ιανουαρίου 2010 #45 Share 1 Ιανουαρίου 2010 Πολύ ωραίο το ''νταμάρι'' !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 3 Ιανουαρίου 2010 Author #46 Share 3 Ιανουαρίου 2010 update. Με τις αλλαγές νερού συνεχίζω μα αφαιρώ κυανοβακτήριο και συνεχίζει να επανεμφανίζεται. Τα μωρά μούλτι της πρώτης γέννας τα χάσαμε αλλά ετοιμάζετε κι άλλη γέννα. Αν κατάλαβα καλά έχει βγει και ένα ζευγάρι από τα transcriptus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 22 Μαίου 2010 Author #47 Share 22 Μαίου 2010 Και ένα update με την αρχαία φωτογραφική μου, έκανα ότι καλύτερο μπορούσα από ποιότητα. Έχουμε γεμίσει μωρά! Στα μούλτι υπάρχουν 3 γενιές και στα τζούλι 2 γενιές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 22 Μαίου 2010 #48 Share 22 Μαίου 2010 Ωραίες φωτογραφίες Αλέξανδρε, να τα χαίρεσαι τα μικρά σου. Σκέψου από ένα σημείο και μετά να προσθέσεις νέο αίμα στους πληθυσμούς σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 22 Μαίου 2010 #49 Share 22 Μαίου 2010 Πολύ όμορφα Αλέξανδρε να τα χαίρεσαι ! Με το κυανοβακτηρίδιο το παλεύεις ακόμη απ' ότι βλέπω. Καμιά εβδομαδιαία συσκότιση έκανες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 22 Μαίου 2010 Author #50 Share 22 Μαίου 2010 Με το κυανοβακτηρίδιο το παλεύεις ακόμη απ' ότι βλέπω. Καμιά εβδομαδιαία συσκότιση έκανες ? Συσκότιση δεν έκανα αλλά μείωσα κατά πολύ τη φωτοπερίοδο με ταυτόχρονη αύξηση της κυκλοφορίας και ήδη βλέπω αποτελέσματα ....επιτέλους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος