olimpiakakias 15 Σεπτεμβρίου 2009 #1 Share 15 Σεπτεμβρίου 2009 καλησπερα παιδια , μετα απο πολυ σκεψη αποφασισω να αγορασω το RSM 130 . μιας και το βρηκα σε καλη τιμη (RSM , starter kit , stand ολα 595 ευρω ) . ετσι παραγκειλα απο aquaristikshop.net διαφορα ζουμια και μια koralia 1 και μεσα στην εβδομαδα η το σαββατοκυριακο ( γιορτη της μπυρας ) θα παω να το αγορασω . Α/Ο εχω και ειδη μαζευω νερο εν το μεταξη εχω μια απορια , το νερο που εξατμιζετε μονο απο ΚΑΘΑΡΑ α/ο νερο ετσι? αναρωτιεμε γιατι με ph6 μπορει να αλλαξη το ph του θαλλασινου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 15 Σεπτεμβρίου 2009 Author #2 Share 15 Σεπτεμβρίου 2009 θα σας ενημερωσω οταν το αγορασω Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 15 Σεπτεμβρίου 2009 #3 Share 15 Σεπτεμβρίου 2009 καλορίζικο να είναι με καλό να το δεχτείς το καθαρό νερό της α/ο+di έχει πολύ ευμετάβλητο ph και δε θα επηρεάσει καθόλου το ph του ενυδρείου σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 16 Σεπτεμβρίου 2009 Author #4 Share 16 Σεπτεμβρίου 2009 σε ευχαριστω , σαββατο μαλλον θα παω για το ενυδρειο και βλεπουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 14 Οκτωβρίου 2009 Author #5 Share 14 Οκτωβρίου 2009 (edited) προστεθηκαν 20 κιλα βραχου μετρησεις που εκανα ως τωρα ειναι sal=1026 PH=8.4 alk=10-11 mg=1340 ca=460 temp=27 τα φωτα ανοιχτηκαν μονο για φωτο , κυκλοφορια 2χ550 και μια κοραλια 1 , μολις τωρα παραγκειλα και μια κοραλια 3 , λογικα μεχρι αυριο εδω θα ειναι. το ενυδρειο σκοπευω να το κανω bare bottom . χημικη φιλτρανση αντιφωσφωρο με βαση το σιδηρο της aqua medic και μαμισιο ανθρακα , επισησς εβαλα και λιγο υαλοβαβακα ενυδρειακης χρυσης για να τραβηξει λιγο σκονες και τετοια . Έγινε επεξεργασία 14 Οκτωβρίου 2009 - olimpiakakias Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Οκτωβρίου 2009 #6 Share 14 Οκτωβρίου 2009 Kαλογεμιστο να ειναι και να το χαρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 14 Οκτωβρίου 2009 #7 Share 14 Οκτωβρίου 2009 (edited) Καλή αρχή φίλε μου, να πάνε όλα καλά καταρχάς. Καλό θα ήταν έτσι πως βλέπω τις φωτό να ξεμπουκώσεις λίγο τα πράγματα εκεί ,γιατί θεωρώ και καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα θα πάρεις αλλά και καλύτερη κυκλοφορία θα έχεις πετύχει. Έγινε επεξεργασία 14 Οκτωβρίου 2009 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 14 Οκτωβρίου 2009 #8 Share 14 Οκτωβρίου 2009 Καλη αρχη και επισημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 14 Οκτωβρίου 2009 #9 Share 14 Οκτωβρίου 2009 Καλή αρχή φίλε μου, να πάνε όλα καλά καταρχάς. Καλό θα ήταν έτσι πως βλέπω τις φωτό να ξεμπουκώσεις λίγο τα πράγματα εκεί ,γιατί θεωρώ και καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα θα πάρεις αλλά και καλύτερη κυκλοφορία θα έχεις πετύχει. +1 Καλογέμιστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 15 Οκτωβρίου 2009 #10 Share 15 Οκτωβρίου 2009 Όπως σου ειπε και ο Ορέστης ξεμπούκωσέ το λίγο! Πολύ βράχος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 15 Οκτωβρίου 2009 Author #11 Share 15 Οκτωβρίου 2009 θα τον ξεμπουκωσω τωρα , φωτο αργοτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 15 Οκτωβρίου 2009 #12 Share 15 Οκτωβρίου 2009 Καλογεμιστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 15 Οκτωβρίου 2009 #13 Share 15 Οκτωβρίου 2009 καλώς μας γύρισες πίσω στ' αλάτια άντε καλό ξεκίνημα στο καινούργιο σου !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 15 Οκτωβρίου 2009 #14 Share 15 Οκτωβρίου 2009 Και απο εμενα καλη αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 15 Οκτωβρίου 2009 #15 Share 15 Οκτωβρίου 2009 Καλή αρχή φίλε μου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 16 Οκτωβρίου 2009 Author #16 Share 16 Οκτωβρίου 2009 (edited) παιδια οτι καλυτερο μπορουσα να κανω , εχει πολλες σπηλιες , καλυ κυκλοφορια και πισω και μπροστα απτο βραχο , τωρα αμα θελει και αλλο ξεμπουκωμα θα χρεαστω να αφαιρεσω πετρα. εν το μεταξυ δεν εχω δει απτασιες εκτος απο μια που ηταν τερας, 6-7 εκατοστα μηκος και πλατοσ 3-4 , ευτυχως με ενα absolut lemon ξεκολλησε Έγινε επεξεργασία 16 Οκτωβρίου 2009 - olimpiakakias Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 16 Οκτωβρίου 2009 #17 Share 16 Οκτωβρίου 2009 Eμενα παλι δεν μου αρεσει Δοκιμασε να κανεις καμια μεγαλη σπηλια,καμια καμαρα κτλ.Θα χρειαστε μαλλον να βγαλεις λιγο βραχο. Aiptasia γιατι να εχεις ντε και καλα Οποια βλεπεις την εξολοθρευεις και παραμονευεις μηπως ξαναβγει τωρα που ειναι νωρις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 16 Οκτωβρίου 2009 Author #18 Share 16 Οκτωβρίου 2009 Eμενα παλι δεν μου αρεσει Δοκιμασε να κανεις καμια μεγαλη σπηλια,καμια καμαρα κτλ.Θα χρειαστε μαλλον να βγαλεις λιγο βραχο. Aiptasia γιατι να εχεις ντε και καλα Οποια βλεπεις την εξολοθρευεις και παραμονευεις μηπως ξαναβγει τωρα που ειναι νωρις. ξερω γω επειδη βλεπω τους παραπανω να βγαζουν , τεσπα εκανα μετρησεις τωρα , ammonia = 0.25 mg/l το αμεσως επομενο απο το 0 νιτρωδη=0.2 μγκ/λ p04=0 n03=0 α και ανακαλυψα κατι mushroom corals αναμεσα στους βραχους Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 16 Οκτωβρίου 2009 Author #19 Share 16 Οκτωβρίου 2009 οσο για το βραχο δε ξερω ρε γμτ , εχει μικρες σπηλιες υψος 4-5 εκατοστα η καθεμια Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 16 Οκτωβρίου 2009 #20 Share 16 Οκτωβρίου 2009 Βασικά νομίζω περιορίζεις τη σκέψη σου επειδή θες να το χρησιμοποιήσεις όλο.Αλλά και με λιγότερο βράχο θα ήσουν μια χαρά και ίσως με καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 16 Οκτωβρίου 2009 Author #21 Share 16 Οκτωβρίου 2009 και βεβαια θελω , την κανω που την κανω την ζημια στον υφαλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 16 Οκτωβρίου 2009 #22 Share 16 Οκτωβρίου 2009 Δεν βλέπω πολλές θέσεις για μελοντικά κοραλάκια.... Προσπάθησε να κάνεις ανισόπεδες εξέδρες και καμιά σπηλιά. Κάνε προσπάθειες τώρα που είναι νωρίς γιατί μετά δεν θα μπορείς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κόλλα επόξη για να στερεώσεις κομάτια βράχου που να εξέχουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 16 Οκτωβρίου 2009 #23 Share 16 Οκτωβρίου 2009 Οπως ειπε κι ο φιλος vagouras,προσπαθησε να φτιαξεις επιφανειες για τα κοραλλακια και κρυψωνες για τα ψαρια σου.Τωρα που ειναι νωρις μπορεις να πειραματιστεις γιατι μετα το πολυ ξεστημα - βαλε - βγαλε του βραχου σου μονο κακο κανει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo 17 Οκτωβρίου 2009 #24 Share 17 Οκτωβρίου 2009 Κατι να πάρεις μια ιδέα Αλλά βλέπω οτι έχεις πολλά επίπεδα κομάτια που ίσως είναι δύσκολο να τα στερεώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 17 Οκτωβρίου 2009 Author #25 Share 17 Οκτωβρίου 2009 μεχρι της 3 χθες παλευα με την πετρα , καλυτερα δεν νομιζω πως μπορω με τετοια πετρα , εκτος αμα πεταξω αλλα 10 κιλα τωρα η κυκλοφορια ειναι 44χ τα λιτρα μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος