Netspy 14 Σεπτεμβρίου 2009 #1 Share 14 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω kribensis ζευγάρι το οποίο απέκτησε αυγά σήμερα. Στην ίδια φωλιά όμως έβαλα και μερικά αυγά από L. brichardi Το σίγουρο είναι ότι όλα τα αυγά (krib & brichardi) γεννήθηκαν σήμερα, άρα είναι φρέσκα και τζούφια επίσης. Πόσο πιθανό είναι να γονιμοποιηθούν τα 'ξένα' αυγά και να βγουν ψαράκια;; Υπάρχει καμιά ιδέα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 14 Σεπτεμβρίου 2009 #2 Share 14 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω kribensis ζευγάρι το οποίο απέκτησε αυγά σήμερα. Στην ίδια φωλιά όμως έβαλα και μερικά αυγά από L. brichardi Το σίγουρο είναι ότι όλα τα αυγά (krib & brichardi) γεννήθηκαν σήμερα, άρα είναι φρέσκα και τζούφια επίσης. Πόσο πιθανό είναι να γονιμοποιηθούν τα 'ξένα' αυγά και να βγουν ψαράκια;; Υπάρχει καμιά ιδέα; Είσαι σίγουρος ότι τα μέν brichardi ΄δεν γονιμοποίησαν τα αυγά? Είναι σχεδόν απίθανο πάντως να γονημοποιηθούν και άν 1 στο εκατομμύριο γίνει κάτι τέτοιο και οι απόγονοι επιβιώσουν προτείνω ευθανασία μιάς και δέν θα είναι τίποτε άλλο από υβρίδια με πιθανός αρκετά μορφολογικά προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Σεπτεμβρίου 2009 #3 Share 14 Σεπτεμβρίου 2009 Υπαρχει καποιος λογος σοβαρος που σε εβαλε να δοκιμασεις κατι τετοιο;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netspy 15 Σεπτεμβρίου 2009 Author #4 Share 15 Σεπτεμβρίου 2009 Είσαι σίγουρος ότι τα μέν brichardi ΄δεν γονιμοποίησαν τα αυγά? Ναι. Έχω μόνο 1 θηλυκό το οποίο γεννάει πολύ συχνά. Έτσι και γεννηθούν τέρατα-προβληματικά ψάρια, εννοείται πως θα κάνω ευθανασία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netspy 15 Σεπτεμβρίου 2009 Author #5 Share 15 Σεπτεμβρίου 2009 Υπαρχει καποιος λογος σοβαρος που σε εβαλε να δοκιμασεις κατι τετοιο;;; Περίπου ναι... από brichardi έχω μόνο 1 θηλυκό. Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να φτιάξω ζευγάρι, όμως δεν κατάφερα να βρω αρσενικό ψάρι Είναι και αδύνατο να ξεχωρίσεις το φύλο τους... Το θηλυκό κάνει αυγά σχεδόν κάθε 15 μέρες τα οποία προσέχει όσπου σαπίζουν τελικά. (Δεν είναι στο ίδιο ενυδρείο με τα krib). Γι' αυτό σκέφτηκα να δώσω τα αυγά στο krib ζευγάρι μου... κιχλίδες Αφρικής είναι και τα 2 είδη, έτσι αν βγει κάτι υβρίδιο ίσως να μην είναι "τέρας". Σε καμία περίπτωση δε θέλω να βγει τέρας όπως είπα και παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 15 Σεπτεμβρίου 2009 #6 Share 15 Σεπτεμβρίου 2009 Περίπου ναι... από brichardi έχω μόνο 1 θηλυκό. Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να φτιάξω ζευγάρι, όμως δεν κατάφερα να βρω αρσενικό ψάρι Είναι και αδύνατο να ξεχωρίσεις το φύλο τους... Το θηλυκό κάνει αυγά σχεδόν κάθε 15 μέρες τα οποία προσέχει όσπου σαπίζουν τελικά. (Δεν είναι στο ίδιο ενυδρείο με τα krib). Γι' αυτό σκέφτηκα να δώσω τα αυγά στο krib ζευγάρι μου... κιχλίδες Αφρικής είναι και τα 2 είδη, έτσι αν βγει κάτι υβρίδιο ίσως να μην είναι "τέρας". Σε καμία περίπτωση δε θέλω να βγει τέρας όπως είπα και παραπάνω. Δεν νομιζω οτι θα βγει κατι παντως Και να βγει ομως δυσκολα θα καταλαβεις με το ματι σου αν εχει καποιο προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netspy 17 Σεπτεμβρίου 2009 Author #7 Share 17 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) Τώρα μ' έχει φάει αγωνία. Περιμένω να εκκολαφθούν (άμα βγει κάτι) Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2009 - Netspy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Σεπτεμβρίου 2009 #8 Share 17 Σεπτεμβρίου 2009 Περίπου ναι... από brichardi έχω μόνο 1 θηλυκό. Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να φτιάξω ζευγάρι, όμως δεν κατάφερα να βρω αρσενικό ψάρι Είναι και αδύνατο να ξεχωρίσεις το φύλο τους... Το θηλυκό κάνει αυγά σχεδόν κάθε 15 μέρες τα οποία προσέχει όσπου σαπίζουν τελικά. (Δεν είναι στο ίδιο ενυδρείο με τα krib). Γι' αυτό σκέφτηκα να δώσω τα αυγά στο krib ζευγάρι μου... κιχλίδες Αφρικής είναι και τα 2 είδη, έτσι αν βγει κάτι υβρίδιο ίσως να μην είναι "τέρας". Σε καμία περίπτωση δε θέλω να βγει τέρας όπως είπα και παραπάνω. Δε μου λεει κατι..... Υπαρχει λογος συγκεκριμενος;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος