salTasos 20 Σεπτεμβρίου 2009 #26 Share 20 Σεπτεμβρίου 2009 Και φτιαχνεις ενα refiugium με ενα αξιοπρεπες dsb και εισαι μια χαρα. πως προσδιορίζεις το αξιοπρεπές dsb ? Μισό λεπτό βρε παιδιά, γιατι μου τα ανατρεψατε ολα οτι ειχα στο μυαλό μου. Εγω σκεφτομουν να εχω 5-6 εκ. αραγωνιτη στο βυθό του ενυδρείου μου.(ετσι το σκεφτομουνα) και 12-13 εκ. στο DSB στο sump. Τωρα αυτα που μου λετε με βαζετε σε σκεψεις. Τι κακο μας κανει ο αραγωνιτης δηλαδη στο βυθο μας? Και αυτο το κακο μηπως ειναι τελικα αμελητεο μπροστα στην πραγματικά απιστευτη εικονα που θα παρουσιαζει ενα ενυδρειο 1,80m μήκος, με καταπληκτικό λεπτοκοκο λευκό αραγωνιτη? ? ? ο λευκός αγαγωνίτης είναι πανέμορφος αλλά με το καιρό μαζεύει βρωμιά που μπορεί να αποβεί μοιραία για την εξέλιξη του συστήματος το σωστό dsb στο ενυδρείο μπορεί να αναστείλει αυτή τη διαδικασία υπό συνθήκες , η ικανότητα φιλτραρίσματος του νερού μέσω της άμμου του υποστρώματος ήταν γνωστή πριν dr Shimek αναπτύξει τις θεωρίες περί dsb , τότε υπήρχε <<κανόνας >> που όριζε περίπου πόση άμμο για πόσα λίτρα νερό , και αυτός ο τρόπος σκέψης λειτουργούσε , το < old tank syndrome > στη συνέχεια μας βάζει σε σκέψεις και έρχεται ο κ. Calfo να μας πει οτι υποστρώματα που δεν είναι σωστά dsb ( που δεν ενοχλούμε ) η ssb ( 1-2 ίντσες που σιφονάρουμε για καθαριότητα ) κινδυνεύουν να γίνουν παγίδα ακαθαρσιών με δυσάρεστες συνέπειες εδώ θα παρακαλούσα όσους έχουν ενυδρείο για περισσότερο από 4 χρόνια να μας πουν τη γνώμη τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος