LunaDark 21 Σεπτεμβρίου 2009 #1 Share 21 Σεπτεμβρίου 2009 μιας και ξεκινησα την βελτιωση του ενυδρειου μου θα ηθελα να δημιουργησω 2 λοφακια στο πισω μερος του ενυδρειου και φυσικα να το φυτεψω.να χρησιμοποιησω εξτρα χαλικι η υπαρχει κ κατι αλλο?θα φυτρωσουν τα φυτα χωρις υποστρωμα?ποιο φυτο ειναι αυτο που ειναι σαν γκαζον κ πως φυτευεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 21 Σεπτεμβρίου 2009 #2 Share 21 Σεπτεμβρίου 2009 μιας και ξεκινησα την βελτιωση του ενυδρειου μου θα ηθελα να δημιουργησω 2 λοφακια στο πισω μερος του ενυδρειου και φυσικα να το φυτεψω.να χρησιμοποιησω εξτρα χαλικι η υπαρχει κ κατι αλλο?θα φυτρωσουν τα φυτα χωρις υποστρωμα?ποιο φυτο ειναι αυτο που ειναι σαν γκαζον κ πως φυτευεται? Κατ' αρχήν λοφάκια με χαλίκι ή άμμο δεν θα στο συνιστούσα. Πολύ γρήγορα με τις αλλαγές νερού, το φύτεμα αλλά και από τα ίδια τα ψάράκια θα γίνονταν και αυτά ένα με τον υπόλοιπο βυθό. Θα μπορούσες να σπάσεις την μονοτονία και την επίπεδη αίσθηση του ενυδρείου με κάποια ξύλα ή πέτρες σε συνδιασμό με τα κατάλληλα φυτά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Φυτά και βέβαια θα φυτρώσουν χωρίς υπόστρωμα. Αρκεί να μην είναι από τα πολύ απαιτητικά. Τα δύσκολα φυτά βέβαια, εκτός του υποστρώματος θέλουν και πρόσθετη παροχή CO2, τακτικότερη λίπανση και περισσότερο φως. Τα περισσότερα "γρασίδια" ανήκουν στα δύσκολα φυτά και θα χρειαστούν υπόστρωμα και όχι μόνο. Δεν ξέρω πιο φυτό εννοείς. Δες εδώ για να βρεις το φυτό που περιγράφεις "σαν γκαζόν" και οι πιο έμπειροι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LunaDark 21 Σεπτεμβρίου 2009 Author #3 Share 21 Σεπτεμβρίου 2009 Κατ' αρχήν λοφάκια με χαλίκι ή άμμο δεν θα στο συνιστούσα. Πολύ γρήγορα με τις αλλαγές νερού, το φύτεμα αλλά και από τα ίδια τα ψάράκια θα γίνονταν και αυτά ένα με τον υπόλοιπο βυθό. Θα μπορούσες να σπάσεις την μονοτονία και την επίπεδη αίσθηση του ενυδρείου με κάποια ξύλα ή πέτρες σε συνδιασμό με τα κατάλληλα φυτά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Κριμα...εχω δει κατι πολυ ομορφα ενυδρεια με λοφακια που δινουν ενταση και βαθος στο ενυδρειο. απο εκει και περα μαλλον θα προτιμησω ευκοα φυτα. ευχαριστω για την απαντηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 8 Οκτωβρίου 2009 #4 Share 8 Οκτωβρίου 2009 Luna, αν βρεις ψηλές πέτρες και τις βάλλεις έτσι ώστε να συγκρατούν το χαλίκι και να μην κυλλάει μπορείς να φτιάξεις λοφάκι. Στα ενυδρεία που βλέπουμε με τέτοιο setup βάζουν όπως λέει και ο φίλος theodor ξύλα και άλλες πέτρες για στήριξη. Άρα μπορείς να το δοκιμάσεις. Όσο για το γρασιδάκι σε καταλαβαίνω, είναι πολύ όμορφο. Αντί όμως να χρησιμοποιήσεις cuba ή άλλα τέτοια πανέμορφα και πολύ απαιτητικά δοκίμασε αυτό http://www.tropica.com/productcard_1_popup...&mode=close σχηματίζει δρομείς και γεμίζει όλο το ενυδρείο σιγά σιγά γρασιδάκι! ή αυτό http://www.tropica.com/productcard_1_popup...&mode=close λίγο πιο δύσκολο. Μπορώ να σου ξεριζώσω 2-3 τέτοια από το δικό μου. κοίτα πως γίνεται: http://www.facebook.com/photo.php?pid=3031...p;id=1290062280 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LunaDark 8 Οκτωβρίου 2009 Author #5 Share 8 Οκτωβρίου 2009 να σαι καλα φιλε μου!!! ευχαριστω για την βοηθεια.Θελει υπομονη παντως και πολλη ενασχοληση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος