andreasp 18 Απριλίου 2006 #1 Share 18 Απριλίου 2006 Το χρυσοψαρο που μου εστρωσε το ενυδρειο στο σπιτι, το ειχα μεχρι τωρα σε ενα μικρο 15λιτρο. Αγορασα αλλο ενα ενυδρείο του carrefur και το εβαλα στο γραφειο μου με σκοπο να βαλω μεσα 2-3 ακομα χρυσόψαρα για παρέα. Χτες πήρα ενα μικρό Lion Head. Εχω την εντύπωση οτι κολυμπάει παράξενα. Νομίζω οτι δυσκολεύετε να κολύμπησει. Ισως βέβαια φταιει το μικρό της ηλικίας του. Ειναι περίπου 2 πόντους + την ουρά του. Ολη την ωρα σκαλιζει τα χαλίκια. Εριξα και χτες φαγητο και σημερα. Δεν εφαγε ουτε χτες ουτε σημερα. Ουτε καν ανεβηκε στην επιφανεια για να δει τι ειναι αυτο που εριξα. Να αρχίσω να ανησυχω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 18 Απριλίου 2006 #2 Share 18 Απριλίου 2006 Παράμετροι νερού ;;;; Θερμοκρασία ;;;;;; Δώστου 2, 3 μέρες να συνηθίσει το νέο του περιβάλλον. GIN την γνώμη σου ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreasp 18 Απριλίου 2006 Author #3 Share 18 Απριλίου 2006 (edited) Στα φιλτρα του ενυδρειου (2 χ carrefur) μπήκαν υλικά απο το παλικάρι που μου το πούλησε + υλικα απο τα δυο δικά μου μικρά φιλτράκια. 0 αμμωνια 0 no2 7.6 ph Θερμοκρασία 20βαθμοι. Λετε να λάλισε απο την ομολογουμένως όχι πολύ καλή προσαρμογή που του έκανα? Στο μαγαζί που το πήρα, μου είπαν οτι τα είχαν σε 26 βαθμούς. Σκέφτηκα μηπως στρεσαρίστηκε απο την αλλαγή περιβάλλοντος και την αλλαγή της θερμοκρασίας. Για αυτό και έκλεισα τα φώτα στο ενυδρειο. Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2006 - andreasp Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 18 Απριλίου 2006 #4 Share 18 Απριλίου 2006 (edited) Οταν λες απο την κακη προσαρμογη που του εκανες δλδ; Δλδ πως κολυμπαει θα μπορουσες να μου πεις; Βασικα ειναι πολυ μικρο το ψαρακι σου και ειναι ευαισθητο και στην παραμικρη αλλαγη θερμοκρασιας και συνθεσης νερου. Να ξερεις πως σε αυτες τις ηλικιες θα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος γιατι τα χρυσοψαρα οταν ειναι τοσο μικρο και ειναι στην αναπτυξη μπορει να δημιουργηθουν ανωμαλιες. Θα σου ελεγα να βαλεις το θερμοστατη σε λειτουργία στους 24 βαθμους, αλλα προσεξε θα πρεπει αυτη η αλλαγη θερμοκρασιας να γινει σιγα σιγα μην το κανεις κατευθειαν πχ βαζοντας ζεστο νερο θα το ταλαιπωρήσεις το ζωο. Εχει βγαλει την υποφυση που εχει στο κεφαλι του; Υποθετω πως ειναι στρωμενο το ενυδρειο σου. Τι τροφη του δινεις; Δεν εχει βγαλει τιποτα στο σωμα του; Το οτι ψαχνει στο χαλικι για τροφη ειναι θετικο. Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2006 - GIN Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 18 Απριλίου 2006 #5 Share 18 Απριλίου 2006 Εχει βαλει τιποτα φυτα μεσα στο ενυδρειο το φως μπορεις να το αναβεις για 10-12 ωρες την ημερα εκτος και αν ειναι σε παραθυρο. Τις τροφες, οτι και αν ειναι, θα τις μουλιαζεις 2-3΄πριν τις δωσεις και 3 φορες τη βδομαδα θα τις μουλιαζεις με βιταμινες ειναι σημαντικο γιατι ειναι στην αναπτυξη. Μην του δινεις μεγαλα κομματια τροφης γιατι δεν μπορει να τα φαει να τα κοβεις σε πολυ μικροτερα. Και ΠΡΟΣΟΧΗ μην του παρεις αυτη τη στιγμη αλλα χρυσοψαρα πριν να μεγαλωσει γιατι μπορει να το χτυπησουν αστον μονο του για μερικους μηνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreasp 18 Απριλίου 2006 Author #6 Share 18 Απριλίου 2006 Οταν λες απο την κακη προσαρμογη που του εκανες δλδ; Κανα 5λεπτο το σακουλακι μεσα στο ενυδρειο, και μετα αδειασα κανα 2-3 ποτηρακια νερο μεσα στο σακουλι. Η συνολικη διαδικασια κρατησε μολις 15 λεπτα. Δλδ πως κολυμπαει θα μπορουσες να μου πεις; Σαν να εχει το βαρος στο κεφαλι. Τον "παιρνει" προς τα μπροστα. Μερικες φορες ισορροπει με το κεφαλι κατω και την ουρα επανω. Κανα 2 φορες τον πηρε και τουμπα. Βασικα ειναι πολυ μικρο το ψαρακι σου και ειναι ευαισθητο και στην παραμικρη αλλαγη θερμοκρασιας και συνθεσης νερου. Να ξερεις πως σε αυτες τις ηλικιες θα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος γιατι τα χρυσοψαρα οταν ειναι τοσο μικρο και ειναι στην αναπτυξη μπορει να δημιουργηθουν ανωμαλιες. Αυτο φοβαμαι! Την θερμοκρασια! Στο petshop ηταν στους 26, και εγω στο ενυδρειο ειχα 19-20. Θα σου ελεγα να βαλεις το θερμοστατη σε λειτουργία στους 24 βαθμους, αλλα προσεξε θα πρεπει αυτη η αλλαγη θερμοκρασιας να γινει σιγα σιγα μην το κανεις κατευθειαν πχ βαζοντας ζεστο νερο θα το ταλαιπωρήσεις το ζωο. Ηδη απο το πρωι , εδωσα +2 κλικ στον θερμαντηρα. Το απογευμα θα τσεκαρω ποσο ανεβηκε , και αν ειναι θα του δωσω λιγο ακομη. Εχει βγαλει την υποφυση που εχει στο κεφαλι του; Τι πράγμα? Δεν σε καταλαβα. Υποθετω πως ειναι στρωμενο το ενυδρειο σου. Τι τροφη του δινεις; Δεν εχει βγαλει τιποτα στο σωμα του; Στρωμενο ειναι το ενυδρειο. Μετεφερα στρωμενα υλικα απο αλλα φιλτρα. Τροφη δεν εχει φαει ακομα, και στο σώμα του δεν εχει κανενα σημαδι. Οι τροφες που εχω ειναι μια της Sera για χρυσοψαρα και μια της Ocean Nutricion παλι για χρυσοψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreasp 18 Απριλίου 2006 Author #7 Share 18 Απριλίου 2006 Εχει βαλει τιποτα φυτα μεσα στο ενυδρειο το φως μπορεις να το αναβεις για 10-12 ωρες την ημερα εκτος και αν ειναι σε παραθυρο. Τις τροφες, οτι και αν ειναι, θα τις μουλιαζεις 2-3΄πριν τις δωσεις και 3 φορες τη βδομαδα θα τις μουλιαζεις με βιταμινες ειναι σημαντικο γιατι ειναι στην αναπτυξη. Μην του δινεις μεγαλα κομματια τροφης γιατι δεν μπορει να τα φαει να τα κοβεις σε πολυ μικροτερα.Και ΠΡΟΣΟΧΗ μην του παρεις αυτη τη στιγμη αλλα χρυσοψαρα πριν να μεγαλωσει γιατι μπορει να το χτυπησουν αστον μονο του για μερικους μηνες 19417[/snapback] Απο φυτα εχω δυο ανουμπιες. Για κανα δυο μερες με σβηστα τα φωτα, δεν νομιζω να παθουν τιποτα. Να το χτυπήσουν? Αυτο με το που μπηκε μέσα, αρχισε να πειράζει την ουρά του άλλου! Βγήκε και τσαμπουκας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 18 Απριλίου 2006 #8 Share 18 Απριλίου 2006 Η προσαρμογη που του εκανες δεν ηταν αρκετη και κυριως γιατι ειναι μωρακι και ηθελε παρα πολυ καλη προσαρμογη αλλα τωρα εγινε θελω να τον παρατηρεις για την επομενη βδομαδα παρα πολυ και σχολαστικά γιατι υπαρχει περιπτωση λογω ταλαιπωριας και τεραστιας αλλαγης θερμοκρασιας να σου εμφανισει αρρωστια (ξαναλεω πως ειναι μωρουλι και θελει ιδιαιτερη προσοχη) Τωρα θελω να ελενξεις μηπως η ροη του φιλτρου σου ειναι μεγάλη και το δυσκολευει να κολυμπησει Την τροφη θα ηθελα να του τη δινεις οπως σου ειπα. Δεν τον εχεις μονο του; Ξερεις αυτο μπορει να αλλάξει αν πασα στιγμη και να του επιτεθουν τα μεγαλύτερα Υποφυση ειναι το "σακουλακι" που εχουν στο κεφαλι τα Lion Head που ειναι σαν φουσκα Απο φυτα μονο ανουμπιες εχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 18 Απριλίου 2006 #9 Share 18 Απριλίου 2006 τη θερμοκρασια θα την ανεβασεις μεχρι τους 24ο αλλα σταδιακα Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreasp 18 Απριλίου 2006 Author #10 Share 18 Απριλίου 2006 (edited) Η προσαρμογη που του εκανες δεν ηταν αρκετη και κυριως γιατι ειναι μωρακι και ηθελε παρα πολυ καλη προσαρμογη αλλα τωρα εγινεθελω να τον παρατηρεις για την επομενη βδομαδα παρα πολυ και σχολαστικά γιατι υπαρχει περιπτωση λογω ταλαιπωριας και τεραστιας αλλαγης θερμοκρασιας να σου εμφανισει αρρωστια (ξαναλεω πως ειναι μωρουλι και θελει ιδιαιτερη προσοχη) ok! Εγινε! Τωρα θελω να ελενξεις μηπως η ροη του φιλτρου σου ειναι μεγάλη και το δυσκολευει να κολυμπησει Νομίζω οτι δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλη. Δυο φιλτρα carrefure εχω , αντικριστα στις δυο πλευρες με Hydor Pico 300 κυκλοφοριτες. Την τροφη θα ηθελα να του τη δινεις οπως σου ειπα.Δεν τον εχεις μονο του; Ξερεις αυτο μπορει να αλλάξει αν πασα στιγμη και να του επιτεθουν τα μεγαλύτερα Αλλο ενα χρυσοψαρο εχω, veil tail που ουτε καν δινει σημασια. Υποφυση ειναι το "σακουλακι" που εχουν στο κεφαλι τα Lion Head που ειναι σαν φουσκα Δεν εχει τιποτα στο κεφαλι. Μονο το κοκκινο σκουφακι του! Απο φυτα μονο ανουμπιες εχεις; Δυο ανουμπιες, ενα ιχνος απο κερατοφυλλο, και ενα ιχνος απο ενα φυτο του ΙΚΕΑ. Κερατοφυλλο εχω μπολικο παντως για να βαλω μεσα, αν χρειαζεται. τη θερμοκρασια θα την ανεβασεις μεχρι τους 24ο αλλα σταδιακα Ok! Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2006 - andreasp Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 19 Απριλίου 2006 #11 Share 19 Απριλίου 2006 ok! Εγινε! Νομίζω οτι δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλη. Δυο φιλτρα carrefure εχω , αντικριστα στις δυο πλευρες με Hydor Pico 300 κυκλοφοριτες. Εισαι σιγουρος πως δεν τον ενοχλει γιατι τα συγκεκριμένα δεν ειναι και οι καλυτεροι κολυμβητες. Το κανει οταν ειναι κοντα στα φιλτρα αν θες ελενξε το βαζοντας το χερι σου για να δεις αν η ροη ειναι μεγαλη Δεν εχει τιποτα στο κεφαλι. Μονο το κοκκινο σκουφακι του! Αυτο το κοκκινο σκουφακι ειναι η υποφυση που σου ειπα. Σε ποιο σταδιο αναπτυξης ειναι δλδ εχει κατεβει πολυ και εχει φουσκωσει ή μολις που φαινεται; Δυο ανουμπιες, ενα ιχνος απο κερατοφυλλο, και ενα ιχνος απο ενα φυτο του ΙΚΕΑ. Κερατοφυλλο εχω μπολικο παντως για να βαλω μεσα, αν χρειαζεται. Θα σου ελεγα να βαλεις κι αλλο μεσα αρκει να μην το κανουν γευμα με την μια Μπορεις να βαλεις και vallisneries στο πισω μερος του ενυδρειου σου και αρκετες ανουμπιες μεγαλες οχι τις νανα γιατι μπορει να στις φανε ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν θα πρεπει τα διακοσμητικα που εχεις μεσα πχ ξυλα σπηλιες κλπ να εχουν αιχμηρές ακρες γιατι μπορει να τραυματιστει το ψαρακι σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreasp 19 Απριλίου 2006 Author #12 Share 19 Απριλίου 2006 Σημερα νομιζω οτι ειναι πολυ καλυτερα. Εφαγε την τροφη που του εριξα , μουλιασμενη σε νερο. (Βιταμινες δεν ειχα. Της εχω στο σπιτι. Απο αυριο) Εισαι σιγουρος πως δεν τον ενοχλει γιατι τα συγκεκριμένα δεν ειναι και οι καλυτεροι κολυμβητες. Το κανει οταν ειναι κοντα στα φιλτρα αν θες ελενξε το βαζοντας το χερι σου για να δεις αν η ροη ειναι μεγαλη Θα το δοκιμάσω αν και δεν το πιστευω. Αυτο το κοκκινο σκουφακι ειναι η υποφυση που σου ειπα. Σε ποιο σταδιο αναπτυξης ειναι δλδ εχει κατεβει πολυ και εχει φουσκωσει ή μολις που φαινεται; Μόλις που φαίνεται. Θα σου ελεγα να βαλεις κι αλλο μεσα αρκει να μην το κανουν γευμα με την μια Μπορεις να βαλεις και vallisneries στο πισω μερος του ενυδρειου σου και αρκετες ανουμπιες μεγαλες οχι τις νανα γιατι μπορει να στις φανε Θα δοκιμασω να ριξω κερατοφυλλο, αν και μου την σπαει αυτο το φυτο. Ολο λυνετε και καταληγει να επιπλεει. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν θα πρεπει τα διακοσμητικα που εχεις μεσα πχ ξυλα σπηλιες κλπ να εχουν αιχμηρές ακρες γιατι μπορει να τραυματιστει το ψαρακι σου Μόνο 3 καρύδες έχω μέσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 19 Απριλίου 2006 #13 Share 19 Απριλίου 2006 Σημερα νομιζω οτι ειναι πολυ καλυτερα. Εφαγε την τροφη που του εριξα , μουλιασμενη σε νερο. (Βιταμινες δεν ειχα. Της εχω στο σπιτι. Απο αυριο) Mπραβο πολυ χαιρομαι για το μικρακι σου να του μουλιαζεις παντα την τροφη και με βιταμινες, κυριως τωρα που ειναι μικρουλι, 3 φορες τη βδομαδα. Τη τροφη τη κοβεις πολυ μικρα κομματακια για να μπορει να τη φαει. Θα το δοκιμάσω αν και δεν το πιστευω. οκ ελενξε το για σιγουρια Μόλις που φαίνεται. Να προσεχεις πολυ τη θερμοκρασια και τις τιμες του νερου σου γιατι ειναι επικινδυνη η ηλικια του και μπορει να κανει δυσμορφιες. Θα δοκιμασω να ριξω κερατοφυλλο, αν και μου την σπαει αυτο το φυτο. Ολο λυνετε και καταληγει να επιπλεει. δεν πειραζει βαλτο ή μπορεις να το δέσεις σε ενα κομματι υαλοβαμβακα , σαν αυτο που βαζεις στο φιλτρο, με πετονια ή κλωστη και να το χωσεις στο χαλικι σου Μόνο 3 καρύδες έχω μέσα! μια χαρα αν βαλεις ξυλα προσεχε να μην εχουν μυτες Αν θες βαλε μια φωτο να τον δουμε και οτι αλλο θες μην διστάσεις να ρωτησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 26 Απριλίου 2006 #14 Share 26 Απριλίου 2006 Δεν μας ειπες Ανδρεα πως παει το μικρουλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreasp 26 Απριλίου 2006 Author #15 Share 26 Απριλίου 2006 Καλά είναι! Τρωει κανονικα, κολυμπαει ... ολα καλα! Απλα μερικες φορες παει και αραζει σε μια σκοτεινη γωνια και αραζει για λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 26 Απριλίου 2006 #16 Share 26 Απριλίου 2006 Μπραβο πολυ χαιρομαι για τον μικρο σου. Αντε ολα καλα Μηπως εχεις πολυ εντονο φωτισμο στο ενυδρειο και τον ενοχλει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreasp 26 Απριλίου 2006 Author #17 Share 26 Απριλίου 2006 Μπραβο πολυ χαιρομαι για τον μικρο σου. Αντε ολα καλα Μηπως εχεις πολυ εντονο φωτισμο στο ενυδρειο και τον ενοχλει; 20097[/snapback] Δεν νομιζω. Μια λαμπα 25watt της Arcadia εχω. Το μοντελο aquastar. Το ενυδρειο ειναι του carrefure. Θελω να την αλλαξω ομως και να κοψω και την αεραντλια. Δυο Ανουμπιες εχω μεσα, και πανε απο το κακο στο χειροτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 28 Απριλίου 2006 #18 Share 28 Απριλίου 2006 Την αεραντλια θα σου ελεγα να μην την βγαλεις και εγω στα δικα μου εχω και ειναι ολα οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος