nikosstalone 3 Σεπτεμβρίου 2009 #1 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) Καλημερα. Χθες πηρα κατι φυτα απο ενα πετ σοπ. Ο καταστηματαρχης μου ειπε πως το μονο που εχω να κανω ειναι να βγαλω το μαυρο πλαστικο που συγκρατει τις ριζες και να το φυτεψω. Αλλα το πλαστικο μεσα ειχε και βαμβακι. Κανει να το φυτεψω μαζι? Επισης χρειαζεται να βαλω καποιου ειδους λιπασμα? Τελος, θα ηταν καλο να εβαζακατω απο το χωμα που τα εχω φυτεψει τροφη ψαριων ως λιπασμα? Οι φωτο των φυτων μου. Μηπως αναγνωριζεται τα ειδη? Έγινε επεξεργασία 3 Σεπτεμβρίου 2009 - nikosstalone Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramp 3 Σεπτεμβρίου 2009 #2 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 το πλαστικο μεσα ειχε και βαμβακι. Κανει να το φυτεψω μαζι? Τον πετροβάμβακα πρέπει να τον αφαιρέσεις προσεκτικά χωρίς να καταστρέψεις τις ριζούλες των φυτών σου Επισης χρειαζεται να βαλω καποιου ειδους λιπασμα? Σίγουρα θα βοηθούσε, χωρίς να είναι εντελώς απαραίτητο, να βάλεις κάποια ταμπλέτα γενικής λίπανσης (με όλα τα μακρο/μικρο στοιχεία) Τελος, θα ηταν καλο να εβαζακατω απο το χωμα που τα εχω φυτεψει τροφη ψαριων ως λιπασμα? Αυτο δε νομίζω ότι ενδείκνυται... Οι φωτο των φυτων μου. Μηπως αναγνωριζεται τα ειδη? Το πρώτο μοιάζει με κρυπτοκορίνα και το δεύτερο με java fern. Αν το δεύτερο είναι όντως fern τότε δεν πρέπει να φυτευτεί στο χαλίκι αλλά να στερεωθεί σε κάποια πετρούλα ή ξύλο με κλωστή ή πετονιά Δες και το βιντεάκι που θα βρεις εδώ: http://www.tropica.com/go.asp?article=883 Για όλα τα παραπάνω καλό θα ήταν να περιμένεις και τις απαντήσεις άλλων εμπειρότερων από μένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabri.c 3 Σεπτεμβρίου 2009 #3 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 Το πρώτο φυτό πρέπει να είναι Cryptocoryne undulata χωρις να είμαι απόλυτα βέβαιως καθώς είνα λίγο θολή η φωτό. Το δευτερο φυτό σου είναι Microsorium pteropus Αντίστοιχα πληροφορίες θα βρείς: Microsorium Pteropus Cryptocoryne undulata Όπως θα διαβάσεις είναι φυτά χαμηλών απαιτήσεων τα οποία αντέχουν σε σκληρό νερό (π.χ. της βρύσης) και χαμηλό φωτισμό. (Το έχω δοκιμάσει με μεγάλη επιτυχία) Το pteropus πρέπει οπωσδήποτε να δεθεί πάνω σε βράχο ή καλύτερα ρίζα μέχρι να πιάσουν οι ρίζες του. Καλό θα ήταν να αφαιρέσεις άμεσα φύλα τα οποία είναι ακόμα και ελαφρώς χαλασμένα καθώς επιβαρύνουν την υγεία των φυτών ειδικά τώρα που προσπαθούν να πιάσουν ρίζες. Για τον συγκεκριμένο αριθμό φυτών είναι υπερβολή να βάλεις υπόστρωμα εκτός εαν αργότερα προσθέσεις κι άλλα φυτά. Στην περίπτωση που αρκεστείς σ' αυτά θα πρότεινα υγρό λίπασμα το οποίο θα προσθέτεις σε πολύ μικρή αναλογία. Υ.Γ. Πές μου τι φωτισμό έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosstalone 3 Σεπτεμβρίου 2009 Author #4 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 10 βαττ μονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabri.c 3 Σεπτεμβρίου 2009 #5 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) Και πόσα λίτρα καθαρα? Και ποιας εταιρείας η λάμπα αν γνωρίζεις? Φαντάζομαι η λάμπα fluorescent... Έγινε επεξεργασία 3 Σεπτεμβρίου 2009 - gabri.c Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosstalone 3 Σεπτεμβρίου 2009 Author #6 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 Αλλα το πλαστικο μεσα ειχε και βαμβακι. Κανει να το φυτεψω μαζι? Αυτο ειναι κυριως που με 'καει' βεβαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosstalone 3 Σεπτεμβρίου 2009 Author #7 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 Καθαρα γυρω στα 25 με 30. Πριν γεμισω ηταν 35 μ3 40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosstalone 3 Σεπτεμβρίου 2009 Author #8 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 Degenbao η εταιρια. Ηταν μεσα οταν πηρα το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabri.c 3 Σεπτεμβρίου 2009 #9 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 Το βαμβάκι το αφαιρείς σε κάθε περίπτωση Με προσοχή να μην σπάσεις κάποια βασική ρίζα των φυτών Πολύ πιθανό είναι αφού το αφαιρέσεις να δείς οτι η cryptocoryne αποτελείται απο 3-4 ξεχωριστα φυτά τα οποία τα φυτέυεις σε απόσταση περίπου 5 πόντων μεταξύ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosstalone 3 Σεπτεμβρίου 2009 Author #10 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτα φυτευονται κανονικα. Ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabri.c 3 Σεπτεμβρίου 2009 #11 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 Κανονικότατα Και η λάμπα σου είναι τελικά μια χαρά για τα φυτά που έβαλες Ισως να μην χρειάζεσαι και λίπασμα. Καλύτερα ξεκίνα χωρίς και αν δεις οτι τα φυτά δεν είναι στην καλύτερη φορμα τους τότε προσθέτεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosstalone 3 Σεπτεμβρίου 2009 Author #12 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 Πολυ ωραια. Χιλια ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 3 Σεπτεμβρίου 2009 #13 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 Ρίξε μια ματιά πως γίνεται σωστά η διαδικασία: Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 3 Σεπτεμβρίου 2009 #14 Share 3 Σεπτεμβρίου 2009 να μην βάλλεις πάντως τροφή κάτω από τα φυτά!! (ελπίζω να σε πρόλαβα!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosstalone 4 Σεπτεμβρίου 2009 Author #15 Share 4 Σεπτεμβρίου 2009 Naι. Με προλαβες. Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosstalone 4 Σεπτεμβρίου 2009 Author #16 Share 4 Σεπτεμβρίου 2009 Σωστα τα εβαλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 4 Σεπτεμβρίου 2009 #17 Share 4 Σεπτεμβρίου 2009 Κλεισε τα παραθυρα, κλεισε τα φωτα του δωματιου, εχε ανοιχτο το φως του ενυδρειου μονο, και απενεργοποιησε το φλας στην καμερα. Ξαναβγαλε φωτο και ανεβασε τη Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosstalone 4 Σεπτεμβρίου 2009 Author #18 Share 4 Σεπτεμβρίου 2009 Καλυτερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 4 Σεπτεμβρίου 2009 #19 Share 4 Σεπτεμβρίου 2009 Αν και στραβωσε ο λαιμος μου σωστα τα βλεπω... Αυτο το καφε στον βυθο σου τι ειναι..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosstalone 4 Σεπτεμβρίου 2009 Author #20 Share 4 Σεπτεμβρίου 2009 Σε ποια φωτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosstalone 4 Σεπτεμβρίου 2009 Author #21 Share 4 Σεπτεμβρίου 2009 Την αμμο λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 4 Σεπτεμβρίου 2009 #22 Share 4 Σεπτεμβρίου 2009 Aμμος ειναι..?? Επειδη μου φαινεται σαν υποστρωμα με λιπασμα... Αν ειναι αμμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosstalone 4 Σεπτεμβρίου 2009 Author #23 Share 4 Σεπτεμβρίου 2009 Τελικα δεν μου ειπατε. Σωστα τα εβαλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος