Jump to content

Gkampanis Nano Reef 65 Ltr

georgekampanis

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια μετα με την ενασχοληση μου με τις κιχλιδες Malawi ... Πειρα την αποφαση να ασχοληθω και γω με τα αλατια!!!! Για αρχη σας παραθετω των εξοπλησμο μου-

Ενυδρειο: Eheim Mp 65 litr

Κυκλοφορια: Koralia nano 900 ltr/h, Eheim aquaball: 500 ltr/h, Εξωτερικο Φιλτρο Tetra(χυμικο υλικο) 700: 700ltr/ Skimmer: Aqua Medic Miniflotor (200ltr/h) Airpump: Sera 275 ltr/h

Υποστρωμα:Arag-Alive Speical Grade Reef Sand 5kg

Live rock: 7kg

Αλατι:Reef Crystals , Υδρομετρο: 1,025

Νερο:Α/Ο 3 σταδιων

Προσθετα:Seachem Reef plus 2 φορες την εβδομαδα

Φωτισμος:15w Arcadia Marine Blue, 90 LED Daylight Αποδοση σε (Watt 44,1)

Το ενυδρειο λοιπον παιδια τερχει 2,5 βδομαδες τα μονα που εχουν ανεβει μεχρι στιγμης ειναι τα ΝΟ3, ΝΟ2 ΝΗ3/4 παραμενουν 0 εγω περιμενω να κλησει ο μηνας να κανω μια αλαγη και μετα να βαλω ζωντανα να ειμαι ησυχος. Σας δειχνω τις πρωτες φοτο του ενυδρειου :post-13735-1251292301_thumb.jpgpost-13735-1251292315_thumb.jpg

Καλη αρχη και καλωσηρθες στην παρεα με τα αλατια :(

Καλησπερα παιδια μετα με την ενασχοληση μου με τις κιχλιδες Malawi ... Πειρα την αποφαση να ασχοληθω και γω με τα αλατια!!!! Για αρχη σας παραθετω των εξοπλησμο μου-

Ενυδρειο: Eheim Mp 65 litr

Κυκλοφορια: Koralia nano 900 ltr/h, Eheim aquaball: 500 ltr/h προσοχη γιατι καποια στιγμη θα ξακολισουν οι βεντουζες,αφου σκληρυνουν απο το αλατι και θα σου κανει το ενυδρειο χαλια, Εξωτερικο Φιλτρο Tetra(χυμικο υλικο) 700: 700ltr/ Skimmer: Aqua Medic Miniflotor (200ltr/h) Airpump: Sera 275 ltr/h σε παιρνει να βαλεις μεγαλυτερη αερανλτια ή να συνδεσεις και μια δευτερη με την υπαρχουσα για καλυτερο αποτελεσμα.Την ξυλοπετρα να την αλλαζεις συχνα (καθε 20-30 μερες γιατι βουλωνει και πεφτει η αποδοση πολυ

Υποστρωμα:Arag-Alive Speical Grade Reef Sand 5kg

Live rock: 7kg

Αλατι:Reef Crystals , Υδρομετρο: 1,025

Νερο:Α/Ο 3 σταδιων με 15 Ευρω παιρνεις και ενα 4ο σταδιο DI και εισαι ησυχος

Προσθετα:Seachem Reef plus 2 φορες την εβδομαδα μετρησεις κανεις?Αν δεν χρειαζεται μην ριχνεις

Φωτισμος:15w Arcadia Marine Blue, 90 LED Daylight Αποδοση σε (Watt 44,1) Το φως ειναι καπως λιγο αν θελεις κοραλια.Δεν ξερω με τα LED τι παιζει βεβαια απο αποδοση.Μπορεις να μας κανεις μια mini παρουσιαση?Εσυ τα εφτιαξες?

Το ενυδρειο λοιπον παιδια τερχει 2,5 βδομαδες τα μονα που εχουν ανεβει μεχρι στιγμης ειναι τα ΝΟ3, ΝΟ2 ΝΗ3/4 παραμενουν 0 εγω περιμενω να κλησει ο μηνας να κανω μια αλαγη και μετα να βαλω ζωντανα να ειμαι ησυχος. Σας δειχνω τις πρωτες φοτο του ενυδρειου :post-13735-1251292301_thumb.jpgpost-13735-1251292315_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - ΑΚΗΣ

Καλη αρχη και καλωσηρθες στην παρεα με τα αλατια :wootwoot:

Καλως σας βρηκα :blink::blink::blink::blink: Σαν συνολο ο φωτισμος αποδιδει 59 (πιστευα θα ειναι ενταξει) Watt (συνολο ειναι 90 LED το οποιο αποδιδει 0,7 watt καθενα εγω τα εφτιαξα :buttrock: Το eheim το εχω και πιασμενο απο αλλου :buttrock: Ξυλοπετρες εχω γκαβατζα!! Και DI θα παραγγειλω σε κανα μηνα :(:(:(:blush:

Mια χαρα,σε βλεπω προετοιμασμενο.

Σχετικα με τα LED.Ο προβληματισμος μου ειναι οχι με τα Watt,ουτε με την ενταση τους.Τα Led εκπεμπουν φως σε ενα πολυ στενο φασμα.Ετσι για να συμπληρωσεις το φασμα του φωτος που σε ενδιαφερει θα πρεπει να μπουν διαφορα led διαφορων αποχρωσεων και φασματων.

Το αποτελεσμα που εχεις οπτικα με τα led, σαν ενταση και αποχρωση φωτος,συγκριτικα με αλλα reef ενυδρεια πως σου φαινεται?

Mια χαρα,σε βλεπω προετοιμασμενο.

Σχετικα με τα LED.Ο προβληματισμος μου ειναι οχι με τα Watt,ουτε με την ενταση τους.Τα Led εκπεμπουν φως σε ενα πολυ στενο φασμα.Ετσι για να συμπληρωσεις το φασμα του φωτος που σε ενδιαφερει θα πρεπει να μπουν διαφορα led διαφορων αποχρωσεων και φασματων.

Το αποτελεσμα που εχεις οπτικα με τα led, σαν ενταση και αποχρωση φωτος,συγκριτικα με αλλα reef ενυδρεια πως σου φαινεται?

Συμφωνω απολυτα με τον Ακη μιας κ πρεπει να εχεις πολλα χρωμματα οχι μονο ασπρο αλλα κ πορτοκαλι κ διαφορα αλλα.Εαν ψαξεις νομιζω στα diy ποστ υπαρχει καποιος που εκανε κατι παρομοιο εαν δεν κανω λαθος.Εγω στην θεση σου θα εκανα ενα φωτιστηκο με τ5 που ειναι πιο σιγουρη λυση απο τα led.

επισης δεν ειμαι υπερ του υδρομετρου.περισσοτερη ακριβεια και σιγουρια μονο με ρεφρακτομετρο.

Πριν καταληξω στα LED εκανα πρωτα μια πατεντα με Τ5 Και το αποτελεσμα του σαν φωτεινωτητα (ηταν πολυ κατοτερο (ελπιζω να μην φταει το απειρο ματι μου) και επισης μου ανεβαζε τρελες θερμοκρασιες απο οτι με ta LED οποτε κατεληξα εκει. Ετσι κι αλλιως απο την στιγμη που θα βαλω κοραλλια θα αυξησω τα LED σε 180. Την ιδεα μου την σφινοσαν κατι Αμερικανικα ποστ :( ποθ εβλεπα οτι εκανα θαυματα!!

Το ξερω για το υδρομετρο αλλα τωρα ειμαι σε αναζητηση Ρεφτακτομετρου... Στη θεσσαλονικη δεν εχει κανενας σε λογικη τιμη :(:(

Έγινε επεξεργασία - georgekampanis

Στη θεσσαλονικη δεν εχει κανενας σε λογικη τιμη :(:(

τι εννοεις οταν λες ''λογικη τιμη''..?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...